תינוק בריא

מצב
הנושא נעול.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר שם שלו?

לנתח את העובר בתוך הרחם? וואו.
זה נשמע כמו מדע בדיוני.
עושים בכל בי"ח? איפה הכי מומחים בזה?
אני לא יודעת איפה הכי מומחים לזה, ב"ה לא הצטרכתי לזה רק נחשפתי לסיפור כזה.
אני חושבת שעושים אותו בשיבא ובהדסה עין כרם אבל אולי בעוד בתי חולים.
ויש כל מיני אפשרויות לעזור בתוך הרחם לא רק ניתוחים. וזה מתקדם עם השנים ב"ה.

גברת חוקרת

משתמש פעיל
בלת"ק
בענין הצד השני של הסיפור, ומתי דווקא בדיקות יכולות להציל חיים
יש לי מכרה מקהילה חסידית שבה נהוג לא לעשות בדיקות, אפילו לא אולטרסאונד. הלכה ללדת כרגיל, וילדה תינוק פגוע מאוד, היה שנתיים לפחות בבתי חולים רגילים ושיקומיים, עם פיגור, היה מונשם תקופה ועוד שלל בעיות.
הבנתי שאם היא הייתה עושה אפילו אולטרסאונד אחד, היו רואים את המומים, ואמנם הרופאים מן הסתם היו ממליצים להפיל, דבר שהיא כמובן לא הייתה עושה, אבל היא הייתה הולכת מראש ללדת בשניידר, והתינוק היה נכנס מיידית לניתוח, וייתכן והיה אפשר לפחות לשפר את איכות החיים שלו ושל כל המשפחה, שלא לדבר על מניעת הנזק המוחי הבלתי הפיך...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
הבנתי שאם היא הייתה עושה אפילו אולטרסאונד אחד, היו רואים את המומים, ואמנם הרופאים מן הסתם היו ממליצים להפיל, דבר שהיא כמובן לא הייתה עושה, אבל היא הייתה הולכת מראש ללדת בשניידר, והתינוק היה נכנס מיידית לניתוח, וייתכן והיה אפשר לפחות לשפר את איכות החיים שלו ושל כל המשפחה, שלא לדבר על מניעת הנזק המוחי הבלתי הפיך...
היא גם חושבת ככה?
או שרק את?
כי אלה שיש להם את זה באידיאולוגיה, לא חושבות אילו והאם.....
אלא מאמינות בלב שלם בצדקת דרכן.

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
אפשר שם שלו?

לנתח את העובר בתוך הרחם? וואו.
זה נשמע כמו מדע בדיוני.
עושים בכל בי"ח? איפה הכי מומחים בזה?
הרופאה שלי היא רופא גם בהדסה
היא בשעתו שכנעה אותנו לעשות סקירה אצלם יש אפשרות לנתח עובר במעי אימו כמה שזה נשמע הזוי

chaia

משתמש מקצוען
למה הבלים תפתחו עניים ומספיק לנו הסיפורים שכותבים לנו כאן באשכול!!!!
בדיוק בגלל זה
כמה תינוקות נולדים בכל יום וכמה סיפורים יש על תינוקות שנולדו בריאים למרות שהיה סיכון שהתינוק יוולד פגוע?
הרופאים תפקידם לשקף את המצב, הם תמיד יתארו את הסיטואציה הגרועה מכל כדי שהפציינט יהיה מוכן ולא יגיד הרופא לא התריע בפני, הרופא לא יגיד על מצב תקין- לא תקין, אלא במידה ויש חשש הם יתריעו בפני המטופל

בנימיני

משתמש מקצוען
אצלי בלידה שניה היה ראש ובטן יחסית תקינים ורגליים קצרות ואגן כליה מורחב ובבדיקה אחרת בטן קטנה היינו אצל האדמור וברך אותנו ''זה הקטן גדול יהיה '' -בה הוא בן 14 הוא גדול מאד בתורה וארוך מאד -כברכת הרבי שליטא (מצחיק שחמי הסיק מכך שמדובר בבן שיהיה קרוי ע''ש אביו)
בלידה 8 עוד בן (שני בנים בלבד השאר בנות ) אמרו לי ראש גדול , ריבוי מים, עכוז -שלחו אותי גם בגלל הגיל וגם המצב לסקירות ,אקו לב עובר בדיקות גנטיות , שאלתי את הרופאה מה הכי קריטי לבריאות התינוק והיא ענתה לי מאד ברגישות (רגשית ותורנית ) שהסקירה הכי חשובה שי לא אפיל חלילה ומצב לב עובר ניתן לראות מיד בלידה רק צריך להערך וללדת בביח מנוסה הרבי ברך לעשות בדיקות ושהכל יצא תקין ובמקביל דברתי עם הרבנית שאמרה לי חד משמעית לא סקירת מערכות -מסתבר שזאת היתה ברכה אכן בבדיקה שנערכה מיד אחרי הברכות המים הסתדרו, הראש נשאר כמובן אבל התהפך בה לידה תקינה אפילו צמתי יום קודם ביוכ צום מלא ונולד במשקל הכי גדול תינוק מתוק במיוחד
אמונה והשתדלות ושאר המסקנות מובות מאילהן
מי האדמו"ר אם מותר לדעת

י.י.ד.ש.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לי בילד השני בשבוע 18 אמרו שיש משהו במח שיכול להעיד על תסמונת מסויימת שאי אפשר לחיות איתה
ולכן הרבנים מאפשרים הפלה
בהתייעצות עם הרב שלנו אמר לא לעשות בדיקות מעבר לאולטראסאונד רגיל
וברוך ה' נולד ילד בריא ושלם

רבקה ק.

משתמש פעיל
רציתי לדעת, אם היה למישהי כאן חוות דעת לפני הלידה על תינוק לא בריא ח"ו,
ובסוף נולד ילד בריא ושלם למרות תחזיות מפחידות.
כמו ת"ד וכד', איך ראו את זה קודם, ומה היה בסוף.
דחוף מאד.
אנחנו לא עושים סקירת מערכות. אחת הסיבות בגלל 2 מקרים ששמענו משכנים, על זוגות שהיו נורא בלחץ ועברו תקופה מהגיהנום בגלל חוות דעת שהתבררה כלא נכונה.

תמר טל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בלת"ק
בסקירת מערכות בהריון של הבת שלי הרופא הלחיץ אותנו ממש
שיש לה בטן קטנה מדי וגם מיעוט מים ולסיכום שלח אותנו עם רשימה ארוכה של בדיקות
לעשות כל שבועיים אולטרסאונד וכו'
כל משך ההריון היה תקין, היא נולדה בזמן בריאה ומתוקה
חשבתי לחזור לרופא להראות לו שיש לה היום דווקא כרס קטנה ;)

נעמי20

משתמש פעיל
אין שום ראיה שהרופאים טעו
הרופאים כנראה צדקו. ומן השמים ריחמו.
וגם מי שקשה לו להאמין
על זה שלא הרופאים הפחידו, אלא מן השמיים הפחידו-אף אחד לא מתווכח

(מעניין אם אצל אחינו התועים גם יש סיפורים בכאלה ממדים, עדיף לא לבדוק כי אז זה כבר יהפך לנס גלוי)

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען
אין שום ראיה שהרופאים טעו
הרופאים כנראה צדקו. ומן השמים ריחמו.
וגם מי שקשה לו להאמין
על זה שלא הרופאים הפחידו, אלא מן השמיים הפחידו-אף אחד לא מתווכח

(מעניין אם אצל אחינו התועים גם יש סיפורים בכאלה ממדים, עדיף לא לבדוק כי אז זה כבר יהפך לנס גלוי)
עדיף לא לחשוב על כל ההפלות שנשים יזמו אחרי תחזיות שחורות של רופאים והן לעולם לא תדענה שהיה מדובר בעובר בריא לחלוטין

נעמי20

משתמש פעיל
עדיף לא לחשוב על כל ההפלות שנשים יזמו אחרי תחזיות שחורות של רופאים והן לעולם לא תדענה שהיה מדובר בעובר בריא לחלוטין
לא מתמצא מה הנוהל, אבל היתה פה תגובה שנשמע ממנה, שכן בודקים את העובר אחרי ההפלה

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
או שכן או שלא, הרבה מאוד פעמים עושים אח''כ בדיקות פתולוגיות ויודעים שצדקו באבחנה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה