דרוש מידע פטירות לפי שנים - שאלה לסטטיסטיקאים

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אנגליה במשך 6 שבועות, עם אותם תוצאות איומות. מהר מאוד ירדו מהרעיון והחליטו על הגבלות קשות. גם שם יש תוכנית רמזור לתפארת ושינויים מרחיקי לכת בכל אורח החיים.
וגם מרמרת לתפארת של הציבור :)

מרחבית

משתמש מקצוען
יש נתון שמתעלמים ממנו פעם אחר פעם, אף שהעירו עליו כמה פעמים, ואני אדגיש אותו שוב.

כל נתוני התמותה מקורונה הם לאחר כל ההרחקות, מסכות, סגרים, מחלקות מבודדות, בידודים, הפסקות לימודים, צמצום חתונות, צמצום התקהלויות, וכל השאר.
כל נתוני השפעת, הם בלי זה!
לכן - אין שום השוואה.

זה כאילו שואלים: בשנה שיש בה X נפטרים מקורונה - אחרי כל ההגבלות וההרחקות והסגרים - למה עושים בגלל מספר הנפטרים הזה כאלה הרחקות? למה מבטלים בגלל זה חתונות?
זה כאילו שואלים: למה בגלל X נפטרים מחצבת - עושים חיסוני חצבת לכל האוכלוסיה? הרי יש - אחרי החיסונים הנרחבים - רק Z נפטרים מחצבת?

התשובה: עושים חיסונים נרחבים לחצבת - בגלל מספר הנפטרים שהיו אילולא החיסונים. לא בגלל הנפטרים שיש עם החיסונים.
מספרי הנפטרים מקורונה - הם גדולים גם ככה. אך עיקר הדבר למה משבשים לנו כל-כך את החיים - זה בגלל המספרים שהיו ללא ההגבלות והבידודים והסגרים והריחוק וכו'.

המספרים של נפטרי שפעת לעומת זאת, הם ללא כל ההרחקות הללו.
(שלא לדבר על שיש חיסון לשפעת).
והלוואי שחלק מההרחקות יכנסו לשגרה של שפעת - כדי למעט אותה.

עריכה: אחרי שכתבתי, ראיתי שכבר כתבו את זה. בכל זאת אני משאירה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם השאלה המנחה את האשכול הזה היא למה נקטו בסגר אם מספר המתים לא עלה באופן דרמטי אז כדאי להזכיר שגם אנשים שנשארו בחיים אחרי הקורונה נותרו עם נזקים.. והסגר בא להגן גם עליהם.
ועל תמותת משנה לקורונה אף אחד לא מדבר פה.

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
כאן את כבר מרחיבה ומדייקת ולשם חתרתי.
משום מה לנו מותר לחפף לטעות וללמוד מטעויות.
לצוות הרפואי לא.
היו טעויות, למדו תוך כדי תנועה ועדיין לומדים ואין ספק שהסיכוי לטעות ולא להגיע לכל חולה עולה בהתמדה בהתאם לעומס.
אבל פה בפורום ואני כותבת זאת בכאב גדול ולא כלפייך היו הרבה שתיעלו זאת באופן אישי גורף ומחפיר נגד רופאים ועובדי סיעוד משל היו אנשי עוולה ולא עובדים במסירות נפש שחשופים בקו האש כל יום.
אפשר וצריך לדייק במילים, בטרמינולוגיה ובמסקנות לא רק כשמדברים על חרדים אלא גם על אוכלוסיות אחרות.

הדברים האלה נכתבו לא כדי לטעון שהרופאים לא עושים את מלאכתם נאמנה, אלא כדי להזכיר שהחולה לא נפטר מקורונה, אלא מכל המצב הנלווה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הדברים האלה נכתבו לא כדי לטעון שהרופאים לא עושים את מלאכתם נאמנה, אלא כדי להזכיר שהחולה לא נפטר מהקורונה, אלא מכל המצב הנלווה.
אין הנחתום מעיד על עיסתו אבל יש לי זכרון ממש ארוך וחבל שאתחיל לצטט לך זמירות קצת אחרות מאשכולות רבים.
ודברי נכתבו בהקשר לכל השיח בנושא בפרוג.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
וגם מרמרת לתפארת של הציבור :)
ההבדל הוא ששם מתמרמרים "אין אמון" בלה בלה בלה
אבל בסוף 99% מקפידים... לא מתיחסת לשכונות מסוימות שם, אבל גם שם הלא מקפידים מאוד מכבדים את מי שכן מקפיד
כאן המרמרת נותנת גושפנקא לכל מיני התנהגויות בלתי נסבלות.
(העליה, כמה לא נעים להודות, התחילה בקורלציה ישירה לתחילת שנת הלימודים)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כל נתוני התמותה מקורונה הם לאחר כל ההרחקות, מסכות, סגרים, מחלקות מבודדות, בידודים, הפסקות לימודים, צמצום חתונות, צמצום התקהלויות, וכל השאר.

לכאורה, התמותה העיקרית מהקורונה היא באוגוסט, אחרי שכולם חגגו חופשי ביולי, ובספטמבר - אחרי חגיגות אוגוסט.
נכון שלבשו מסכות (חלקית), אבל היה אז חופש גדול, והארץ הייתה די פתוחה.

נערך לאחרונה ב:

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
אין הנחתום מעיד על עיסתו אבל יש לי זכרון ממש ארוך וחבל שאתחיל לצטט לך זמירות קצת אחרות מאשכולות רבים.

גם אני הייתי באשכולות רבים. הטענות על הצוות היו במיעוט ממש. תמיד דיברו על המצב שנוצר וגרם לצוות להיות במצב בלתי אפשרי.
ובכל מקרה, גם אם יש מישהו שמחליט להאשים את הצוות- עדיין זה לא הופך את המקרים למוות מקורונה.

מרחבית

משתמש מקצוען
לכאורה, התמותה העיקרים מהקורונה היא באוגוסט, אחרי שכולם חגגו חופשי ביולי, ובספטמבר - אחרי חגיגות אוגוסט.
נכון שלבשו מסכות (חלקית), אבל היה אז חופש גדול, והארץ הייתה די פתוחה.
1. אי אפשר לחשב לפי זמן חלקי בלבד. במצב רגיל היו מגיעים לאוגוסט - אחרי חצי שנה פתוחה - למספרים קטסטרופליים, בכל קנה מידה. ככה התחילו אפילו את אוגוסט עם מספרים יחסית נמוכים.
זה אירוע מתגלגל, וצריך להסתכל על כולו. מה היה קורה לולא הבידודים וההרחקות מההתחלה.

2. כמה שהארץ היתה פתוחה בקיץ - אין כל מקום להשוות בין התנהגות של כל שנה. עדיין היה ריחוק גדול בלי השוואה לשנה רגילה.
אם בשפעת היתה רמה כזאת של ריחוק - רק כזאת ולא יותר - מספרי החולים בה והנפטרים ממנה - היו צונחים יפה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם אני הייתי באשכולות רבים. הטענות על הצוות היו במיעוט ממש. תמיד דיברו על המצב שנוצר וגרם לצוות להיות במצב בלתי אפשרי. ותמיד היה צריך להזכיר שוב ושוב ושוב ושוב שלא באו לדבר סרה בצוות.
א. לצערי הן לא היו מועטות. אולי ההגדרה שלך למעט היא שונה.
ב. האשמה גורפת של כל צוותי הרפואה בארץ בגרימת מוות ברשלנות היא האשמה חמורה מאד. לפחות לפי החשיבה שלי.
ג. צר לי שאינני מגדירה באופן חיובי הודעה שבשורה ראשונה מאשימה במישרין ובעקיפין את כל עובדי הרפואה בארץ ואז בשורה האחרונה מוסיפה עלי תאנה בדמות: אין לי טענה על הצוות בלה בלה.
זה כמו לכתוב שרואי חשבון מטעים את הלקוחות שלהם בדוחות המס ואז בשורה אחרונה לכתוב אין לי טענה כלפי רואי החשבון.
תודה באמת.
ד. מציבור שמזכיר שוב ושוב את היותו מיעוט נרדף ומתלונן ובצדק על אמירות ופוסטים נגדו הייתי מצפה לשיח קצת פחות מכליל ויותר מדויק כלפי קבוצות אחרות. בטח אם מדובר בקבוצות שהוא חייב להן מדין הכרת הטוב.
ובזאת סיימתי את הדיון כי הוא לא קשור לנושא האשכול.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
לדעתי הענייה אין מקום להשוות בין שפעת שמשתוללת ללא הגבלות וללא סגרים, לקורונה שמהרגע הראשון ננקטו נגדה צעדי סגר והגבלות מחמירות.
תסלח לי יונתן, אתה אדם אינטליגנטי, ואת הדעה שלך לא צריך בשביל דברים כאלו פשוטים.
אחרי שהאנושות החליטה להחשיב את הקורונה כמגיפה מסוכנת, לו יהי שבטעות, אין כבר שום אפשרות לקחת את הנתונים של התמותה שקרתה בסופו של דבר למרות המאבק האדיר והביליונים ששפכו והאנרגיות העצומות שהושקעו, ולטעון שזה הסך הכל של הקורונה, ואז להשוות את זה לנגיף אחר שלא השקיעו במאבק מולו פרומיל מול המאבק בקורונה.

אנשים יודעים את זה, בלי ספק. הם בוחרים להתעלם מזה, וזו זכותם על פי כל דין; אין סיבה להפריע להם.

(עכשיו ראיתי, כנ"ל @מרחבית )

נערך לאחרונה ב:

שולי איטח

משתמש מקצוען
עוקבת ולא מגיבה למרות שיש הרבה מה
רק על המשפטים המכאיבים הוא לא נפטר מקורונה אלא מהמצב הנלווה!!!
אתם בוחרים את מצבי הקיצון, מושתל מח עצם , חולה סרטן פעיל שהם גם ביום יום שלפני הקורונה נזהרים מאוד

לא כל מה שאתם רושמים שצריך לרשום שהוא נפטר עם קורונה, מדובר על כאילו
לידיעתכם, מהיכרות אישית מחלות רקע שלצערינו חלק גדול מנפטרי הקורונה סבלו מהם , לא תמיד הם דרסטיות עד כדי כך
חלק ממשפחתי סובלים ממחלות רקע שמכניסים אותנו לקבוצת סיכון בקורונה (לאחד גם יש 4 נקודות סיכון(ובעוד סוגריים ב"ה ברחמיו וחסדיו המרובים עברנו בשלום))
עד היום אפילו שאנחנו סובלים מהם 20 שנה מעולם לא חשבנו לשמור על עצמינו משפעת/גרון ועוד זיהומים נרכשים, באנו וביקרנו בבתי חולים בילינו בכל מיני אתרים מפוקפקים ולא נקיים....

לבוא ולהגיד שאישה שנפטרה מקורונה אבל היה לה גם מחלה אוטואמונית שהיא נפטרה מזה ,בעצם זה כמו לבוא ולהגיד לכל מטופלת בביולוגי או לכל חולת מעיים או לחולת סכרת וכד תשמעי החיים שלך קצרצרים ואת ברמת סיכון למות מהר מאוד,
לא אנחנו חיים עם המחלות ויודעים שבעז"ה אמנם קשה לחיות עם סבל/מחלה כרונית אבל מה שמחזיק אותנו זה המשפטים המעודדים שב"ה חיים עם זה עד 120 מגדלים את הילדים מחתנים גם את הנכדים
(ומכפרים על העוונות:))

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
רק על המשפטים המכאיבים הוא לא נפטר מקורונה אלא מהמצב הנלווה!!!

אישית, כשאני מדברת על 'מצב נלווה' אני לא מדברת על מחלות רקע, שגם לדעתי די ברור שאם הקורונה קצרה ח"ו חיים של מי מקבוצת סיכון- הוא נפטר בהחלט מקורורנה.
אני מדברת על המצב בבתי חולים שגורם לאנשים לא לקבל טיפול מיטבי, בגלל הפחד מהקורונה.
(לא אמרתי שלא צריך לפחד ממנה, רק שזה כבר לא קשור למחלה עצמה.)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא חושב. יש אנשים, למשל ברומא, שמפיצים בצורה המונית הרבה יותר דת שקרית הרבה יותר, ולא מחפשים שום סלע להתחבא.

זו דת, לא רפואה ובטח לא מדע
אבל הוא בא כאיש הרפואה ולא כאיש הדת.
אא"כ קורונה היא דת חדשה.

מרחבית

משתמש מקצוען
אא"כ קורונה היא דת חדשה.
מזכירה לי כמה מפריעים לי הביטויים החדשים 'מאמינים בקורונה' 'לא מאמינים בקורונה'.
כאילו, 'מאמינים בדלקת גרון' או 'לא מאמינים בדלקת גרון'?
איך אומרים: כל אחד והאמונה שלו...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מזכירה לי כמה מפריעים לי הביטויים החדשים 'מאמינים בקורונה' 'לא מאמינים בקורונה'.
מאמינים בדלקת גרון או לא מאמינים בדלקת גרון?
איך אומרים: כל אחד והאמונה שלו...
וההיי לייט: מת עם קורונה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה