מידע שימושי שינויים בסל הריון ולידה בכל קופות החולים - מידע

TNN

משתמש חדש
אלו שבלאומית שמנה לב בשביל לקבל החזר על אביזרים לחיזוק רצפת האגן -צריך הפניה מרופאת הנשים והתקרה היא 1000 ש"ח להחזר
משהי יודעת איזה חנות כותבת בקבלה אביזרים אלו?

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
אני מתכוונת רק לתרגום מילולי של לשון החוק היבשה.
כל עודף או גירעון בקופת הביטוח המשלים, הם על חשבון המבוטחים. לא המדינה ולא הדוד מאמריקה מממנים.
זה מה שאלו, זה מה עניתי.
וזו גם דעתו של הגאון הרב יצחק זלברשטיין

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
יש כאן קצת דמגוגיה. כאילו רק העגלות מגיעות על חשבון שאר חברי הקופה המסכנים.
או שבאמת לא הבנתם: כל שקל שהקופה מוציאה - זה על חשבוננו!
כשקופת חולים נותנת חסות (כלומר מימון) לטקס הנחת אבן הראשה של מוסדות חסידות קורטשוב-אלעד, זה מהכיס שלנו (של החברים).
כשקופת חולים עושה קמפיינים מטורפים בתקשורת ותשלומי עתק לפרזנטורים (השמנדריק שמצטלם עם מכבי שלי, למשל) וכו' - זה מהכיס שלנו
כשקופת חולים מממנת קורס פילאטיס מפוקפק של אחת שלמדה הוראת פילאטיס בהתכתבות - זה מהכיס שלנו.
וזה נמשך כבר שנים רבות, מאז ההפרטה בקופות החולים.
וזה המחיר של תחרות. מה לעשות. יש לתחרות הרבה מעלות, אבל גם חסרונות.
אז פעם אחת, נתנו קצת עגלות, שזה דבר בלי ספק הרבה יותר תועלתי לכ-ל החברים בקופה, מאשר הרשימה הנ"ל (ועוד הרבה שלא נכנס לרשימה מקוצר המקום). לא קרה שום דבר.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
יש כאן קצת דמגוגיה. כאילו רק העגלות מגיעות על חשבון שאר חברי הקופה המסכנים.
או שבאמת לא הבנתם: כל שקל שהקופה מוציאה - זה על חשבוננו!
כשקופת חולים נותנת חסות (כלומר מימון) לטקס הנחת אבן הראשה של מוסדות חסידות קורטשוב-אלעד, זה מהכיס שלנו (של החברים).
כשקופת חולים עושה קמפיינים מטורפים בתקשורת ותשלומי עתק לפרזנטורים (השמנדריק שמצטלם עם מכבי שלי, למשל) וכו' - זה מהכיס שלנו
כשקופת חולים מממנת קורס פילאטיס מפוקפק של אחת שלמדה הוראת פילאטיס בהתכתבות - זה מהכיס שלנו.
וזה נמשך כבר שנים רבות, מאז ההפרטה בקופות החולים.
וזה המחיר של תחרות. מה לעשות. יש לתחרות הרבה מעלות, אבל גם חסרונות.
אז פעם אחת, נתנו קצת עגלות, שזה דבר בלי ספק הרבה יותר תועלתי לכ-ל החברים בקופה, מאשר הרשימה הנ"ל (ועוד הרבה שלא נכנס לרשימה מקוצר המקום). לא קרה שום דבר.

א. כל ההוצאות של קופות החולים שהזכרת על פרסומות וכו' הם מתקציב הבריאות הכללי שממומן מהמיסים של כולם. אם תהיה חריגה - לא יהיה מישהו שלא יקבל בדיקה בסל שנחיצותה הובהרה אלא יקחו עוד כסף מתקציב המדינה של כולנו. (אבל יתכן בהחלט שהוא יטורטר אולי אפילו עד ועדת חריגים .. זו שיטה טובה לדחות הוצאות מחודש לחודש ומשנה לשנה) לכן משרד הבריאות חונק במרץ את התחרות בין קופות החולים ולא מעודד אותה. לדעתו אין בה שום חיובי.
שונה כמו שפירטה ר. קפלר למעלה הוא הביטוח המשלים שהוא "כיס משותף" של המבוטחים בקופה.

ב. מנהלי קופות החולים מעבירים בלבן את תקציב הפירסום - מה שאומר שזה בידיעת המממן בבירור. קוני העגלות רושמים על העגלה "משאבה" מה שמוכיח שוב שכנראה יש הבדל. ומוסיף את השקר לחבילה.

ג. לא מכירה בזה שאם מנהלי קופת החולים עושים פעולות לא ישרות אפילו אם חוקיות ומותרות - זה מצדיק שגם לאחרים "מותר".

ד. תועלתי לכ-ל החברים בקופה? לי יש עגלה כבר 10 שנים. לא ממש מועיל לי שלאנשים אחרים יש בוגבו על חשבון הכסף ששילמתי כדי שתהיה לי היכולת לצאת לבית החלמה אחרי לידה.

נערך לאחרונה ב:

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
באיזה חנות קונים אביזרים לחיזוק רצפת האגן? (לא אתרים)

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
מספיק אישור הריון. כך שלא משנה באיזה שלב את. כמובן שמדובר על קופח כללית בלבד.
לא. לכללית ניתן להגיש קבלות רק עם ספח חדש בת.ז.-קרי שאם את צריכה ללדת אחרי מרץ-אי אפשר להגיש.
ככה הבנתי ממזכירה שם

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
א. כל ההוצאות של קופות החולים שהזכרת על פרסומות וכו' הם מתקציב הבריאות הכללי שממומן מהמיסים של כולם. אם תהיה חריגה - לא יהיה מישהו שלא יקבל בדיקה בסל שנחיצותה הובהרה אלא יקחו עוד כסף מתקציב המדינה של כולנו. (אבל יתכן בהחלט שהוא יטורטר אולי אפילו עד ועדת חריגים .. זו שיטה טובה לדחות הוצאות מחודש לחודש ומשנה לשנה) לכן משרד הבריאות חונק במרץ את התחרות בין קופות החולים ולא מעודד אותה. לדעתו אין בה שום חיובי.
שונה כמו שפירטה ר. קפלר למעלה הוא הביטוח המשלים שהוא "כיס משותף" של המבוטחים בקופה.

ב. מנהלי קופות החולים מעבירים בלבן את תקציב הפירסום - מה שאומר שזה בידיעת המממן בבירור. קוני העגלות רושמים על העגלה "משאבה" מה שמוכיח שוב שכנראה יש הבדל. ומוסיף את השקר לחבילה.

ג. לא מכירה בזה שאם מנהלי קופת החולים עושים פעולות לא ישרות אפילו אם חוקיות ומותרות - זה מצדיק שגם לאחרים "מותר".
טוב, לא נכנסתי לפרטים.
למרות שלא באמת הבנתי, פרסומת למכבי שלי היא לא על חשבון מכבי? האם זה הגיוני שקופת חברי מכבי (למשל), שאינם חברי ביטוח משלים ואין להם אינטרס בחיזוק הביטוח המשלים ע"י צירוף חברים נוספים, הם יממנו את הפרסומת המטורפת? או שזה תקציב צבוע ממשרד הבריאות לפרסום ויח"צ?

בכל אופן עיקר הנקודה היא:
אצלי, ההבדל בין ראוי ללא ראוי, הוא לא בין "לבן" "לשחור".
נניח שאתמול מכרנו את העגלה (הישנה...) יד שניה. לפי החוק היינו חייבים לשלם מע"מ. לא שילמנו.
נניח ששכן ראה את העסקה, והחליט לדווח לשלטונות המס. אז אנחנו עשינו מעשה "שחור" ואנחנו לבנים בשמים ובין אדם לחבירו, והשכן עשה מעשה "לבן", והוא "מוייסר" ושחור בין אדם לחבירו.

ולכן: אם משרד הבריאות החליט שמותר לקופת חולים לתת ליולדת בית החלמה על חשבון המוני חברי קופת חולים שחושבים (נניח) שלא צריך ללדת עשר פעמים ובטח שלא ללכת כל פעם לבית החלמה, ולעומת זאת החליט משרד הבריאות שאסור לתת עגלה, שזה דבר שכולן צורכות (שלא כמו בית החלמה), זה לא אומר שבית החלמה זה מוסרי/ראוי/הגון/צודק, ועגלה לא.
(לשם הבהרה בכל אופן: לא התכוונתי בשום אופן שיפסיקו לתת בית החלמה, בסדר?)

אמת שאת העגלות היה צריך לעשות במה שנקרא "שחור", ואילו השמן שמצטלם למכבי שלי מקבל ב"לבן", עדיין זה לא פחות מוסרי בגלל זה.

ולמשל, זה שהביטוחים המשלימים ממנים באופן סדיר רצח עוברים המוני, מה שנקרא בשפה מכובסת "הפסקת הריון" (הפלה), זה הכי חוקי והכי "לבן". אבל הכי הכי שחור. אז הנושא הוא לא "שחור" או "לבן".

צ'פוצ'י

משתמש צעיר
לאומית שמנה לב בשביל לקבל החזר על אביזרים לחיזוק רצפת האגן -צריך הפניה מרופאת הנשים והתקרה היא 1000 ש"ח להחזר
משהי יודעת איזה חנות כותבת בקבלה אביזרים אלו?
מצטרפת לשאלה,
במאוחדת נותנים משקולות וסטימולטור(מכשיר אלקטרוני לחיזוק רצפת האגן)

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים

מצליחה

משתמש מקצוען
מה לא נכון? קבלת החזר במהלך ההריון?
התכוונתי שזה לא נכון שצריך ספח של ת.ז. (כאילו אחרי הלידה, של הנולד) אלא, שכללית מחזירים גם במהלך ההריון עם אישור הריון מרופא.
אחרי הלידה, באמת צריך ספח ו/או אישור לידה.

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
מאוחדת אמרו לי שההחזרים הם רק אחרי הלידה
מישהי יודעת משהו אחר?

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
ב"ה שאף אחת לא הייתה צריכה :)

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
ומשקל - קניתן? יש לכן משהו טוב להמליץ?

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
איפה ניתן לקנות
בשביל הקבלות

אשמח לחנויות כי הבנתי שאני צריכה להוציא קבלות בתוך כמה ימים בב''ב אפשר באישי תודה ממש

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
גמ'ני שואלת.
נראה לי שכל חנות של מוצרי תינוקות.
הם מוכרים את הכל.
בכל אופן, אני קניתי בסופר בייבי,
סתם אגב, זה דבר מאוד מאוד מומלץ
ועל הדרך כבר ביקשתי גם הפניה מהרופא על פיזיותרפיה לרצפת האגן,
מביאים לכן את זה חינם אחרי לידה, זה מומלץ מאוד מאוד מאוד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה