באמת ?שבועיים עד חודש שלוקחים ברציפות- אין מה לדאוג
אבל אם אחרי חודש נשאר ככה- צריך לבדוק ממה זה
(בשם הרופא...)
ואם אני כבר שנתתים רצוף ?
זה גם מתגבר בפעילות גופנית חזקה, כמו ריצה או משחק כדורסל.
באמת ?שבועיים עד חודש שלוקחים ברציפות- אין מה לדאוג
אבל אם אחרי חודש נשאר ככה- צריך לבדוק ממה זה
(בשם הרופא...)
מסתבר שהרופא התכוון לתחושת יובש נוראית כמו שתיאר האברך שליט"א ולא לתחושה לא נעימה של יובשבאמת ?
ואם אני כבר שנתתים רצוף ?
זה גם מתגבר בפעילות גופנית חזקה, כמו ריצה או משחק כדורסל.
תן צ'אנס לפחות שבוע אחרי זה תשקלל מעלות וחסרונות ובדרך כלל תופעת לוואי ידועה שמופיעה באופן בועט ומודגש נובעת ממינון גבוה אפילו במעטזה נורמלי שויואנס גורם לתחושת יובש נוראית בפה?
יש מה לעשות עם זה? זה אמור לעבור אחרי תקופה?
תודה מראש לעונים
(פעם ראשונה שאני לוקח ויואנס)
מה בדיוק יהיו הנידונים בקבוצה הזו?שלום לכולם! אני ניק די ותיק ומוכר באתר ומתמודד עם קש"ר (מעדיף לא להחשף בניק הרגיל)
במקרה נתקלתי בהודעה הזו:
וחשבתי למה שלא נפתח קבוצה כזו גם לגברים? (נשואים בלבד/מעל גיל 25)תקשורת - אמא, יש לך הפרעת קשב?
אמא, בואי נדבר רגע עליך: נולדת בתקופה שהפרעת קשב הייתה מילה גסה, וריטלין, ה' ישמור, הייתה תרופה בהכחשה. גדלת עם כולם, אבל מאוד שונה, ניסית, התאמצת, אבל תמיד אותה מנגינה, ואפילו יותר גרוע, כי את כבר אמא לשלושה (לפחות..) לפעמים את מצליחה להיחלץ מתוך ההפיכה, ואת על גג העולם (ממממ.. סוג של הכחשה)...www.prog.co.il
מה אתם אומרים? ילך? יהיה על מה לדון בקבוצה כזו?
במידה ואתם חושבים שזה יכול להצליח סמנו "תודה", במידה ולא-סמנו "עצוב"
(נ.ב. ההצעה לפתיחת הקבוצה באישור הנהלת האתר)
אז זה לא רלוונטי לילדים/נערים?אני לא יודע עד כמה כדאי להרחיב על כך בפומבי בכל זאת שיטה של מישהי ואני חדש כאן אם זה חשוב אשמח להרחיב באופן פרטי
אבל בגדול מדובר בשיחות עם ניתוח של אירועי עבר והווה הקשורים לנושא יחס מהסביבה על היות המטופל עם האתגר הזה
ליווי בכל תקופת הטיפול ואחריו והמון אכפתיות לכל פרט קטן
שלום לכולם! אני ניק די ותיק ומוכר באתר ומתמודד עם קש"ר (מעדיף לא להחשף בניק הרגיל)
במקרה נתקלתי בהודעה הזו:
וחשבתי למה שלא נפתח קבוצה כזו גם לגברים? (נשואים בלבד/מעל גיל 25)תקשורת - אמא, יש לך הפרעת קשב?
אמא, בואי נדבר רגע עליך: נולדת בתקופה שהפרעת קשב הייתה מילה גסה, וריטלין, ה' ישמור, הייתה תרופה בהכחשה. גדלת עם כולם, אבל מאוד שונה, ניסית, התאמצת, אבל תמיד אותה מנגינה, ואפילו יותר גרוע, כי את כבר אמא לשלושה (לפחות..) לפעמים את מצליחה להיחלץ מתוך ההפיכה, ואת על גג העולם (ממממ.. סוג של הכחשה)...www.prog.co.il
מה אתם אומרים? ילך? יהיה על מה לדון בקבוצה כזו?
במידה ואתם חושבים שזה יכול להצליח סמנו "תודה", במידה ולא-סמנו "עצוב"
(נ.ב. ההצעה לפתיחת הקבוצה באישור הנהלת האתר)
גברים לא מסוגלים לשתף....
וזה גם לא באמת עוזר להם כמו לנשים,
אשה שרואה שיתוף של אישה אחרת זה עושה אצלה משהו, אצל גבר פחות,
אני קצת שיתפתי בעבר,
אם תהיה קבוצה אצטרף.. - עומד בקריטריונים..
אבל לא רואה בזה תועלת ענקית.
בשיתוף של רעיונות ועיצות - כן יש הרבה טעם - וזה כבר יש באשכול הזה ובעוד.
יתכן שדוקא בנשואים השיתוף יהיה יותר מועיל (ומענין לא פחות) כי ההתמודדות מסתעפת ונותנת אותותיה גם לבת הזוג והילדים וככככל הנלווה בבית.מה בדיוק יהיו הנידונים בקבוצה הזו?
כלומר: אני מסוגל להתמרמר להנאתי על תופעות הלוואי של התרופה - במסווה של שיתוף כמובן, אבל באותה מידה אפשר לפתוח קבוצה לנוטלי אומפרדקס.
אם כבר, קבוצה כזו נחוצה בגיל הישיבה, כשההפרעה עלולה ליצור פגיעה בדימוי העצמי, והלעג החברתי עלול לגרום להפסקת הטיפול. קבוצה כזו עשויה לשמש כקבוצת תמיכה.
אבל אנשים בני 25, נשואים, כבר התייצבו איכשהו בחייהם, וכרגע - או שהם מטופלים, או שהם הצליחו איכשהו להתמודד עם הבעיה.
לנערים רלוונטי ביותראז זה לא רלוונטי לילדים/נערים?
אשמח לשם וטלפון.
לפי הידע שלי הרוקח לא יתן לך גם אם יש לכם מרשמים של 70+30 מ"גיש מישהו שהתנסה בקבלת ויואנס 100 מ"ג דרך הקופה.
בהמלצת הרופא עליתי בחודשיים האחרונים ל100 מ"ג. וזה עובד נפלא...
קניתי 70 מ"ג דרך הקופה ו30 במרשם פרטי. עכשיו קיבלתי מרשם מרופא המשפחה גם ל70 וגם ל30.
רציתי לשמוע מבעלי נסיון שעברו את זה והאם זה אושר להם.
אפשר גם להתמכר ל10 מג אטנטהאם לחפש רופא שמוכן לתת ויואנס 80? (הפסיכיאטר של הקופה היה ממש נגד, הוא טען שמתאמפטמינים במינון גבוה הם סם ממכר לכל דבר וענין.)
יתכן. אם זה משהו שמישהו עם קש"ר קשה לו מאד לבצע, יהיה קשה לקום ולעשות. ולא תמיד מודעים לזה.האם אי חשק לעשות דברים מראה על בעיית קשב וריכוז ,או שזה מגיע מהתנצלות
לא.האם ככלל סטטיסטי, קונצרטה גורמת לפחות ת"ל?
מי שרגיל לקחת קונצרטה 54 ,
ועקב מחסור בתרופה לוקח מתחיל לקחת ויואנס ,
איזה ויואנס לקחת 30 או 50 או 70 ?
1. קודם כל - אם האטנט 40 עובד טוב למה לשנות ?אנוכי הקטן
שנתיים וחצי מאובחן.
ואם תכפיל בארבע עשרה את זה הזמן,
את גילי תמצא, מובן?
ריטלין LA 30 לא ממש עבד ובעיקר גרם להשטחה רגשית ועצבנות,
ויואנס 50 כנ"ל. ויואנס 70 עזר אבל גרם לעצבנות/דריכות והשטחה רגשית, לא מחייך וגם לא בוכה... עייפות מטושטשת בסוף יום ועוד.
אטנט XR 20 התחיל נחמד, אבל אחרי שבוע קלטתי שהוא ממש לא עובד ואני מרחף בין שמים לארץ, עצבני, רגליים "עייפות", כאבי ראש ועוד ועוד. התחלתי לקחת שני כדורים, כלומר: אטנט 40 XR. זה עובד לא רע,
וגם יוצא ממש יקר (הכל יחסי, כמובן).
והנה הפאנץ' סופסוף: אשמח אם יוכל אי מי לשתף מניסיון אישי:
1.
כשממריצים גורמים לעצבנות, העלאת מינון אמורה לעזור או להיפך? כלומר:
האם לחפש רופא שמוכן לתת ויואנס 80? (הפסיכיאטר של הקופה היה ממש נגד, הוא טען שמתאמפטמינים במינון גבוה הם סם ממכר לכל דבר וענין.)
2.
האם ככלל סטטיסטי, קונצרטה גורמת לפחות ת"ל?
קונצרטה 54 זה יותר מויואנס 30 ופחות מ 50.מי שרגיל לקחת קונצרטה 54 ועקב מחסור בתרופה לוקח מתחיל לקחת ויואנס ,
וואי.מי שרגיל לקחת קונצרטה 54 ,
ועקב מחסור בתרופה לוקח מתחיל לקחת ויואנס ,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: