מידע שימושי שערוריה!! משרד הבריאות יחייב את כל האזרחים להתחסן

מצב
הנושא נעול.

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
הם לא מכחישים שום שאלה. הם גם שואלים בעצמם, מידי פעם.

הם גם לא מכחישים שום שאלה של נהג מונית יודע כל שיש לו המון שאלות על ביבי, על טראמפ, ביידן, הממשלה, היקום, מה שתרצו.

אבל יש להם את הקומונסנס הבסיסי להבין שהתמודדות עם מגפה זה משהו אובר מורכב. שכל הממשלות ברחבי העולם מתמודדים איתו בצליעה, שתי צעדים קדימה שלוש אחורה, ניסוי טעיה ניסוי טעיה.

בטח במדינה קטנה, צפופה עצבנית, שמורכבת מארבעה "שבטים" שכל אחד מתעב את יריביו, מסכים להכיר רק בצרכים שלו, וכל פירור הקלות שנותנים לשני מתפרש אצלו כאפליה או זלזול או כניעה ללחץ פוליטי או השד יודע. והמון מגזרים ובעלי עסקים וחנויות רחוב וחדרי כושר ומסעדות וטייק אווי ומוזיאונים, שכל אחד מהם פותח שבע עיניים על כל הקלה שמשחררים למישהו ומייד צועק: "לי גם!!!"

הם עברו את גיל הישיבה קטנה/תיכון שבו חושבים שאם רק יתנו לנו ליומיים וחצי את מפתחות העולם, נוכל לפתור את כל הבעיות קומפלט. כמה חבל שלא נותנים לנו לנסות.

אה... ועוד משהו קטן. כבני אדם משכילים הם יודעים לשאול שאלות על כולם. גם על שואלי השאלות.

וכשנהג מונית נתקע בפקק שעה וחצי, וחם ועצבני והמהירות היא -0.5 קמ"ש, ואז הוא מתחיל לספר לך שכל הרמזור שעשו כאן זה סתם טיפשי, היה אפשר לשים אותו בצומת הבאה והתחבורה הייתה זורמת, והכל בגלל שאחיין של גיסה של ראש העיר, עובדיה, גר ליד הצומת הבאה, ולא התאים לו רמזור מתחת הבית. לכן הזיזו את הרמזור.

אז יכול להיות. יכול להיות שעובדיה. והגיסה. שמענו דברים כאלו. ראשי העיר הם לא מלאכים ולא תת מלאכים.

אבל יכול להיות, רק יכול להיות, שאין עובדיה, ואין זכריה. ופקק יש כי יש כלי רכב. ומומחי תחבורה ישבו שבעה ימים ולילות על הרמזור הזה ועשו ככל שביכולתם.. ודווקא ניסו לשים אותו בצומת הבאה, וזה רק החריף את הבעיה.

אבל יש פקק. ויש עצבים. ויש סגר. ומסיכה. ופגיעה בפרנסה. וביידישקייט. ולפעמים במקום להגיד חם לי ועצבני לי וסתם לצפוררררררר, הם אוהבים לספר סיפורים "ולשאול שאלות".

וכשבן אדם מרחם על הבן שלו "שתהיה לו חתונה כמו לילדים הקודמים", ועושה לו חתונה המונית עם המון ריקודים וצפיפות וסחבק, ויש לו שתי אלטרנטיבות לספר לעצמו ולסביבה:
או שיש מגפה והיא עוברת בהתקהלויות צפופות והחתונה הזו יכולה להרוג כמה אנשים אבל אני אגואיסט שחושב רק על הילד שלי.
או שאין מגפה ויש שפעת מינוס שהורגת רק את מי שנופל אל הרשעים בבבתי החולים, וגם אם נגזים לחומרא ונאמר שהיה איזה משהו הכל נגמר כבר בחסינות עדר, והכל זה המצאה או טירוף או משהו, וכל ההצקה הזו לחתונות זה סך הכל גזירת היוונים תש"פ, ברוך השם שאנחנו לא נשמעים לה -

לא בטוח, בא נודה ביננו לביננו, שהוא בחר בגירסה השניה בגלל חשיבה שכלית, בירור עובדות, "שאלת שאלות" והסקת מסקנות נבונה. אה?
ואווו @אפשרי כל מילה בסלע , יואווו סוף סוף מילים לעניין

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש רשימה מסודרת של מרפאות שיניים [מחתרתיות] שמתחייבות שהן לא משתילות שבבים, אבל האמת, לי כבר אין אמון במערכת. לא מאמינה לאף אחד. שוקלת לא לטפל בשניים וזהו.
שיהיו תותבות.
למה?
חסדי עמרם עוד מעט פותחים שלוחת שינים
שם ישאילו מקדחות ואמלגם וגם חומרי הרדמה וצבתות גדולות.
השלב הבא זה השאלת סכיני ניתוח ומשאפים להרדמה כללית.
במקרה של סיבוך מפנים לבית חולים.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
וכעת שאלה רצינית שקשורה לזה:

מדוע הציבור החרדי מדיר את עצמו לגמרי מלימודי רפואה?
האם אין אפשרות בשום אופן להכשיר חרדי למקצוע הרפואה מבלי להרוס לו את כל היהדות?
כי לפי מה שנראה - העובדה שרוב מכריע של הרופאים אינם חרדים גורמת לחוסר אימון ועולה בחיי אדם רבים.

בתי חולים שהוקמו כבתי חולים חרדים נאלצים לאט לאט לרדת עוד ועוד מחרדיותם.

לדוגמא: מעייני הישועה שהחזיק את המנהל המשמיץ במשך שנים.
לדוגמא שערי צדק שהתחיל עם מייסד חרדי אדוק, ואחריו עוד מנהל חרדי (אח של ראש ישיבת קול תורה)
ואז ירד לדתי ובשנים האחרונות כבר חילוני לגמרי.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
וכעת שאלה רצינית שקשורה לזה:

מדוע הציבור החרדי מדיר את עצמו לגמרי מלימודי רפואה?
האם אין אפשרות בשום אופן להכשיר חרדי למקצוע הרפואה מבלי להרוס לו את כל היהדות?
כי לפי מה שנראה - העובדה שרוב מכריע של הרופאים אינם חרדים גורמת לחוסר אימון ועולה בחיי אדם רבים.

בתי חולים שהוקמו כבתי חולים חרדים נאלצים לאט לאט לרדת עוד ועוד מחרדיותם.

לדוגמא: מעייני הישועה שהחזיק את המנהל המשמיץ במשך שנים.
לדוגמא שערי צדק שהתחיל עם מייסד חרדי אדוק, ואחריו עוד מנהל חרדי (אח של ראש ישיבת קול תורה)
ואז ירד לדתי ובשנים האחרונות כבר חילוני לגמרי.
לימודי הרפואה ארוכים וקשים מאד.
העבודה עצמה גם כן בשעות הזויות ובתנאים קשים, בפרט בבתי חולים.
השאלות ההלכתיות בכל כיוון אפשרי, ואכמ"ל.
נראה לי שהשאלה היא איך יש כן פה ושם רופאים חרדיים....

חיים V

משתמש מקצוען
יש פה דבר נורא מעניין. את כל החיסונים (או כמעט את כולם) רובנו המוחלט נותנים לילדים שלנו בלי להניד עפעף. לפני שנים ספורות הוסיפו חיסון נגד פוליו בגלל התפרצות פוליו במגזר הבדואי, ולא קמה התנגדות.
גם על שאר החיסונים הוותיקים לא ידוע לי שמישהו התנגד.
בשנים האחרונות התחילו לתת חיסונים נגד שפעת. גם יצא מכתב של כמה רבנים בעד החיסון נגד השפעת (נראה לי המכתב התייחס לילדים ומבוגרים) ולא נוצרה שום דרמה. יש כאלה שהתחסנו ויש שלא. אבל שום ענין של בעד/נגד לא נוצר סביב זה.
וזה לא שאין מתנגדים לאותם חיסונים, יש ויש! יש תנועות וארגונים שלמים שמתנגדים נחרצות לאותם חיסונים מכל מיני טעמים, עד שיש מדינות (למיטב זכרוני אוסטרליה למשל) שבהם ילדים שלא קיבלו את החיסונים לא יכולים להרשם לבתי ספר. נראה לי שכמעט אף אחד מאיתנו לא לקח ברצינות את אותם אנשים.
אז במה שונה הקורונה? יש נגיף שהורג אנשים? מנסים למצוא לו חיסון! כמו לפוליו לחצבת לאבעבועות ושאר מרעין בישין שפעם היו מתים מהם בכמויות והיום בס"ד יש לנו חיסונים נגדם. אז מה קרה בקורונה?
כי לאחרונה ישנם דיווחים על שימוש בחיסונים לרעה, או שלא מספיק בטוחים לשימוש וגרמו לנזקים של אלפי אנשים. עכשיו שהקורונה בקושי הורגת אז למה לקבור יותר אנשים מאשר היא עושה בפועל?

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
לאחרונה ישנם דיווחים
מקור ופרטים?
שימוש בחיסונים לרעה, או שלא מספיק בטוחים לשימוש וגרמו לנזקים של אלפי אנשים
אז יותר אתם לא נותנים שום חיסון?
עכשיו שהקורונה בקושי הורגת אז למה לקבור יותר אנשים מאשר היא עושה בפועל?
הקורונה בקושי הורגת כי היה סגר מוצלח (מבחינת התחלואה) אבל אי אפשר להמשיך לאורך זמן עם סגרים וכו' ולכן חייבים למצוא חיסון.
למה החלטת שהחיסון יהרוג אנשים? יש לך ידע/מידע על זה? ושוב, מה זה שונה מכל החיסונים?

חדבדרא

משתמש רשום
למה נוצר הרושם שמי שמעז להטיל ספק בתהליך פיתוח החיסון המואץ, הוא אנאלפבית חסר דעת שלא אכפת לו מכל החולים שחלו, מקריסת בתיה"ח, וכו' וכו'.

אי אפשר גם וגם?

הקורונה איומה, ההשלכות שלה בכל תחום נוראות, צריך להמשיך להיזהר במירב הזהירות,

וכן, הליך שלוקח תמיד כמה שנים מקוצר לכמה חודשים מעורר סימני שאלה.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כל מילה.
זה מעורר גם סימני קריאה !!!!!!!!!!!!!!!!!
כלומר,
ברור שתהיינה תקלות עם החיסון, ופתי מי שחושב אחרת, צריך לקוות לרחמי שמיים שלא יהיו נזקים גדולים.

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זה מעורר גם סימני קריאה !!!!!!!!!!!!!!!!!
כלומר,
ברור שתהיינה תקלות עם החיסון, ופתי מי שחושב אחרת, צריך לקוות לרחמי שמיים שלא יהיו נזקים גדולים.
ולכן מה???
נמשיך לסבול פיזית. נפשית. גשמית. רוחנית. כלכלית. לימודית....???? (הוסף את החסר מחק את המיותר)
אותי למדו לעשות חשבון של ספק מול ודאי.

חדבדרא

משתמש רשום
ולכן מה???
נמשיך לסבול פיזית. נפשית. גשמית. רוחנית. כלכלית. לימודית....???? (הוסף את החסר מחק את המיותר)
אותי למדו לעשות חשבון של ספק מול ודאי.

ולכן , במישור האישי,
מעדיפה להמשיך לטפס על הקירות עם הילדים מאשר לחסן אותם בחיסון שעוד שנתיים יתחילו לשאול עליו שאלות.

לגבי המדינה, דווקא מבינה למה חייבים לקחת ריסק בסדר גודל כזה או אחר ע"מ לסיים את הקטסטרופה.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
כותבים פה על דמוקרטיה, שהמסורבלות באה מהדמוקרטיה, יש מחוייבות לכאורה, לחופש הפרט ולהחלטת הפרט.
ובמקביל כותבים על הנגיף, שממשלות בכל הגלובוס מסתרבלות אתו.
בדמוקרטיה יש גם תקנות לשעת חירום. הממשלות לא מכירות אותם???
הממשלות הדמוקרטיות יכולות לעשות ה-כ-ל. תאמינו לי שהם ימצאו גם את הקומבינות החוקיות לעשות ה-כ-ל.

חדבדרא

משתמש רשום
קחי בחשבון שכשהחיסון יהיה פה ולמדינה יהיה אינטרס שהאוכלוסיה תתחסן, יגמרו המושגים של חל"ת בלתי מוגבל, למידה מרחוק וכיוצא באלו

אני עובדת מהבית ומודעת לעובדה שעמדתי בנושא נגזרת גם מנתונים סביבתיים.

כמובן שלא נשב שנתיים בבית ונחכה.
הבעיה אכן תתחיל אם יוטלו סנקציות נגד מי שלא ימהר להתחסן, כגון שהילדים לא יוכלו ללכת לביה"ס.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  59  פעמים

לוח מודעות

למעלה