הכנתי לשבת בפעם הראשונה,זה השם שעלה לי בראש כשהכנתי את העוגה הזו.
כן,
בלונדשוצ'יפס
צפה בקובץ המצורף 1029756
למה?
מזכיר לי משהו מימי התיכון.
ישבנו במעבדה, בשיעור טבע, כן, פעם היו שיעורי טבע במעבדה עם ניסויים וכל מיני ומפוחלצים על המדפים סביב.
אז ישבנו קבוצת חברות מהכיתה בחלקו האחורי של המעבדה.
המורה, רצתה ככל הנראה, שנשב כמו פוחלצים, אבל--
טוב, בשביל זה צריך להכיר את חבורת חברותיי מהתיכון----
אולי יש כאן מישהי מתוכן. אולי
ואז היא בטח צוחקת לעצמה עכשיו בלב ויודעת מה אני עומדת לכתוב עוד רגע.
אז ישבנו בחלקו האחורי של המעבדה.
ואם לדבר בעדינות, לא ישבנו בשקט.
ולמורה, שהיתה באמצע הסבר לוהט על לא זוכרת מה, זה מאוד הפריע.
"אתן שם מאחורה. את לכאן, ואת לשם, ואת בואי קדימה, ואת שבי פה, ואת, כן את עם הקוקו השחור, תצאי החוצה..."
קמנו, עברנו. ואחת יצאה מהכיתה.
לא, זו דווקא לא הייתי אני.
איך שאנחנו מתיישבות כל אחת במקומה החדש והמורה כבר נושמת לרווחה, אנחנו שומעות קול שעולה מחלקו האמצעי של המעבדה. קולה של חברה מכיתה. "לזה קוראים פירוק לגורמים".
כן. פירוק לגורמים.
פירוק של גורמי הרעש בשיעור לגרומים.
כל אחת למקום אחר.
האמת- השיעור הסתיים שם כי כולנו צחקנו והלך על המורה. שקט כבר לא היה לה.
אאל"ט קיבלנו כל הכיתה עונש קולקטיבי. בוחן עם החומר שאמור היה להילמד בשיעור.
אז למה סיפרתי את זה?
אה, נכון.
רציתי להסביר את השם שבחרתי לעוגה הזו.
בלונדשוצי'פס
בפירוק לגורמים זה נשמע כך:
בלונד-שו-צ'יפס
בלונדיס-שוקולד-צ'יפס
שילוב של שכבת בראוניס שוקולד, מעליו בלונדיס עם שוקולד צ'יפס.
עובר?
מקווה.
מוזמנות להציע שמות אחרים.
אבל תתחשבו בלב שלי, יא?
תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים
לשכבת הכהה:
3 ביצים
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 ו 3/4 כוסו קמח
לשכבה הבהירה:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום דחוס, כהה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות קמח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
הכנה:
אין צורך במיקסר
מערבבים בקערה את רכיבי השכבה הכהה.
מורחים בתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה.
מנקים מעט את הקערה, שלא יהיו בה הרבה שאריות כהות, ומערבבים בה את רכיבי השכבה הבהירה.
יוצקים על השכבה הכהה ומחליקים בעדינות מעליה
180 מעלות
כחצי שעה, עש שהעוגה יציבה.
פורסים כשהעוגה חמימה בסכין חדה ולא משוננת.
צפה בקובץ המצורף 1029760
הכנתי לשבתפורסים כשהעוגה חמימה בסכין חדה ולא משוננת.
אפשר גנאש למעלה לפני פריסת העוגה ולפרוס רק אחרי שהגנאש מתקשה.הכנתי לשבת
יצא טעים בסדר גודל
איך היית מקשטת אותה לאירוע?
ממש בא לי להכין אותה, היא רק צריכה להיות קצת יותר יפה
באיזה יחס?אפשר גנאש למעלה לפני פריסת העוגה ולפרוס רק אחרי שהגנאש מתקשה.
לא יהיה מדי שוקולדי. את יכולה לשים כך:באיזה יחס?
לכמות הזאת נניח 2 חבילות שוקולד - 2 ריץ'?
ולא יהיה טעם מדי שוקולדי?
זה ייצא קשה?אופציה שניה: 200 גרם שוקולד מריר מומס עם 3 כפות חמאת בוטנים
אמור להחתך יפהזה ייצא קשה?
ייחתך יפה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: