נראה לי שכל חנות של מוצרי תינוקות.
הם מוכרים את הכל.
בכל אופן, אני קניתי בסופר בייבי,
סתם אגב, זה דבר מאוד מאוד מומלץ
ועל הדרך כבר ביקשתי גם הפניה מהרופא על פיזיותרפיה לרצפת האגן,
מביאים לכן את זה חינם אחרי לידה, זה מומלץ מאוד מאוד מאוד.
מה גם משקולות וסטימולטור שמאושרים מטעם מאוחדת.?ם מוכרים את הכל.
בכל אופן, אני קניתי בסופר בייבי
למה לא אתרים?גמ'ני שואלת.
אני וכל המבוטחים הכנסנו את מיטב כספינו לקופסה שחורה גדולה במרכז החדר, ומינינו את מנהלי הקופות לאחראים על החלוקה.ג. לא מכירה בזה שאם מנהלי קופת החולים עושים פעולות לא ישרות אפילו אם חוקיות ומותרות - זה מצדיק שגם לאחרים "מותר".
טוב, לא נכנסתי לפרטים.
למרות שלא באמת הבנתי, פרסומת למכבי שלי היא לא על חשבון מכבי? האם זה הגיוני שקופת חברי מכבי (למשל), שאינם חברי ביטוח משלים ואין להם אינטרס בחיזוק הביטוח המשלים ע"י צירוף חברים נוספים, הם יממנו את הפרסומת המטורפת? או שזה תקציב צבוע ממשרד הבריאות לפרסום ויח"צ?
בכל אופן עיקר הנקודה היא:
אצלי, ההבדל בין ראוי ללא ראוי, הוא לא בין "לבן" "לשחור".
נניח שאתמול מכרנו את העגלה (הישנה...) יד שניה. לפי החוק היינו חייבים לשלם מע"מ. לא שילמנו.
נניח ששכן ראה את העסקה, והחליט לדווח לשלטונות המס. אז אנחנו עשינו מעשה "שחור" ואנחנו לבנים בשמים ובין אדם לחבירו, והשכן עשה מעשה "לבן", והוא "מוייסר" ושחור בין אדם לחבירו.
ולכן: אם משרד הבריאות החליט שמותר לקופת חולים לתת ליולדת בית החלמה על חשבון המוני חברי קופת חולים שחושבים (נניח) שלא צריך ללדת עשר פעמים ובטח שלא ללכת כל פעם לבית החלמה, ולעומת זאת החליט משרד הבריאות שאסור לתת עגלה, שזה דבר שכולן צורכות (שלא כמו בית החלמה), זה לא אומר שבית החלמה זה מוסרי/ראוי/הגון/צודק, ועגלה לא.
(לשם הבהרה בכל אופן: לא התכוונתי בשום אופן שיפסיקו לתת בית החלמה, בסדר?)
אמת שאת העגלות היה צריך לעשות במה שנקרא "שחור", ואילו השמן שמצטלם למכבי שלי מקבל ב"לבן", עדיין זה לא פחות מוסרי בגלל זה.
ולמשל, זה שהביטוחים המשלימים ממנים באופן סדיר רצח עוברים המוני, מה שנקרא בשפה מכובסת "הפסקת הריון" (הפלה), זה הכי חוקי והכי "לבן". אבל הכי הכי שחור. אז הנושא הוא לא "שחור" או "לבן".
אני וכל המבוטחים הכנסנו את מיטב כספינו לקופסה שחורה גדולה במרכז החדר, ומינינו את מנהלי הקופות לאחראים על החלוקה.
ממילא כל מה שהם מאשרים זה על דעת הציבור שהכניס את כספו על דעתם!
לחברה שלי הציעו באחת הקופות לעבור אליהם עד הראשון והיא תביא את כל הקבלות שכבר קיבלה עליהן החזר והיא תקבל עליהן שוב...
איזה קופה שכנעה? לאומית?גם לי הציעו לעבור קופ"ח ולקבל פעמיים את ההחזרים (נציגה של קופ"ח אחרת ממה שאני היום נסתה ממש לשכנע אותי להרוויח כפול...)
לחברתי הציעו שאם בעלה יעבור גם לקופה שלה היא תוכל לממש את הקבלות שרשמית לא ניתן...איזה קופה שכנעה? לאומית?
זה כבר באמת לא מוסרי... אין להם גבולות!
אם זה מה שהקופה עושה אז באמת אין מה לבוא בטענות על הקומבינות של הלקוחות..
אבל, אגב, זה לא נשמע כל כך הגיוני, כי אם החשבוניות הן מתקופה שהיית מבוטחת בקופה אחרת, למה שהם יתנו החזר?
בקיצור, הקופות הן השקרניות והקומבינטוריות הכי גדולות פה בכל הסיפור.לחברתי הציעו שאם בעלה יעבור גם לקופה שלה היא תוכל לממש את הקבלות שרשמית לא ניתן...
אני וכל המבוטחים הכנסנו את מיטב כספינו לקופסה שחורה גדולה במרכז החדר, ומינינו את מנהלי הקופות לאחראים על החלוקה.
ממילא כל מה שהם מאשרים זה על דעת הציבור שהכניס את כספו על דעתם!
נראה לי שהרחקתם לכת בפרשנות למה ש @רותי קפלר כתבה.ממש לא הכנסנו את כספינו לקופסה שחורה. הפקדנו בידם את כספינו והמטרות שלשמן הכסף יוכל להתחלק היו ברורות מראש. והקופסה שקופה לחלוטין . לכל שקל שיצא יש אסמכתא וקבלה. ואין להם שום זכות לאשר משהו אחר בלתי קשור.
תאר לך שיאספו במשפחה כסף עבור קופת מתנות וימנו מישהו אחד לאחראי - האם הוא יכול לקנות עם זה במכולת כיוון שהוא מונה לאחראי ?????
איזה קופה שכנעה? לאומית?
זה כבר באמת לא מוסרי... אין להם גבולות!
אם זה מה שהקופה עושה אז באמת אין מה לבוא בטענות על הקומבינות של הלקוחות..
אבל, אגב, זה לא נשמע כל כך הגיוני, כי אם החשבוניות הן מתקופה שהיית מבוטחת בקופה אחרת, למה שהם יתנו החזר?
רכשתי מה שצריך, קיבלתי החזר מהקופה, והחזרתי את המוצר לחנות,
לא הוגנת?!?נגיד שאבא שלי יתן לי כסף כדי לקנות 'חובות הלבבות'.
האם יעלה על דעת מישהו שאלך, אקנה את הספר, ואחרי דקה אחזיר לחנות ואקח ספר קריאה במקומו? ברור שזו התנהלות לא הוגנת. הכסף ניתן כדי שיהיה לי ספר מוסר, לא ספר קריאה.
לא הוגנת?!?
אולי לא יפה, לא מכובדת, בעיני אי מי מהציבור.
אבל להחזיר את הכסף בגלל זה?
מנין הידיעה?א. כל ההוצאות של קופות החולים שהזכרת על פרסומות וכו' הם מתקציב הבריאות הכללי שממומן מהמיסים של כולם
מעניין לדעת, אישית לא זכיתי להיכנס לספקות הללו בתקופה הזאת 18k נקי (3 קופות) זה לא רע בכלל...יצויין שהדעה הזו הינה דעתם של גדולים וטובים, כגון הרב מנדל שפרן, והרב יצחק זילברשטיין.
וכן, אם ניתן למישהו כסף על דעת שיקנה בו חפץ פלוני דווקא, לא יהיה הוגן לקנות ולהחזיר. הכסף ניתן בתנאי מסויים, והתנאי לא קויים.
זה שונה ממתנות בר מצווה, שבהן לנותן אין שום עניין שלמקבל יהיה דווקא את הספר הזה.
רק לשאול רב פוסק בדיני ממונות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: