פרווה תפריט לשבת קודש

ANANAS

משתמש מקצוען
וזה התפריט השבתי שלנו:

ליל שבת:
חלות (לפעמים ביתיות, לפעמים קנויות)
סלטים:
חסה עם תוספות ורוטב טעים
כרוב עם שמיר ושקדים
שרי עם בצל ירוק וצנוברים
טחינה
(חציל עם עליו טחינה)
חציל עם מיונז
חצילים בתנור עם בצל ופלפלים
בטטה ופטריות בצ'ילי
בייצים עם בצל שחום
סלט תפו"א עם אבוקדו
סלט תירס
סלט זייתים
סלט פלפלים קלויים
ירקות בתחמיץ.
(כל שבת 6-7 מתוך הסלטים שהזכרתי כאן)

דגים: דג חריף ברוטב טעים, סלמון עם פלפלים בתנור, סלמון עם חרדל ודבש, סול מטוגן ואפוי עם ירקות.
מרק: טעים טעים עם המון עצמות, גם בשיא הקיץ.
עוף: כמעט תמיד עוף בסיר מיוחד לבידול ארוך, מעדן, לפעמים שניצלים או שניצלים מגולגלים,
תוספת - פתיתים עם בצל, לפעמים תפו"א אפויים עם בצל ופטריות.
קינוח: סופלה, עוגת גלידה, קורנפלקס עם שוקולד.

סעודת הבוקר:
גפילטע פיש, או שניצל - מושט, או קציצות טונה, או סלמון עם תבלינים.
טשולנט, קוגל תפו"א או אטריות, כבד.
לקינוח סלט פירות או גלידה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
האוכל אצלנו די מסורתי מבחינת המנות
אבל משתדלת לגוון במה שאפשר-
בסלטים- סלט חסה עם שקדים מסוכרים ושומשום., סלטי חצילים, סלט בטעם כבד, סלט בטטות, סלט סלק, סלט חומוס עדשים של עוז תלם, טחינה, סלט פלפלים ועגבניות קלויים בתנור.- משתדלת לאזן בין הסלטים המבושלים לחיים.
בדגים- סלמון, מושט, פורל, דניס, סלמון ביתי מעושן.
בקינוחים- תפוחי עץ על הפלטה עם אגוזים ויין, עלי פילו במילוי חלוה, סלט פירות, משקה תותים.
בעוגות לשבת- כל פעם עוגה חלבית אחרת מהמבחר-
טארט שוקולד לבן מהמם של @shira bira עוגת שמנת פרורים, עוגת גבינה קלאסית.
ועוגות פרווה בוחרת כל פעם משהו אחר.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
איך את מכינה?
שמים חתיכת נייר כסף, מעל זה עיתון ומעל נייר פרגמנט ועליו את הדג.
שופכים על הדג בנדיבות תבלינים - פפריקה, פלפל, מלח, גריל דג, צילי ועוד. ומזלפים מעט שמן ומורחים יחד עם התבלינים. הופכים את הדג לצד השני ועושים כנ"ל.
סוגרים את כל העטיפות.
מניחים על הלהבה 5 דקות מכל צד
אח"כ בתנור מחומם 180 מעלות לעוד 10 דקות.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אצלי הסעודה מתאימה לילדים שלי, מה לעשות, נולדו עם קיבה קטנה...

אז-
חלות מעשה בית.

סלטים:
טחינה ביתית
חריין ביתי
חציל בטחינה\חציל בתחמיץ\חציל ברסק עגבניות
חומוס שאני קונה ומתבלת בשמן זית, מלח, שום גבישי, כמון ופלפל צ'ילי\שאטה
סלט חסה ונישנושים לילדים

דגים-יש לי ילד שהחליט שהוא לא אוכל בע"ח או משהו בצורת בע"ח, אז קונה קלופס של גפילטע או מכינה בעצמי, לפעמים סלמון בתיבול של מלח, גריל דג, רוטב סויה (מעט) רוטב צ'ילי מתוק (מעט) ושמן זית, או שניצל מושט אפוי, או נסיכה במטבוחה או ברבוניה מטוגנת בפירורי לחם (לעיתים נדירות)

מרק עוף צלול (שהתבשל בערב שבת עם טפלי עוף, תפו"א, גזרים וקישואים, הילדים אוכלים בערב שבת, הקטן שלי סרבן אכילה, זה הדבר היחידי שהוא אוכל פעם בשבוע) עם אטריות דקיקות, שקדי מרק לילדים ולפעמים קניידלאך, אם יש לי כח להכין, לפעמים גם ארבעס-חומוס מבושל מתובל, לפעמים בובעס במתיקות מעודנת לגברים שבבית

עוף- מאדה בסיר בלי כלום רק עוף, מנוקה וזהו, הילדים ובעלי אוהבים מאוד, מידי פעם קצת מוסיפה רטבים כמו צ'ילי מתוק, או רוטב סויה\ברביקיו וכו'
כשממש בא לי להשקיע מערבבת בצלוחית 4 כפות מיונז, 2 כפות קטשופ, כף אבקת בצל ו-4 פות ריבה כלשהי, מורחת על העוף ואופה.

קינוח- בקיץ, פירות, אבטיח, גלידה ביתית, קרטיבים
בחורף-סלט פירות עשיר, מוס שהכל ולא זוכרת מה עוד

בוקר-

דגים וחלות כנ"ל

ביצים עם בצל מטוגן
כבד קצוץ, לפעמים גאלער
מצות או קרקרים

צ'ולנט

סעודה שלישית

לחמניות או בייגלה ירושלמי
סלט טונה עם עגבניות ומלפפונים\עם פסטה וירקות
סלטים ממה שנשאר מהסעודות

ולמי נשאר מקום לאכול?
 

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
סלטים:

כרוב עם שמיר ושקדים

בטטה ופטריות בצ'ילי

סלט פלפלים קלויים

אשמח מאוד לקבל מתכונים לשלוש הסלטים הנל
אין מילים
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
נשמע טווווב!!!!
אפשר מתכון?
מתוך האתר מתכונים ב10 דק':
מתכון לפילה סלמון בציפוי אגוזים קראנצ'י וטעים במיוחד





מצרכים (3 מנות):


3 נתחי סלמון (600 ג')

תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

ציפוי אגוזים: חצי כוס (60 ג') אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים את חומרי התיבול (מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור) ומתבלים את נתחי הסלמון.

-מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי (אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה) ומניחים על החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.




אני אישית מערבבת סוגי פיצוחים שונים. כל פעם מה שיש.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
שאלה-
רק אצלינו אין תפריט קבוע? או מתכון קבוע לדגים/עוף?
אצלינו מגוונים כל שבוע בסלטים- לא חוזרים על סלט פעמיים (פעם בשבועיים כן....) והכל תוצרת בית (ויש יותר מ15 סוגים כל שבוע)
דגים- כל שבוע דג אחר, בטיבול אחר, בטעם שונה, בצורה שונה (ואמא שלי עושה 2 או 3 סוגי דגים לסעודה)
מרק- זה הדבר היחיד ה"מקובע" מרק עוף צלול אבל שיש יומיים חג מוותרים עליו.....
עוף- כל פעם משהו שונה.....
תוספת- פשטידות מכל הסוגים השונים וגם מגוונים כמה שיותר...... וחוצמיזה עוד תוספת שמשתנה כל שבוע.
ומנה אחרונה- זה כבר הפינוק השבועי..... יש גם משהו מפירות וגם משהו מתוק וכל סעודה זה משהו שונה.....
האם אתם אף פעם לא חוזרים על אותו מתכון פעם בשבועיים - שלש - חודש?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סלטים שלא שיתפו פה:
עדשים שחורות עם בטטה ובצל ירוק
חציל קלוי טחון עם המווון שום כתוש
סלט טורקי עסיסי
פטריות בטעם כבד
כרוב ברוטב חמאת בוטנים
הכנתי בינתיים ונזכרתי לכתוב :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואם כן חוזרים על תפריטים? ואם מגוונים כל שבת? ואם ואם.
בכלל, אני חושבת שכל השיח של "רק אני עושה ככה וככה?" מיותר.
אנחנו פה כדי לשתף תפריטים ולא כדי לחנך על ידם.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אנחנו פה כדי לשתף תפריטים ולא כדי לחנך על ידם.
כל מילה!
@shira bira אני מוצאת את עצמי כל פעם מחדש נהינת מהתגובות שלך!!
הם חדות וברורות,
אם כי תמיד עניניות ולא מעליבות!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה