פרווה תפריט לשבת קודש

אילה מינה

משתמש מקצוען
לא כל כך יודעת מה אפשר לגוון בטשלונט
אולי להוסיף לו תוספות כמו ביצים (חמינדס) יאפציק קישקע וכו
פשוט מתכון אחר, אנחנו כבר שלוש שנים על אותו דבר
ומתחשק לנו קצת טעמים אחרים
יש לי מתכון מושלם אבל.... נמאס
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בטח!
ואם מעניין יכולה לתת את שלי, הוא מושלם אבל אחרי שנתיים(!) נמאס לנו
אין לי כמויות מדויקות

קוביות פילה סלמון על שיפודים בגריל
שופכת רוטב צ'ילי
קצת רוטב סויה (בערך חצי מכמות של הרוטב צ'ילי)
שמן זית
טיפטיפה מלח גס
כמה שיני שום כתוש

חותכת לקוביות, משחילה על השיפוד ואופה לא מכוסה! על 220 מעלות כ12 דקות
ועוד כ-3-4 דקות בגריל.

אפשר לשים שומשום מלמעלה
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
אשמח להסבר ברור של הסלמון
משרים את הסלומון במיץ לימון, שוטפים ומייבשים.
מערבבים פרורי לחם זהובים עם פפריקה ושום גבישי. מצפים כל פרוסה מכל הכיוונים בתערובת.
לאפות 20 ד' פתוח.

לרוטב:
8 כפות חרדל
8 כפות סוכר
6 כפות חומץ
כוס שמן (אני עושה 1/2 מים 1/2 שמן)
לטחון בבלנדר.

להגשה:
שמים את הרוטב בשקית הקפאה, מחוררים את הקצה. על כל צלחת מניחים דג ומעליו מזגזגים רוטב. לצד הדג שמים צ'יפס סטיקס.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אשמח למתכון- ואיזה דג סלומון או מושט?
סלמון כמובן. לי- מושט לא עובר בגרון...

הנה המתכון:

יוצרים תערובת תיבול מפלפל שחור גרוס, מלח, שום גבישי ושמן זית
מושחים את הדג מכל צדדיו

מערבבים כמויות שוות של קטשופ ודבש ומורחים על חלקן העליון של הפרוסות

אופים 10 דק' על חום בינוני- גבוה
לא מכוסה


בינתיים שמים במעבד מזון:

1/3 כוס שקדים פרוסים

1/3 כוס חמוציות

1/3 כוס בצל מטוגן פריך של 'פשקס'

טוחנים לפירורים דביקים

מפזרים על הדג ואופים ל-15 דק' נוספות (או פחות. לעקוב בזהירות. תלוי תנור)
לא מכוסה


זה מתכון מעולה שבמעולים, שונה בנוף וטעים דליש.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
4 פרוסות סלמון
1/3 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חרדל
3 כפות חומץ
4 שיני שום כתוש
כפית פפריקה

פרורי לחם מוזהבים
לערבב את חמרי הרוטב למרוח על הדגים ולפזר פרורי לחם ולאפות
נסתי אין סוף מתכונים ולדעתי הוא המנצח ללא כל הרטבים...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
משרים את הסלומון במיץ לימון, שוטפים ומייבשים.
מערבבים פרורי לחם זהובים עם פפריקה ושום גבישי. מצפים כל פרוסה מכל הכיוונים בתערובת.
לאפות 20 ד' פתוח.

לרוטב:
8 כפות חרדל
8 כפות סוכר
6 כפות חומץ
כוס שמן (אני עושה 1/2 מים 1/2 שמן)
לטחון בבלנדר.

להגשה:
שמים את הרוטב בשקית הקפאה, מחוררים את הקצה. על כל צלחת מניחים דג ומעליו מזגזגים רוטב. לצד הדג שמים צ'יפס סטיקס.
למה להשרות סלמון במיץ לימון?
כדי להוציא את הריח?
לסלמון איכותי טרי לא אמור להיות ריח דגים, אלא ניחוח עדין ועמוק של סלמון.
ההשריה במיץ לימון מיבשת את הדג, והיא אמורה לקרות בלית ברירה.
לכן הטיפ הנכון הוא לקנות סלמון איכותי.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
בלת"ק
אני ממש אשמח למתכון!!!
נשמע מעולה!
אין לי מתכון מסודר
אבל בגדול זה כך:
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות ס"מ על ס"מ (בערך, כן?)
שוטחים בתבנית רחבה בשכבה אחידה
שמים מלח ופלפל שחור גרוס על פני הבטטות
מזלפים שמן זית בנדיבות
מזלפים דבש לא בכמות מידי גדולה (נגיד כפית גדושה או מעט יותר)
שמים 2 שיני שום כתוש או לחילופין 2 כפיות ממרח שום כתוש או מפזרים אבקת שום בנדיבות
מערבבים
ולתנור בחום רגיל (180) עד לריכוך (משהו כמו חצי שעה - 40 דקות)
בהצלחה
ובתאבון
 

חדזי

משתמש מקצוען
למה להשרות סלמון במיץ לימון?
כדי להוציא את הריח?
לסלמון איכותי טרי לא אמור להיות ריח דגים, אלא ניחוח עדין ועמוק של סלמון.
ההשריה במיץ לימון מיבשת את הדג, והיא אמורה לקרות בלית ברירה.
לכן הטיפ הנכון הוא לקנות סלמון איכותי.
צודק!
סלמון שמשרים בלימון נהייה לו טעם דוחה
משהו הכין לי פעם וכל הסלמון היה חמוץ ויבש
 

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
מוסיפים חמש כפות מהשמן הנ"ל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.
מוסיפים את המלח והכוסברה הקצוצה ולשים כ-5 דקות נוספות.
לא הבנתי, טוחנים את כל הכוסברה עם השמן או רק חלק??
ממש תודה. המתכון המקורי פשוט נחסם לי פתאום
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא הבנתי, טוחנים את כל הכוסברה עם השמן או רק חלק??
ממש תודה. המתכון המקורי פשוט נחסם לי פתאום
את כל הכוסברה- צרור נטול גבעולים.
אבל כמות שמן הכוסברה מספיקה ליותר מפעם אחת. כדאי להקפיא.
חוצמזה יש חופן קטן שקוצצים דק ומוסיפים לבצק.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
למה דווקא סלמון?
כדאי לך לנסות לגוון בסוגי הדגים
אני מכינה הרבה פורל, דניס, מושט הטעמים שלהם לדעתי יותר מעודנים משל הסלמון
לפעמים גם טונה, אבל זה סגנון אחר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה