דרוש מידע פטירות לפי שנים - שאלה לסטטיסטיקאים

מצב
הנושא נעול.

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
האם מוות הוא הסכנה המרכזית מקורונה? שמעתי בשם מנהל מחלקה מוערך שמקבל כל הזמן מידע על תופעות פוסט-קורונה נוראיות גם מהמתוסמנים קל שהמתים זה 'ממתק'..... ה'י. אגב, הוא ממליץ לכל מחלים לקחת ויטמין סי ודי לחיזוק.

האם סגר זה המענה האידיאלי נגד התפשטות קורונה? ברור שלא!!! אבל מה לעשות שיש מי שחושב בצורה שבלונית וקלה במקום לחשוב על דרכים יצירתיות יותר ואפילו זולות יותר, אבל בטווח הארוך?
לכן אנו נאלצים ללכת עם הקטנת נזקים ולא עם דרכים אידיאליות, יעילות ואפקטיביות בהרבה מכל בחינה.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
יש נתון שמתעלמים ממנו פעם אחר פעם, אף שהעירו עליו כמה פעמים, ואני אדגיש אותו שוב.

כל נתוני התמותה מקורונה הם לאחר כל ההרחקות, מסכות, סגרים, מחלקות מבודדות, בידודים, הפסקות לימודים, צמצום חתונות, צמצום התקהלויות, וכל השאר.
כל נתוני השפעת, הם בלי זה!
לכן - אין שום השוואה.
לא מתעלמים
השאלה במצב הנתון אחרי שכבר נדבקו מעל מליון אנשים יתכן שקרוב למליון וחצי אנשים נדבקו חרף כל ההגבלות
האם רואים עלייה בתמותה
שאלה לגיטימית

מרחבית

משתמש מקצוען
לא מתעלמים
השאלה במצב הנתון אחרי שכבר נדבקו מעל מליון אנשים יתכן שקרוב למליון וחצי אנשים נדבקו חרף כל ההגבלות
האם רואים עלייה בתמותה
שאלה לגיטימית
שאלה לגמרי לגטימית.
רק כדי שאנשים לא יתבלבלו, חייבים לזכור שהעלייה בתמותה משקפת את התמותה במצב של ריחוק והגבלות.
ולא את התמותה לולא ריחוק והגבלות.
כי אם נדבקו כמיליון וחצי, אז ייתכן שבלי הגבלות היו נדבקים 3 מיליון או 5 מיליון. קשה לדעת כמה.
ואז - עליילת התמותה יכלה להיות בהתאם.
רק ככה אפשר להשוות את זה בצורה נכונה לגורמי תמותה אחרים, ורק ככה אפשר לחשוב האם המחיר של בידודים והריחוקים - שווה או לא. מחוייב המציאות, או לא.

שולי איטח

משתמש מקצוען
אישית, כשאני מדברת על 'מצב נלווה' אני לא מדברת על מחלות רקע, שגם לדעתי די ברור שאם הקורונה קצרה ח"ו חיים של מי מקבוצת סיכון- הוא נפטר בהחלט מקורורנה.
אני מדברת על המצב בבתי חולים שגורם לאנשים לא לקבל טיפול מיטבי, בגלל הפחד מהקורונה.
(לא אמרתי שלא צריך לפחד ממנה, רק שזה כבר לא קשור למחלה עצמה.)

תודה על התגובה
ח"ו לא הגבתי ישירות למשפט שרשמת (או שזה תפס לי את העין ולא בדקתי לעומק, מתנצלת )אלא למי שאומר מת עם קורונה ומתכוון למחלות רקע
לגבי המצב בבית חולים, לא מתמצאת אבל אם זה כך אז זה עגום מאוד

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
שאלה לגמרי לגטימית.
רק כדי שאנשים לא יתבלבלו, חייבים לזכור שהעלייה בתמותה משקפת את התמותה במצב של ריחוק והגבלות.
ולא את התמותה לולא ריחוק והגבלות.
כי אם נדבקו כמיליון וחצי, אז ייתכן שבלי הגבלות היו נדבקים 3 מיליון או 5 מיליון. קשה לדעת כמה.
ואז - עליית התמותה יכלה להיות בהתאם.
לעת עתה זה לא קרה בשום מדינה שנדבקו 50 אחוז מהתושבים, הכי הרבה 20 אחוז
יתכן שצריך לחשוש שבמחלת הקורונה יהיה הדבקה יותר מאסיבית
בכל אופן נושא האשכול הוא האם אנחנו בתוך מגיפה עם עלייה בתמותה,
לא האם יש חשש למגיפה עתידית שבשל כך ננקטים פעולות מנע

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שבדיה בגל הראשון התוצאות היו מרות. היום ההגבלות שם גדולות יותר מכאן אבל מתעקשים לא לקרוא לזה "סגר" הכל טרמינולוגיה.
אבל ברשימת עיקרי האמונה של הכת עדיין כתוב "אני מאמין ששבדיה היא הוכחה שלא צריך לעשות שום הגבלות לקורונה".

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הגבלות של התכנסות של 50 איש
אוניברסיטאות ותיכונים עברו ללמידה מרחוק ולא חזרו
בתי ספר יסודיים נשארו פתוחים
87% שומרים על המלצות הריחוק החברתי באופן וולנטרי
(מקור- גלובס וויקיפדיה)
זה שייך לאשכול ההוא...

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הגבלות של התכנסות של 50 איש
אוניברסיטאות ותיכונים עברו ללמידה מרחוק ולא חזרו
בתי ספר יסודיים נשארו פתוחים
87% שומרים על המלצות הריחוק החברתי באופן וולנטרי
(מקור- גלובס וויקיפדיה)
הגבלות יותר מחמירות מישראל ?

יכין.

משתמש פעיל
מונחת לפנינו טבלת פטירות יהודים ואחרים (ללא ערבים), בארבע שנים.
הנתונים הם לגבי שבועות מס' 1-37 של כל שנה.
לגבי כל שבוע בנפרד, הודגשה באדום השנה ה'קטלנית' ביותר מבין הארבע, שבה היה מספר הפטירות הגבוה ביותר בשבוע זה, מבין ארבע השנים המדוברות.
מה מטרת פרסום הפוסט הזה? (ואל תכתבי לחשב נתונים, אז זה יכולת לעשות עם עצמך)
או שדחוף להוריד עוד את רמת הרצינות בציבור שלנו?
בדיוק לפני כמה ימים פורסם על אדם חשוב שנפטר "ועוד אתמול השתתף בטיש, ושוחח עם חבריו" .. מי יודע כמה הוא הדביק שם..
אז בשביל מה להוריד עוד?
בשביל מה להשתמש בפופולריות שלך למטרות כאלו.
עצוב.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
האם סגר זה המענה האידיאלי נגד התפשטות קורונה? ברור שלא!!! אבל מה לעשות שיש מי שחושב בצורה שבלונית וקלה במקום לחשוב על דרכים יצירתיות יותר ואפילו זולות יותר, אבל בטווח הארוך?
לכן אנו נאלצים ללכת עם הקטנת נזקים ולא עם דרכים אידיאליות, יעילות ואפקטיביות בהרבה מכל בחינה.
תראה עובדות בשטח
סגר ארצי ברור שמועיל(תראה איפה אנחנו היום)ואת זה לא צריך לחפס הוכח......השאלה עם היציאה מהסגר נכונה......איך יוצאים מהסגר(לדעדתי יצא יותר מידי מהר וגם כן פתחו את הכל בבום !!1)
ברורו שמבחינת הכלכלה זה נהזק כספי עצום!!1
רק צריך לדעת איך לצאת מהסגר.....

מרחבית

משתמש מקצוען
מה מטרת פרסום הפוסט הזה?

אני חושבת שבהחלט לגטימי לנסות לברר נתוני אמת, ולהבין נתונים ומשמעותם בצורה אובייקטיבית ומהימנה.

מה שאותי 'משגע' במשך כל החודשים האחרונים, זה כשאנשים (לא כולל את רותי) זורקים נתונים לא נכונים או מפרשים להם משמעות לא נכונה - בלי לבדוק, בלי להתעמק, בלי לנסות לברר עם עצמם או עם אחרים, בלי לשים סימן שאלה בסוף הכתיבה שלהם, אלא כמה סימני קריאה שלא מבוססים על כלום!
מנטרות ללא כל כיסוי והבנה!
וכמה שמנסים להסביר להם - זה לא מעניין אותם. אפילו דברים הכי בסיסיים ופשוטים.
לא האמת היא שמעניינת אותם, אלא להביא את האג'נדה שלהם ולא משנה אם היא נכונה או לא.

בניגוד לזה, רותי מעוניינת באמת. וגם משקיעה בשביל זה ומוכנה בהחלט לשמוע דעות אחרות. וזה שונה לגמרי!
ובכלל, מאוד לא כדאי לתקוף אישית.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מה מטרת פרסום הפוסט הזה? (ואל תכתבי לחשב נתונים, אז זה יכולת לעשות עם עצמך)
או שדחוף להוריד עוד את רמת הרצינות בציבור שלנו?
בדיוק לפני כמה ימים פורסם על אדם חשוב שנפטר "ועוד אתמול השתתף בטיש, ושוחח עם חבריו" .. מי יודע כמה הוא הדביק שם..
אז בשביל מה להוריד עוד?
בשביל מה להשתמש בפופולריות שלך למטרות כאלו.
עצוב.

1. ההודעה הזו לוקה באד-הומינם. אד הומינם אינו מקובל עליי, כל עוד אני פה בזהות גלויה, ואת בוחרת לכתוב מניק בדוי.
2. קראת את האשכול?
התנהל דיון מאד ענייני ומכובד על נתוני פטירות.
היו הצעות ישימות לצמצום תחלואה מוירוסים באופן כללי.

מרחבית

משתמש מקצוען
ההודעה הזו לוקה באד-הומינם. אד הומינם אינו מקובל עליי, כל עוד אני פה בזהות גלויה, ואת בוחרת לכתוב מניק בדוי.
אני בדעה שאד- הומינם לא צריך להיות בדיונים גם כשכל המשתתפים הם אנונימיים.
קודם כל כי גם ניקים אנונימיים נפגעים.
אך מעבר לזה - דיון אובייקטיבי ברמה טובה - אמור לדון ברעיונות המובעים בו, ותו לא.

נערך לאחרונה ב:

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אם כוונתך להגדרה ההלכתית אני לא נכנסת לזה.
אם כוונתך להגדרה האפידמיולוגית היא נקבעת לפי היקפי הדבקה גיאוגרפיים בטווח זמן וארגון הבריאות העולמי הגדיר את הקורונה כמגפה.
ראי הגדרות פנדמיה
אין לי שום כוונה הלכתית. ולא רואה קשר בין ההלכה למגפה.
הכוונה היא, שמגפה היא תמותה רבה מאוד.
וגם לפי הויקיפדיה, מגפה, היא מחלה מדבקת, אבל אם ניקח מחלה מדבקת שלא הורגת, נאמר מגיפה, ולא נתייחס לאחוזי התמותה. אלא נתייחס לאחוזי הדבקה.
פה מדובר באחוזי תמותה ביחס לשנים אחרות. ולזה אני אומרת, שמגפה של תמותה, לא יכולה להיות, אם הרמה היא של 3.8%

מרחבית

משתמש מקצוען
אין לי שום כוונה הלכתית.
מנצלת את הזכרת הנושא...
מדברים מידי פעם על הגדרה הלכתית.
עד כמה שהבנתי, הגדרה הלכתית של מגיפה - תקפה רק לשאלה האם צריך לקבוע תענית על זה או לא.
לא קשור לאיך להתמודד איתה חוץ מזה.

נערך לאחרונה ב:

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא מתעלמת, העובדה הזו צויינה.
למרות החיסון, מתים ממנה מאות כל חורף. החיסון לא מכסה את כל הטווח.
אבל מי שרוצה לשמור על עצמו, יכול.
בשונה מהקורונה שבה הוא עומד למערכה בלי שום נשק עצמי, ומסתמך על חסדי סביבתו.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בעיניי אחת מהתשובות הפשוטות היא האם הנפטר עצמו יכול להגן על עצמו מפטירה, ברך הטבע.
לא נשווה פה את הנפטרים מסרטן לנפטרים מסמים. ההבדל ברור.
לכן גם פטירות משפעות, תאונות ושאר מרעין בישין- עושים הרבה מאד למנוע אותן: מתקינים רמזורים, מזריקים חיסונים.
לקורונה אין כרגע מה לעשות, אז עושים מה שאפשר. פשוט וקל.

דיוק רב

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אז הפסקתי לגמרי להבין מה קורה פה.
לא ראיתי את כל האשכול, אבל כשראיתי מאיפה אתם יוצאים. הרגשתי צורך להתערב.
כשמסכמים את כל השבועות אתם צודקים, כי יש עודף רק 1300 וכו'.
אבל אם ב12 שבועות הראושנים יש מינוס גדול של עודף תמותה. זה אמור להשפיע על הס"ה. כי ב3 חודשים הראשונים היתה שנה קלאסית כמו כל השנים, ויש שם ירידה ענקית בתמותה. כך שצריך לסכם את העודפים בנפרד ואת המינוסים בנפרד
להלן קובץ שהעליתי לא מזמן לכאן

קבצים מצורפים

• רשימות הנפטרים מול הדוח מהלמס.xlsx
    KB 57.8 · צפיות: 35
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה