חגים שבועות- מתוקים- עוגות/עוגיות/קינוחים

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מה זה קרם רושה? (לקרם פררו יש הסבר במרווה...)
זה נראה אותו רעיון של הקרם פררו אבל בגירסא פרווה.
אני השתמשתי בו גם לחטיף של בסקויטים מרוסקים עם שוקולד וריצ'. ומעל מרחתי את הקרם, טעים מאד
 

ANANAS

משתמש מקצוען
בהשראת הפרלינים שהעלו פה, מצרפת פרלינים מדהימים (לא יאמינו לכם שזה פרווה..!)
מתאים מאד כתוספת למגש קינוחים בארוחת החג הבשרית

והנה המתכון:
1 ח' שוקלד מריר +3 כפות שמן+3 כפות אבקת נוגט (ממיסה במיקרוגל או בבן מארי)
קערה מרסקת חבילת גליליות בטעם אגוזים
שופכת את השוקולד לקערה עם הגליליות
יוצקת לצורות
מניחה חצי שעה במקפיא
אפשר ל"קשקש" עם שוקולד לבן מעל בשביל שדרוג

אנסה בהמשך להעלות תמונות...
מקפיצה,
יש לך אולי תמונות?
או למישהי שניסתה?
 

RAME

משתמש מקצוען
כדורי גבינה חלביים

2 כוסות ביסקוויטים מפוררים
חצי כוס סוכר
חצי חבילה חמאה (50 גר')
250 גרם גבינה
1 סוכר וניל

לערבב את החומרים , ליצור כדורים

לגרד על צלחת שוקולד חלבי

ולגלגל את הכדורים על הצלחת עם השוקולד המגורד עד לעיטוף

( הכי קל להוזיז את הצלחת הלוך ושוב )

להקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני ההגשה .
אני באמצע להכין אותם עכשיו
והחמאה עדיין גושים וערבבתי בהתחלה ביד אח"כ עם מיקסר ידני החלק המערבב (לא המקציף)
מה יהיה ?זה אמור לצאת קצת גושים החמאה? אם לא אז איך בדיוק
דחוף חיבת תשובה
ואם לא @פוטו טופ אז אולי מישהי שהכינה את כדורי גבינה האלה
 
נערך לאחרונה ב:

RAME

משתמש מקצוען
אני באמצע להכין אותם עכשיו
והחמאה עדיין גושים וערבבתי בהתחלה ביד אח"כ עם מיקסר ידני החלק המערבב (לא המקציף)
מה יהיה ?זה אמור לצאת קצת גושים החמאה? אם לא אז איך בדיוק
דחוף חיבת תשובה
ואם לא @פוטו טופ אז אולי מישהי שהכינה את כדורי גבינה האלה
אף אחד:(
 

RAME

משתמש מקצוען
פרלינים חלביים משובחים במיוחד .

250גרם שוקול לבן חלבי
2 כפות שמן
70 גרם פיסטוק לא קלוי , פוק לפרורים גסים
3 כפות עוגיות לוטוס דפוק גס

להמיס את השוקולד ולהוסיף את שאר החומרים

ניתן ליצוק לתוך תבנית כדורים

להקפיא


זהירות, ממכר (עדיף להיות בשריים) צפה בקובץ המצורף 655128צפה בקובץ המצורף 655130
אני באמצע להכין עכשיו חייבת לדעת:
1 איך בדיוק להמיס את השוקולד ?עם השמן או בלי?
2 ישאולי רעיון אם אין לי תבנית עיגולים לתוך מה אוכל להכניס דחוףףף
תודה
 

מתכנתנת בכירה

משתמש פעיל
פרלינים חלביים משובחים במיוחד .

250גרם שוקול לבן חלבי
2 כפות שמן
70 גרם פיסטוק לא קלוי , פוק לפרורים גסים
3 כפות עוגיות לוטוס דפוק גס

להמיס את השוקולד ולהוסיף את שאר החומרים

ניתן ליצוק לתוך תבנית כדורים

להקפיא


זהירות, ממכר (עדיף להיות בשריים) צפה בקובץ המצורף 655128צפה בקובץ המצורף 655130
לכמה כדורים זה מספיק?
יש קישור לתבנית?
 

bnoya

משתמש מקצוען
אחד המתכונים האהובים אצלנו ביותר זה פאי פקאן, גבינה וסילאן של ענבל לביא
יש לה טעם עדין עדין והיא אחת העוגות הכי טובות בעיניי
אני דיי עצלנית אז קונה שכבת פאי מוכנה ומשם מתקדמת
מי שרוצה להשקיע ולהכין את בסיס הפאי יש את המתכון באתר שלה

למלית הגבינה:
300 גרם (גביע ושליש) גבינת שמנת 25% (קרה מהמקרר)
חצי כוס אבקת סוכר
כף קמח
כפית תמצית וניל
1 ביצה m

מערבבים בעדינות את הגבינה עם אבקת הסוכר, קמח ותמצית וניל לתערובת סמיכה (להימנע מערבוב יתר) לטרוף את הביצה ולהוסיף אותה ולערבב לתערובת חלקה
לשפוך על הפאי.

לציפוי סילאן ופקאן:
60 גרם (רבע כוס פחות כף) סילאן טבעי
20 גרם (כף דחוסה וחצי) סוכר חום
20 גרם חמאה מומסת מצוננת
1 ביצה m
קורט מלח
120 גרם (כוס ושליש) פקאנים טבעיים חצויים

מערבבים בקערה קטנה סילאן עם סוכר חום, חמאה מומסת, ביצה וקורט מלח, יוצקים בעדינות את תערובת הסילאן על גבי שכבת הגבינה, כף אחרי כף ומשטחים לשכבה אחידה. מסדרים את הפקאנים החצויים במעגלים על גבי המלית, ומעבירים בעדינות לתנור

אופים את הפאי בחום 170 מעלות (לא בטורבו) במשך 40-45 דקות להשחמה, מוציאים מיד מהתנור ומצננים מעט. (חשוב לומר- בתום האפייה הפאי נוטה להיסדק מעט בשל שכבת הגבינה שמתרוממת מעלה ובוקעת מעט את שכבת הפקאן, אבל אל בהלה, ברגע שתוציאו את הפאי מהתנור, שכבת הגבינה מיד תאבד גובה, הסדקים יסגרו והפאי יחזור לגובהו המקורי). מערבבים 2 כפות סילאן עם כפית של מים רותחים ומברישים את הפאי להברקה. מצננים היטב, מעבירים לקירור למשך הלילה. שומרים את הפאי במקרר.
 

c.h

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בלינצ'עס קלות ומהירות וטעימותתתתתתתת בטירוף

עלים:

1 כוס קמח
4 ביצים
1 שמנת חמוצה - רגילה
חצי כוס סוכר
2 כפיות סוכר וניל
3/4 כוס חלב
4 כפות שמן

מילוי גבינה :
2 שמנת חמוצה -רגילה
120 גר' גבינה לבנה
1 אבקת פודינג וניל
10 כפות סוכר

מומלץ לרסס או למרוח עם נייר מגבת על המחבת שמן .

בהצלחה!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

דפה

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון לגביניות.
יש מישהי?
לברוכי קופטייל, אליפות!!!!
גביניות זה לביבות גבינה?
לא. זה דעלקאלאך. צירפתי מתכון מדהים.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
איזה אשכול כיפי,
והנה מתכון הדגל שלי-
עוגת גבינה וריבת חלב משובחת במיוחד- כל מי שהכינה פעם-התמכרה
  • 400 גר' ביסקוויטים טחונים
  • 1 חב' חמאה
  • חצי חבילת מרגרינה מחמאה
  • מעבדים לבצק ושוטחים בתבנית
  • מורחים על הבצק בנדיבות ריבת חלב-בערך חצי קופסא
לתערובת הגבינה:
  • גבינת טוב-טעם 400 גר'
  • גבינה 9% 250 גר'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות
  • כוס חלב
  • 2 כפות קורנפלור / קמח תפו"א
  • 1 שמנת חמוצה
  • סוכר וניל
  • לערבב היטב, לשפוך לתבנית, לזלף מלמעלה ריבת חלב בצורות שונות- הכיף הוא שהריבה גמישה ואפשר להזיז אותה בעדינות עם קיסם עד לקבלת ה"ציור" הרצוי
לאפות שעה בדיוק בתנור מחומם מראש על 150°, לאחמ"כ להשהות בתנור כבוי כרבע שעה
סליחה גם חמאעה וגם מרגרינה?
 

אלה❤

משתמש פעיל

העוגת גבינה המושלמת!!!​

מושלמת כי דבר ראשון היא טעימה בטירוף,
קלילה ,לא כבדה בפה כמו הרבה עוגות גבינה.
ולא פחות חשוב -
(עבורי בכל אופן..)היא ממש קלה להכנה .
בלי סיבוכים ותמיד יוצאת טוב.
אצלנו גם סרבני עוגות גבינה לא יכלו לסרב לה.
אז יאלה למתכון:
לבסיס -
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה
  • 4 חלמונים
למלית גבינה -
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה ( סה"כ 500מ"ל)
  • כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
במעבד מזון מעבדים את חומרי הבסיס מלבד החלמונים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
חצי מכמות הבצק משטחים על תבנית משומנת.
ואת החצי הנותר משטחים בתבנית נפרדת-בשביל הפירורים
אופים כ-20 דקות, עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל180 ומצננים.
למלית : במיקסר מקציפים את חומרי המלית מלבד הגבינה עד לקבלת קרם יציב.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
ובתאבון.
images (1).jpg

אגב את התמונה לא אני צילמתי (לא יצא לי לצלם את העוגה בכל הפעמים שהכנתי אותה)
אבל זה יוצא 1:1 כמו בתמונה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה