כובע הנזיר
משתמש מקצוען
לגמרי. גם אצלי טעו בכמה לידות, סטיות של 30%.רוצה להרגיע בעיקר לגבי מדידות גודל ומשקל בהריון, ראש קטן/ ירכיים קצרות וכו...לאחד הילדים שלי בסוף ההריון הפחידו מאוד עם חשש לחוסר גדילה קיצוני, ואמרו שחייבת ללדת בניתוח כמה שיותר מהר כי העובר יכול להיות שלא מקבל את מה שצריך ובסכנה, היה לי כבר קיסרי בעבר ומאוד מאוד התעקשתי רק לא קיסרי נוסף, חתמתי על מלא מסמכים של סירוב טיפול, הלכתי למקצוענים מאוד כולם אמרו לי הוא קטן קטן ולא מספיק גדל...אחד המנהלי מחלקה בשערי צדק נתן לי מקסימום כמה ימים שאם אני לא יולדת עד אז חייבים לילד בניתוח , התעקשתי שאני חוזרת הביתה, חזרתי הביתה יום למחרת צירים וב"ה לידה, (הרופא אמר שאני לא בכיוון של לידה בימים הקרובים בכלל נו נו..) תכלס ילדתי בבית חולים אחר מאיפה שהייתי במעקב ושהמילדת אמרה לי את המשקל הייתי ממש בהלם, יותר מקילו מהתחזית הכי הכי הכי אופטימית של הרופא, משקל ממוצע פלוס, אין ירכיים קצרות כמו שהפחידו אותי, ותינוק בריא לחלוטין ולא חלילה גמדות או תסמונת...
תכלס אין להאמין לאולטרסאונדים האלו הם לא מדויקים בעליל גם לידה אחרונה נתנו לי מקסימום הערכת משקל שלוש קילו נולדה 3.6, אני הפסקתי להאמין, ממשיכה לעשות את כל הבדיקות אבל לוקחת בגבול.
בהריון האחרון ראיתי שבאולטרסאונד משקל(הייתי בכמה) פותחים בשאלה - כמה את יולדת בד"כ? ככה מבצעים ניחוש מושכל...