@חני גרינשטיין - ווהאו איזה סעודות!!!
אולי תביאי מתכונים,
בעיקר הייתי שמחה לקבל את "עוף עם אורז וירקות בתנור" ו"חציל קלוי בטחינה"
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.
שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.
במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בבלנדר מקל.