תגידו. כדאי ללמוד נגינה?? אז מה?

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מסכימה שיש אנשים מוזיקליים יותר ופחות, אבל אין אנשים לא מוזיקליים!!
עם השקעה אפשר להגיע לאותה תוצאה!
אז איך מסבירים את התופעה שחבר שלי מתחיל לשיר שיר והוא דומה לכל שיר אחר חוץ מהשיר המקורי?!
ההבדל בין כישרון לאין כישרון הוא עצום, אין שום דרך לאדם שאינו מוזיקלי להגיע לרמות של מישהו מוזיקלי במידה ושניהם התאמנו בזמן הזה. מה לעשות, זאת המציאות.
יש פסנתרנים בעולם שבגיל 5(!) ניגנו קונצ'רטו שלם בלי תווים, כולל כל תפקיד של כל יד באופן מדויק... איך אפשר בכלל להשוות להם מישהו שבגיל 5 עוד מזייף...

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חולקת!!
יש מישהו שלא בא להזכיר פה את השם שלו,
פוליטיקאי מוצלח מאוד!!!
החוש קצב שלו משהו מזעזע,
לא מצליח אפילו כפיים לעשות לפי הקצב...
נראה לי שגם אחרי 10 שנים הוא לא ינגן עם קצב.
כל אחד יש לו כישרון בדברים אחרים, אז הוא כישרון לא קטן בהרבה דברים,
אבל במוזיקה אין לא את זה...
טעות!!
אני חוזרת, אין אדם לא מוזיקלי!
מוזיקלי כוונתי- קצב.
הקצב מגיע מפעימות הלב שהן קצביות,
יש כאלה שצריכים יותר אימון, ובנקודה הספציפית שהעלית, יכול להיות שזה לא מפריע לו, כך שהוא לא מנסה להגיע לקצב כלשהו, אלא משקיע בתחומים אחרים שחשובים יותר בעיניו.

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
טעות!!
מוזיקלי כוונתי- קצב.
יש כאלה שצריכים יותר אימון, ובנקודה הספציפית שהעלית, יכול להיות שזה לא מפריע לו, כך שהוא לא מנסה להגיע לקצב כלשהו, אלא משקיע בתחומים אחרים שחשובים יותר בעיניו.
מוזיקליות היא לא רק קצב. מה לגבי דיוק בצליל?
לגבי קצב. שמעתי ראיון עם אחת ממורות הפסנתר הגדולות בישראל שאמרה שהיא בודקת כל ילד לפי הקצב שלו. היא טענה שילד שחוש הקצב שלו לא טוב, היא לא מקבלת אותו ללימודים כי מוזיקאי הוא כבר לא יהיה...

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ההבדל בין כישרון לאין כישרון הוא עצום, אין שום דרך לאדם שאינו מוזיקלי להגיע לרמות של מישהו מוזיקלי במידה ושניהם התאמנו בזמן הזה. מה לעשות, זאת המציאות.
יש פסנתרנים בעולם שבגיל 5(!) ניגנו קונצ'רטו שלם בלי תווים, כולל כל תפקיד של כל יד באופן מדויק... איך אפשר בכלל להשוות להם מישהו שבגיל 5 עוד מזייף...
נכון, ברור שיש יותר ויש פחות,
הכל זה כשרונות!
אם אחד ניגן יצירה מסובכת בפסנתר בצורה מושלמת, בעוד השני עדיין מקרטע אי שם מאחור, זה ממש לא אומר שהוא ישאר שם תמיד! הוא מפתח את היכולות שלו בקצב שלו!
הם יכולים להגיע לאותה רמה, אם ישקיעו כמו שצריך. זה לא קל אבל אפשרי!

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי קצב. שמעתי ראיון עם אחת ממורות הפסנתר הגדולות בישראל שאמרה שהיא בודקת כל ילד לפי הקצב שלו. היא טענה שילד שחוש הקצב שלו לא טוב, היא לא מקבלת אותו ללימודים כי מוזיקאי הוא כבר לא יהיה...
טעות חמורה!!
אולי הילד לא מתאים לרמה של המורה הזו, אבל אם ילמד אצל מורים מפשוטי העם שיאפשר לו להתפתח בקצב שלו, אחרי כמה שנים יוכל ללכת חופשי לאותה מורה שהצהירה שמוזיקאי הוא כבר לא יהיה...

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לא!!
יש אנשים שאין להם את זה!
זה כמו בכל אומנות אחרת לא כולם יכולים להגיע לאותה רמה!
מישהו שלא יודע לעשות קו ישר (כמוני :( ) לא יצליח לצייר ברמה גבוהה,
אין צורך להתכחש לזה..
מי שיש לו כישרון אבל הוא לא השפיץ, יוכל להגיע לרמה גבוהה.
אבל לא מי שאין לו חוש בכלל!

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא!!
יש אנשים שאין להם את זה!
זה כמו בכל אומנות אחרת לא כולם יכולים להגיע לאותה רמה!
מישהו שלא יודע לעשות קו ישר (כמוני :( ) לא יצליח לצייר ברמה גבוהה,
אין צורך להתכחש לזה..
מי שיש לו כישרון אבל הוא לא השפיץ, יוכל להגיע לרמה גבוהה.
אבל לא מי שאין לו חוש בכלל!
אדייק,
מי שזה לא התחום שלו, שילך להתעסק במה שכן מתאים לו,
אבל אם יש אחד שכן אוהב מוזיקה ואומרים לו 'תקשיב חמוד, הכישרון המוזיקלי שלך שואף לאפס', על זה אמרתי שזה לא נכון, כי הוא יכול לקחת את עצמו בידיים ולהשקיע עם כל הרצינות, ויגיע להישגים שיפתיעו אפילו אותו עצמו..

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
טעות חמורה!!
אולי הילד לא מתאים לרמה של המורה הזו, אבל אם ילמד אצל מורים מפשוטי העם שיאפשר לו להתפתח בקצב שלו, אחרי כמה שנים יוכל ללכת חופשי לאותה מורה שהצהירה שמוזיקאי הוא כבר לא יהיה...
מהיכן הנחרצות?
המורה הנ"ל גידלה כמות לא קטנה של פסנתרנים בינלאומיים שיצאו מישראל. יש לי תחושה שהיא מבינה קצת על מה היא מדברת...

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
נראה לי זה האשכול שהיו בו הכי הרבה נושאים לדיון.
אדייק,
אבל אם יש אחד שכן אוהב מוזיקה ואומרים לו 'תקשיב חמוד, הכישרון המוזיקלי שלך שואף לאפס', על זה אמרתי שזה לא נכון, כי הוא יכול לקחת את עצמו בידיים ולהשקיע עם כל הרצינות, ויגיע להישגים שיפתיעו אפילו אותו עצמו..
הוא יצליח להגיע לנגינה ברמה בסיסית עד טובה, אולי.
זה הגזמה!! לא?

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אדייק,
בהחלט אם מישהו ישקיע ויקח את עצמו בידיים הוא תמיד יגיע יותר רחוק מאשר כלום.
רוב האנשים לומדים לנגן - לא בשביל הקריירה אלא בשביל התחביב וההנאה, ואם ככה גם הזייפן הגדול אם ישקיע - יתקדם ויהנה מזה (אולי בני הבית יסבלו...)

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מהיכן הנחרצות?
המורה הנ"ל גידלה כמות לא קטנה של פסנתרנים בינלאומיים שיצאו מישראל. יש לי תחושה שהיא מבינה קצת על מה היא מדברת...
מהיכן הנחרצות, שאלת,
המורה שלי לנגינה לימדה אותי את זה. וכל שיעור מחדש היא עודדה שאין כזה מושג אדם לא מוזיקלי... היא הסבירה שפעם כן קיטלגו, אתה מוזיקלי ואתה לא... עד שהגיעו למסקנה הזו שזו טעות.
ועוד משהו, אני ראיתי את זה בעיניים על מישהי שנחשבה ללא מוזיקלית בעליל, והיום אחרי השקעה מרובת שנים, היא מנגנת מדהים!

שב נא הסופר

משתמש מקצוען
למה שתקת עד עכשיו?! :)
:):)
טעות!!
מוזיקלי כוונתי- קצב.
בכל מקרה.. לגביי.. אתם יכולים להיות רגועים. יש לי כשרון מוזיקאלי!!!!! :)
כרגע אמנם בהתפתחות חיובית.. אבל עם הזמן.. עוד תשמעו על ה--- המפורסם.
----

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
מהיכן הנחרצות, שאלת,
המורה שלי לנגינה לימדה אותי את זה. וכל שיעור מחדש היא עודדה שאין כזה מושג אדם לא מוזיקלי... היא הסבירה שפעם כן קיטלגו, אתה מוזיקלי ואתה לא... עד שהגיעו למסקנה הזו שזו טעות.
ועוד משהו, אני ראיתי את זה בעיניים על מישהי שנחשבה ללא מוזיקלית בעליל, והיום אחרי השקעה מרובת שנים, היא מנגנת מדהים!
מנגנת לפי שמיעה?

שב נא הסופר

משתמש מקצוען
גם אני מאמין בזה.
כל אדם יכול הכל.. זה רק ענין של מאמץ יתר או פחות.
---

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כרגע אמנם בהתפתחות חיובית.. אבל עם הזמן.. עוד תשמעו על ה--- המפורסם.
כולנו מחכים.....:p
מנגנת לפי שמיעה?
כן, ב''ה.
גם אני מאמין בזה.
כל אדם יכול הכל.. זה רק ענין של מאמץ יתר או פחות.
---
אוהו, תודה! חשבתי שאצטרך להמשיך להתווכח לבדי עד דלא ידע.....;):p

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אני ראיתי את זה בעיניים על מישהי שנחשבה ללא מוזיקלית בעליל, והיום אחרי השקעה מרובת שנים, היא מנגנת מדהים!
מנגנת לפי שמיעה?
את התשובה האחרונה התכוונת אלייך או להיא שדיברת עליה?

ורדרדה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כמעט כל אדם יכול.

אדם שאין לו טיפת חוש קצב לא יצליח!
(אולי רק לפי תווים)
אפשר להפיח תקווה במקום לייאש!
שוב, אין אדם שאין לו טיפת חוש קצב, כלשונך.
יש מצב שהוא לא באמת נמשך, אלא משלה את עצמו שזה מעניין אותו, ואחרי כמה שיעורים הוא פורש מעצמו, כי הוא מיואש ש'אין לו חוש מוזיקלי'.
את התשובה האחרונה התכוונת אלייך או להיא שדיברת עליה?
אל הגברת העלומה שדיברתי עליה...

.נחמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
מהיכן הנחרצות, שאלת,
אם אין לה שמיעה מוזיקלית לא משנה כמה מדהים היא תנגן, זה לא ישמע אף פעם כמו מוזיקאי אמיתי.
אולי אחרי אלפי שנים, אבל בגלל שזה לא מציאותי אז לא מחשבים את זה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה