מידע שימושי תרומת כליה - זה נהנה וזה לא חסר

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
סליחה על הבוטות
אבל קל לדבר עד שנמצאים במקום.. (ושלא תבינו חס ושלום אני לא שם.)
ועוד על מה נאמר כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא.
וחוץ מזה אם זה היה נוגד את התורה אז איך רבנים נתנו הסכמתם?
(מה שכן בעלי טען להגנתו כששטחתי לו את כל הטיעונים כאן באשכול שאם הרבנים יצאו בכרוז מיוחד לתרום כמו שהיה בקרן ההסעות ולב לאחים שממש יצאו מגדרם או למשל שר' חיים יורה לכל משפחתו לתרום אז בעלי ישתכנע...)

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מימי זו;2403642:
לגבי אטופיק לא יודעת. אבל פסוריאזיס - כן.
מניסיון קרוב - קשר בין נטילת אנטיביוטיקה לא עקבית לבין התפרצות של מחלה כרונית מטרידה זו.
מוזר בדיוק להפך מכירה כמה מקרים מקרוב דווקא כשלקחו אנטיביוטיקה לסטרפט...
הפסוריאיזיס התגברה/התפרצה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לתרום לכולל אפילו 1000 ש"ח זה הרבה יותר מאשר לתרום כיליה, חד וחלק!
אני מעדיפה לא להגיב על רוב מה שכתבתם. ובאמת הקב"ה קובע מי יחיה ומי מות. אז חבל לטפל בכל חלה שהיא. אם הקב"ה קבע שיחיה, אזי יחיה ואם לא- ימות.
נו, שוין. חשיבה עקומה לגמרי. חד וחלק.

אה, אגב, מי שהכליה לא נקלטה אצלה, לא ימות, הוא יחזור לדיאליזה ויחכה להשתלה חוזרת.

אבל על המשפט הזה אי אפשר שלא להגיב.
לו ת"ח עובר השתלת כליה ובזכות זה יוכל לשבת וללמוד, הרי שהתרומה הזו היא הרבה מעבר ל 1,000 ש"ח לכולל.
ואתה גם מבין חשבונות שמים. אחרת איך תסביר שראש ישיבה גדול ונערץ נחלה. אה, לא למד מספיק, אולי לא למדו מספיק לידו. אולי.

אפשר לשלוח לכם בקשה ישירה לבורא עולם. הבנתי שאתה המזכיר שלו....

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י יוסי לוי;2404741:
אם כדורי מציצה הומאופתיים עוזרים, כנראה שגם קוביית שוקולד היתה עושה את העבודה.

כדורי מציצה הומאופטים לא.
אבל נטילה קבועה של פרופוליס(למשך תקופה של כמה חודשים) לאחר טיפול באנטיביוטיקה הורידה את הקצב של המחלה מ-4-5 פעמים בשנה.
ל-כמעט ולא.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י y&m;2404890:
כדורי מציצה הומאופטים לא.
אבל נטילה קבועה של פרופוליס(למשך תקופה של כמה חודשים) לאחר טיפול באנטיביוטיקה הורידה את הקצב של המחלה מ-4-5 פעמים בשנה.
ל-כמעט ולא.

לאחר טיפול באנטיביוטיקה, לא במקום.
כמו שכתבת....

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י Rרחמים;2404851:
בשביל להציל חיים אין צורך לתרום כיליה !
אלף ואחת דרכים להציל חיים ולהשאר בריא עם שתי כליות שיתנו המון כח להציל חיים הרבה פעמים ולא רק חיים של אדם אחד [שגם הוא ספק אם יחלים או ימות].
התורה דרכיה דרכי נועם, אין צורך לחתוך אדם בריא כדי להיות בעל חסד [וכמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת הרדב"ז].
מי שתורם הוראת קבע לישיבה או כולל למה שלא יהיה לו סיפוק לפחות כמו מי שתרם כיליה? לימוד תורה דרבים אף עדיף כיון שגורם שאנשים מלכתחילה לא יחלו בזכותו.

אם כדי להרגיש סיפוק האדם זקוק למעשה כל כך דרמתי של תרומת כליה אז באמת יש לו חוסר הערכה ללימוד תורה! לתרום לכולל אפילו 1000 ש"ח זה הרבה יותר מאשר לתרום כיליה, חד וחלק!

נקודה נוספת: מי יחיה ומי ימות ה' קובע, לא זה שתורם כיליה קובע שפלוני יחיה, התפקיד שלנו זה רק לעשות רצון ה', לנתח אדם ולהוציא לו איבר לא נשמע מתאים לתורה שדרכיה דרכי נועם, ואין זה רצון ה'. לא שמענו על שום גדול בישראל שהלך לתרום כיליה, אבל כל גדולי ישראל מזכים את רבים בלימוד התורה ובצדקה וחסד.
באמת מוזר שהרב שטינמן לא תורם כליה.
צ''ע גדול.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גלבוע;2404925:
באמת מוזר שהרב שטינמן לא תורם כליה.
צ''ע גדול.

נראה לי Rחמים יחשוב שהתכוונת רציני....

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י hbecker;2404893:
לאחר טיפול באנטיביוטיקה, לא במקום.
כמו שכתבת....

אני חושבת שהדגשתי את זה בעצמי...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י חיים הופמן;2404965:
חברה, האם אין משהו מעוות בחשיבה שלכם?
האם בנאדם, נדרש לחתוך בעצמו, כדי לעזור לשני?
הדברים נראים כ"כ פשוטים, שלא מובן על מה כל הבאלגן פה.
אני מצטט פה שנית, את מר Rחמים

צודק, אדם לא נדרש לחתוך בעצמו כדי לעזור בשני.
לו יצוייר ונזקקת לכליה גם היית אומר כך?

משתמש1

משתמש פעיל
נכתב ע"י Rרחמים;24048518:
לא שמענו על שום גדול בישראל שהלך לתרום כיליה, אבל כל גדולי ישראל מזכים את רבים בלימוד התורה ובצדקה וחסד.

אומרים שהרב פינקוס זצ"ל תרם בזמן שעדיין לא היתה כל כך מודעות לנושא, והניתוח היה יותר מסוכן. ולהזכירכם, מתמיד כמותם שתורם מפסיד המון תורה, אך רובנו לא נעשה כל כך הרבה מצוות בזמן שנפסיד בעקבות התרומה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י משתמש1;2404975:
אומרים שהרב פינקוס זצ"ל תרם בזמן שעדיין לא היתה כל כך מודעות לנושא, והניתוח היה יותר מסוכן. ולהזכירכם, מתמיד כמותם שתורם מפסיד המון תורה, אך רובנו לא נעשה כל כך הרבה מצוות בזמן שנפסיד בעקבות התרומה.

כשהרב פינקוס תרם חתכו את הגוף מאמצע הגב עד אמצע הבטן והוציאו צלעות בשביל להוציא את הכליה כמו שצריך. זה היה לפני עידן הלפרוסקופיה.
אני לא חושבת שהוא חשוד כאדם שלא פעל על פי דעת תורה.

בת יהודה

משתמש פעיל
אז לפי דעתך, אולי גם אדם לא נדרש לתרום דם לזרים, כי למה לו להדקר סתם?! מה, בשביל לעזור למי שהוא לא מכיר ולא יכיר???

יעקבי

משתמש צעיר
נכתב ע"י ELFISH;2393948:
זה שהרפואה ירום הודה וה"מחקרים" עדיין לא גילו את כל החכמה שבבריאה לא אומר שה' ברא איבר לחינם. עוד שנה, עוד שנתיים יגלו גם את זה. זה כמעט כפירה לחשוב שזה "נועד" לתרומה.

וברמה הפרקטית- יש הגבלות על תורמי כליה ולא בכדי. אסור להם לעסוק בספורט אתגרי, יש בעיה עם הריון ולכן לא לוקחים מנשים שמתכננות הריון. העומס על כליה אחת הוא רב יותר ולכן יש סיכון (קטן אך קיים ) לקריסה של הכליה בעתיד. את התשובה אני מכירה. אם הכליה תקרוס התורם יהיה בראש רשימת הממתינים... אז לא. להיות מושתל איבר זה סיוט.

אז אם מישהו במשפחה צריך, עושים את זה. כמו שאמשכן את הדירה שלי בשביל ניתוח מציל חיים לאחד מאהובי ולא אעשה את זה עבור זרים.
אני מרגיש צורך להגיב, להעמיד מספר נקודות על דיוקן:
א. המשפט שה' ברא שתי כליות אחת לתרום, מיוחס לגדולי ישראל.
ב. תורמים הם מוגבלים - לא נכון. למעט ההקפדה על שתיה מספקת, אינם מוגבלים בכלום. גם לא בספורט (כן, בהתחלה ולא יותר. אך כל מקרה אולי לגופו, ובלי קשר לתרומה).
ג. נשים הרות ויולדות בבריאות גם לאחר תרומת כליה! אין בזה בעיה.

בהצלחה לכל מי שבעקבות כל השרשרושים כאן יחליט להיות מהתורמים והתורמות - המצילים נפשות בישראל.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י חיים הופמן;2404998:
אדם קרוב אצל עצמו, אבל אם נוביל את הדיון למישור האישי, לא ניתן לנהל דיון אמיתי ונכון, על פי אמות מידה מוסריות.

ואולי נשאלי את עצמך להיפך, אם בנך/בתך יודיעו לך יום אחד, החלטנו לתרום, כליה/כבד וכו' איך תרגישו אם זה, אפשר גם לדון בגיל התרומה, אם נגיע למסקנה שמדובר במעשה כ"כ נאצל ומצווה כ"כ חשובה, אולי נאפשר גם לבני 14-15 להחליט שמותר להם לתרום על דעת עצמם או באישור ההורה.

אני אעודד אותם לתרום אם ירצו. כל עוד זה בהסכמת האישה/הבעל.
יש גיל מינימום שלא נותנים מבחינת חוק כך שההצעה לא רלוונטית. כמו הרבה דברים שכתבתם בסיפור האלמנה המלבב שלכם..
את האמת- כמי שמכירה טוב את המערכת, אולי הכי טוב, אחרי הרב הבר, כל מי שהשתתף באשכול, ישבתי ולא ידעתי אם לבכות או לצחוק נוכח הסתירות שהיו בסיפור.

ולא הייתי כותבת את זה אילולא כבר הבאתם אותי למצב של הפיצוץ הזה.

בתכל'ס אני מאחלת לכם ולשכמותכם שלא תזדקקו לעולם....אולי אם תעמדו מהצד השני של המתרס, ותכירו את חיי החולים, תבינו שתרומת כליה היא הרבה מעבר ל 1,000 ש"ח לכולל.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מי דרש לחתוך את מי?
מדובר כאן בהתנדבות מלאה, כתבו וכתבו ואזכיר שוב: לפני ההשתלה בודקים היטב מכל כיוון שאכן זו המטרה - מצווה.
מי שלא רוצה- לא יקבל קנס...
נחתום בברכה לכל המעוותים פניהם לרעיון ומתעוותים בעיוותי עיוותים, שלעולם ועד לא יזדקקו לחסד הזה וימצאו עצמם אוכלים את הכובע ביחד עם פשיטת יד לכליה.
בכל מקרה לא אלמן ישראל... בנ"י רחמנים מספיק להושיע את הזקוקים למתנת החיים הזו.

גילוי נאות: אין לי שום קשר לעמותת "מתנת חיים".
קראתי לפני כמה שנים ספר בשם:"חי אני"- לא ספר בדיות,לא ספר אנונימי. אוטוביוגרפיה מפורטת מאוד של חולה דיאליזה עד ההשתלה. זו מחלה איומה, איומה, ואם יש למישהו את היכולת להציל אנשים במצבי דיאליזה או קריסת כליות לחיים, גם במחיר חיתוך לפרוסקופי, אשריהם!

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י Rרחמים;2404851:
התורה דרכיה דרכי נועם, אין צורך לחתוך אדם בריא כדי להיות בעל חסד [וכמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת הרדב"ז].
נכון, אין צורך, אבל...

צפה בקובץ המצורף 335001

נכתב ע"י Rרחמים;2404851:
אם כדי להרגיש סיפוק האדם זקוק למעשה כל כך דרמתי של תרומת כליה אז באמת יש לו חוסר הערכה ללימוד תורה! לתרום לכולל אפילו 1000 ש"ח זה הרבה יותר מאשר לתרום כיליה, חד וחלק!

ת'אמת? לתרום 1,000 ₪ יותר קשה לי....

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י משתמש1;2404975:

נכתב ע"י hbecker;2404982:
כשהרב פינקוס תרם חתכו את הגוף מאמצע הגב עד אמצע הבטן והוציאו צלעות בשביל להוציא את הכליה כמו שצריך. זה היה לפני עידן הלפרוסקופיה.
אני לא חושבת שהוא חשוד כאדם שלא פעל על פי דעת תורה.

הרב פינקוס זצ"ל, ככל הידוע לי - לא תרם כליה.
היתה אולי מחשבה כזו, בעת ששהה בחו"ל, [כל כך מתאים לאישיות הגדולה שלו!]
אולם בירור של בני המשפחה שלל את העובדה הסופית. לא בוצע ניתוח.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י נוי;2405010:
מי דרש לחתוך את מי?
מדובר כאן בהתנדבות מלאה, כתבו וכתבו ואזכיר שוב: לפני ההשתלה בודקים היטב מכל כיוון שאכן זו המטרה - מצווה.
מי שלא רוצה- לא יקבל קנס...
נחתום בברכה לכל המעוותים פניהם לרעיון ומתעוותים בעיוותי עיוותים, שלעולם ועד לא יזדקקו לחסד הזה וימצאו עצמם אוכלים את הכובע ביחד עם פשיטת יד לכליה.
בכל מקרה לא אלמן ישראל... בנ"י רחמנים מספיק להושיע את הזקוקים למתנת החיים הזו.

גילוי נאות: אין לי שום קשר לעמותת "מתנת חיים".
קראתי לפני כמה שנים ספר בשם:"חי אני"- לא ספר בדיות,לא ספר אנונימי. אוטוביוגרפיה מפורטת מאוד של חולה דיאליזה עד ההשתלה. זו מחלה איומה, איומה, ואם יש למישהו את היכולת להציל אנשים במצבי דיאליזה או קריסת כליות לחיים, גם במחיר חיתוך לפרוסקופי, אשריהם!

ובשביל שלא יגידו שהסיפור שם לא אמיתי, אכתוב שאני מכירה את כותב הספר אישית. הסיפור אמיתי מתחילתו ועד סופו. ויש לו עוד המשך שלא נכתב בספר.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י א.ר.ז.;2405023:
הרב פינקוס זצ"ל, ככל הידוע לי - לא תרם כליה.
היתה אולי מחשבה כזו, בעת ששהה בחו"ל, [כל כך מתאים לאישיות הגדולה שלו!]
אולם בירור של בני המשפחה שלל את העובדה הסופית. לא בוצע ניתוח.

הרב פינקוס תרם כליה. הוא לא סיפר לאיש מלבד אשתו. אחרי פטירתו זה נודע....

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מי שתורם כליה
יש לו הוצאות על כל הבדיקות וכד'?
ונניח שהוא מקבל ימי מחלה מהמעסיק שלו
אבל המשכורת שלו בנויה גם על כמה הוא מוכר וכו'
מישהו מפצה אותו על כך?
אני באמת רוצה לדעת
כי נניח שבנ"א רוצה לתרום
אבל אין לו אפשרות כלכלית להפסיד כסף עבור זה
מתנת חיים מסייעים לו?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה