מידע שימושי שינויים בסל הריון ולידה בכל קופות החולים - מידע

YG&K

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מכבי שלי, לא נותן יותר עבור הבראה?
אז לא שווה לעשות אותו?
לא הבנתי מכל מה שיש כאן

YESHEMOONA

משתמש חדש
נראה לי שכל חנות של מוצרי תינוקות.
הם מוכרים את הכל.
בכל אופן, אני קניתי בסופר בייבי,
סתם אגב, זה דבר מאוד מאוד מומלץ
ועל הדרך כבר ביקשתי גם הפניה מהרופא על פיזיותרפיה לרצפת האגן,
מביאים לכן את זה חינם אחרי לידה, זה מומלץ מאוד מאוד מאוד.

קיבלת החזר מלאומית עבור אביזרים לחיזוק רצפת האגן, עם חשבונית של סופר בייבי?
בפרוט שלהם כתוב 'חשבונית מחנות רלוונטית'
השאלה כמה הם מקפידים ע"כ?
כי היום גם חנויות של מוצרי תינוקות מחזיקים אביזרים אלו, אך חששתי לקנות מכיוון שאינם חנויות רלוונטיות (כך נראה לי)

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ג. לא מכירה בזה שאם מנהלי קופת החולים עושים פעולות לא ישרות אפילו אם חוקיות ומותרות - זה מצדיק שגם לאחרים "מותר".
אני וכל המבוטחים הכנסנו את מיטב כספינו לקופסה שחורה גדולה במרכז החדר, ומינינו את מנהלי הקופות לאחראים על החלוקה.
ממילא כל מה שהם מאשרים זה על דעת הציבור שהכניס את כספו על דעתם!

קצרה

משתמש מקצוען
טוב, לא נכנסתי לפרטים.
למרות שלא באמת הבנתי, פרסומת למכבי שלי היא לא על חשבון מכבי? האם זה הגיוני שקופת חברי מכבי (למשל), שאינם חברי ביטוח משלים ואין להם אינטרס בחיזוק הביטוח המשלים ע"י צירוף חברים נוספים, הם יממנו את הפרסומת המטורפת? או שזה תקציב צבוע ממשרד הבריאות לפרסום ויח"צ?

בכל אופן עיקר הנקודה היא:
אצלי, ההבדל בין ראוי ללא ראוי, הוא לא בין "לבן" "לשחור".
נניח שאתמול מכרנו את העגלה (הישנה...) יד שניה. לפי החוק היינו חייבים לשלם מע"מ. לא שילמנו.
נניח ששכן ראה את העסקה, והחליט לדווח לשלטונות המס. אז אנחנו עשינו מעשה "שחור" ואנחנו לבנים בשמים ובין אדם לחבירו, והשכן עשה מעשה "לבן", והוא "מוייסר" ושחור בין אדם לחבירו.

ולכן: אם משרד הבריאות החליט שמותר לקופת חולים לתת ליולדת בית החלמה על חשבון המוני חברי קופת חולים שחושבים (נניח) שלא צריך ללדת עשר פעמים ובטח שלא ללכת כל פעם לבית החלמה, ולעומת זאת החליט משרד הבריאות שאסור לתת עגלה, שזה דבר שכולן צורכות (שלא כמו בית החלמה), זה לא אומר שבית החלמה זה מוסרי/ראוי/הגון/צודק, ועגלה לא.
(לשם הבהרה בכל אופן: לא התכוונתי בשום אופן שיפסיקו לתת בית החלמה, בסדר?)

אמת שאת העגלות היה צריך לעשות במה שנקרא "שחור", ואילו השמן שמצטלם למכבי שלי מקבל ב"לבן", עדיין זה לא פחות מוסרי בגלל זה.

ולמשל, זה שהביטוחים המשלימים ממנים באופן סדיר רצח עוברים המוני, מה שנקרא בשפה מכובסת "הפסקת הריון" (הפלה), זה הכי חוקי והכי "לבן". אבל הכי הכי שחור. אז הנושא הוא לא "שחור" או "לבן".

הסתבכתי לגמרי עם ניסיון להבין את הפלפולים
.
עגלה אינה חלק מביטוח הבריאות הלזה. יש להודות שהיא גם לא קשורה לבריאות ולא היתה חלק מהביטוח.
הביטוח בנוי בצורה כזו שיאזן את עצמו.
כל אחד שהצטרף אליו לביטוח ידע מה תכולתו ושמדובר בביטוח בריאות
ולא אמצעי למימון צרכים.חשובים ככל שיהיו. הוא ידע מה עוד כלול בסל ואת מה יתכן שאנשים אחרים יממשו וזו היתה בחירתו.
הוא גם ידע שערכו חשבון הגיוני שהביטוח יכול להחזיק את עצמו כך שבהגיע תורו הוא יקבל את מה שבעבורו שילם.
עגלה לא הופיע שם ובית החלמה כן.
אם את חושבת שעגלה היא חלק מסל בריאותי - שכנעי להכניס אותה לסל. אבל כרגע היא לא בסל שהצטרפת אליו וזה לא משנה כמה את חושבת שהצורך בעגלה הוא כשר וישר...
הסל לא כולל דברי ראויים או לא - הוא כולל את מה שרשמו בו ותו לא בין אם זה ראוי ובין אם לא.

המושג "שחור" או "לבן" לא בא לתאר ערכי עולם של מישהו או מהי דרך הישר והטוב.
המושג "שחור" ו"לבן" היא מושג בתחום המיסים - בא לציין העלמות ושקרים. בענין הזה העלמה ושקר היא "שחורה" והתנהלות שקופה היא "לבנה" ובאמצע קיים ה"אפור" - התנהלות ההולכת על הקצה בתוך התחום המותר.

לא מבינה את הקשר בין "מוסר" או אי דיווח על עיסקה לענין .

האם הגיוני שקופת חולים תוציא כסף על פרסומת? לדעתו של מי שנתן לה את התקציב - כן. הוא ייעד תקציב עבור פרסומת וקופת חולים לא רימתה או גנבה אף אחד בכך שהשתמשה בו.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
אני וכל המבוטחים הכנסנו את מיטב כספינו לקופסה שחורה גדולה במרכז החדר, ומינינו את מנהלי הקופות לאחראים על החלוקה.

ממש לא הכנסנו את כספינו לקופסה שחורה. הפקדנו בידם את כספינו והמטרות שלשמן הכסף יוכל להתחלק היו ברורות מראש. והקופסה שקופה לחלוטין . לכל שקל שיצא יש אסמכתא וקבלה. ואין להם שום זכות לאשר משהו אחר בלתי קשור.

תאר לך שיאספו במשפחה כסף עבור קופת מתנות וימנו מישהו אחד לאחראי - האם הוא יכול לקנות עם זה במכולת כיוון שהוא מונה לאחראי ?????

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לחברה שלי הציעו באחת הקופות לעבור אליהם עד הראשון והיא תביא את כל הקבלות שכבר קיבלה עליהן החזר והיא תקבל עליהן שוב...
גם לי הציעו לעבור קופ"ח ולקבל פעמיים את ההחזרים (נציגה של קופ"ח אחרת ממה שאני היום נסתה ממש לשכנע אותי להרוויח כפול...)
איזה קופה שכנעה? לאומית?
זה כבר באמת לא מוסרי... אין להם גבולות!
אם זה מה שהקופה עושה אז באמת אין מה לבוא בטענות על הקומבינות של הלקוחות..
אבל, אגב, זה לא נשמע כל כך הגיוני, כי אם החשבוניות הן מתקופה שהיית מבוטחת בקופה אחרת, למה שהם יתנו החזר?

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
איזה קופה שכנעה? לאומית?
אבל, אגב, זה לא נשמע כל כך הגיוני, כי אם החשבוניות הן מתקופה שהיית מבוטחת בקופה אחרת, למה שהם יתנו החזר?
לחברתי הציעו שאם בעלה יעבור גם לקופה שלה היא תוכל לממש את הקבלות שרשמית לא ניתן...

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לחברתי הציעו שאם בעלה יעבור גם לקופה שלה היא תוכל לממש את הקבלות שרשמית לא ניתן...
בקיצור, הקופות הן השקרניות והקומבינטוריות הכי גדולות פה בכל הסיפור.
אז שאף אחד לא יבוא בטענות ללקוחות...

עכשיו אני נזכרת באמת שיצא לי לראות על השולחן של המזכירה בקופה רשימה של לקוחות שרשום בכותרת ש'הבטיחו להם' דברים וצריך לתת להם...

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני שמעתי על משהי היום,שהוציאה משלוש קופות את סל ההריון.
היתה בלאומית,עברה באמצע לכללית עכשיו היא במכבי אחרי הלידה.
אמרתי לה שאני מתביישת לעמוד לידה:(.
מרגיש לי מוגזם.
מי שנתן לי עד היום את צרכי יתן לי גם הלאה.

חיבור*

משתמש מקצוען
ממש לא הכנסנו את כספינו לקופסה שחורה. הפקדנו בידם את כספינו והמטרות שלשמן הכסף יוכל להתחלק היו ברורות מראש. והקופסה שקופה לחלוטין . לכל שקל שיצא יש אסמכתא וקבלה. ואין להם שום זכות לאשר משהו אחר בלתי קשור.

תאר לך שיאספו במשפחה כסף עבור קופת מתנות וימנו מישהו אחד לאחראי - האם הוא יכול לקנות עם זה במכולת כיוון שהוא מונה לאחראי ?????
נראה לי שהרחקתם לכת בפרשנות למה ש @רותי קפלר כתבה.
לא מדובר בקופה שיתופית. ומה שנאמר זה תנאים שהמדינה מציבה לקופות לקיום תכנית שב"ן.
זה שהקופות אישרו דברים נוספים זה עניין של המדינה מול הקופות שהתנהגו באופן גם לא כלכלי וגם (יתכן) שנוגד את תנאי הרישוי.
אך כאדם פרטי שמנוי בתכנית שב"ן הזכויות והחובות שיש ביני לקופה זה: אני משלם פרמיה חודשית עבור התכנית - אתם נותנים לי מה שהבטחתם שתתנו עבור החברות בתכנית.
אין לי שום זכות בנוגע לאיך הקופה תתנהל מול חברים אחרים ובכלל. רק מולי.
זה נכון שבמידה וחברים ניצלו זכויות שלא מגיעות להם אז הם גרמו שהתכנית תיפגע, אבל לא ניתן לבוא אליהם בטענות גם בגלל שהקופות אישרו להם, וגם בגלל הזכאות שיש רבנים שטוענים שיש באופנים מסוימים.
ומי שלא מימש את ה"קומבינות" הללו מתוך עקרונות או כתוצאה מאופיו לא צריך להטיל מום במי שכן.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
בנינו-למה היא גומרת את כל הסלים על ילד אחד?! עוד 10-15 ש' היא תתחרט על זה

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כשנותנים לך מתנה, מותר לך למכור אותה ולהשתמש בכסף לדברים אחרים.

החוק במדינת ישראל כיום שמותר להחזיר תוך 14 יום בניכוי זעום.
ברגע שמישהי רוכשת מה שמותר ע"פ הקופות, היא מימשה בצורה רשמית ומסודרת את המגיע לה,
היא יכולה לבטל את העיסקה ולרכוש עם הכסף שהחזירו לה מה שהיא רוצה, כן, גם עגלה.
למה מה קשור קופסה שחורה, לבנה, משותפת, גביה, שב"ן, אחראי-חלוקה, משרד הבריאות, האוצר..?
רכשתי מה שצריך, קיבלתי החזר מהקופה, והחזרתי את המוצר לחנות, קיבלתי זיכוי, קניתי מה שבא לי.

אהה, רגע, צריך לעשות עד כדי כך את כל התהליך בשביל אותה התוצאה?
לא בטוח.
מי שמצליח לקצר בתהליך, בהצלחה, רק לשאול רב פוסק בדיני ממונות האם הקיצור שהוא מצא לא נוגד את ההלכה.
וכל התגובות מלאות האמוציות של מגיבים שמוכרים את השקפת עולמם עבור בצע כסף ומנגד - קדושים מעונים שמוכנים להפסיד בשביל לשווק את האידאולוגיה שלהם לא באמת קשורות לכאן בדווקא.

ואגב, מהכנסת, לא נראה שזה סוף פסוק, עדיין מתנהלים דיונים בעניין.

.

ניקושית

משתמש פעיל
איזה קופה שכנעה? לאומית?

היא אמרה לי שהיא מתחייבת בשם המנהלת שלה שאקבל החזרים גם מהם. רק שאשים לב להירשם לקופה החדשה ורק אז לערוך את הקניות...כשהמעבר ייכנס לתוקף (אני חושבת במרץ) אני אקבל רטרואקטיבית את כל ההחזרים על הקניות של עכשיו ובינתיים אני כבר אקבל מהקופה הראשונה את ההחזרים כי הם לא יודעים שנרשמתי לקופה אחרת...
היא התקשרה כמה פעמים וניסתה לשכנע (אפילו אמרה לי תעברי רק לחודשיים תקבלי כפול את הסל ותחזרי לקופה שלך...), לא הלכתי על זה אבל אח"כ באמת חשבתי למה מדברים כ"כ הרבה על הלקוח הקטן שעושה מה שיכול כדי להרוויח - אם זו הגישה של הקופ"ח ???

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
רכשתי מה שצריך, קיבלתי החזר מהקופה, והחזרתי את המוצר לחנות,

1. לכאורה, לפי השכל הישר והפשוט, כשמחזירים את המוצר - יש להחזיר גם את הכסף שקיבלו עבורו.

נגיד שאבא שלי יתן לי כסף כדי לקנות 'חובות הלבבות'.
האם יעלה על דעת מישהו שאלך, אקנה את הספר, ואחרי דקה אחזיר לחנות ואקח ספר קריאה במקומו? ברור שזו התנהלות לא הוגנת. הכסף ניתן כדי שיהיה לי ספר מוסר, לא ספר קריאה.

2. לגבי מה שכתבו כאן על תקציב השיווק - אין שום קשר לביטוח המשלים ולקומבינת העגלות. לכל קופה יש תקציב שיווק, מפוקח ומאושר בידי משרד הבריאות.

3. מי ש'נציגי הקופה שכנעו אותו לקמבן עגלה וזה סימן שכל הקופות גנבות ומעודדות קומבינות' - חשוב לציין שזו לא הקופה, אלא נציגיה, אנשי השיווק ואנשי היח"צ, שלהוטים להראות תוצאות חיוביות במאזן העוברים (כמו שנכתב לעיל).
שום מנהל בכיר באמת, שאחראי על כספים בקופה, לא יאמר שמותר לקמבן עגלה.
אלו שאמרו זאת היו מזכירות מדרג ט' או מנהלות סניף מיניאטורי ביבנאל ד'. לא אנשים שבאמת יש להם סמכות כלכלית על המתרחש בקופה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נגיד שאבא שלי יתן לי כסף כדי לקנות 'חובות הלבבות'.
האם יעלה על דעת מישהו שאלך, אקנה את הספר, ואחרי דקה אחזיר לחנות ואקח ספר קריאה במקומו? ברור שזו התנהלות לא הוגנת. הכסף ניתן כדי שיהיה לי ספר מוסר, לא ספר קריאה.
לא הוגנת?!?
אולי לא יפה, לא מכובדת, בעיני אי מי מהציבור.
אבל להחזיר את הכסף בגלל זה?

זה אגב מה שכולנו עשינו בבר מצווה עם ערימות הספרים שקיבלנו.
ונכון, טענה צודקת, כשאקבל עגלה מאבא, גם לא אחליף אותו אפילו שיש לי משהו טוב ממנו, הוא קנה לי את זה כי הוא רוצה שזה מה שיהיה לי אז זה יפגע בו אם אני יחליף את זה.

אז, להביא דוגמה ממתנה ממישהו קרוב, זה לא נכון בעליל להשוות למקרה דנן.

.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא הוגנת?!?
אולי לא יפה, לא מכובדת, בעיני אי מי מהציבור.
אבל להחזיר את הכסף בגלל זה?

יצויין שהדעה הזו הינה דעתם של גדולים וטובים, כגון הרב מנדל שפרן, והרב יצחק זילברשטיין.

וכן, אם ניתן למישהו כסף על דעת שיקנה בו חפץ פלוני דווקא, לא יהיה הוגן לקנות ולהחזיר. הכסף ניתן בתנאי מסויים, והתנאי לא קויים.
זה שונה ממתנות בר מצווה, שבהן לנותן אין שום עניין שלמקבל יהיה דווקא את הספר הזה.

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
א. כל ההוצאות של קופות החולים שהזכרת על פרסומות וכו' הם מתקציב הבריאות הכללי שממומן מהמיסים של כולם
מנין הידיעה?
אני יודעת שמכבי ב"ב נשאר תקציב כך אמרו לצוות איני יודעת ממה וממי
וארגנו השבוע ערב לעובד/ת הקופה בהדר דימול

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יצויין שהדעה הזו הינה דעתם של גדולים וטובים, כגון הרב מנדל שפרן, והרב יצחק זילברשטיין.

וכן, אם ניתן למישהו כסף על דעת שיקנה בו חפץ פלוני דווקא, לא יהיה הוגן לקנות ולהחזיר. הכסף ניתן בתנאי מסויים, והתנאי לא קויים.
זה שונה ממתנות בר מצווה, שבהן לנותן אין שום עניין שלמקבל יהיה דווקא את הספר הזה.
מעניין לדעת, אישית לא זכיתי להיכנס לספקות הללו בתקופה הזאת 18k נקי (3 קופות) זה לא רע בכלל...

אבל במהלך דיון הלכתי בין חברים שאלנו דיינים גדולים ובקיאים והתשובה הייתה בדיוק כמו שכתבתי ועל סמך זה היא נכתבה.
והיות ואין לדבר סוף, ותלוי הרבה איך השאלה נשאלת, וכמה ידיים עברו על התשובה עד שהגיעו אל כותב השורות, ואיזה ידע טכני יש לרב על העניין ועל הנהלים, ציינתי:
רק לשאול רב פוסק בדיני ממונות

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה