פרווה תפריט לשבת קודש

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
אצלינו אני אקיא- אבל חתיכה לכבוד שבת קודש אני אוכל!
לידיעתך הלכה פסוקה שדבר שאינו גורם לך עונג בשבת אסור לאכול בשבת.
תפתחי ספרים ותבדקי את עצמך לפני שאת גורמת לעצמך להקיא מתוך דבקות במטרה מוטעת.
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תפריט השבת שלנו
לחמניות ביתיות +כדורי לחמניות שום
סלטים (רק כשיש אורחים כל המבחר,וכל פעם משתנה)
מטבוחה
פרוסות חציל מצופות מטוגנות,
חציל בטעם כבד
חציל קלוי +פלפלים קלויים ,כוסברה ושום
ירקות בתחמיץ(קולורבי גזר גמבה פ.חריף)
גפרורי סלק במנדולינה
סלט ירוקים(נענע ,סלרי,כוסברה ,חמוציות)
מקלות גזר עם פ.חריף ושום
טאבולה בורגול +ירוקים
עגבניות שרי ,פטריות,כוסברה ושום
כרוב לבן +כוסברה ,חמוציות ופקאנים
כרוב סגול,שומשום ,בצל ירוק ורוטב סויה
חסה ותוספות
מתבל זיתים שום ומיונז
קוביות בטטה,בצל וקוביות חצילים
אבוקדו עם בטטה מקורמלת ואגוזים
כרובית מצופה
חומוס ביתי עם פטריות מוקפצות

דגים:
סלמון בפסטו
סלמון מרוקאי
פרוסות דג טונה צרובות עם זיתים ועגבניות
מושט מרוקאי
קציצות דגים חריפות

מנה שניה:(כמובן שזה או או ולא גם וגם...)
עוף בשומשום ודבש/קציצות בשר וערמונים/כבד עם פטריות/אסאדו בתנור/טורטייה או פסטייה ממולאת בשר
תוספת קבועה -אורז לבן
לגיוון: פרוסות בטטה בתנור/טנזיה פירות יבשים/ברוקולי /שעועית ירוקה ושומשום


קינוח: סופלה/מוס/

בבוקר: יאפצ'ק/טשולנט עם בשר מספר 8/עוף ממולא בשקית קוקי
כשמתחשק קליל יותר: שניצלונים+כבד(נשמע אוקסימורון לקליל)+אורז

סעודה שלישית-סלטים ,חלות +שיפודי סלמון בפסטו/בצ'ילי ושומשום
 

שרה ל 123

משתמש פעיל
אני מחפשת רעיונות לשדרג את האוכל בסעודות
מתכונים מעניינים
צורות הגשה
 

היפי

משתמש פעיל
תפריט השבת שלנו:
חלות ביתיות - מאסט
סלטים (לא כולם, 4/5 כל שבוע):
שיני שום בתנור
חומוס ביתי
טחינה
סחוג
פלפלים קלויים
דיפ עגבניות
טפנד זיתים
חציל עם בטטה
חציל מטוגן עם פלפלים
סלט מלפפונים
סלט עשבי תיבול

דגים:
סלמון עם דבש וחרדל/ סלמון בטריאקי/ מושט בתנור עם לצ'ו/ מושט מבושל עם ירקות/ מושט בפטריות/ סלמון או מושט עם בזיליקום ועגבניות/ וויט פיש

מרק עוף - תמיד, לפעמים עם ארבעס, אטריות או שקדי מרק

מנה עיקרית:
עוף צלי/ עוף בגריל/ פאי רועים/ בשר או חזה עוף מוקפץ עם נודלס וירקות/ תפו"א ממולאים בשר/ חזה עוף בקראסט פיצוחים/ צלי בשר/ תבשיל בשר

תוספות:
אורז סיני/ ירקות מאודים/ אנטי פסטי/ תפו"א במגוון סגנונות/ אורז עם חמוציות ושקדים/ פסטה עם כרוב/ ברוקולי מאודה
סלט חי - גזר/ נבטים/ כרוב/ ברוקולי

מנות אחרונות:
בקיץ גלידה - גלידת מנגו, גלידת לימון, גלידה עם שברי ביסקויטים, גלידת וניל בסיסית עם תוספות (פצפוצי שוקולד/ רטבים בהגשה וכו').
בחורף - מוס/ קראמבל תפוחים/ קומפוט תפו"ע/ תפו"ע אפויים

שבת בבוקר:
סלט ביצים, כבד עם בצל מטוגן, סלט חסה/ סלט כרוב/סלט פטרוזיליה ופטריות, סלטים מהערב, סלט עגבניות (עם זיתים/ עם בצל מטוגן ופקאנים/ עם בצל חי ושמן זית)
טשולנט + קוגל
מנה אחרונה - בד"כ פירות העונה/ סלט פירות, לפעמים גלידה מהערב

מתכונים - בשמחה
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
התפריט שלנו ממש פשוט ומתבסס בעיקר על דגש לסלטים חיים והתאמה לילדים.
סעודה ראשונה:
חלת כוסברה מקמח 80%. טעימה מאד.
סלטים:

טחינה
ממרח חומוס ביתי.
סלט סלק חי (קוצצים דק עם גזר סלרי שום ותבלינים).
פסטו
ממרח זיתים
חצילים בתחמיץ עם קוביות בצל סגול וגמבה.
שניצל חציל (עם בלילה טעימה במיוחד)
סלט ביצים (לא כל כך מחבבת מיונז אבל הקטן החליט שהוא אוכל רק "סלט ביצות").
סלט עגבניות שרי, פטריות טריות, עשב תיבול וצנוברים.
סלט חסה.
סלט כרוב חי- לרוב כרוב לבן או לבן וסגול פרוסים לשיערות דקות עם כוסברה או בצל ירוק, שומשום ותבלינים.
אבוקדו עם בצל ירוק.
סלט בצל סגול ובזיליקום.
סלט עגבניות שרי, פלפל חריף ושום.
סלט אדממה וצנוניות
מלפפונים חיים פרוסים ללא תיבול- כן!
(כשיש אורחים אנחנו מוסיפים עוד סלטים).
לשמחתי החלק האהוב על הילדים בסעודה זה הלחם והסלטים ולכן אנחנו משקיעים בו יותר מכל חלק.
דגים מרוקאיים. לפעמים מגוונים עם סלמון בתנור. כשיש אורחים אנחנו מכינים שני סוגים.
תבשיל חומוס מרוקאי- לא תמיד.

מרק ירקות סמיך (כתום/ אפונה/ירוק/אחר)- רק בחורף.

אנחנו לא מגישים מנה שניה בלילה כי נוכחנו לראות שאף אחד לא אוכל.

סעודה שניה
חלה מקמח מלא 80%.
סלטים - כמו בלילה.כמובן שאת הסלטים החיים אני מכינה במקום ולפעמים מוסיפה עוד סלט חי חדש.
חמין- צמחוני ואהוב על כולם (חוץ ממני. אני לא אוכלת חמין) , מכיל תפו"א , בטטות, בצל, שום, גריסי פנינה, חומוס ושעועית.
מנה בשרית- קציצות בשר ברוטב בצלים / עוף בתנור ברטבים שונים.
אורז עם תוספות- כל פעם משהו אחר.
בטטות בתנור עם שמן זית, מלח גס וקצח- מנה חובה בכל שבת שהיא.

סעודה שלישית
חלה מקמח מלא 80%
דגים מרוקאיים שנותרו מסעודה ראשונה או סלמון בתנור
סלט טונה לילדים
טחינה וחומוס
סלט שוק- חתיכות גדולות של מלפפון, עגבניה, גזר, סלרי, צנוניות, גמבות בצבעים. יותר בריא לאכול ירקות חתוכים גס.
פשטידה כלשהי.
כשיש אורחים אנחנו מכינים סלטים מיוחדים לסעודה זו ולחמניות שום או סמבוסק.
@shira bira אשמח לקבל מתכון של תבשיל חומוס מרוקאי.
תודה!!!
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואיך את מבשלת אותם?
משרה במים עם סודה לשתיה ומקפלת?
משרה במים 24 שעות
מחלקת לשקיות ומקפיאה.
מפשירה בתוך מים עם סודה לשתיה ומבשלת (באורך רוח ונשימה עמוקה כי אין לי הרבה סבלנות).
ואם כבר בחומוס עסקינן , קראתי שהנבטה מקצרת את זמן הבישול.
החלטתי ליישם השבוע וזמן הבישול לא התקצר משמעותית. :(
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
משרה במים 24 שעות
מחלקת לשקיות ומקפיאה.
מפשירה בתוך מים עם סודה לשתיה ומבשלת (באורך רוח ונשימה עמוקה כי אין לי הרבה סבלנות).
ואם כבר בחומוס עסקינן , קראתי שהנבטה מקצרת את זמן הבישול.
החלטתי ליישם השבוע וזמן הבישול לא התקצר משמעותית. :(
אוף, סליחה שאני משגעת אותך:(
את מפשירה אותם תוך כדי בישול?
ואח"כ את מקלפת את הקליפה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוף, סליחה שאני משגעת אותך:(
את מפשירה אותם תוך כדי בישול?
ואח"כ את מקלפת את הקליפה?
הכל בסדר :)
אני מפשירה אותם על ידי השריה של שעה במים עם סודה לשתיה.
אני לא מקלפת בכלל. זה לא חלק מהרפרטואר המרוקאי :)
מה שכן, בהשריה הראשונית של 24 שעות חובה להחליף מים כל 4-5 שעות בקיץ החם הזה.
אפשר גם להשרות במקרר.
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ואיך את מבשלת אותם?
משרה במים עם סודה לשתיה ומקפלת?
תפריט השבת שלנו
לחמניות ביתיות +כדורי לחמניות שום
סלטים (רק כשיש אורחים כל המבחר,וכל פעם משתנה)
מטבוחה
פרוסות חציל מצופות מטוגנות,
חציל בטעם כבד
חציל קלוי +פלפלים קלויים ,כוסברה ושום
ירקות בתחמיץ(קולורבי גזר גמבה פ.חריף)
גפרורי סלק במנדולינה
סלט ירוקים(נענע ,סלרי,כוסברה ,חמוציות)
מקלות גזר עם פ.חריף ושום
טאבולה בורגול +ירוקים
עגבניות שרי ,פטריות,כוסברה ושום
כרוב לבן +כוסברה ,חמוציות ופקאנים
כרוב סגול,שומשום ,בצל ירוק ורוטב סויה
חסה ותוספות
מתבל זיתים שום ומיונז
קוביות בטטה,בצל וקוביות חצילים
אבוקדו עם בטטה מקורמלת ואגוזים
כרובית מצופה
חומוס ביתי עם פטריות מוקפצות

דגים:
סלמון בפסטו
סלמון מרוקאי
פרוסות דג טונה צרובות עם זיתים ועגבניות
מושט מרוקאי
קציצות דגים חריפות

מנה שניה:(כמובן שזה או או ולא גם וגם...)
עוף בשומשום ודבש/קציצות בשר וערמונים/כבד עם פטריות/אסאדו בתנור/טורטייה או פסטייה ממולאת בשר
תוספת קבועה -אורז לבן
לגיוון: פרוסות בטטה בתנור/טנזיה פירות יבשים/ברוקולי /שעועית ירוקה ושומשום


קינוח: סופלה/מוס/

בבוקר: יאפצ'ק/טשולנט עם בשר מספר 8/עוף ממולא בשקית קוקי
כשמתחשק קליל יותר: שניצלונים+כבד(נשמע אוקסימורון לקליל)+אורז

סעודה שלישית-סלטים ,חלות +שיפודי סלמון בפסטו/בצ'ילי ושומשום
@תהילה ישכיל אפשר מתכון של האסאדו בתנור?
רק מניסיון כושל, הוא פשוט מתייבש לי ויוצא קשה בתנור.
אשמח למתכון של אסאדו רךךךךך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה