מידע שימושי תרומת כליה - זה נהנה וזה לא חסר

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ממליצה סיבוב במחלקות דיאליזה. תבדוק שם כמה מתים בממוצע בשנה. וכמה עוד שנים הם יכלו לחיות לו עברו השתלה. הרבה מבר ל 10.
אני מסתובבת שם וחיה את המספרים האלו.
[ולא, אני לא מטופלת דיאליזה, למי שנבהל...]

כבר הבאת מחקרים סותרים.
ואני מביאה דברים מהמציאות. מהשטח.

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י y&m;2404890:
כדורי מציצה הומאופטים לא.
אבל נטילה קבועה של פרופוליס(למשך תקופה של כמה חודשים) לאחר טיפול באנטיביוטיקה הורידה את הקצב של המחלה מ-4-5 פעמים בשנה.
ל-כמעט ולא.
מה זה ? איפה רוכשים את זה?

פסקאות

עימוד ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י hbecker;2405616:
ממליצה סיבוב במחלקות דיאליזה. תבדוק שם כמה מתים בממוצע בשנה. וכמה עוד שנים הם יכלו לחיות לו עברו השתלה. הרבה מבר ל 10.
אני מסתובבת שם וחיה את המספרים האלו.
[ולא, אני לא מטופלת דיאליזה, למי שנבהל...]

כבר הבאת מחקרים סותרים.
ואני מביאה דברים מהמציאות. מהשטח.

את כותבת דברים של טעם ממש, אני מסכימה עם כל מילה שלך לאורך כל האשכול, וגם אני מהיכרות מאד קרובה עם מטופלים (כיום ב"ה מושתלים, בזכות יהודים צדיקים...)

אך נראה לי שמעט זהירות לא תזיק כי בטח יש גם מטופלי דיאליזה שקוראים את האשכול הזה, וד"ל.........

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י מקצב;2405617:
מה זה ? איפה רוכשים את זה?

בכל בית טבע.
רק שיש טובים יותר ופחות.

כיס

משתמש רשום
כאן כתוב ש
מחקרים שנערכו בארצות הברית ובישראל, בשיתוף של משרד הבריאות, אוניברסיטת UCLA, בית חולים מאיר ואוניברסיטת תל אביב, מצאו שאחוזי התמותה בקרב חולי דיאליזה השייכים למיעוטים אתניים (ערבים בישראל, אפרו- אמריקאיים והיספניים בארצות הברית), נמוכים יותר בהשוואה לאוכלוסיית הרב (יהודים בישראל, לבנים-נוצרים בארצות הברית).
בארץ, כאשר נבדקו אחוזי התמותה לאחר טיפול של שנה בדיאליזה, נמצא כי בעוד ש-21% מהמטופלים היהודים נפטרו, רק 15% מהמטופלים הערבים נפטרו. לאחר חמש שנים, נפטרו 65% מהמטופלים היהודים בהשוואה ל-52% בלבד בקרב המטופלים מהמגזר הערבי. לאחר עשר שנות טיפול, שרדו 11% מהמטופלים היהודים לעומת שיעור כפול של 22% בקרב הערבים. הממצאים היו דומים גם במחקרים דומים שהשוו בין אפרו-אמריקאים והיספאנים לבין לבנים בארה"ב.

איך זה יכול להיות כאלו הבדלים בין המחקרים. הבאתי בתגובותי האחרונות 3 מקורות שטוענים שתוחלת החיים של מטופלי דיאליזה הוא רגיל. לעומת זה הבאתי כבר 4 מקורות שטוענים שממש לא כרגיל, הגדיל לטעון המחקר שהבאתי בתגובה זו שטוען שתוך 5 שנות טיפול 65% נפטרו, ותוך 10 שנות טיפול 89% נפטרו !!!
מה הפשט בקוטביות העצומה הזו בין המחקרים???

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י צמח;2405639:
את כותבת דברים של טעם ממש, אני מסכימה עם כל מילה שלך לאורך כל האשכול, וגם אני מהיכרות מאד קרובה עם מטופלים (כיום ב"ה מושתלים, בזכות יהודים צדיקים...)

אך נראה לי שמעט זהירות לא תזיק כי בטח יש גם מטופלי דיאליזה שקוראים את האשכול הזה, וד"ל.........

מטופלי דיאליזה שיקראו את דברי, יבינו שאני כותבת מהמקום הכי עמוק של ההשתתפות איתם.
אני מכירה את הסרט הזה טובטוב.

האמת-
כל כך הרבה כתבתי כאן באשכול.
בטח יש כאלו שלא מבינים מאיפה הידע וההיכרות.
אז במקום כל השאלות באישי, אני אכתוב כאן פעם אחת ודי.
לצערי, אני מכירה את סצנת הכליות היטב. לא שמעתי. לא ראיתי. לא קראתי מחקרים.
אני חיה את זה יום יון, שעה שעה. כל דקה.
אני עצמי מושתלת כליה כבר הרבה מאוד שנים. ב"ה.
אז אולי עכשיו תראו את הדברים שלי קצת אחרת.
אני מכירה היטב את התחום. הנסיון שיש לי, וזה לא מקור לגאווה, הוא יותר מכל אחד אחר שכתב כאן באשכול [למעט הרבה הבר, מן הסתם].
אז כל מה שכתבתי הוא בדוק ו 100% מדויק. לא מחקר. לא אולי. ודאי.
ומטופלי דיאליזה אם יש כאלו כאן, גם הבינו את זה מן הסתם בין השורות כי אנחנו מדברים בקודים משלנו.

אה, ופרט חשוב...אמא שלי תרמה לי. זה היה בכלל הרבה מאוד שנים לפני שהוקם ארגון מתנת חיים.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י hbecker;2405922:
מטופלי דיאליזה שיקראו את דברי, יבינו שאני כותבת מהמקום הכי עמוק של ההשתתפות איתם.
אני מכירה את הסרט הזה טובטוב.

האמת-
כל כך הרבה כתבתי כאן באשכול.
בטח יש כאלו שלא מבינים מאיפה הידע וההיכרות.
אז במקום כל השאלות באישי, אני אכתוב כאן פעם אחת ודי.
לצערי, אני מכירה את סצנת הכליות היטב. לא שמעתי. לא ראיתי. לא קראתי מחקרים.
אני חיה את זה יום יון, שעה שעה. כל דקה.
אני עצמי מושתלת כליה כבר הרבה מאוד שנים.
אז אולי עכשיו תראו את הדברים שלי קצת אחרת.
אני מכירה היטב את התחום. הנסיון שיש לי, וזה לא מקור לגאווה, הוא יותר מכל אחד אחר שכתב כאן באשכול [למעט הרבה הבר, מן הסתם].
אז כל מה שכתבתי הוא בדוק ו 100% מדויק. לא מחקר. לא אולי. ודאי.
ומטופלי דיאליזה אם יש כאלו כאן, גם הבינו את זה מן הסתם בין השורות כי אנחנו מדברים בקודים משלנו.

חזקי ואמצי!
אין הרבה מה להוסיף.

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ה בקר היקרה
לא יפה אולי שאני כותבת כאן,
אבל ממילים מפה ומשם, מידע רפואי רחב מידי (?) לאדם מן השורה,
הבנתי שאת מתמודדת לא מעט רפואית.
מעריצה שלך עוד יותר מפעם.

היכולת שלך ליצור ולחיות את החיים בפול ווליום, בלי הפסקה,
למרות כל מה שעברת ועדיין
זו הוכחה שאדם יכול לבחור לחיות בכל יום מחדש.
את מודל לחיקוי עבורי.
ו... אין לי מילים נוספות.
הרבה בריאות.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סיגלית,
לא ניסיתי להסתיר. רק לא היה לי ענין לחשוף.
עכשיו הרגשתי שיש בזה צורך. ורב יהיה התועלת מהחשיפה, כי כך מבינים טוב יותר מה המשמעות של לתת חיים ע"י תרומת איבר....
כל מה שאני עושה בחיים, לא היה שייך אילולא ההשתלה.

hilav

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בקר, צימררת אותי.....!

ולמי שרוצה לקבל קצת מושגים והבנה כלשהי במה שעובר על חולי הכליות - היה לאחרונה סיפור בזרקור בשם "קוביית קרח" על נערה חולת כליות, כתוב בצורה חיננית, רגישה ונוגעת ללב ממש (קהל היעד הוא בנות הנעורים, אבל גם מבוגרים יהנו ממנו מאוד) מומלץ מאוד!
(הסופרת כתבה שזה יצא בעז"ה כספר בסביבות פורים)

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י y&m;2405735:
בכל בית טבע.
רק שיש טובים יותר ופחות.[/QUO
אני יכולה לקחת את זה גם עכשיו (7 חוד עברו מהאנגינה האחרונה ב"ה)
או שרק אחרי אנטיביוטיקה , מה זה ויטמינים? זה עלול להזיק?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י hilav;2406877:
בקר, צימררת אותי.....!

ולמי שרוצה לקבל קצת מושגים והבנה כלשהי במה שעובר על חולי הכליות - היה לאחרונה סיפור בזרקור בשם "קוביית קרח" על נערה חולת כליות, כתוב בצורה חיננית, רגישה ונוגעת ללב ממש (קהל היעד הוא בנות הנעורים, אבל גם מבוגרים יהנו ממנו מאוד) מומלץ מאוד!

חחח
אני עברתי על הרבה מפרקי הסיפור בטרם פורסמו והערתי מה שהיה להעיר...ולתקן.
הסופרת כותבת כאן בפרוג.
תחמיאו לה על סיפור מקסים.

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י כיס;2405822:
כאן כתוב ש
מחקרים שנערכו בארצות הברית ובישראל, בשיתוף של משרד הבריאות, אוניברסיטת UCLA, בית חולים מאיר ואוניברסיטת תל אביב, מצאו שאחוזי התמותה בקרב חולי דיאליזה השייכים למיעוטים אתניים (ערבים בישראל, אפרו- אמריקאיים והיספניים בארצות הברית), נמוכים יותר בהשוואה לאוכלוסיית הרב (יהודים בישראל, לבנים-נוצרים בארצות הברית).
בארץ, כאשר נבדקו אחוזי התמותה לאחר טיפול של שנה בדיאליזה, נמצא כי בעוד ש-21% מהמטופלים היהודים נפטרו, רק 15% מהמטופלים הערבים נפטרו. לאחר חמש שנים, נפטרו 65% מהמטופלים היהודים בהשוואה ל-52% בלבד בקרב המטופלים מהמגזר הערבי. לאחר עשר שנות טיפול, שרדו 11% מהמטופלים היהודים לעומת שיעור כפול של 22% בקרב הערבים. הממצאים היו דומים גם במחקרים דומים שהשוו בין אפרו-אמריקאים והיספאנים לבין לבנים בארה"ב.
יך זה יכול להיות כאלו הבדלים בין המחקרים. הבאתי בתגובותי האחרונות 3 מקורות שטוענים שתוחלת החיים של מטופלי דיאליזה הוא רגיל. לעומת זה הבאתי כבר 4 מקורות שטוענים שממש לא כרגיל, הגדיל לטעון המחקר שהבאתי בתגובה זו שטוען שתוך 5 שנות טיפול 65% נפטרו, ותוך 10 שנות טיפול 89% נפטרו !!!
מה הפשט בקוטביות העצומה הזו בין המחקרים???

זהו בדיוק!! זה מה שניסו להגיד כאן שאל תסתמך על המחקרים שלא שווים כלום אלא פשוט מהמציאות מהשטח.. (שהביאו כאן הרבה!!)

.sima d

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בקר,
מעריצה אותך, תמיד....!

תמשיכי לעזור לכולם מתוך בריאות!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ליז;2406937:
בקר,
מעריצה אותך, תמיד....!

תמשיכי לעזור לכולם מתוך בריאות!

טוב, הערצה זה ממש לא מה שרציתי.
רק רציתי שיבינו שאני כותבת מהלב. מהמקום הכי אמיתי וכואב. מהמקום שמבין את הקושי. ומהמקום שמביא את העובדות הכי אמיתיות.
מהשטח.

לבן

משתמש סופר מקצוען
בקר,
יורדות לי דמעות מול המחשב.

רק לראות אותך (וירטואלית) ולהבין מה אנחנו וכל העולם הרוויח בזכות הכליה שאמא שלך נתנה לך.

יוסי לוי

משתמש צעיר
המחקרים הרציניים שנעשו על תורמי כליות כותבים שלא נצפתה פגיעה במהלך החיים של התורמים ביחס לאלו שלא תרמו, אך הם מסייגים ומדגישים שעדיין אין מספיק נתונים כדי להסיק שבוודאות אין פגיעה.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י hilav;2406877:
בקר, צימררת אותי.....!

מי הכותבת?

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וזו את? שנדע למי לשפוך מחמאות!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה