בבקשה:
חזה עוף בקראסט פיצוחים- מתכון ל-3 פרפרים של חזה עוף מחולקים ל-2 כל אחד
משרה:
4 שיני שום כתוש
3 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
קראסט פיצוחים:
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס פיסטוקים קלויים
שקדים/ גפרורי שקדים קלויים
קשיו קלוי
בוטנים
לקצוץ את הכל גס (לא חייבים הכל, אפשר לגוון לפי מה שיש בבית)
להוסיף - 4 כפות שומשום שחור
2 כפות שומשום
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המשרה, למשוח על חזות העוף, ולהשרות כמה שעות.
לאחר מכן לאפות 15 דקות על 200 מעלות, בלי כיסוי
להדק את חומרי הקראסט לחלק העליון של חזה העוף
ולהחזיר לתנור לאפיה נוספת של 5 דקות
לפרוס באלכסון בעובי של 1.5-2 ס"מ
אורז סיני:
לבשל אורז לבן שיצא אחד אחד - אני אוהבת בסמטי
בנפרד להקפיץ במחבת ירקות עם הרבה שמן שומשום (בצל, גפרורי גזר, תירס גמדי, גבעולי סלרי, רטיות, נבטים, גרגרי תירס, נצרי חזרן, רצועות פלפלים וכו'- לפי מה שיש)
לאחר ההקפצה, להוסיף את האורז, מעט רוטב סויה, זנגביל, חמשת התבלינים ומלח - ולהקפיץ יחד עם האורז
(אין לי כמויות מדויקות לתבלינים)
להגשה: טבעות בצל ירוק, רצועות דקיקות של חביתה
בהצלחה!