מידע שימושי שינויים בסל הריון ולידה בכל קופות החולים - מידע

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אין לי מושג מי עונה שם ובמה מדובר.
אבל ראית את התשובה הוא כותב?
שאם האישה בכל מקרה הייתה מנצלת את הסל בדברים שהקופה מאשרת אז ניתן להקל לרכוש מוצרים שלא בסל.
אני לא מצליחה להבין מה ההגיון בדיונים ההלכתיים פה.
הפורום הלכה הוא זה?
האם אני אצא בהצהרות שאישה שהולכת עם פאה באורך ובסגנון מסויים נוגדת את ההלכה, ואחזור על זה שוב ושוב?
כל אחת ואחד שואל/ת את רבותיו/ה ואין פה ענין לדוש בנושא הזה בכלל.

חיבור*

משתמש מקצוען
כל הנשים שקנו עגלות היו מנצלות את הסל לצרכים אישיים שמופיעים בסל? לא נראה לי.
בכל מקרה אין איך לפסוק הלכה על בסיס פסק ברשת שאפילו לא כתוב שם הפוסק שאפשר לבוא ולדון עלי הפסק עם הכותב.
הבאתי את הקישור כמענה למה שכתבת. לא יותר.
על קומבינות מעבר לזה לא שמעתי רב שמתיר. (כמו לרשום מראש מוצר אחר מהקניה וכדו)

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מי אמר שזה הגון וישר? אנשים שהשיגו לימודי שחיה במסווה של הידרותרפיה, זה לא היה ישר לענ"ד.
למה מסווה. התכוונתי לזה, למשל. .https://mushlam.clalit.co.il/he/articles/Pages/hydrotherapy.aspx
("שחיה טיפולית היא חלק מתוכנית טיפולית כללית המתקיימת בבריכה טיפולית, ומטבעה כוללת לימוד שחיה.")

imac100

משתמש מקצוען
הבאתי את הקישור כמענה למה שכתבת. לא יותר.

שוב פסק הלכה ללא רב שווה כמו תגובה בפרןג כך שאי אפשר לומר רב פסק.
ב. להחריג את התשובה שאם היא ממילא הייתה קונה זה כמו לומר שאסור (ללפחות 99% מהנשים). כי נשים לא היו קונות ממילא במחיר הזה כי אם היה להם מה לקנות מהסל בהיתר הן היו עושות את זה.
זאת אומרת אם אישה צרחכה משאבה, בית החלמה וכדו בסכום המותר למה לקמבן ולעבוד קשה ולשקר על הקופה? יותר קל לקבל באמת על מה שמגיע לה.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
כל הנשים שקנו עגלות היו מנצלות את הסל לצרכים אישיים שמופיעים בסל? לא נראה לי.
רוב הנשים החרדיות היו מגיעות לכמה אלפי שקלים טובים מכל הלידות שלהם בסה"כ, כאשר מלבד ההחלמה וכו' יש הרבה מוצרים (כמו משאבות ודולות וכו') שאולי ככה לא היו קונים, אבל אם זה עולה רבע מחיר אז למה לא.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ב. להחריג את התשובה שאם היא ממילא הייתה קונה זה כמו לומר שאסור (ללפחות 99% מהנשים). כי נשים לא היו קונות ממילא במחיר הזה כי אם היה להם מה לקנות מהסל בהיתר הן היו עושות את זה.
זאת אומרת אם אישה צרחכה משאבה, בית החלמה וכדו בסכום המותר למה לקמבן ולעבוד קשה ולשקר על הקופה? יותר קל לקבל באמת על מה שמגיע לה.
ההבדל הוא שמכסים את הסכום בלידה אחת.
והמציאות היא שיש בימים האלו גם בהלה מטורפת לקניית מוצרים שנכללים בסל רשמית.

חיבור*

משתמש מקצוען
שוב פסק הלכה ללא רב שווה כמו תגובה בפרןג כך שאי אפשר לומר רב פסק.
לא באתי לתמוך באלה שמתירים וגם לא במטרה להורות פסק הלכה כל שהוא. רק בבקשה לא להציג את הצד המתיר כבעייתי מוחלט כי זה לא מוחלט ויש דעות ומקרים שונים כמו שהובא.
ואגב, מדובר באתר חשוב ומוסמך ולא עוד אתר, ושמו של הדיין היה מוזכר שם ומדובר בדיין חשוב ומוכר שניתן לאמת אצלו את דעותיו. ונעצור פה כי ברור שכל אחד צריך לשאול את רבותיו וזה לא הנושא מבחינתי.

imac100

משתמש מקצוען
לא באתי לתמוך באלה שמתירים וגם לא במטרה להורות פסק הלכה כל שהוא. רק בבקשה לא לשלול ולהציג את אלה שמתירים כעבריינים כי זה לא מוחלט כמו שהובא.
ואגב, מדובר באתר חשוב ומוסמך ולא עוד אתר, ושמו של הדיין היה מוזכר שם ומדובר בדיין חשוב ומוכר שניתן לאמת אצלו את דעותיו. ונעצור פה כי ברור שכל אחד צריך לשאול את רבותיו וזה לא הנושא מבחינתי.

לא כתוב שם הפוסק. כתוב שם הדיין שאמר לו כך.
מנסיון אישי שלי של לא פעם, לא שתיים ואני חושבת שגם לא 10. שכותבי ספרים ופסוקים (מוצים בלשון העם) כתבו/אמרו בדרשות דברים בשם דיינים גדולים וכשאשר ניגשנו אישית לדיין לשאול הוא הסביר שאמר אחרת על נושא אחר.
כך שפוסק אנונימי כתב בשם דיין משהו. זה לא הוכחה לכלום

imac100

משתמש מקצוען
ההבדל הוא שמכסים את הסכום בלידה אחת.
והמציאות היא שיש בימים האלו גם בהלה מטורפת לקניית מוצרים שנכללים בסל רשמית.

מה בוער לאישה לקנות עגלה אם ממילא תנצל את הכסף הזה לשימוש אחר?
נשגב מבינתי

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מה בוער לאישה לקנות עגלה אם ממילא תנצל את הכסף הזה לשימוש אחר?
נשגב מבינתי
וואלה לא מסובך.
- אם נניח שמציעים לאשה צ'ק של אלפיים ש"ח, והיא יכולה לקנות בהם עגלה או משאבה טובה דו"צ. היא תעדיף עגלה. אבל אם תיגמרנה העגלות, נניח, היא תקנה משאבה. ברור?

- אם נניח שלאשה יש שני אפשרויות, לקנות בוגבו לבכור או לשמור את הכסף להחלמה אחרי לידת השלישי. היא תעדיף את מה שיש ביד, לא כן? (כעת זה לא רלוונטי כי א"א לשמור, אבל התכוונתי ביחס לכל התקופה).

גלינג

משתמש סופר מקצוען
הסתבכתי לגמרי עם ניסיון להבין את הפלפולים
.
עגלה אינה חלק מביטוח הבריאות הלזה. יש להודות שהיא גם לא קשורה לבריאות ולא היתה חלק מהביטוח.
הביטוח בנוי בצורה כזו שיאזן את עצמו.
כל אחד שהצטרף אליו לביטוח ידע מה תכולתו ושמדובר בביטוח בריאות
זה עניינך מה סוכם ביני לביןו הביטוח?
נניח שיש להם שיקול דעת מסויים (וסביר שיש איזה טווח) את בעלת דעה בעניין??
אפאחד מהמצטרפים לא נכנס בשביל לשלם את השני אלא כדי לשלם את עצמו.
אני הולך עם משקף 4 שנים (כמשל) לכן לך יהיה אסור לרכוש כל שנה?

ממש לא הכנסנו את כספינו לקופסה שחורה. הפקדנו בידם את כספינו והמטרות שלשמן הכסף יוכל להתחלק היו ברורות מראש. והקופסה שקופה לחלוטין . לכל שקל שיצא יש אסמכתא וקבלה. ואין להם שום זכות לאשר משהו אחר בלתי קשור.
ההוראות בידייך?
נניח שממחר הם יאשרו עגלות יש למישהו מהציבור עילה לתבוע אותם?
כל מי שהכניס את כספו חשב על מה הוא יקבל ואין כל קשר לקופת מתנות שלכל אחד מהנותנים יש זכות ודעה בעניין.
תפסיקו להפוך את הקופות לקופת צדקה העירונית או לועד הבית. הכל ביזנעס'..

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הסתבכתי לגמרי עם ניסיון להבין את הפלפולים
.
עגלה אינה חלק מביטוח הבריאות הלזה. יש להודות שהיא גם לא קשורה לבריאות ולא היתה חלק מהביטוח.
הביטוח בנוי בצורה כזו שיאזן את עצמו.
כל אחד שהצטרף אליו לביטוח ידע מה תכולתו ושמדובר בביטוח בריאות
ולא אמצעי למימון צרכים.חשובים ככל שיהיו. הוא ידע מה עוד כלול בסל ואת מה יתכן שאנשים אחרים יממשו וזו היתה בחירתו.
הוא גם ידע שערכו חשבון הגיוני שהביטוח יכול להחזיק את עצמו כך שבהגיע תורו הוא יקבל את מה שבעבורו שילם.
עגלה לא הופיע שם ובית החלמה כן.
אם את חושבת שעגלה היא חלק מסל בריאותי - שכנעי להכניס אותה לסל. אבל כרגע היא לא בסל שהצטרפת אליו וזה לא משנה כמה את חושבת שהצורך בעגלה הוא כשר וישר...
הסל לא כולל דברי ראויים או לא - הוא כולל את מה שרשמו בו ותו לא בין אם זה ראוי ובין אם לא.

המושג "שחור" או "לבן" לא בא לתאר ערכי עולם של מישהו או מהי דרך הישר והטוב.
המושג "שחור" ו"לבן" היא מושג בתחום המיסים - בא לציין העלמות ושקרים. בענין הזה העלמה ושקר היא "שחורה" והתנהלות שקופה היא "לבנה" ובאמצע קיים ה"אפור" - התנהלות ההולכת על הקצה בתוך התחום המותר.

לא מבינה את הקשר בין "מוסר" או אי דיווח על עיסקה לענין .

האם הגיוני שקופת חולים תוציא כסף על פרסומת? לדעתו של מי שנתן לה את התקציב - כן. הוא ייעד תקציב עבור פרסומת וקופת חולים לא רימתה או גנבה אף אחד בכך שהשתמשה בו.
אוקי. אז הורדנו מעל השולחן את מה שקופות החולים פעלו כן או לא לפי כללי משרד הבריאות. (לזה קראתי שחור ולבן).
ומוסכם ששיקול הדעת צריך להיות של מנהלי הקופה, בגדול.
ומוסכם - לפחות לצורך ההנחה - שהם הסכימו.
נטענת טענה, שעניין העגלות הייתה חריגה מסמכותם של מנהלי הקופה, שכן לכך הלקוחות לא יסכימו.
ובכן, לפי דעתי לפחות, אין לחברי הקופה הבדל האם היולדת תקנה משאבה דו צדדית סווינג מקסי ב1300 ש"ח או עגלה.
כמובן מטבע הדברים, וכפי שאפשר להווכח מכמה תגובות כאן בפורום, דעתם של חלק מהחברים אינה נוחה מעניין העגלות, אולם אי אפשר שדעתם של כל החברים תהיה נוחה מכל פרט ופרט, ולשם כך מונו המנהלים. כוונתי שאין בכך חריגה כמו, למשל, אם המנהלים היו מחליטים לרכוש רכב חלל ו/או לשלשל לכיסם את הכסף.
יתר על כן, עניין העגלות ידוע כבר תקופה ארוכה, וכל אלו שהצטרפו לביטוח ו/או נשארו בו, היה על מנת כן.

ולכל אלו שהחליטו, משום מה, בצורה שרירותית לחלוטין, שמשאבת הנקה (וכל אביזרי ההנקה), משקפי ראיה, הסרת שיער בלייזר, הסרת משקפיים בלייזר, "סדנאות לשיפור הזכרון ופיתוח החשיבה", בית החלמה, כל אלו הם בבחינת "צורך רפואי", ודווקא עגלה לא, אותיר לדמיין מה יקרה ליולדת שתאלץ לסחוב את הילד בידים לכל מקום.
וזה עוד לפני זה::
"בכל מה שנוגע אל בטיחותם של הילדים הקטנים, חשוב שלא להתפשר על עגלות פשוטות וזולות. ילדים ותינוקות בגילאים הללו נמצאים בשלב רגיש ביותר מבחינה גופנית, כך שהעגלה צריכה לשמור עליהם לא רק מבחינה אורטופדית אלא גם באופן בטיחותי לכל דבר ועניין. לכן, כדאי לחפש עגלות לתינוקות מומלצים ולבחור אותן אצלינו באתר. עגלות ה"סיטי" שלנו יספקו עבורכם את המטרה באופן מיטבי, כשבמקביל תתקשו שלא להתרשם מהחדשנות והנוחות."
(מאתר בייבי ג'וגר)

נערך לאחרונה ב:

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
כמו שהזכיר @למדן וידען אתמול היה על כך ועדה בכנסת והחכי"ם לא כ"כ השתכנעו מכוונותיו הטובות של משרד הבריאות.
https://m.knesset.gov.il/Activity/committees/Labor/News/Pages/avoda_24.12.18a.aspx
ימים יגידו..
חברי הכנסת לא השתכנעו.
ממש מרגש.
הם מבינים בכלכלה? דואגים לאזרחים?
או שהם חוטאים לפעמים באמירות פופוליסטיות ריקניות?

גלינג

משתמש סופר מקצוען
חברי הכנסת לא השתכנעו.
ממש מרגש.
חלק מהתגובות היו על הסט של "המדינה החליטה" "משרד הבריאות קבע" וכאלו זה הכל
מנהלי הקופות מבינים בכלכלה? הם מביניים בחשבון הבנק שלהם ורק שלהם!!

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
חברי הכנסת לא השתכנעו.
ממש מרגש.
לדעתי, לפחות, אלו שמבינים ויודעים הכל הם חברי פרוג.

בלי טיפת ציניות, אגב, רבים מחברי פרוג מבינים בהרבה דברים ויש להם שיקול דעת יותר מהרבה חברי כנסת.

ובכל זאת, דעתם של נבחרי ציבור היא אינדקטור מקובל לדעתו של הציבור עצמו, שגם הוא, בסך הכל, מורכב בין השאר מהרבה אורןחזנים.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
שכחתי לציין, אגב, שלקנות משאבה זה באמת סתם פינוק מיותר, כי יש גמחי"ם של משאבות כמעט בכל רחוב.

וזה רק דוגמא, שאם עיניהם של אנשים צרות בעגלות, אפשר להיות צר עין גם על כל מיני דברים שהם חוקים ורשמיים ולבנים.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מישהו יודע לענות לי
אם אסיים את תקופת ההמתנה עד לזכאות באמצע מרץ
האם אני יכולה לקנות משהו עד לסוף מרץ?
ואילו מוצרים אפשר לקנות לפני שבוע 35??

אני מרגישה עם זה סוג של הונאה.
אם היו מודיעים את זה שנה מראש- היה כאן מהלך הגיוני. תתארגנו. תשקלו. תכנסו. תצאו.
אבל להחליט מהרגע לשניה שמפסיקים עם הטבה מסויימת נשמע לי ממש הונאה ממונית שדורשת תביעה.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני רק לא מבינה דבר אחד
איך עדיין אין שום תביעה יצוגית מול קופה"ח בשם מאות (משערת) של הלקוחות שנמצאים בתוך תקופת ההמתנה לביטוח המשלים שלהם ופתאום משנים לרעתם את ההשתתפות
בפרט שמדובר הרבה פעמים בנשים שמצטרפות לביטוח היקר יותר כאשר "יש חדש" בצפייה לממש אותו בבוא העת
יוצא שהן משלמות לדוגמא כבר 4 חודשים ביטוח יקר יותר ולא מרויחות כלום
אני לא שם בכלל ב"ה
אבל ליבי על אילו שכן
היה מצופה לדעתי שגם לשינוי תהיה "תקופת המתנה" באותו ארך זמן

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני בעד תביעה ייצוגית,
אני הפסדתי כמה אלפים בגלל השינוי הזה.
לקחתי דולה יקרה יקרה, ולא יכולתי לבטל אותה כבר.

שכנעתם אותי לעבור, הבטחתם לי הרים וגבעות, ופתאום, התחרטתם?
זה לא עובד ככה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה