מידע שימושי שינויים בסל הריון ולידה בכל קופות החולים - מידע

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היא אמרה לי שהיא מתחייבת בשם המנהלת שלה שאקבל החזרים גם מהם. רק שאשים לב להירשם לקופה החדשה ורק אז לערוך את הקניות...כשהמעבר ייכנס לתוקף (אני חושבת במרץ) אני אקבל רטרואקטיבית את כל ההחזרים על הקניות של עכשיו ובינתיים אני כבר אקבל מהקופה הראשונה את ההחזרים כי הם לא יודעים שנרשמתי לקופה אחרת...
היא התקשרה כמה פעמים וניסתה לשכנע (אפילו אמרה לי תעברי רק לחודשיים תקבלי כפול את הסל ותחזרי לקופה שלך...), לא הלכתי על זה אבל אח"כ באמת חשבתי למה מדברים כ"כ הרבה על הלקוח הקטן שעושה מה שיכול כדי להרוויח - אם זו הגישה של הקופ"ח ???
קופ"ח לאומית?

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
1. לכאורה, לפי השכל הישר והפשוט, כשמחזירים את המוצר - יש להחזיר גם את הכסף שקיבלו עבורו.

נגיד שאבא שלי יתן לי כסף כדי לקנות 'חובות הלבבות'.
האם יעלה על דעת מישהו שאלך, אקנה את הספר, ואחרי דקה אחזיר לחנות ואקח ספר קריאה במקומו? ברור שזו התנהלות לא הוגנת. הכסף ניתן כדי שיהיה לי ספר מוסר, לא ספר קריאה.

2. לגבי מה שכתבו כאן על תקציב השיווק - אין שום קשר לביטוח המשלים ולקומבינת העגלות. לכל קופה יש תקציב שיווק, מפוקח ומאושר בידי משרד הבריאות.

3. מי ש'נציגי הקופה שכנעו אותו לקמבן עגלה וזה סימן שכל הקופות גנבות ומעודדות קומבינות' - חשוב לציין שזו לא הקופה, אלא נציגיה, אנשי השיווק ואנשי היח"צ, שלהוטים להראות תוצאות חיוביות במאזן העוברים (כמו שנכתב לעיל).
שום מנהל בכיר באמת, שאחראי על כספים בקופה, לא יאמר שמותר לקמבן עגלה.
אלו שאמרו זאת היו מזכירות מדרג ט' או מנהלות סניף מיניאטורי ביבנאל ד'. לא אנשים שבאמת יש להם סמכות כלכלית על המתרחש בקופה.
קודם כל - נתחיל מסעיף 3, אבל כן, מנהלת בכירה מאוד ולא ביבנאל ד' אמרה לי לממש את הכל הכל וגם הסבירה לי בדיוק איך.

שנית - אחזור להתחלה, אבל כן, את יכולה לקנות חובת הלבבות מהכסף שאבא שלך נתן לך, ואחר כך לחזור לחנות להחליף ל"הנורמלי האחרון", למה לא? קיבלת מתנה, זה שאבא שלך רצה שזה יהיה דווקא חובת הלבבות, ולא מרוצה מהנורמלי האחרון, לא קביל הלכתית ולא חוקית.
אולי בתור כיבוד הורים? כבר שאלה מעניינת

נערך לאחרונה ב:

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חשוב לציין שזו לא הקופה, אלא נציגיה, אנשי השיווק ואנשי היח"צ, שלהוטים להראות תוצאות חיוביות במאזן העוברים (כמו שנכתב לעיל)
האם אנחנו צריכים להיות יותר הוגנים ומתחשבים כלפי הקופה, מאשר הנציגים והעובדים של אותה קופה עצמה???
אם אלו אנשי השיווק ואנשי היח"צ שהקופה שולחת לעבוד מול הלקוחות אז מבחינתנו הם מייצגים את הקופה!
והמנהלים יודעים את שיטות העבודה של העובדים, בכל אופן המנהלי סניפים. (וזה סניפים ראשיים, לא מרוחקים ומוזנחים כמו שהדגמת)
ומנהלי סניפים זו סמכות מספיקה. לא צריך ללכת לבקש אישור גם ממנכ"לי הקופה עצמה.

imac100

משתמש מקצוען
כשנותנים לך מתנה, מותר לך למכור אותה ולהשתמש בכסף לדברים אחרים.

החוק במדינת ישראל כיום שמותר להחזיר תוך 14 יום בניכוי זעום.
ברגע שמישהי רוכשת מה שמותר ע"פ הקופות, היא מימשה בצורה רשמית ומסודרת את המגיע לה,
היא יכולה לבטל את העיסקה ולרכוש עם הכסף שהחזירו לה מה שהיא רוצה, כן, גם עגלה.
למה מה קשור קופסה שחורה, לבנה, משותפת, גביה, שב"ן, אחראי-חלוקה, משרד הבריאות, האוצר..?
רכשתי מה שצריך, קיבלתי החזר מהקופה, והחזרתי את המוצר לחנות, קיבלתי זיכוי, קניתי מה שבא לי.

אהה, רגע, צריך לעשות עד כדי כך את כל התהליך בשביל אותה התוצאה?
לא בטוח.
מי שמצליח לקצר בתהליך, בהצלחה, רק לשאול רב פוסק בדיני ממונות האם הקיצור שהוא מצא לא נוגד את ההלכה.
וכל התגובות מלאות האמוציות של מגיבים שמוכרים את השקפת עולמם עבור בצע כסף ומנגד - קדושים מעונים שמוכנים להפסיד בשביל לשווק את האידאולוגיה שלהם לא באמת קשורות לכאן בדווקא.

ואגב, מהכנסת, לא נראה שזה סוף פסוק, עדיין מתנהלים דיונים בעניין.

.

יש פוסקים בדיני ממונות שפוסקים שמותר לקנות ולהחזיר ממש לא כולם.
על קומבינות מעבר לזה לא שמעתי רב שמתיר. (כמו לרשום מראש מוצר אחר מהקניה וכדו)

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
1. 3. מי ש'נציגי הקופה שכנעו אותו לקמבן עגלה וזה סימן שכל הקופות גנבות ומעודדות קומבינות' - חשוב לציין שזו לא הקופה, אלא נציגיה, אנשי השיווק ואנשי היח"צ, שלהוטים להראות תוצאות חיוביות במאזן העוברים (כמו שנכתב לעיל).
שום מנהל בכיר באמת, שאחראי על כספים בקופה, לא יאמר שמותר לקמבן עגלה.
אלו שאמרו זאת היו מזכירות מדרג ט' או מנהלות סניף מיניאטורי ביבנאל ד'. לא אנשים שבאמת יש להם סמכות כלכלית על המתרחש בקופה.

האם ההכרזה המוחלטת הזו נכתבה מתוך מעקב במערכת האשלון, אחרי כל בכירי הקופות בארץ? רובם?
ואגב, כמובן, ההנחה הפשוטה היא שמנהל בכיר מרוויח מהמוני המצטרפים לביטוח המשלים, הרבה יותר ממה שמרוויחה המזכירה מדרג ט'. הוא מרוויח עשרות אלפים, היא אולי איזה בונוס עלוב.

ולשם ההבהרה, אכתוב כאן ועכשיו, שדיין חשוב מבני ברק, בירר אצל בכירי הקופות, וקיבל תשובה חיובית. לא שמעתי זאת ממנו אישית, אבל כאשר גם הפקידים אומרים כך, ההנחה הפשוטה היא שזה מגיע עם אישור מלמעלה. אם הם היו מסתכנים בפיטורים או גערה ואי קידום, הם לא היו מסתכנים בשביל בונוס. בפרט היום שאין סודות.
(במאמר מוסגר: אם לא נסמוך על פקידים, אי אפשר להתנהל בחיים. תמיד הממשק שלנו הוא מול הפקידים, אם אי אפשר לסמוך עליהם בדיני ממונות, ותמיד נשאל את עצמנו: האם גם המנהל מסכים? יוצא שאנחנו בוודאי גונבים בלי סוף).

ובמקום כל החפירות, אבקש שוב ושוב, לשמוע תשובה לשאלה פשוטה, למה בית החלמה ולימודי שחיה זה הגון וישר, ועגלה לא.
"לי יש עשר שנים עגלה ואני לא רוצה עגלה חדשה", זה לכאורה לא תשובה.

עריכה, אכן ישנם רבנים שאוסרים, כפי שציינו כאן, והרבנים הם הקובעים כמובן, התייחסתי רק לשיפוטיות שנכתבה כאן כלפי רוכשי העגלות, שרבים מהם שאלו רבנים.

באופן אישי אגב, לפי הרב ששאלנו, אסור להונות ביטוח משלים אפילו בשקל , ולכן יש לשאול את הקופה. וכך עשינו.

נערך לאחרונה ב:

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דברתי איתם אתמול אמרו לי שרק מהשליש השלישי, כלומר שבוע 26.
אז הם לא מעודכנים... יש הוראה ממשרד הבריאות לקבל בכל שלב של ההריון.
ככה הנציגה אמרה לי מפורשות וזה ממש חדש מהשבוע

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אז הם לא מעודכנים... יש הוראה ממשרד הבריאות לקבל בכל שלב של ההריון.
ככה הנציגה אמרה לי מפורשות וזה ממש חדש מהשבוע
דיברתי אתמול עם נציגת ביטוחים ממהמוקד, זה היתה התשובה.
איפה רואים את ההוראה של משרד הבריאות, מי פרסם אותה?

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למישהו יש מושג האם הכלל של מימוש אביזרים משבוע 36 תקף רק מרגע סיומו של השבוע או גם בתוך השבוע ה36?

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דיברתי אתמול עם נציגת ביטוחים ממהמוקד, זה היתה התשובה.
איפה רואים את ההוראה של משרד הבריאות, מי פרסם אותה?
ראיתי את זה באחד הפורומים, לא זוכרת... התקשרתי למוקד והפקידה ענתה לי שאכן כך.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה יש לכן מכל הויכוחים ההלכתיים?
שכל אחת תשאל את הרב אצלו היא שואלת כל דבר.
לא מחליפים רבנים לפי דעות הלכתיות.

למה זה נראה שצד אחד מנסה לכפות את עצמו והצד השני צריך להתנצל כל הזמן?

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
האם אנחנו צריכים להיות יותר הוגנים ומתחשבים כלפי הקופה, מאשר הנציגים והעובדים של אותה קופה עצמה???
אם מותר אז מותר ואם אסור אז אסור. איך זה קשור להתנהגות ההגונה או שאינה כזו של הנציגים?
לימודי שחיה זה הגון וישר
מי אמר שזה הגון וישר? אנשים שהשיגו לימודי שחיה במסווה של הידרותרפיה, זה לא היה ישר לענ"ד.

imac100

משתמש מקצוען
אז הנה רב שמתיר - כמובן בהגבלה מסויימת (לקרוא בפנים!): http://din.org.il/2018/10/14/לממש-את-הסל-לידה-לדברים-שלא-במסגרת-הסל/

אין לי מושג מי עונה שם ובמה מדובר.
אבל ראית את התשובה הוא כותב?
שאם האישה בכל מקרה הייתה מנצלת את הסל בדברים שהקופה מאשרת אז ניתן להקל לרכוש מוצרים שלא בסל.

imac100

משתמש מקצוען
ראיתי. כתבתי אחרת?

כל הנשים שקנו עגלות היו מנצלות את הסל לצרכים אישיים שמופיעים בסל? לא נראה לי.
בכל מקרה אין איך לפסוק הלכה על בסיס פסק ברשת שאפילו לא כתוב שם הפוסק שאפשר לבוא ולדון עלי הפסק עם הכותב.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה