"איסטניסטים – חייהם אינם חיים"

yaeli

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מכירה מקרוב את הנושא.
החדשות הטובות הן, שיש הרבה מאד אנשים כאלה, בגלוי ובסתר, כאלה ש'מודים באיסטניוסתם' וכאלה שלא:p
החדשות הרעות הן שאי אפשר, ממש לא, לטפל בהם פסיכולוגית. זו לא חרדה, ולא אובססיה, זו רגישות גבוהה הקשורה למשהו מוחשי.
לא תוכלו לעולם לשכנע איסטניסט, למשל, שההוא שדיבר מעל הצלחת שלו לא ירק לתוכה, כמו שלא תוכלו להעיד על יום שהוא לילה. אני מכירה ילדה שישבה פעמים רבות עם הצלחת על הברכיים כדי שהאוכל יהיה הכי סטרילי, והיא סבלה כי אי אפשר לאורך זמן לשמור על מנהגים 'ילדותיים' כאלה. לכן, פה ושם נאלצה לוותר על ארוחות באולמות, בתי מלון, וסתם סעודות בחברת משפחה, כשהיה נדמה לה שהאוכל היה חשוף מדיי.
עצתי היא, שבמידת האפשר כן צריך להכניס נימוסים בסיסיים למשפחה המורחבת, למרות חוסר הנעימות. הרי במשפחות רבות מתחשבים באלו שלא אוהבים בשר, או חריף, או רוטב כזה או אחר, ומכינים במיוחד עבורם מנה אלטרנטיבית. אז מה הבעיה לשתול כפות וכפיות הגשה בכל קערה ומגש ולהדגיש שהם מיועדות לשימוש ולא לקישוט. להסביר לבעלת הבית את הרגישות של החתן שלה ולבקש שבמידת האפשר תשמור, לפחות בפניו, על נקיון ואסתטיקה ותמנע הערות פוגעניות מצד בני הבית.
אי אפשר להעלים לגמרי את תחושת הדחיה אבל אפשר למזער אותה, דרושים רק הבנה וכבוד.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yaeli;1661706:
מכירה מקרוב את הנושא.
החדשות הטובות הן, שיש הרבה מאד אנשים כאלה, בגלוי ובסתר, כאלה ש'מודים באיסטניוסתם' וכאלה שלא:p
החדשות הרעות הן שאי אפשר, ממש לא, לטפל בהם פסיכולוגית. זו לא חרדה, ולא אובססיה, זו רגישות גבוהה הקשורה למשהו מוחשי.
לא תוכלו לעולם לשכנע איסטניסט, למשל, שההוא שדיבר מעל הצלחת שלו לא ירק לתוכה, כמו שלא תוכלו להעיד על יום שהוא לילה. אני מכירה ילדה שישבה פעמים רבות עם הצלחת על הברכיים כדי שהאוכל יהיה הכי סטרילי, והיא סבלה כי אי אפשר לאורך זמן לשמור על מנהגים 'ילדותיים' כאלה. לכן, פה ושם נאלצה לוותר על ארוחות באולמות, בתי מלון, וסתם סעודות בחברת משפחה, כשהיה נדמה לה שהאוכל היה חשוף מדיי.
עצתי היא, שבמידת האפשר כן צריך להכניס נימוסים בסיסיים למשפחה המורחבת, למרות חוסר הנעימות. הרי במשפחות רבות מתחשבים באלו שלא אוהבים בשר, או חריף, או רוטב כזה או אחר, ומכינים במיוחד עבורם מנה אלטרנטיבית. אז מה הבעיה לשתול כפות וכפיות הגשה בכל קערה ומגש ולהדגיש שהם מיועדות לשימוש ולא לקישוט. להסביר לבעלת הבית את הרגישות של החתן שלה ולבקש שבמידת האפשר תשמור, לפחות בפניו, על נקיון ואסתטיקה ותמנע הערות פוגעניות מצד בני הבית.
אי אפשר להעלים לגמרי את תחושת הדחיה אבל אפשר למזער אותה, דרושים רק הבנה וכבוד.

התאור על הילדה מה זה אם לא חרדה?
ברור שאפשר לטפל, זה עניין של מחשבה וגישה, סוג של עוות חשיבה או מחשבה כפייתית
יש את הבסיס ויש את מה שמסביב, צורת התנהלות והתמודדות עם הבעיה ששמה איסטניסטיות יתר

yaeli

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י wald;1661716:
התאור על הילדה מה זה אם לא חרדה?
ברור שאפשר לטפל, זה עניין של מחשבה וגישה, סוג של עוות חשיבה או מחשבה כפייתית
יש את הבסיס ויש את מה שמסביב, צורת התנהלות והתמודדות עם הבעיה ששמה איסטניסטיות יתר

תרשה/י לי לשלוח אותך לויקיפדיה, לקרוא מהי ההגדרה של חרדה.

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הכי מדהים זה, שכל האיסטניסים מודים ואפילו מתפארים בבעייתם, הם רק לא מבינים שזוהי בעיה לכל דבר..., איפה מצינו כזו פתיחות בציבור שלנו;)

yaeli

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י pessi&chani;1661758:
הכי מדהים זה, שכל האיסטניסים מודים ואפילו מתפארים בבעייתם, הם רק לא מבינים שזוהי בעיה לכל דבר..., איפה מצינו כזו פתיחות בציבור שלנו;)
עברתי על התגובות ולא מצאתי אף מילת התפארות.
הייתי מסוקרנת לדעת האם לבן אדם שחש דחיה מאכילת בעלי חיים ובחר להיות צמחוני, תגידי שהוא 'בעייתי', או מישהו שמרגיש גועל ממאכל רגל קרושה גם הוא בעייתי. אולי אפשר לשכנע אנשים על ידי טיפול פסיכולוגי להכניס לפה מה שדוחה אותם?

מדובר באנשים שמודעים קצת יותר מהסטנדרט לעובדות שאי אפשר להתכחש להם.
חיידקים, לכלוך וחלקיקי רוק - אלה מכסים כל אוכל שאת מכניסה לפה. זה לא דמיוני, זה אמיתי.
יש כאלה שחיים עם זה בשלום, ויש שקשה להם להתעלם מכך כשהם רואים את זה.
כמובן שלא מדובר כאן במקרים הקיצוניים של סטריליים שלא יכולים לבוא במגע עם העולם, זו באמת בעיה, אבל לא זה היה נושא השרשור.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
טוב לא היה לי כוח לקרוא את כל התגובות אז יכול להיות שענו כאן כבר על זה - אני לגמרי חושבת שהוא חייב ללכת לטפל בעצמו ע"י פסיכולוג!! וכך גם כל אלו שכתבו שהדברים האלו נורמלים....
לא הגזמתם? מדובר במשפחה ובאנשים שנמצאים בבית שלהם, יושבים סביב השולחן של עצמם (שלא כמו הגיס המדובר) אז יכול להיות שהם לא נוהגים כ"כ בנימוס. אני בטוחה שמה שכתבו עליהם שהם אוכלים מצלחת מרכזית הכוונה שהם לוקחים עם המזלג שלהם מהסלט לצלחת שלהם....
אני לא רואה בזה בעיה חמורה כ"כ
וגם חברים ששותים מאותה פחית.....אל תעשו את זה נורא כ"כ...הם גברים!! חברים!! בריאים!! מה הבעיה?
אפילו בקרב בנות חברות טובות זאת לא בעיה...........
אם הייתם אומרים דברים כגון - מגניבים שלוק מבקבוק חלב במקרר ישר לפה (דברים שראיתי!!) הייתי מבינה שזה לחלוטין דוחה....
מי שישבו לו על המצעים והוא מחליף אותם - זה בהחלט חריג!!!
לא סומך על שטיפת הסכו"ם ומחפש ח"פ כל הזמן - זה בהחלט חריג!!
הולך להקיא כשהוא רואה מישהו מלקט פקאן מהסלט - זה חריג!!
ייתכן והדברים הנ"ל אולי מגעילים (גם לא בטוח) אבל מכאן ועד לא לאכול? ועד להקיא?
לך לטיפול וחייך ישתנו!!

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yaeli;1661789:
הייתי מסוקרנת לדעת האם לבן אדם שחש דחיה מאכילת בעלי חיים ובחר להיות צמחוני, תגידי שהוא 'בעייתי', או מישהו שמרגיש גועל ממאכל רגל קרושה גם הוא בעייתי. אולי אפשר לשכנע אנשים על ידי טיפול פסיכולוגי להכניס לפה מה שדוחה אותם?

חיידקים, לכלוך וחלקיקי רוק - אלה מכסים כל אוכל שאת מכניסה לפה. זה לא דמיוני, זה אמיתי.
כמובן שלא מדובר כאן במקרים הקיצוניים של סטריליים שלא יכולים לבוא במגע עם העולם, זו באמת בעיה, אבל לא זה היה נושא השרשור.

יש לבנ"א נתונים = הוא איסטינס המשפחה פחות
הוא מנסה להתמודד עם הבעיה כבר תקופה ארוכה, נראה שכמה שנים למעשה המצב הולך ומחריף
הדבר מפריע לו למהלך התקין של החיים והוא סובל
כאן המקום ללכת להתיעץ
מה עדיף? להתנתק מהמשפחה? למשוך את זה עוד כמה שנים ולצבור עוד חוויות לא נעימות?

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י DigiTali;1661821:
טוב לא היה לי כוח לקרוא את כל התגובות אז יכול להיות שענו כאן כבר על זה - אני לגמרי חושבת שהוא חייב ללכת לטפל בעצמו ע"י פסיכולוג!! וכך גם כל אלו שכתבו שהדברים האלו נורמלים....
לא הגזמתם? מדובר במשפחה ובאנשים שנמצאים בבית שלהם, יושבים סביב השולחן של עצמם (שלא כמו הגיס המדובר) אז יכול להיות שהם לא נוהגים כ"כ בנימוס. אני בטוחה שמה שכתבו עליהם שהם אוכלים מצלחת מרכזית הכוונה שהם לוקחים עם המזלג שלהם מהסלט לצלחת שלהם....
וגם חברים ששותים מאותה פחית.....אל תעשו את זה נורא כ"כ...הם גברים!! חברים!! בריאים!! מה הבעיה?
אם הייתם אומרים דברים כגון - מגניבים שלוק מבקבוק חלב במקרר ישר לפה (דברים שראיתי!!) הייתי מבינה שזה לחלוטין דוחה....
לך לטיפול וחייך ישתנו!!

סוף סוף תגובה לעניין...

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פוינט ק גת;1661820:
זה לא חרדה, אבל בהחלט כפיתיות.

כפיתיות היא גם סוג של חרדה, ז"א לדעתי כפיתיות היא סמפטום של חרדה
אבל עזבי הגדרות
זו בעיה!

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י wald;1661826:
כפיתיות היא גם סוג של חרדה, ז"א לדעתי כפיתיות היא סמפטום של חרדה
אבל עזבי הגדרות
זו בעיה!

יכול להיות. הגדרות מדויקות הן באמת שאלה למומחים.
מסכימה איתך שזאת בעיה. אם זה במצב שהוא מרגיש שזה מפריע לו לתיפקוד תקין אז זאת בעיה.

ארי בראון

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yaeli;1661789:

כולנו מודעים לאותן עובדות. אם אני אשב ואדמיין לפני מעבר לדירה יד 2 את כל טריליוני הדי. אן. איי שמרחף בדירה הזאת מהמשפחה שחיה שם. זה יעורר בי מיד תחושות של גועל. אבל אני לא אתן לדמיון לשבש לי את החיים ולכן לא אשקע בהם.

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yaeli;1661789:

אני חושבת שב"א שנגעל ומרגיש דחייה מדברים שפוגשים אותו ביומיום, באופן שמפריע לו לתפקוד יומי זוהי בעיה! , ויש הבדל בין דברים שרוב העולם סולד מהם לדברים שרוב העולם זורם איתם, ואגב ב"א שבוחר באורח חיים צמחוני זה בד"כ לא מפני שהוא נגעל מבעלי חיים אלא מסיבות אידיאולוגיות אחרות

אם המצב נורא כ"כ כמו שאת מתארת, זה אומר שכל העולם משוגעים?!, אני חושבת שבחיים צריך לשמור על נימוסי בני אדם, על כללי הגיינה ויותר מזה זה בלתי אפשרי לחשוד בכל פירור שמכניסים לפה כמה טיפטופי רוק טופטפו עליו?!:rolleyes:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נכתב ע"י DigiTali;1661821:
לך לטיפול וחייך ישתנו!!

לא ידעתי שפרוג הוא פורום לאנשי מקצוע מתחום הנפש... כמה קל לשלוח אדם לטיפול באבחת מקלדת. בתור מי ומה בדיוק אתם עושים זאת - בתור מטפלים? (שאולי גם אז ניתן לטעון שאתם נוגעים בדבר) בתור כאלו שחוו טיפול בעצמם בתחום הזה, וחייהם נשתנו מן הקצה אל הקצה?

אני לא איסטניסית, אבל יכולה להניח שהתופעות המסבות סבל לאותו אדם לא נגרמו בחלל ריק. אולי מישהו ישב על מצעיו והשאיר אותם מוכתמים? יכולה לספר על עצמי שהתארחתי אצל משפחה והמארחת באה והתיישבה בטבעיות על מיטתי ברגליים חשופות ומשוכלות שגילו כף רגל לא נקייה בעליל, ובפעם אחרת סיפרה בתום לב שהמצעים שעל מיטותינו, האורחים - משומשים, אבל ישנו עליהם רק יומיים. הייגנת הגוף שם לא משהו, למה שלא אגעל עד עמקי נשמתי?

מה בדיוק ההבדל בין להגניב שלוק מבקבוק חלב שבמקרר ובין טבילת הכף האישית שהוכנסה אל הפה פעם אחר פעם אל קערות ההגשה המרכזיות? הרוק אינו אותו רוק?

התנהגויות אלו מאפיינות גם בני אדם הטוחנים בפה פתוח ומשיחין בשעת הסעודה (וההשפרצות, ירחם המרחם). וכן, אם הצלחת שלי חטפה ממטרים, זכותי המלאה לחדול מלאכול באותו הרגע.

יאללה, המלצות למטפלת פלוס מימון תתקבלנה באישי.

בנימין41

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
רק לי מפריע שכולם כותבים "איסטניסטים"
במקום איסטניסים?

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הרבה רוקדים סביב נושא הטיפולים אל אף שכולם פה כולל אני יש להם כל מיני בעיות שמציקות לנו בחיים ברמה בעייתית, ואם היינו מעלים את הבעיות לפורום, אותם אנשים היו צועקים שצריך לרוץ לטיפול, ועדיין אנו עצמינו לא רצים לטיפול, מכמה סיבות, 1. זה עולה כסף, 2. זמן, 3. ספיקות גדולות אם זה יעזור בכלל, ואם לא אז הבן אדם מרגיש עוד יותר מבואס, רק ליכלך את עצמו בלי לעזור, ועוד כמה מניעות כל אחד מעניניו הוא.
ומה חשבתם שמוישה או אחרים לא הציעו לפני פתיחת האשכול לאותו "מסכן" את הרעיון ה"לא שגרתי" בימינו לרוץ לפסיכולוג, אז תציעו דברים קצת יותר מענינים, מאשר ויכוח על כן פסיכולוג או לא
אם במאמרי חז"ל עסקינן "אין אדם רואה נגעי עצמו" כולל גם את נגע האיסטניס שלי

פסיכולוג של עצמו - לא התכוונתי לקטע הפסיכולוגי (לא אוחזת מזה-שפר) פשוט דברתי בשפה שהאשכול גלש אליו...
כן התכוונתי שהבן אדם יכול לעזור לעצמו, לפעמים אפי' לבד (יש לבן אדם בחירה, וקצת שכל, ואבא גדול), ובכל מקרה עם העזר (הגבר - האשה, לא משנה באיזה צד) עם זה לא נגדו, ויש להם ראש פתוח אפשר בהחלט להרחיב אופקים לחיובי ושלישי, לפתיחות וצימצום, או סתם להישאר בריבוע

וברור שהרבה באיסטנסיות הוא דמיון, כי דבר מוחשי שרואים, זה חלק אחד, אבל הרבה בא מדמיון שאנו מדמיינים איך הם הכינו את האוכל וכו' (ובאמת זה נורא ודוחה) ובדיוק בשביל זה אני עדיין מציעה לצאת לסיורים בבתי חרושת ולראות מי קולע לכם את החלות הטעימות, מי מכניס את החטיף למארז ועוד ועוד, ונכון שהכל עובר למכשירים, אבל עדיין הרבה ידיים לא נעימות נוגעות לנו במוצרים בסיסיים שאנו משתמשים בהם בלי לחשוב פעמיים (מזהירה מראש, לא נעים לאיסטניסים), כבר לא מדברת על אולמות, מסעדות, אבל מה לעשות זה המציאות, והרוצה להישאר שפוי טומן את ראשו ודמיונו בחול כבת היענה בשביל להישאר שפוי,
בשביל זה לא צריכים ללכת ולשפוך את עצמינו וכספינו ולסובב לנו את הראש בשביל להגיע למסקנה, שמתמודדים עם המציאות כפי שהיא

אצלי במשפחה נהיה תופעה של אי אכילת דגים, בשר, עוף, עד כדי התיאור של פותח האשכול, ויש חלק מרובעים שגם אחרי שנישאו המשיכו ומורישים זאת גם לילדיהם (הם לא מרגישים עם זה בעיה, על אף שחריג מאוד לגבי סעודות שבת וכדו') וחלק מהילדים שהם כן עם ראש פתוח, אחרי שהם נישאו, לאט לאט עם הבנה ושיחות ופתיחות בין בני הזוג, הם התחילו כן קצת לאכול, אולי לא ברמת חיבוב כמו אחרים, אבל על כל פנים לא כמו לפני זה, ובטח לא ברמה של להוריש כאלה שטויות לילדים
סליחה על הדרשה הארוכה...;)
מקוה בשביל מקרופון שאין על במה זו מילה כתובה שהיא מסוכנת:)

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לא יזיק ללמוד הלכות סעודה
לדוג':
ש"ע, טו "לֹא יְלַקֵּט פֵּרוּרִין וְיַנִּיחַ עַל גַּבֵּי הַשֻּׁלְחָן, מִפְּנֵי שֶׁהוּא מַמְחֶה (פי' מַטְרִיד) דַּעְתּוֹ שֶׁל חֲבֵרוֹ; וְלֹא יִשֹּׁךְ פְּרוּסָה וְיִתְּנֶנָּה לִפְנֵי חֲבֵרוֹ אוֹ לְתוֹךְ הַקְּעָרָה, לְפִי שֶׁאֵין דַּעַת כָּל הַבְּרִיּוֹת שָׁוָה. "

אם לא מגעיל אותך לאכול מצלחת משותפת אין זה אומר שמי שכן נגעל צריך טיפול...

(לגרד צבע ממזלג אמנם נשמע מוגזם אבל גם לא נתקלתי במזלג צבוע...)

האמת שבדרך

משתמש פעיל
נכתב ע"י חייקי;1660178:
אני חושבת שלהגיד יכול לפגוע.
כאיסטנסטית, (אחרי החתונה ב"ה התמתנתי...) היינו מגיעים לחמותי אחרי החתונה וממש לא היה לי נחמד לאכול שם. והם דוקא אנשים נקיים. רק שחמותי חושבת שלעצמה יש דין אחר. ואם היא מבשלת מותר לה ללקק ולטעום חופשי, עד כדי כך שפעם היא בקשה ממני למלא בלינצ'עס חלביים אך כשנזכרה שאני בשרית מיד נזכרה שבעצם אני לא יכולה למלא...
מה? אני יתחיל ללמד אותה שזה פשוט דוחה? גם לא איסטנסטיים?
מאז אני פשוט בודקת כל מנה איך היא מגישה. ומה שלא- אני משתדלת לא לחשוב אילו גלגולים זה עבר או שאני פשוט שמה בעצמי מנה בצלחת.

את בשונה מפותח האשקול לא סובלת מזה כ"כ.
ומי שסובל כדאי לו ללכת לטיפול. לא 'שילמדו אותו לאכול מהצלחת של הגיס'(:cool:), לא. אבל כן יעזרו לו להשאר רגוע כשהוא רואה התנהגויות כאלו והוא יהיה מסוגל ללכת רגוע לשבתות בלי להלחץ מה יהיה הפעם וכו'.

טיפול לא משנה את האנשים מסביב, אלא משנה את היחס שלנו אליהם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה