אם לא עושים את זה ממש סמוך לשבת צריך לחכות שיתקרר ולשים ניר סופג.איך את מחממת את זה שישאר קריספי?
מעל ניר כסף, ולהקפיא
ואז בפלטה לא לכסות..
אותו דבר למי שרוצה שהחלות יהיו קשות ולא רכות, פשוט לא לכסות בשקית..
אם לא עושים את זה ממש סמוך לשבת צריך לחכות שיתקרר ולשים ניר סופג.איך את מחממת את זה שישאר קריספי?
ליל שבת
חלות ביתיות מחוממות על הפלטה
סלטים :
חומוס (ביתי)
טחינה (כנ''ל)
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
ממרח ביצים
ערבי
עגבניות שרי עם זיתים
חסה בכל מיני תיבולים
כרוב סגול ולבן כל מיני...
(לא כל שבת יש הכל, כן? אבל יש גם עוד הרבה סוגים שמגיעים מדי פעם)
דגים: דג קרפיון / מושט ברוטב פלפלים חריף / מושט / דניס בתנור - יש כמה מתכונים, מגוונים. / סול ממולא
בחורף - מרק עוף עם אטריות/קניידלאך/ שקדי מרק
מנה עיקרית - פרגיות ממולאות בתנור / עוף עם אורז וירקות בתנור / כרעיים עוף עם פירורים בתנור / עוף צלי בסיר - יש לי כמה, מגוונת.
תוספות - אורז, תפו''א אפויים, פשטידת ירקות או תפו''א, אנטי פסטי, מוסקה, קוביות חזה עוף עם פלפלים ברוטב אדום (מתכון משגע מניקי ב.)
מנה אחרונה - הכי אהוב - סלט פירות בחורף ואבטיח מלון בקיץ.
לפעמים מכינה גלידה או רפרפת, לפעמים לפתן פירות מבושלים.
אחרי הסעודה (אחרי שמפנים את השלחן ומדיחים כלים) - פיצוחים ועוגות, בחורף תה
שבת בבוקר
מנה ראשונה - ביצים מהטשולנט מרוסקות ומתובלות + כבד קצוץ או קוביות ברוטב + סלטים
מנה עיקרית - טשולנט+ שניצלים או פסטרמה וקיגל אטריות או תפו''א.
מנה אחרונה - כנ''ל.
סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת עם תוספת של סלטים חלביים בקיץ (גבינות שמנת, קוביות גבינה בולגרית בחסה וכדו')
דגים - געפילטע פיש (אמא שלי שולחת כל שבוע), קציצות טונה / סלמון, סלט טונה עם ביצה קשה, דגים מעושנים
משהו נחמד לתוספת- פשטידה (ירקות, פטריות, בצל, תירס) או נודלס עם ירקות או פסטה מוקרם
משהו מתוק לקינוח - בלינצ'עס, עוגת גבינה, עוגת שמנת וכדו' עם כוס קפה.
מלווה מלכה
משתדלת לאפות פת חמה (לחמניות, פוקאצ'ות, בייגלס וכדו')
לפעמים זה רק טוסט...
לפעמים נחה עלי הרוח ומבשלת אוכל ממש - מוקרמים, שקשוקה ועוד וכמובן סלט ירקות חי.
לקינוח כוס קפה עם עוגה שנשארה (או לא) משבת.
שבוע טוב.
ממש לא.את אולי אם בית של איזה פנימיה/ מדרשיה או משהו כזה????
ממש לא.
וגם כתבתי שלא הכל מכינים כל שבת
פשטידת קישואיםאנא
פשטידה טובה מלוחה
מתאימה למנה בשרית
חגיגית ומקורית
וטעימה
אשמח למתכונים! אל תגרו אותי עם שמות ותתנו לי לדמיין איזה טעים זה
ועוד משהו, זה לשמחה משפחתית, ואמור להיות בכמות גדולה
תודה מראש
אפשר הוראות הכנה יותר מפורטות,פשטידת קישואים
לבשל 5 קישואים ואחרי שזה רך למעוך במזלג לסנן שהמים יצאו
רצוי לשים במסננת למשך חצי שעה עד שעה
3 בצל לאדות
1/2 חבילת פיטריות (רצוי טרי)
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
3 כפות מיונז
1 כף מרק בצל
קצת פלפל שחור
קצת מלח
לאפות במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות בתבנית אינגליש קייק, באישיות לא יותר מ45 דק'
פשטידת פיטריות
4 בצל
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח
2 ביצים
1 קופסאות פיטריות
2 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים וכשזה שחום לערבב את הכל בבלנדר ידני ולאפות חצי שעה
מושט עם לימון ועגבניות
סלט עשבי תיבול רענן ומשכר
עוף בפטריות וזיתים
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על פירה)
לפתן תפוחים ואפרסקים
התפריט שלך נשמע מצוין!סלט עשבי תיבול רענן ומשכר
פטריות חמות
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על פירה)
מוס שוקולד חצי אפוי
מוס תותים
מוס מנגו
אפשר הוראות הכנה יותר מפורטות,
לשני הפשטידות?
לבשל 5 קישואים ואחרי שזה רך למעוך במזלג לסנן שהמים יצאו
רצוי לשים במסננת למשך חצי שעה עד שעה
3 בצל לאדות
לערבב היטב1/2 חבילת פיטריות (רצוי טרי)
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
3 כפות מיונז
1 כף מרק בצל
קצת פלפל שחור
קצת מלח
לאפות במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות בתבנית אינגליש קייק, באישיות לא יותר מ45 דק'
נראה לי ברור לא?פשטידת פיטריות
4 בצל
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח
2 ביצים
1 קופסאות פיטריות
2 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים וכשזה שחום לערבב את הכל בבלנדר ידני ולאפות חצי שעה
לא כולן עובדות קשה כמוך, גם בבית וגם לפרנסה....איזה נשות חיל... אין דברים כאלה!!!
מעריצה נשים שמכינות מלא סוגים של סלטים
מתי ואיך אתן מגיעות לזה, ואיפה השגתן את השעות הנוספות?
אצלי יש תמיד את החומוס-טחינה-חצילים,
וסלט גדול חי וצבעוני, ולידו עוד אחד
אבל מה זה השתים עשרה פלוס סוגים? איך הכמויות האלה?
וכל אחד עם הניקוי שלו והתיבול... באמת כל הכבוד לכן
ו@shira bira - אני בדרך אליך לשבת, וחג!!!
ראי הוזהרת
כן. זה יהיה טעים גם ביום ראשון...@חני גרינשטיין לגבי העוף עם האורז צריכה את זה לשבת בבוקר.
ראיתי שרשמת שכדאי להכין לילה קודם בתבנית ורק אח"כ לאפות
כלומר היום הוציא את העופות להפשרה כדי להכין מחר ולאפות בחמישי, נראה לך ישאר טרי לשבת בבוקר?
בלי קשר לשירי המדהימה לדעתי רוב הנשים כאן (לפחות באשכול הזה ) עובדות במשרה מלאה.לא כולן עובדות קשה כמוך, גם בבית וגם לפרנסה....
יש מבינינו עקרות בית או כאלה שאין להן צפופים/קטנים, ויותר הגיוני בשבילן לעמוד שעות ארוכות במטבח, פשוט יש להן את הזמן לכך....
וחוצמיזה, גם אישה שהיא עקרת בית
מסתבר שהיא מטופלת ב"ה...
אה ויש עצמאיות שנמצאות ועובדות מהבית, כמוני, (כמו שאמר מישהו מהמשפחה שלי אחרי שעשיתי בשבילו עבודת צילום יקרה "אני לא מפרנס פרזיטים שמתעלקים על המשפחה..." כלומר, מי שלא יוצא לעבוד, זה אומר שהוא מתבטל...)
כל אחת משקיעה את לבה ונשמתה בביתה ובני ביתה ועושה מה שהיא יכולה ומה שטוב לה ולהם.
אשמח למתכון יען כי זה נשמע מדהים.אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על פירה)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: