חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואו הפתעתן! איזה מתכונים אלופים!!!

שמנה לב לצרף תמונה למתכון אפילו שהתמונה כבר מופיעה איפה שהוא באשכול, כדי שלא נאבד אחת את השניה...

וחבר'ה, לא להעלות תמונה ולהשאיר אותנו עם פה פעור :D
תשימו גם מתכון!
 

שיא44

משתמש מקצוען
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735
תודה!
הכנתי ויצא מדהים!!
משום מה אף פעם לא הלך לי עם פשטידות, אבל זאת יצאה ליגה!
אפשר להקפיא?
ואם לא- כמה ימים במקרר?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה!
הכנתי ויצא מדהים!!
משום מה אף פעם לא הלך לי עם פשטידות, אבל זאת יצאה ליגה!
אפשר להקפיא?
ואם לא- כמה ימים במקרר?


תודה :D
שימחתותי!

הדעות חלוקות בענין ההקפאה, יש שאמרו שהטעם מעולה ויש שאמרו שעדיף טרי
הצעתי היא שתנסי להקפיא מספר יחידות ותראי איך זה מסתדר לך בטעם :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
רעיונות לסלט חגיגי יש למישהי?
לא חצילים
באלי לגוון....
סלט טעים מאוד שהמצאתי:
בטטה גדולה
8 פטריות בינוניות
2 כפות חמוציות ללא סוכר
2 כפות מקלות שקדים מולבנים
2 גבעולי בצל ירוק
כף רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות.
מיץ לימון
מעט חומץ
מלח

חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים. כשהן כמעט מוכנות מוסיפים רבעי פטריות, רוטב צ'ילי ושום.
מוסיפים מקלות שקדים וחמוציות.
מורידים מהאש ומוסיפים טבעות בצל ירוק, לימון, מעט חומץ ומלח.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מעורב בשרים עם רוטב פטריות
מאדים בצל
מוסיפים קוביות פרגית וחזה עוף
ממשיכים לאדות רבע שעה עד שמוכן
מוסיפים קוביות כבד
ותיבול
מלח
פלפל
פפריקה (בשביל הצבע)
תבלין לקבב
שקית רוטב פטריות של אוסם
כף אבקת מרק פטריות
3 כוסות מים
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 7 דק' על אש נמוכה
הריח אוי הריח :p
20191013_101922.jpg

הכנתי רשתות מבצק עלים לבסיס
אפשר להגיש גם על פירה
20191013_102155.jpg
 

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ירקות בתנור - פשוט אבל טעים ומוסיף...
P1070225.JPG בטטות, גזרים, קישואים, גמבה, ופרוסות שום שהוזהב קודם
לתבל חזק, מלח, פפריקה, פלפל ועוד לפי הטעם
לערבב עם שמן ולתנור....
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

imac100

משתמש מקצוען
במיוחד בשביל האשכול הזה צלמתי כמה שיותר לפני החג
מעלה כל מה שהספקתי לצלם

1. בורקס בשר
אני מכינה את בורקס בשר המון פעמים
מגוונת במתכונים ובסגנונות
זה מתכון חדש שמצאתי החג והיה אחד הטובים והשווים
הגשתי עם רוטב פטריות יצא מעולה.
(מקור - יונית צוקרמן, עם שינויים קלילים)
https://www.yonit-tzukerman.co.il/uncategorized/בורקס-בשר/

רכיבים:
1 חבילה של בצק פילאס תורכי מעדנות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 קופסא של פטריות טריות חתוכות
500 גרם בשר טחון
מלח פלפל ופפריקה
ביצה ושומשום להברשה וקישוט.

הוראות הכנה:
לטגן בצל לשקיפות, להוסיף שום ואחרי דקה את הפטריות לטגן עוד כמה דקות
מוסיפים בשר עד שמחליף את צבעו.
מוסיפים טיבול ומכבים את האש.
מניחים מלית ומגלגלים
מורחים ביצה ושומשום
אופים על 180 מעלות עד הזהבה

2בורקס בשר.jpeg
 

imac100

משתמש מקצוען
2. פרגיות בטריאקי
כמה דקות הכנה ויוצא מעולה

רכיבים:
500 גרם פרגיות נקיות משומן
1 בצל קצוץ לריבועים
4-5 כפות לטיגון
חצי כוס רוטב טריאקי
2 כפות סויה
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס

חותכים את הפרגיות לחתיכות
מתגנים את הבצל, מוסיפים את הפרגיות מטגנים כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד שבע דקות


פרגיות.jpeg

( מקור sweetdooly)
 

imac100

משתמש מקצוען
3. סלומון בציפוי קראסט
שוב סלומון עם פרורי לחם אני עושה המון
לפני החג ראיתי מתכון חדש ניסיתי ויצא מושלם
(מקור: יונית צוקרמן עם שינוים קלים)
עוד פטנט מעולה זה לאפות בפיירקס עם נייר אפיה לפני ההגשה פשוט למשוך את הנייר אפיה והדג נשאר בתבנית כשהיא נקיה ומוכנה להגשה
(בתמונה הדג רק לאחר חצי אפיה כי אפיתי רק כמה דקות והשאר על הפלטה בליל החג)

רכיבים:
קילו דג פרוס לפרוסות
רבע כוס טריאקי
רבע כוס סויה
רבע כוס סילאן
3 כפות צ’ילי מתוק
4 שיני שום כתושים
כף גדושה סוכר חום.
מלח פלפל
לציפוי
כוס פירורית זהב
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל ,רבע כפית אבקת שום
וקצת טימין גרוס

מערבבים את הרוטב עד שהסוכר נמס
מצפים את הנתחים ברוטב, מסדרים בתבנית הרוטב שנשאר שופכים מעל
מערבבים את הציפוי ומסדרים על הנתחים
רבע שעה על חום של 220 מעלות

סלומון.jpeg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלט פטריות- משולב חי ומוקפץ
IMG_3915.JPG


סלסלת פטריות חיות
2 פלפלים אדומים רצועות
1 בצל גדול חצאי טבעות
פטרוזיליה קצוצה
קשיו

מאדים בשמן את הבצל עד ששקוף. מוסיפים פלפלים ומאדים עוד כמה דקות.
מצננים.
מוסיפים כוסברה, ופטריות ברבעים [או פרוסות לא מדי דקות]
מתבלים במעט שמן, מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום
את הקשיו מוסיפים חצאים בהגשה.
 

imac100

משתמש מקצוען
4. קראמבל שזיפים
(בתמונה אין אבקת סוכר את האסקת סוכר בזקתי סמוך להגשה)

רכיבים
- 3 כוסות קמח
-1 וחצי כוס סוכר
-3/4 כוס שמן
-1 ביצה שלימה
-סוכר וניל
- אבקת אפיה

למלית
12 כוסות שזיפים אדומים לא מקולפים חתוכים לקוביות.
4 כפות לימון
8 כפות סוכר

מרכיבים את הקראמבל
בסיס פירורים דק
מעל קוביות שזיפים
מעל כיסוי פירורים
אופים עד שמזהיב ובוזקים אבקת סוכר
קראמבל שזיפים.jpeg
 

imac100

משתמש מקצוען
5. אסאדו בתנור (התמונה לא נראת מליון דולר אבל יצא מעולה)
לוקחים נירר כסף גדול מניחים עליו נייר אפיה ומסדרים את האסדו לאחר עיסוי עם שמן זית פלפל גרוס ומלח
מעל שופכים סילאן, עם צילי גרוס, פפריקה, קצת פלפל גרוס ושום כתוש
סוגרים חזק חזק שיהיה סגור לגמרי
אופים רבע שעה על 220 מעלות
ולאחר מכן 3 שעות על 140 מעלות
מוציאים פותחים מוציאים את העצמות (בשלב הזה האסדו כבר מתפרק מהעצם)
מניחים בתבנית עם הנוזלים ומחממים על הפלטה קצת לפני ההגשה
אסאדו2.jpeg
 

imac100

משתמש מקצוען
6. תפוחי אדמה קריספיים
רכיבים:
10 תפוחי אדמה חצויים לשניים
חצי כוס שמן זית
כפית בזילקום יבש
כפית אורגנו יבש
חצי כפית עלי טימין
רבע כפית מלח

הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות
מערבבים את השמן עם התבלינים בכוס
שליש מורחים על התבנית
מניחים את התפוחי אדמה כשהחלק החצוי מונח על התבנית, משמנים את התפוחים מלמעלה עם מברשת
רבע שעה על חום של 200 ועוד כשעה+- (תלוי בתנור על 160 מעלות

תפוחי אדמה2.jpeg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה