סופלה גבינה
חיפשתי משהו שיהיה קינוח לשבועות.
רציתי משהו שיוגש חם.
בנוסף למוס ריבת חלב ושוקולד שאכין בעז"ה.
רציתי גם שלא יהיה מאוד משמין.
משהו אישי שאוכל לקחת לעצמי [ולוותר על המוס] ולא להרגיש נקיפות מצפון. זה לא דיאטתי בהגדרה אבל יחסית לעוגות גבינה וקינוחים חלביים הוא סביר בהחלט.
הלכתי עם המחשבה להכין מין סופלה גבינה עם קראנצ' שקדים מעל.
יצא מושלם. לא מדי מתוק. אבל מתוק מספיק.
אצטרך להכין שוב לשבועות כי נשארו כרגע רק בודדים מתוך 16 יחידות שהכנתי. לא מיהרתי להקפיא. שילמתי מחיר.
רכיבים ל-16 קוקטים קטנים. [לא הגדולים ממש ולא הפצפונים] קוטר של בערך 4 ס"מ
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 פודינג וניל
1 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח
קמצוץ קינמון [אפשר לוותר מי שלא אוהב]
4 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה 15%
מערביים את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת קרם חלק
ממלאים בקוקטים לגובה 2/3-3/4. התערובת עולה באפיה ואח"כ צונחת קצת אבל אם ממלאים מדי היא תגלוש.
מכינים קראנצ' שקדים:
1 כוס קמח שקדים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
מערבבים לקבלת פירורים.
מפזרים פירורים על תערובת הגבינה.
אופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקות. בתנור שחומם מראש.
הסופלה מוכן כאשר הוא יציב במגע.
כוסות חד פעמי פשוטים כמו בכל המתכונים שלי.
האמת- שהם טעימים חמים, רותחים. וטעימים גם קרים.
מחממים לפי ההגשה על הפלטה.
צפה בקובץ המצורף 658073