בשרי שווארמה של שווארמיה :)

סמולטוק

משתמש מקצוען
אז כמו הרבה כאן, גמני השתכנעתי מהמתכון שהעלתה @רוחי בלבוחי ללאפה, והייתי חייבת לנסות.
נו, מה אוכלים עם לאפה? שווארמה!
חיפשתי ברשת הרבה מתכונים לשווארמה, ובסוף הרכבתי מתכון משל עצמי.
משתפת עם תמונות.
קודם כל, ההמלצה בכל המתכונים היא לשומן כבש, אני לא השגתי בכשרות המתאימה לנו, אז נאלצתי לוותר.
לגבי הבצל המטוגן, התלבטתי אם להוסיף כיוון שבשווארמה אמיתית אין בצל בתוך הבשר אלא כאופציית תוספת בלאפה. בסוף שמתי כי פחדתי שיהיה אנמי.
אז קודם כל, מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה-

Screenshot_20200518-173206_Gallery.jpg
לאחר מכן, מוסיפים קוביות שווארמה הודו נקבה, אני בקשתי מהקצב לחתוך לי אותם כי זאת חתיכת עבודה, בדיעבד הצטערתי שלא בקשתי לחתוך אותם כרצועות.


Screenshot_20200518-173505_Gallery.jpg
מאדים מס' דק' עד להחלפת צבע מוורוד ללבן.
בשלב הזה הבשר יגיר הרבה נוזלים.
כיוון שרציתי להגיע לשווארמה בלאפה ולא לתבשיל שווארמה עם רוטב (שהוא טעים בפני עצמו :) )
העברתי הכל למסננת, נפטרתי מהנוזלים והחזרתי למחבת.
Screenshot_20200518-192540_Gallery.jpg
אפשר בשלב הזה, אם החתיכות גדולות, לחתוך אותם כדי לגלות את החלק הפנימי כמו בשווארמה 'אמיתית'. אצלי היה קשה לחתוך כיון שהיה חתוך דק מלכתחילה.
כעת מוסיפים תבלינים, אני שמתי מלח גס, פלפל שחור ו-¾ כף תבלין שווארמה, כזה-
Screenshot_20200518-193345_Gallery.jpg
לאוהבים, אפשר להוסיף כמון.
זהו, מוכן :)
Screenshot_20200518-192601_Gallery.jpg
אני שמתי כמובן בתוך הלאפה הידועה (וואו כמה שהיא טעימה!) עם כל התוספות המתאימות ממש כמו בשווארמיה :)
בתאבון!
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@רוחי בלבוחי קניתי את התבלין הזה ב'יש'.
@סמולטוק, נראה טעים לעילא!
קראתי פעם בבלוג של בצק אלים מתכון לשווארמה. אחד הרכיבים היה כוס קולה, בדגש על קולה רגילה ולא דיאטתית. הקולה מוסיפה קרמול לבשר ומשביחה מאד את המנה. שווה לנסות.
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הכנתי שווארמה באופן אחר.
ויצא ממש בטעמים הרגילים.
עטפתי את הגוש בתבלינים.
וצליתי בתנור גריל.
לאחר מכן עם 2 סכינים או סכין ומזלג חתכתי לרצועות דקות והכנסנו ללאפה
יצא מושלם. ומהיר.
בלי הרבה עבודה
@שריתאליז
נשמח למתכון יותר מפורט.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
הכנתי שווארמה באופן אחר.
ויצא ממש בטעמים הרגילים.
עטפתי את הגוש בתבלינים.
וצליתי בתנור גריל.
לאחר מכן עם 2 סכינים או סכין ומזלג חתכתי לרצועות דקות והכנסנו ללאפה
יצא מושלם. ומהיר.
בלי הרבה עבודה
נשמע מעניין
איך הבשר הפנימי קיבל טעם?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
@שריתאליז
נשמח למתכון יותר מפורט.
זה יותר טכניקה מאשר מתכון.
הבשר היה כגוש לא חתוך.
בקערה שמתי תבלינים: מלח .פלפל.כמון. תבלין שווארמה ושמן ועטפתי אותו היטב היטב . ממש משחתי אותו.
הכנסתי לתנור על גריל בערך 20 ד. הפכתי אותו תוך כדי שיצלה מכל הכיוונים.
הוצאתי וחתכתי לחתיכות דקות עג צלחת.
הוספנו ציפס וחומוס וזהו.
נשמע מעניין
איך הבשר הפנימי קיבל טעם?
הבשר יצא כמו בחנות. קשה מבחוץ ורך מבפנים. אם עושים כמות גדולה צריך לצלות שוב לאחר החיתוך
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי שווארמה באופן אחר.
ויצא ממש בטעמים הרגילים.
עטפתי את הגוש בתבלינים.
וצליתי בתנור גריל.
לאחר מכן עם 2 סכינים או סכין ומזלג חתכתי לרצועות דקות והכנסנו ללאפה
יצא מושלם. ומהיר.
בלי הרבה עבודה

יש מתכון מאוד טעים של חן במטבח- גם בשיטה הזו:

מצרכים:
1 קילו פרגיות
1 כוס שמן
1 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1 כף תבלין שווארמה\ חוויאג’ לבישול\ אבקת קארי (או כפית בהרט לחמוצים או תבלין עמבה)
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות

אופן הכנה:

  • לקערה גדולה, להוסיף את השמן, פפריקה, כורכום, תבלין שווארמה, פלפל שחור ומלח. לערבב היטב. להוציא כ-4 כפות מהשמן עם התבלינים לקערה קטנה נפרדת. לשמור בצד.
  • להוסיף לתוך הקערה הגדולה את הפרגיות , לערבב היטב כך שהפרגיות יכוסו היטב מכל הצדדים בתערובת השמן והתבלינים. לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר כשעה עד שעתיים.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • להוציא את הפרגיות מהמקרר ולהניח אותן בתבנית אפייה. לשפוך מעליהן את כל השמן והתבלינים שנשארו בקערה.
  • לאפות כ-45-50 דקות, עד שהפרגיות משחימות מעט.
  • בינתיים לטגן את הבצל במחבת עם השמן ששמרנו בצד כ-15 דקות, על אש בינונית או עד שהבצל משחים.
  • להוציא את הפרגיות מהתנור ולתת לפרגיות להצטנן.
  • לחתוך את הפרגיות לרצועות דקות. להניח את הפרגיות החתוכות במחבת עם הבצל שטיגנו ולטגן על אש גבוהה כ-3-4 דקות, עד שהפרגיות מכוסות היטב בתערובת התבלינים והשמן. (אם המחבת קצת יבשה אפשר להוסיף כמה כפות של השמן שבו נאפו הפרגיות)
  • להגיש ישר כשזה חם בתוך פיתה חמה או ליד אורז לבן.
  • הערות- ניתן להכין באותה צורה גם עם חזה עוף. את החזה עוף יש לאפות בתנור כחצי שעה.
ניתן להכין את הפרגיות מראש עד שלב החיתוך וכשרוצים להגיש, לחתוך את הפרגיות ולהקפיץ במחבת.

בתיאבון
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
זה יותר טכניקה מאשר מתכון.
הבשר היה כגוש לא חתוך.
בקערה שמתי תבלינים: מלח .פלפל.כמון. תבלין שווארמה ושמן ועטפתי אותו היטב היטב . ממש משחתי אותו.
הכנסתי לתנור על גריל בערך 20 ד. הפכתי אותו תוך כדי שיצלה מכל הכיוונים.
הוצאתי וחתכתי לחתיכות דקות עג צלחת.
הוספנו ציפס וחומוס וזהו.

הבשר יצא כמו בחנות. קשה מבחוץ ורך מבפנים. אם עושים כמות גדולה צריך לצלות שוב לאחר החיתוך
איזה סוג בשר זה נקרא בדיוק?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@אסתי אחת ו @ראש צוות , אני לא מספיק מבינה בהודו לצערי (לא אוכלים אותו אצלנו).
הפעם היחידה שבה קניתי שווארמה הודו נקבה היתה בקצביה.
אולי ניקים אחרים יאירו את עינינו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה