מידע שימושי שערוריה!! משרד הבריאות יחייב את כל האזרחים להתחסן

מצב
הנושא נעול.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אדרבה זו סיבה שהם ייצרו חיסון טוב!
דווקא אם אני הייתי מחליטה בחברה כזאת, והיו לי שיקולים כלכליים בלבד, הייתי מנסה ליצור חיסון פחות יעיל, שצריך לקבל הרבה פעמים כדי להיות מוגן.
ואפילו היה לי תירוץ טוב- זה לא אני, זה המוטציות.
אבל ממה ששמעתי מנסים כמה שיותר לדייק את החיסון שיעבוד גם במקרה של מוטציות. (טוב, זה גם שיקול כלכלי של עמידה בתחרות מול החברות האחרות... אז בעצם אני מסכימה איתך...)

מירי עוס

משתמש מקצוען
לכן לא מאשרים תרופה אם הסיכוי לנזק מהמחלה הוא קצת יותר מאשר הסיכוי לנזק מהתרופה, אלא רק אם הסיכון לנזק מהמחלה גדול פי כמה וכמה מהסיכון לנזק מהתרופה.
ברור, בדגש על "הקצת יותר", וקונספירציות כאלו הם לא נכללות בזה.

מקשיב

משתמש פעיל
לפני שמדברים בשם הדמוקרטיה, מומלץ להבין מהי דמוקרטיה...
גם בממשל דמוקרטי יש כפיה על האזרחים לעשות את מה שהם לא רוצים.
למשל לשלם מיסים כחוק.
או לנסוע רק באוטו שעבר טסט.
אלו דברים שהוסכם עליהם בזמן יצירת המערכת הדמוקרטית-
על ידי כל הציבור, משא"כ הנידון שלנו,
הדמוקרטיה נוגדת יצירת איסורים חדשים ללא שיתוף הציבור
על ידי משאל עם או בחירות שהנושא במרכזן.

מירי עוס

משתמש מקצוען
דווקא אם אני הייתי מחליטה בחברה כזאת, והיו לי שיקולים כלכליים בלבד, הייתי מנסה ליצור חיסון פחות יעיל, שצריך לקבל הרבה פעמים כדי להיות מוגן.
ואפילו היה לי תירוץ טוב- זה לא אני, זה המוטציות.
אבל ממה ששמעתי מנסים כמה שיותר לדייק את החיסון שיעבוד גם במקרה של מוטציות. (טוב, זה גם שיקול כלכלי של עמידה בתחרות מול החברות האחרות... אז בעצם אני מסכימה איתך...)
אבל גם בטענתך הראשונה שיש בה הגיון רב,
את לא טוענת שהם יעשו שהחיסון יצור בעיות,
אלא שלא יהיה עמיד לאורך זמן,
ועם זה אפשר לחיות.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אבל אם יצליחו לעצור את הקורונה מספיק מהר- יוכלו לטפל גם במוטציות המעטות
שהספיקו להיווצר, וכן להכחיד לחלוטין את הנגיף.
יכול להיות, אבל אני לא בטוחה, כי תמיד יש סיכוי שנגיפי קורונה שמדביקים בע"ח יעברו מוטציה שתגרום להם להדביק בנ"א, כמו ש(כנראה, לא נכנסת לקונספירציות) קרה במגפה הנוכחית.
אבל אין ספק שהסיכון ירד.

אגב, גם בשפעת חלק גדול מהמוטציות עוברות דרך בעלי חיים. (שפעת העופות, שפעת מקסיקו...), אבל במקרה של שפעת בעלי החיים רק מחברים בין הצירופים השונים של חלבונים של נגיפים שכן מדביקים את האדם.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ולכן מי שלא מתחסן לשפעת - אין סיבה שיעשה את זה עכשיו.
יכולה להיות סיבה אחת (לא נכנסת להאם היא מוצדקת או לא)-
השפעת לא מטרללת את העולם כמו שהקורונה עשתה.
גם מי שלא מפחד מהקורונה, מן הסתם סובל מההשפעות שלה על החיים, וישמח אם היא תעלם מהעולם.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אלו דברים שהוסכם עליהם בזמן יצירת המערכת הדמוקרטית-
על ידי כל הציבור, משא"כ הנידון שלנו,
הדמוקרטיה נוגדת יצירת איסורים חדשים ללא שיתוף הציבור
על ידי משאל עם או בחירות שהנושא במרכזן.
ממש לא מדויק.
הדמוקרטיה יצרה מערכת של קבלת החלטות.
בזמן חקיקה לא קוראים לכל האזרחים לדיון,
והחלטות בדבר גובה המיסים למשל מתקבלות כל העת ללא שיתוף הציבור באופן ישיר

מקשיב

משתמש פעיל
השאלה באה להמחיש שלא על כל תחום אתה יכול לומר זו דמוקרטיה, ואני אעשה מה שבראש שלי.
מקווה שבדוגמא שהבאתי אתה מסכים..
אדם המבקש להתאבד שייך לתחום הרפואי,
כמו שאדם הנופל ברחוב לא חותם לפני הכניסה לאמבולנס

מקשיב

משתמש פעיל
ממש לא מדויק.
הדמוקרטיה יצרה מערכת של קבלת החלטות.
בזמן חקיקה לא קוראים לכל האזרחים לדיון,
והחלטות בדבר גובה המיסים למשל מתקבלות כל העת ללא שיתוף הציבור באופן ישיר
תחום שיקול הדעת של הרשויות מוגבל לנושאים בהם קיימת הסכמה כללית,
ולא לחידושים בתחומים שלא היו קיימים.

מקשיב

משתמש פעיל
יכולה להיות סיבה אחת (לא נכנסת להאם היא מוצדקת או לא)-
השפעת לא מטרללת את העולם כמו שהקורונה עשתה.
גם מי שלא מפחד מהקורונה, מן הסתם סובל מההשפעות שלה על החיים, וישמח אם היא תעלם מהעולם.
סברה מעניינת.

מירי עוס

משתמש מקצוען
תחום שיקול הדעת של הרשויות מוגבל לנושאים בהם קיימת הסכמה כללית,
ולא לחידושים בתחומים שלא היו קיימים.
כמו למשל החיוב ללמוד תאוריה לנוסעי אופניים חשמליים??

מאיפ' אתה לוקח את זה?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה בדיוק כמו שתגיד שמשטח גרון פוגע בDNA...
הרבה יותא מטריד אותי מה הרופא שיניים שם לי השבוע בטיפול שורש מורכב... החומר היה בטעם אקנומיקה. שכבתי רועדת מפחד... וכל הזמן רק חשבתי איך בקלות הוא יכול להשתיל לי שבבים בשיניים... ובכלל לחסל בחומרים המוזרים האלו את כל הDNA של השינייים... בררר . מעניין כל אותם חוששים מהמערכת המרשעת של משרד הבריאות לא הפסיקו ללכת לרופא שיניים...
הוא שם לך שם שבבים מיוחדים שבגללם השב"כ יכול לעקוב אחריך עכשיו בכל מקום אליו תלכי.
זו שיטתה חדשה של משרד הבריאות. ושל הציונים. וזו שערוריה.
אנשים באים בתום לב לרופא שיניים כי כואב להם והם צריכה סתימה.
הרופא קודח.
שם שם שבב עם טעם אלקטרוני נוראי שמזכיר אקונומיקה ואז הוא סותם מעליו באמלגם.
וכך נופלים בני אדם בפח של משרד הבריאות.
מאותו רגע הם עולים על מסכי השב"כ שיכול בכל רגע נתון לאתר אותם בכל מקום בעולם. וזה ממש מפחיד כי אין יותר דרך להימלט מכלום. אפילו לא מקנסות על אי עטית מסיכה בעידן הקורונה. שלא לדבר על צנעת הפרט.

יש רשימה מסודרת של מרפאות שיניים [מחתרתיות] שמתחייבות שהן לא משתילות שבבים, אבל האמת, לי כבר אין אמון במערכת. לא מאמינה לאף אחד. שוקלת לא לטפל בשניים וזהו.
שיהיו תותבות.

אבל אולי גם בהם שמים שבבים?

שיניים של פורים. זה הפתרון.
וכלכלה רכה כי אין ברירה.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
מה שמעניין לגבי הקונספירציות הוא שלפני שנה אף אחד לא היה מסתכל ברצינות על הדבר הזה. מה קרה פתאום??
תיאוריות הקונספירציה הם ישנות, רק שהם מתעדכנות ויש להם גירסאות שמתקדמות מדי פעם.
הקטע עם קונספירציות שהם מבוססות על אמת. למשל הענין של דילול אוכלוסיה, יש רבים שחושבים שזה דבר הכרחי. יש הרבה אנשים בעולם שלא מכוונים כשהם אומרים "הזן את העולם כולו בטובו...", והם באמת שואלים את עצמם מאיפה יהיה מספיק אוכל לאוכלוסיית העולם בעוד כמה עשרות שנים, לפי קצב הגידול העולמי באוכלוסיית העולם.
וזאת לא שאלה רטורית אלא שכבר היום מפתחים מזונות שנחשבים ל'מזונות על' כדי להתמודד עם הבעיה. דוגמא קטנה מהדוריטוס המוכר לכולנו. החטיף הזה שפה בארץ הוא כשר למהדרין, הוא בחשש מאכלות אסורים במקומות אחרים בעולם בגלל שמוסיפים לו חלבון מחגבים! שנחשב לבעל ערך תזונתי גבוה, והוא חלק ממחקרים ופיתוחים של מזונות העל. ואולי באמת זאת הדרך של "הזן את העולם כולו בטובו..." לתת בינה לבני האדם לפתח את הדברים הללו.
ומכיון ששאלת המזון בעתיד היא שאלה קשה, יש כאלה שאכן חושבים על הגבלת ילודה וכאלה. וכאן נכנסו הקונספירטורים, ולכן: העולם מתקדם ל-G5? הוכחה לקונספירציה! ביל גייטס אמר משהו בראיון? הוכחה נוספת! וכמובן עוד מלא תיאוריות נוספות מן הגורן ומן היקב.
ופתאום התגשם חלומו הגדול של כל קונספירטור: קרה משהו מטורף ועולמי לא צפוי בעליל - מגפה!! הידד!! צריך הוכחה יותר גדולה מזה??
אם היינו מבקשים לפני שנה מבנאדם שינחש איזה קטסטרופה הולכת לקרות בעולם, הוא היה אומר רעידת אדמה, מלחמה עולמית, פגעי מזג אוויר, מתקפת חייזרים (הסמים של הקונספירטורים...), נראה לי שמגפה לא היתה ברשימה בכלל. אז מה צריך יותר מזה בשביל להבין שהקונספירציה נכונה?
ואז הגיעה ההוכחה היותר חזקה לקונספירציה: החיסון לקורונה!!!!
...

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אדם המבקש להתאבד שייך לתחום הרפואי,
כמו שאדם הנופל ברחוב לא חותם לפני הכניסה לאמבולנס
דווקא זה שלא מאפשרים לאדם להתאבד זה לא דמוקרטי בעיני. זה לא שאני בעד לאפשר, אבל אני מתנגדת לזה מסיבות דתיות, לא מסיבות דמוקרטיות.
בעיניים חילוניות אני לא רואה זכות לאדם להכריח אדם אחר להמשיך לחיות חיים שהוא סובל בהם.
הצורך למנוע התאבדויות נובע בעיני אך ורק מהערך שהתורה נותנת לחיים, והאיסור ההלכתי כמובן. ממש לא מטעמים דמוקרטיים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה