עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

עובדת מהבית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
היי,
מי שהעלתה כאן את המתכון של עוגת פירורים בהירה וקלה
הכנתי היום,לא היתה לי תבנית גדולה אז שמתי בשתי תבניות בינוניות,
תכל'ס,יצא נמוך מאד מאד...
מה עושים?
מאלתרים!
מרחתי קרם לוטוס על עוגה אחת
הנחתי את העוגה השניה
מרחתי שוב קרם לוטוס
ואז פיזרתי גפרורי שקדים....
יצא מושלם!
 

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עוגת קרמבו מושלמת, ללא גלוטן. הכי טעים שיש!
1703424516030.png

תחתית:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 שקית אבקת אפייה
(אחרי ההקצפה אפשר להוסיף חצי כוס קמח תפו"א)

למילוי:
2 שמנת מתוקה ( אפשר גם צימחית לפרווה )
2 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד חלבי - מומלץ להכפיל!:
1/2 מיכל שמנת מתוקה / ריץ'
100 ג' שוקולד מריר

הוראות הכנה

הכנת התחתית :
להקציף חלבונים וסוכר יחד
להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כמה שניות
להוסיף פודינג ואבקת אפייה ולקפל בעדינות
לחמם תנור ל 180
לקחת תבנית מלבן בינוני עמוק ולשמן אותה

לצקת את התערובת לתבנית
לאפות כ - 15-20 דקות
להוציא ולצנן

הכנת המילוי :
להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב
ולצקת על העוגה

הכנת קרם שוקולד :
בקערה חסינת חום את השמנת והשוקולד למיקרוגל בפולסים קצרים
לצנן מעט ( כמה דקות ) לצקת על העוגה בעדינות ולקרר

המתכון מהאתר foodisgood. הכנתי הרבה ותמיד יוצא טוב, ממליצה בחום
 

saralulu

משתמש מקצוען
עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.



שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.

שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.



כוס = כוס לשתיה קרה
יש לי מתכון ממש דומה רק ששם שמים פודינג ריבת חלב (פרווה) ולא טובלים במים את הבסקוויטים, אני צריכה לראות את המתכון מקרוב, אם מעניין אתכן אשתדל להעלות את המתכון.
 

אלחנן.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים

עוגת טעמי=
קלה מאד להכנה ונפרסת מהמם!!!!!!!!!
והעיקר-טעימה מאד מאד.
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.



שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.

שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.



כוס = כוס לשתיה קרה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9012.JPG
    IMG_9012.JPG
    8.2 MB · צפיות: 241
  • IMG_9020.JPG
    IMG_9020.JPG
    4.2 MB · צפיות: 253

גויבה

משתמש פעיל
נראה מושלם
לי יש את המתכון הזה בתוספת של 3 כפות סירופ מייפל לקצפת,מאד מוסיף.
 

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
נשמע טעים וקל...
אפשר בלי קינמון?
לשים משהו אחר במקום?
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת קרמבו מושלמת, ללא גלוטן. הכי טעים שיש!
צפה בקובץ המצורף 1532324
תחתית:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 שקית אבקת אפייה
(אחרי ההקצפה אפשר להוסיף חצי כוס קמח תפו"א)

למילוי:
2 שמנת מתוקה ( אפשר גם צימחית לפרווה )
2 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד חלבי - מומלץ להכפיל!:
1/2 מיכל שמנת מתוקה / ריץ'
100 ג' שוקולד מריר

הוראות הכנה

הכנת התחתית :
להקציף חלבונים וסוכר יחד
להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כמה שניות
להוסיף פודינג ואבקת אפייה ולקפל בעדינות
לחמם תנור ל 180
לקחת תבנית מלבן בינוני עמוק ולשמן אותה

לצקת את התערובת לתבנית
לאפות כ - 15-20 דקות
להוציא ולצנן

הכנת המילוי :
להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב
ולצקת על העוגה

הכנת קרם שוקולד :
בקערה חסינת חום את השמנת והשוקולד למיקרוגל בפולסים קצרים
לצנן מעט ( כמה דקות ) לצקת על העוגה בעדינות ולקרר

המתכון מהאתר foodisgood. הכנתי הרבה ותמיד יוצא טוב, ממליצה בחום
מזכיר לי את העוגה שהעלתי כאן:

 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
1535759-55ba69819289d28c9d409f8665e02e7c.jpg
 

גויבה

משתמש פעיל
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)צפה בקובץ המצורף 1536795
אפשר גם את המתכון השני?
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל (ממרווה לצמא מלפני כמה שנים)
התעצלתי לכתוב לכם אותה - עשיתי חיפוש ומצאתי שבעבר מישהי העלתה כבר את המתכון.
קישור למתכון: עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל

(אני עשיתי בשינויים קלים :
מיץ תפוזים במקום חלב שקדים
דבש ומעט סוכר במקום מייפל
את הקוקוס מקורמל עשיתי מקוקוס טחון (ככוס ח"פ לשתיה קרה) בסיר קטן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לקבלת צבע זהבהב להוריד מיד מהאש ולהעביר חזרה לכוס, לצנן מעט ולפזר בעזרת כף.
את החומרים לטורט חילקתי ל2 והקצפתי בנפרד על מנת לדייק - כדי שהטורטים יצאו אותו דבר באותו גובה.)
IMG_8987.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה