עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אז רק להבין עד הסוף את הנ"ל
לאחר השטיפה והקרצוף המאסיבי...... פשוט לחתוך את הפרי לשתיים ולהעבירו (עם הקליפה) במג'ימיקס בסכין הגירוד הדק?? המיץ יסחט והקליפה תתגרד....
לא! הקליפה הלבנה מרה ולא טעימה. גרידת הפרי זה רק הקליפה הצבעונית שהיא שכבה דקה מאוד הכי חיצונית.
(לא מכירה את המתכון. אני מדברת בכללי על מתכונים שצורכים גרידת תפוז / לימון)

ועוד משהו,
הגרעינים וה'שקיות' שיש בפרי זה לא משהו שאת רוצה בעוגה... זה לא ייטחן במג'ימיקס ולא טעים.
בקיצור, לא לעשות כאן קיצורי דרך. את הקליפה לגרד במגרדת, ואת הפרי לסחוט ביחד או במסחטה.
 

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני הכי אוהבת את העוגת 'שמנת פרורים' :
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות א. אפיה
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

לקרם:
2 שמנת מתוקה
שמנת חמוצה
פודינג וניל
חצי כוס סוכר
חתי כפית תמצית וניל
1 גבינה לבנה 5%

את חומרי הבצק מערבבים במג'ימיקס עד לקבלת בצק מגובש.
משטחים חצי מהבצק בתבנית הרצויה וחצי בתבנית נוספת,
ואופים כרבע שעה עד שמשחים מעט.

את הקרם- מקציפים את כל החומרים ללא הגבינה, ואח"כ מקפלים בעדינות את הגבינה לתוך הקרם.
שופכים את הקרם על הבצק (לאחר שהתקרר) ומפוררים את חצי הבצק הנותר מלמעלה.

יוצא טעיייים- מבטיחה!!
בהצלחה.
 

שירה צרור

משתמש רשום
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
לא! הקליפה הלבנה מרה ולא טעימה. גרידת הפרי זה רק הקליפה הצבעונית שהיא שכבה דקה מאוד הכי חיצונית.
(לא מכירה את המתכון. אני מדברת בכללי על מתכונים שצורכים גרידת תפוז / לימון)

ועוד משהו,
הגרעינים וה'שקיות' שיש בפרי זה לא משהו שאת רוצה בעוגה... זה לא ייטחן במג'ימיקס ולא טעים.
בקיצור, לא לעשות כאן קיצורי דרך. את הקליפה לגרד במגרדת, ואת הפרי לסחוט ביחד או במסחטה.
הגרודת מצויינת בהקפאה
 

עובדת מהבית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
וואו,זה נשמע טוב!
זו עוגה בהירה?
יש לך תמונה?
 

זוצית חדשה

משתמש פעיל
אני הכי אוהבת את העוגת 'שמנת פרורים' :
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות א. אפיה
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

לקרם:
2 שמנת מתוקה
שמנת חמוצה
פודינג וניל
חצי כוס סוכר
חתי כפית תמצית וניל
1 גבינה לבנה 5%

את חומרי הבצק מערבבים במג'ימיקס עד לקבלת בצק מגובש.
משטחים חצי מהבצק בתבנית הרצויה וחצי בתבנית נוספת,
ואופים כרבע שעה עד שמשחים מעט.

את הקרם- מקציפים את כל החומרים ללא הגבינה, ואח"כ מקפלים בעדינות את הגבינה לתוך הקרם.
שופכים את הקרם על הבצק (לאחר שהתקרר) ומפוררים את חצי הבצק הנותר מלמעלה.

יוצא טעיייים- מבטיחה!!
בהצלחה.
איזה גבינה צריך?
אחרי שמפוררים צריך לאפות שוב?
 

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני משתמשת בגבינה רגילה 5%
את הפרורים אופים לפני כן (את הבצק חילקנו ל2 תבניות, אופים כעשרים דק', אח"כ חצי מפוררים על הקרם של העוגה ללא אפיה נוספת)
 

gnIsraelnr

משתמש חדש
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
איזה גודל תבנית?
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי הרבה עוגות כאלו זו אחת מהן:



הערות:
ממליצה לאפות בדיוק לפי ההוראות, רק כך העוגה יוצאת רכה וטעימה.
לא ממליצה להקפיא לאחר מריחת הלוטוס. עדיף למרוח את הגנש מיד לאחר מריחת הלוטוס, העבודה יותר קלה והתוצאה מעולה.
המדידה בכוס חד פעמי לשתיה חמה!
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
במיקסר?
 

קיץ

משתמש פעיל
אני הכי אוהבת את העוגת 'שמנת פרורים' :
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות א. אפיה
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

לקרם:
2 שמנת מתוקה
שמנת חמוצה
פודינג וניל
חצי כוס סוכר
חתי כפית תמצית וניל
1 גבינה לבנה 5%

את חומרי הבצק מערבבים במג'ימיקס עד לקבלת בצק מגובש.
משטחים חצי מהבצק בתבנית הרצויה וחצי בתבנית נוספת,
ואופים כרבע שעה עד שמשחים מעט.

את הקרם- מקציפים את כל החומרים ללא הגבינה, ואח"כ מקפלים בעדינות את הגבינה לתוך הקרם.
שופכים את הקרם על הבצק (לאחר שהתקרר) ומפוררים את חצי הבצק הנותר מלמעלה.

יוצא טעיייים- מבטיחה!!
בהצלחה.
הכנתי,
נראית מעולה
(נטעם מחר..)
תודה לך.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מה עושים עם זה?
לא כ"כ ברור
אשמח שתפרטי קצת
@שירה צרור
מפזרים אח''כ בתבנית מעל העיסה של העוגה, זה יצא עוגה ומעליה פירורים.

לזה הכוונה לפזר את הפרורים במשפט:
לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
 

קאלישית

משתמש פעיל
תכתבו את המתכון הכי מוצלח וטעים שלכן לטובת כולם
עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.



שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.

שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.



כוס = כוס לשתיה קרה
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה