אני מכיר מישהו שאחרי! הלידה אמרו שיש חשד שהתינוק תסמונת דאון,
וב"ה בבדיקה התגלה כי התינוק בריא ב"ה
יש תקוה!
וב"ה בבדיקה התגלה כי התינוק בריא ב"ה
יש תקוה!
השאלה כמה סיפורים נגדיים יש על כאלה שבזכות שידעו מוקדם יכלו לטפל בבעיה לפני הלידה כבר?כי כל כך הרבה פעמים זה מביא עוגמת נפש מיותרת,
וגם אם אמא תלד ילד פגוע בלי לדעת קודם, זה עדיין לא מצדיק את זה..
ולא שאני אומרת לא לעשות, גם אני עושה, אבל מבינה את אלה שמתנגדים.
בשביל זה יש לנו דעת תורההשאלה כמה סיפורים נגדיים יש על כאלה שבזכות שידעו מוקדם יכלו לטפל בבעיה לפני הלידה כבר?
כלומר- בשרשור הזה וודאי שנשמע את כל הסיפורים על ההפחדות לחינם כי זה מה שביקשו לשמוע פה
אבל אנחנו לא יודעים מה זה ביחס לצד השני?
(אני לדוגמה מכירה 2 סיפורים, אחד שהצילו לפני הלידה בזכות שגילו את הבעיה קודם, ואחד עם בעיה לבבית קשה שבזכות שהחדר ניתוח היה מוכן מיידית וידעו על הבעיה לפני הצילו את חייו כי ישר ניתחו במקום לראות אחרי כמה שעות שהמצב של התינוק מדרדר. רק שגם אני לא יודעת מה היחס שלהם לעומת הכלל.)
אני כרגע לא מתייחסת למה עושים בסוף על פי דעת תורה,בשביל זה יש לנו דעת תורה
אישה שלא עושה בדיקות כי כך הורו לה, אי אפשר לבא אליה אח"כ בטענות שהיא לא בסדר, והיה אפשר למנוע מראש וכו'
לעומת זאת, אישה שקיבלה הוראה מרב כן לעשות בדיקות- לא תוכל אח"כ לומר שזה לא באשמתה
על סמך אולטראסאונד בלבד?
הוא לא יכול לשלול דבר כזה!
אחרי סקירת מערכות
לא בטוח.כי כל כך הרבה פעמים זה מביא עוגמת נפש מיותרת,
חבל לחכות להפלות חוזרות, אם היתה הפלה בלי סיבה ידועה מומלץ לבדוקאם יש הפלות חוזרות יש מה לבדוק דברים מסויימים
הרעיון זה לזהות מומים שאפשר לטפל בהם לפני הלידה, או מיד לאחר הלידה, ולהציל חיים!כי כל כך הרבה פעמים זה מביא עוגמת נפש מיותרת,
הפלה בשבועות הראשונים זה דבר טבעי, זה לא דבר חריג מבחינה רפואית.חבל לחכות להפלות חוזרות, אם היתה הפלה בלי סיבה ידועה מומלץ לבדוק
נכון, ובכל זאת, יש דברים שהבירור שלהם הוא בבדיקת דם פשוטה (בהפניית מומחה, לא נראה לי רופא משפחה...)הפלה בשבועות הראשונים זה דבר טבעי, זה לא דבר חריג מבחינה רפואית.
כמו שאשה שלא נפקדה מספר חודשים לאחר החתונה - לא תרוץ לטיפולים, הוא הדין כאן.
כשההפלה חוזרת ברצף זה כבר יוצא מהסטטיטיקה וזה כבר חריג מבחינה רפואית, ואז יש מה לברר.
אחרי הסקירה בהריון ראשון, הרופא אמר כליות לא סימטריות - סימן מובהק לתסמונת דאון.מעניין לשמוע - כל מי שאמרו לה את הדברים האלו, זה אחרי סקירות? או גם באולטרסאונד רגיל?
אפשר שם שלו?לפרופסור שהכי מבין בנושא הזה בארץ,
לנתח את העובר בתוך הרחם? וואו.לטפל בבעיה לפני הלידה
רגיל ואח"כ בצענו סקירהאולטרסאונד רגיל
כשאמא שלי הייתה בהריון שלירציתי לדעת, אם היה למישהי כאן חוות דעת לפני הלידה על תינוק לא בריא ח"ו,
ובסוף נולד ילד בריא ושלם למרות תחזיות מפחידות.
כמו ת"ד וכד', איך ראו את זה קודם, ומה היה בסוף.
דחוף מאד.
לפעם אחת הרופאים לא מתיחסים בכלל!חבל לחכות להפלות חוזרות, אם היתה הפלה בלי סיבה ידועה מומלץ לבדוק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: