פרווה תפריט לשבת קודש

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אשמח למתכון יען כי זה נשמע מדהים. :)
וכן לטיפים איך מחממים סטייק על פלטה מבלי שיהפוך סולייתי.
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על מצע פירה)- כ- 4 מנות מחבילה אחת.
- מטגנים 2 בצלים במחבת גדולה
- מוסיפים סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
- ממליחים ומטגנים עוד כמה דקות
- מוציאים את התערובת מהמחבת
- חותכים חבילה של אנטריקוט פרוס דקדק לרצועות
- מקפיצים במחבת הפטריות הריקה דקה שתיים עד שמשחים (זה קורה ממש מהר...)
- מחזירים למחבת את תערובת הבצל והפטריות
- מוסיפים: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף דבש, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
- מערבבים ומקפיצים עוד שלוש דקות,
- מוספים בצל ירוק קצוץ, מערבבים ומורידים מהאש.

זה הכל. מדהים.

לגבי החימום, הרוטב שומר על האנטריקוט שלא יתייבש.
מעבירה לתבנית אלומיניום בגודל מתאים ומחממת על גבי משהו אחר, או על גבי תבנית הפוכה.
לא ישירות על הפלטה.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
ו @רחל סרולוביץ

אשמח לקבל את המתכון של המתבל הירוק
יש איזשהו מתבל שאני מחפשת שנים, משהו עם מיונז ובצל ירוק (delly קוראים לזה נראה לי)
אם זה-זה אשמח לקבל
זה לא עם בצל ירוק,
אבל קחי.
ממש ממש טעים.

מטבל ירוק
חבילת כוסברה טריה
חבילת פטרוזיליה טריה
כוס ח"פ מיונז
3-4 שיני שום כתושות
מלח
---
לטחון הכל בבלנדר (אין צורך להפריד גבעולים. הכל נטחן)
אם צריך להוסיף מיונז.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
וקוביות חזה עוף בקערת בצק.
גרסה לבצק תוצרת בית אעלה מחר בעז"ה

קעריות מבצק ביתי: (וריאציה קראנצ'ית יותר)
כוס מים חמים
1/2 כף חומץ
כפית מלח
3 וחצי כוסות קמח
3 כפות שמן

לשים לבצק, מרדדים, קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה ,
מעצבים על תבניות מאפינס הפוכות או על תבנית שקעים הפוכה
אופים על 200 מעלות כרבע שעה
לשים לב לא לאפות יותר מידי.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
התפריט שלך מגרה ממש!
אם יש לך אפשרות, אשמח למתכונים או הכוונות איך להכין את המטעמים שלעיל.
סלט עשבי תיבול על מצע עגבניות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בצל סגול
5-10 עלים של בצל ירוק
2-3 עגבניות

את העלים מפרידים מהגבעולים ומניחים בקערה
את הבצל הסגול פורסים דק ומוסיפים לקערה
את הבצל הירוק קוצצים דק ומוסיפים לקערה

מתבלים ב:
מיץ מחצי לימון
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

פורסים את העגבניות, מניחים פרוסות עגבניה על צלחת הגשה, ומעליהן מניחים את הסלט הירוק.


מושט בעגבניות ולימון של אביגיל מייזליק (8 מנות) [המתכון שהופך את המושט לחגיגי במיוחד)
מטגנים ב- 4 כפות שמן זית 2 בצלים פרוסים לפרוסות
מוסיפים חצי כפית כורכום וכפית פפריקה, מערבבים.
מניחים את הבצל בתבנית בינונית
מפזרים 6 שיני שום כתושות בין הבצלים
מניחים 8 פילטים של מושט מעל הבצל והשום, ממליחים ומפלפלים.
מפזרים בין הדגים 3 עגבניות פרוסות
מקלפים לימון פורסים לחצאי פרוסות ומפזרים בין הדגים
מפזרים מעל הכל פטרוזיליה או כוסברה טריה ומזלפים 2 כפות שמן זית.
צולים על 220 מעלות כ- 20 דקות.
מגישים את הדג עם הירקות והמיצים שהצטברו בתבנית.
מעדן אמיתי...


עוף בפטריות וזיתים (6-8 מנות)
מטגנים בצל גדול להזהבה
מוסיפים קופסת פטריות וקופסת זיתים פרוסים
מטגנים עוד כמה דקות.
מטבלים משולשים ושוקיים ב-
פפריקה
גריל עוף
רוטב ברביקיו
מכניסים למחבת כשפני העוף כלפי מטה,
צורבים על אש גבוהה 2 דקות,
מנמיכים אש,
מוסיפים חצי כוס מים ומעט מלח, אפשר להוסיף עוד רוטב ברביקיו.
מבשלים שעה וחצי עם מכסה. (מומלץ להפוך את העוף אחרי חצי מזמן הבישול)

לפתן תפוחים ואפרסקים צבעוני וקל להכנה
מגרדים גס 4 תפוחי גרנד עם הקליפה ושמים בקערה
חותכים אפרסקיםם משומרים מקופסא אחת גדולה, לקוביות ומוסיפים לקערה
מוסיפים:
חופן חמוציות נדיב
חצי בקבוק תות בננה
מיץ האפרסקים מהקופסא
חצי חבילת ג'לי אדום מוכנה לפי ההוראות, לשפוך מיד לקערה לפני שקורש.

אנטריקוט דקדק ראי באחת ההודעות הקודמות
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על מצע פירה)- כ- 4 מנות מחבילה אחת.
- מטגנים 2 בצלים במחבת גדולה
- מוסיפים סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
- ממליחים ומטגנים עוד כמה דקות
- מוציאים את התערובת מהמחבת
- חותכים חבילה של אנטריקוט פרוס דקדק לרצועות
- מקפיצים במחבת הפטריות הריקה דקה שתיים עד שמשחים (זה קורה ממש מהר...)
- מחזירים למחבת את תערובת הבצל והפטריות
- מוסיפים: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף דבש, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
- מערבבים ומקפיצים עוד שלוש דקות,
- מוספים בצל ירוק קצוץ, מערבבים ומורידים מהאש.

זה הכל. מדהים.

לגבי החימום, הרוטב שומר על האנטריקוט שלא יתייבש.
מעבירה לתבנית אלומיניום בגודל מתאים ומחממת על גבי משהו אחר, או על גבי תבנית הפוכה.
לא ישירות על הפלטה.
שאלה של בורה בענייני בשר -
יש אפשרות לקנות את האנטריקוט חתוך דקדק או שאת חותכת אותו כך?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שאלה של בורה בענייני בשר -
יש אפשרות לקנות את האנטריקוט חתוך דקדק או שאת חותכת אותו כך?
יש במקפיאים אריזות שטוחות כאלה של כ-300 גר', מזכירות את של הדגים המעושנים
בפנים יש פרוסות דקיקות
וקוראים לזה 'אנטריקוט דק דק'
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@חני גרינשטיין את המתכון של העוף באורז בתנור,
את חושבת שאפשר לנסות עם פרוסות בקר?
(הבקר כבר התבשל לריכוך, להעמיד אותו בתוך המתכון הזה על הפלטה לחג בבוקר?)
אין לי מושג.
מעולם לא אפיתי בקר בתנור.

תשאלי את המומחיות...
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
החיסרון של המינוט סטייק הוא שהוא עשוי שאריות סטייקים ולכן מתייבש מהר מאוד.
 

אוהבת תינוקות

משתמש צעיר
בלי קשר לשירי המדהימה לדעתי רוב הנשים כאן (לפחות באשכול הזה ) עובדות במשרה מלאה.
ולענ"ד זה לא באמת משנה לצורך העניין.
כל אחת משקיעה את לבה ונשמתה בביתה ובני ביתה ועושה מה שהיא יכולה ומה שטוב לה ולהם.
התכוונתי בהחלט לעודד אותה שהיא עובדת קשה ויכולה להרגיש מצויין עם עצמה אם איננה מגיעה לאפשרות להכין אווזים פטומות...
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
[QUOTE = "חניפו, פוסט: 7718692, חבר: 28157"]
ווייט פיש ברוטב חריף
קונה רולדה של אושן גורמה/אנגרס/A&B
מאדה:
3 בצלים פרוסות לטבעות
4 גמבות (אפשר רק אדומות ואפשר חצי אדם וחצי צהוב) פרוסות לטבעות
1-2 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאת אוהבת) קצוץ
5 שיני שום פרוסות
אחרי בערך 10 דק' של אידוי מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות של 260 מ"ל
נותנת לזה קצת לבעבע ואז מוסיפה 1/2 ליטר מים
מטבלת ב - גבישי שום, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל
אחרי בערך 10 דק' של בישול לוקחת את הרולדה פורסת אותה לפרוסות ומכניסה לסיר, הפרוסות חייבות להיות קפואות אחרת זה מתפרק ונהיה עיסה של ווייט פיש בסיר
מבשלת על אש נמוכה מאוד ל-3 שעות ומעבירה מיד לפלטה לפחות ל-4 שעות.
ככל שזה מתבשל יותר זמן זה יוצא יותא עסיסי כי הדג סופג יותר רוטב.
[/ציטוט]
תצחקו אבל אני פולניה אוטנטית שמכינה דג מרוקאי כמו הסבתא המרוקאית (אין לי אחת כזאת לצערי)
אבל יש דבר אחד שהסבתא המרוקאית (וגם הפולניה) תתחלחל ממנו
י מכינה קלופס קרפיון וגם מנות ממולאות במתכון של סבתא ומבשלת ברוטב המרוקאי (אמנם המקורי סמיך אז צריך להוסיף נוזלים שמתאדים בהמשך ומסמיכים מהג'לטין)
כולם מתלקקים (לחמותי לא העזתי להציג את המנה, פלניה הארד קור)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אה ויש עצמאיות שנמצאות ועובדות מהבית, כמוני, (כמו שאמר מישהו מהמשפחה שלי אחרי שעשיתי בשבילו עבודת צילום יקרה "אני לא מפרנס פרזיטים שמתעלקים על המשפחה..." כלומר, מי שלא יוצא לעבוד, זה אומר שהוא מתבטל...)
נשארתי ללא מילים!!! :eek::eek::eek:
התכוונתי בהחלט לעודד אותה שהיא עובדת קשה ויכולה להרגיש מצויין עם עצמה אם איננה מגיעה לאפשרות להכין אווזים פטומות...
זה בסדר, אני מרגישה ממש נהדר...
ולדעתי יש לנו שולחנות שבת וחול ממש שווים וטעימים ומושקעים :)
הענין של ח"י סלטים תמיד מחליש לי את הרגליים, אבל זה לא אומר שאני לא מרגישה מצוין עם עצמי :)
אבל תודה על העידוד!!! :)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
[QUOTE = "חניפו, פוסט: 7718692, חבר: 28157"]
ווייט פיש ברוטב חריף
קונה רולדה של אושן גורמה/אנגרס/A&B
מאדה:
3 בצלים פרוסות לטבעות
4 גמבות (אפשר רק אדומות ואפשר חצי אדם וחצי צהוב) פרוסות לטבעות
1-2 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאת אוהבת) קצוץ
5 שיני שום פרוסות
אחרי בערך 10 דק' של אידוי מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות של 260 מ"ל
נותנת לזה קצת לבעבע ואז מוסיפה 1/2 ליטר מים
מטבלת ב - גבישי שום, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל
אחרי בערך 10 דק' של בישול לוקחת את הרולדה פורסת אותה לפרוסות ומכניסה לסיר, הפרוסות חייבות להיות קפואות אחרת זה מתפרק ונהיה עיסה של ווייט פיש בסיר
מבשלת על אש נמוכה מאוד ל-3 שעות ומעבירה מיד לפלטה לפחות ל-4 שעות.
ככל שזה מתבשל יותר זמן זה יוצא יותא עסיסי כי הדג סופג יותר רוטב.
[/ציטוט]
תצחקו אבל אני פולניה אוטנטית שמכינה דג מרוקאי כמו הסבתא המרוקאית (אין לי אחת כזאת לצערי)
אבל יש דבר אחד שהסבתא המרוקאית (וגם הפולניה) תתחלחל ממנו
י מכינה קלופס קרפיון וגם מנות ממולאות במתכון של סבתא ומבשלת ברוטב המרוקאי (אמנם המקורי סמיך אז צריך להוסיף נוזלים שמתאדים בהמשך ומסמיכים מהג'לטין)
כולם מתלקקים (לחמותי לא העזתי להציג את המנה, פלניה הארד קור)
גם אמא שלי, הונגריה עסיסית, מכינה דגים מרוקאים ומכניסה לרוטב קציצות של געפילטע פיש. כולם מתלקקים.
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
="חני גרינשטיין, post: 7835451, member: 45330"]
גם אמא שלי, הונגריה עסיסית, מכינה דגים מרוקאים ומכניסה לרוטב קציצות של געפילטע פיש. כולם מתלקקים.


קבוץ גלויות במיטבו...
רק חבל שהמרוקאים לא מעיזים לנסות[/QUOTE]
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
="חני גרינשטיין, post: 7835451, member: 45330"]
גם אמא שלי, הונגריה עסיסית, מכינה דגים מרוקאים ומכניסה לרוטב קציצות של געפילטע פיש. כולם מתלקקים.


קבוץ גלויות במיטבו...
רק חבל שהמרוקאים לא מעיזים לנסות
[/QUOTE]
מרוקאים כן אוכלים קרפיון (ומשום מה הם קוראים לו "דג חי")
רק שהם לא טוחנים אותו.
(קציצות דגים הם מכינים מדגים אחרים בד"כ).
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרוקאים כן אוכלים קרפיון (ומשום מה הם קוראים לו "דג חי")
רק שהם לא טוחנים אותו.
(קציצות דגים הם מכינים מדגים אחרים בד"כ).
[/QUOTE]
על קרפיון פרוס אני לא מדברת, ודאי שהוא נכנס אצלנו לסיר של הדגים המרוקאים, מתבשל בנחת עם אחיו המושטים.
אני דיברתי על קרפיון טחון, עיסה של געפילטע פיש.
חציה הולכת לשחות בציר של בצל וגזר מועשר בפפריקה ופלפל שחור
וחציה נכנסת לרוטב האדום אדום הזה של הדגים המרוקאים. עם הפלפל החריף והכמון.
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מרוקאים כן אוכלים קרפיון (ומשום מה הם קוראים לו "דג חי")
רק שהם לא טוחנים אותו.
(קציצות דגים הם מכינים מדגים אחרים בד"כ).
[/QUOTE]
מרוקאים כן אוכלים קרפיון (ומשום מה הם קוראים לו "דג חי")
רק שהם לא טוחנים אותו.
(קציצות דגים הם מכינים מדגים אחרים בד"כ).
על קרפיון פרוס אני לא מדברת, ודאי שהוא נכנס אצלנו לסיר של הדגים המרוקאים, מתבשל בנחת עם אחיו המושטים.
אני דיברתי על קרפיון טחון, עיסה של געפילטע פיש.
חציה הולכת לשחות בציר של בצל וגזר מועשר בפפריקה ופלפל שחור
וחציה נכנסת לרוטב האדום אדום הזה של הדגים המרוקאים. עם הפלפל החריף והכמון.
[/QUOTE]
בדיוק לזה התכוונתי :)
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מרוקאים כן אוכלים קרפיון (ומשום מה הם קוראים לו "דג חי")
רק שהם לא טוחנים אותו.
(קציצות דגים הם מכינים מדגים אחרים בד"כ).
[/QUOTE]
גם סבתי הפולניה קראה לו דג חי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה