נסה להוציא פירוט שיחות מחברת הסלולר שלךהחברה טוענת בכתב ההגנה שהתובע (כלומר, אני) לא הוכיח מתי ואם בכלל הגיע לתחנה, אציין שיש הקלטות שיחה למוקד בזמן אמת, איך אני אמור להוכיח את זה בכלל?
אלו הן טענות קלאסיות.החברה טוענת בכתב ההגנה שהתובע (כלומר, אני) לא הוכיח מתי ואם בכלל הגיע לתחנה, אציין שיש הקלטות שיחה למוקד בזמן אמת, איך אני אמור להוכיח את זה בכלל?
כמה זה קריטי בכלל להגיש כתב תשובה לכתב ההגנה?
יש לי יסוד סביר לחשוד שכמה חברות מסתכלות באשכול הזה ולפי זה מנהלות את התיק
חכמים, הזהרו בדבריכם...
לכאורה בהחלט עילה לתביעה. "תקלה" היא לא פטור גורף לחברה. ישנו 'נוהל אוטובוסים תקולים' לפיו במקרה תקלה על החברה להוציא אוטובוס חילופי בפרק זמן של 10-30 דקות, לפי המיקום בו נתגלתה התקלה (למעט מקרים מסויימים).אוטובוס שהיה אמור להיות בתחנה בשעה מסוימת, ובפועל הגיע באיחור של 50 דק'.
הוא יצא מאוחר (לדברי הנציגה - בעקבות תקלה), יש מה לעשות?
גם אם אין לך הקלטה ולא הצלחת להוציא פירוט, עצם זה שאתה טוען שבשעה פלונית (גם אם בערך) התקשרת יוצר אמינות. ואפשר גם לציין שהכל נמצא בידי החברה ובידה להוכיח מה היה בשיחה.נסה להוציא פירוט שיחות מחברת הסלולר שלך
אם אני טוען לזיוף נתונים, יכולות להיות לכך השלכות? (האופציה השניה זה טעות ברישומים אצלם, פחות נראה לי...)אלו הן טענות קלאסיות.
אם יש לך הקלטה זה מצויין.
ניתן גם לטעון שעצם זה שאתה יודע שהאוטובוס לא עבר והחברה לא מכחישה מעיד על כך שהיית נוכח, כי אחרת מניין לך שהוא לא הגיע?
אפשר גם להוכיח באמצעות הרב קו שביצעת את הנסיעה מאוחר יותר. נניח רצית את האוטובוס של 10:00 לתל אביב והוא לא יצא, אבל רואים שנסעת באוטובוס של 10:30, זה יוצר אמינות (אם כי לא הוכחה מוחצת) שאכן רצית את הנסיעה המדוברת. ובדרך כלל בתביעה קטנה זה מספיק.
מה שחשוב בת"ק זאת האמינות.
לגבי כתב תשובה - זאת לא חובה. אך אני אישית הייתי ממליץ להתייחס בקצרה לטענות החברה ולהדגיש את הנקודות שלך.
כמדומני ש @מנוי פרימיום כתב לעיל על חשדות וטענות כאלה.אם אני טוען לזיוף ראיות, יכולות להיות לכך השלכות? (האופציה השניה זה טעות ברישומים אצלם, פחות נראה לי...)
התנהגות נהגיש לי שאלה כזאת.
אני נסעתי באוטובוס ולפי הירידה בתחנה ביקשתי מהנהג שיפתח תא מטען, אבל הנהג ניסה כמה פעמים ולא הצליח עקב תקלה, אז הוא אמר לי שהוא ישאיר את החפצים שלי במסוף ונסע, והשאיר אותי לבד בעיר היעד עם שתי תינוקות (בת שנה ובת שנתיים וחצי) בלי עגלה, ובלי כל צורך בסיסי של התינוקות (שמיכה בקבוק מוצץ וטיטולים)...
ברוך ה' העגלה אצלי עם כל החפצים, אבל העגמת נפש נשארה ועוד איך.
אני רוצה להגיש תביעה.
מה אני כותב בכתב תביעה, באיזו עילה אני תובע?
הנהג כן ניסה בהתחלה לפתוח את הפגאז'.התנהגות נהג
הנהג היה צריך להזמין טכנאי, דבר שכמובן היה מעכב את האוטובוס.הנהג כן ניסה בהתחלה לפתוח את הפגאז'.
מה החוק אומר לגבי חברה ששלחה אוטובוס תקול?אין אחריות לחברה ששלחה אוטובוס תקול?
לא מכיר מנוי פרמיום שיתווך אשמח מאוד אםתשלח לי מיילאפשר דרך מתווך שיש לו פרימיום
מעדיף שלאלא מכיר מנוי פרמיום שיתווך אשמח מאוד אםתשלח לי מייל
chiklala10 שטורדל וכו'
נראה שבהחלט יש עילה לתביעה.צהרים טובים,
אשמח לדעת האם ניתן לעשות משהו בנידון.
אוטובוס שלא עצר בתחנה ודילג עליה, כשפניתי לחברה הם ענו שאיתרו את הנסיעה וקראו לנהג לדין משמעתי ובכך סוגרים את הפניה/תלונה, לטענתם היות ומדובר בשעות שהאוטובסים יוצאים בתדירות גבוהה (כל 20-30 ד') הם לא נותנים פיצוי כספי.
מדובר בשעה 15:00 שכל דקה משמעותית וגורמת לעיקוב משמעותי.
הפקקים בשעה 15:00 לא אותם פקקים כמו בשעה 15:30
יש מה לעשות בנידון? מיותר לציין שיצאתי מוקדם על מנת להספיק את האוטובוס הנ"ל וכמובן כל העוגמת נפש שמסביב.
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.
אז אולי כדאי שתעלה שוב הדרכה מפורטת איך מגישים תביעה, ותעדכן את הנהלת האתר שיחליפו את הקישור למעלה בראש האשכול.בעקבות התגובה הזאת, עם התמונה שהיתה חדשה לי (עד לאחרונה האפשרות של "הגשת תביעה קטנה" לא היתה קיימת, והיו עושים אותה דרך "פתיחת תיק"):
נכנסתי לאתר נט המשפט, וראיתי שבאמת:
הם אכן שינו את האתר, שנעשה הרבה יותר ידידותי ונוח.
זה קרה ממש לאחרונה, כי לפני כמה שבועות הגשתי תביעה נוספת וזה עוד היה באתר הישן.
ולכן, @קפה ועוגה משתנים כמה דברים:
התשובה היא - אכן "מוצרים ושירותים".
ולא כמו שכתבתי למעלה מהזיכרון כמו באתר הישן.
לגבי זה:
חשוב מאוד לברר לפני התביעה!! כי יכול להיות שיש כמה חברות תחת השם "סופרבוס" (חברות בת וכו') וחשוב לתבוע את החברה הנכונה!!!
יש "סופרבוס הסעים ותיור" ויש "סופרבוס ירושלים" או משהו דומה ולכן חשוב מאוד לברר.
ושוב - בהצלחה וכל הכבוד!!!
יש לי שאלה כזאת.
אני נסעתי באוטובוס ולפי הירידה בתחנה ביקשתי מהנהג שיפתח תא מטען, אבל הנהג ניסה כמה פעמים ולא הצליח עקב תקלה, אז הוא אמר לי שהוא ישאיר את החפצים שלי במסוף ונסע, והשאיר אותי לבד בעיר היעד עם שתי תינוקות (בת שנה ובת שנתיים וחצי) בלי עגלה, ובלי כל צורך בסיסי של התינוקות (שמיכה בקבוק מוצץ וטיטולים)...
ברוך ה' העגלה אצלי עם כל החפצים, אבל העגמת נפש נשארה ועוד איך.
אני רוצה להגיש תביעה.
מה אני כותב בכתב תביעה, באיזו עילה אני תובע?
הנהג כן ניסה בהתחלה לפתוח את הפגאז'.
אין אחריות לחברה ששלחה אוטובוס תקול?
אירוע מאוד "אירועי", ואני ינסה לעשות סדר לפי מה שנראה לי ועל דעתי בלבד.הנהג היה צריך להזמין טכנאי, דבר שכמובן היה מעכב את האוטובוס.
מה החוק אומר לגבי חברה ששלחה אוטובוס תקול?
קשה לי להאמין שחברה יכולה לשלוח רשמית אוטובוס תקול
אבל החברה יכולה גם לטעון שזה תקלה שהתרחשה בשעת הנסיעה .
קודם כל להתלונן לחברה המפעילה של הקווים ולמשרד התחבורה שם אתה מפרט את המקרה - תאריך, שעה, קו, מקום המתנה ומה קרה.שלום אוטובוס שלא יצא כבר יומיים ברציפות מי יוכל לעזור לי ולייעץ לי איך סדר הדברים בהגשת תלונות והאם שייך לתבוע וכמה ואיך עושים את זה תודה מראש
אז הסתדרת? הגשת?כמו שכתבת, באמת התהליך נהיה קל וידידותי ממש!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: