טאטע זיסער
משתמש חדש
קללות הרסניות יש בכל שפה, כאילו שחסר משהו בעברית...אידיש היא לא כזאת שפה טהורה,
מ'קען מייינען,
הקללות הכי הרסניות הם באידיש.
אידיש היא שפה טהורה בגלל שעל פי רוב משתמשים בה (רוב משתמשיה) לדיבורים קדושים וטהורים.
קללות הרסניות יש בכל שפה, כאילו שחסר משהו בעברית...אידיש היא לא כזאת שפה טהורה,
מ'קען מייינען,
מילא לאנגזאם נו.... אבער פעלדמאן ער מאכט זיך אצדיק....זיי האבן געהאסרט ווייל די אונטערן חבריא האט זיך נישט פונקטליך צוגעשטעלט צו כל מיני זאכן וואס מנהלים האבן מן הסתם, נישט זייער ליב געהאט
מען רעדט אויך אז לאנגזאם פעלדמאן עקטן נישט אויב סאיז א לייוו הוקאפ סאו....
איך ווייס נישט צו סאיז אמת.
בחיים לא הקשבתי לקול מבשר, חשבתי שזה רק לארה"ב (ועדיין חושבת)מי שצוחק על פעלדמן מוזמן לשמוע את השמועסן שלו על שב"ק בקול מבשר כנראה שהוא יותר מלאנגזאם אפי' שלא נראה
ומי שדיבר על קללות באידיש כמובן שזה שקר וזה השתרש כך כי ראשי המדינה באו ממשפחות אידיש וכשהם התעצבנו יצא להם ברגש הטבעי את שפת אם וזה שיש מיעוט מינורי של איזה סרט אחד לא מוריד אותו מקדושתו הרבה ע"פ כל השפות האחרות
זה באמת מוזר...עובדה שהוא משחק...
והוא היה ילד פלא עד האונטערמישן.
מה זה הסרטון?
זה ממש לא רק של ארצות הברית...בחיים לא הקשבתי לקול מבשר, חשבתי שזה רק לארה"ב (ועדיין חושבת)
כל הניקים שכותבים כאן אתם מארה"ב?
קללות יש באידיש שעוד הגיע מאירופה....
זה באמת מצחיק אני שומעת שם שפה היה פיגועמי שרוצה תוכן איכותי והיימיש שומע קול מבשר מה שאין בארץ כזה דבר באידיש
מצב הישיבות בארה"ב לא הכי......זה באמת מוזר...
איך מרשים לו מהישיבה?
זה ממש לא רק של ארצות הברית...
לא נראה לי שמישהו פה באמת מארצות הברית כולם באמת מקשיבים לקול מבשר בלי קשר...
מה מכיל הקו הזה?זה באמת מצחיק אני שומעת שם שפה היה פיגוע
בהצלחה.מצב הישיבות בארה"ב לא הכי......
מענין. קודם שיהיה לי זמן, אח"כ אקשיב.......
חמוד, עובד עם מיילים, אבל התוכן בקו?!בהצלחה.
מסובך הקו הזה...
אני אישית מקבלת במייל כל יום עידכונים מה קורה ואיזה ראיונות חדשים יש אם אני רוצה אני מורידה את הקובץ....לא מנסה להסתדר שם....
איך מקבלים במייל יש רשימת תפוצה ?אני אישית מקבלת במייל כל יום עידכונים מה קורה ואיזה ראיונות חדשים יש
אם לאנשים שגרים שם אין שידור חי ובקושי הצליחו להשיג כרטיסים, אז למה שיעשו בארץ??מי אחראי לזה???? זה לא פייר שבגלל שאנחנו בישראל לא יהי לנו אונטערן!
אולי מארגנים משו? מישהו מכיר את אחד המארגנים???
תמיד הקללות באידיש נשמעות יותר עדינות ולא רק בגלל שבד''כ הנמען לא מבין את הקללה...אידיש היא לא כזאת שפה טהורה,
מ'קען מייינען,
העלאאא! מילא די מנהלים פארשטיין נישט.מילא לאנגזאם נו.... אבער פעלדמאן ער מאכט זיך אצדיק....
נראה לי שמקשיבים שם יותר ישראלים מאמריקאים...מה מכיל הקו הזה?
יפה שיש עדיין קווים, ולא אפליקציות או אתרים.... חשבתי שאמריקה כבר הלכה פייפן
טוב... אבל נראה לי פחות מתאים לאידיש הירושלמי, חצי מהדברים אני לא אבין......נראה לי שמקשיבים שם יותר ישראלים מאמריקאים...
אם את דוברת אידיש ירושלמית שורשית אז אולי באמת פחות מתאים.טוב... אבל נראה לי פחות מתאים לאידיש הירושלמי, חצי מהדברים אני לא אבין......
גם ככה את באונטערן אני מפספסת הרבה בדיחות.אם את דוברת אידיש ירושלמית שורשית אז אולי באמת פחות מתאים.
למרות שזו בעיקר אידיש אמריקאית מתובלת בכמויות אנגלית.
וואו, אף פעם לא חשבתי על זה.גם ככה את באונטערן אני מפספסת הרבה בדיחות.
גם אניגם ככה את באונטערן אני מפספסת הרבה בדיחות.
אידיש ירושלמי הוא מתוק מאוד. עם כל הסלנגים שבכלל משבחים אותו,וואו, אף פעם לא חשבתי על זה.
אבא שלי עוד דובר אידיש ירושלמית עם כל הסלנגים, אני ממש לא מתיימרת.
בקושי מבינה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: