אני הייתי במיון עם קרובה לפני שבועיים.לא.
אנשים מאוד כועסים על רופאים שנוקטים זהירות כשמגיע לבית החולים חולה שזקוק לטיפול רפואי, והוא נגוע בקורונה. ממש כועסים.
רוצה רק להזכיר להם, שהא' של מתנגדי ההגבלות, זה "מה אכפת לכם שאנשים נדבקים, תשמרו על קבוצת הסיכון". בית חולים זה קבוצת סיכון אחת גדולה.
אם באמת לא הבנת, אין לי איך להסביר.
שאלה נחמדה.
מה הקשר לאשכול הזה.
רוצה לומר שאם היו נשארים בבית לא היינו שומעים על פטירות מ''המחלה''?????99% מחולי הסרטן נפטרים מזיהומים.
לא דורש. תודה.אם באמת לא הבנת, אין לי איך להסביר.
נכון.
אבל ברגע שהגיע לבית החולים גם נלקחה ממנו דגימה לקורונה. זה הפרוטוקול.
אם יצא שלילי ומת מסיבוכי הנשמה למה שיכתבו קורונה.
אם יצא חיובי יתכן שגם הקורונה תרמה לסיבוך . את יודעת להגיד בדיוק שהיא לא תרמה לכלום?
הטריגר הוא סיבת האשפוז.את צודקת.
ועל כך נסוב הדיון.
לגבי הקורונה כתבת שהעיקר הוא סיבת האישפוז. (גם אם הוא חולה אנוש שהתאשפז בגלל דום לב או סרטן ראות)
שאלתי ואני שואלת שוב, למה כשסיבת האישפוז שונה. ההתנהלות שונה.
מתייחסים לטריגר ולא לסיבת האישפוז.
"שלום לך פרופסור לס, כאן גרשון מנתניה". פתח מאזין וברר עם הפרופ' יורם לס בתוכניתו ברדיו 103 ביום חמישי האחרון "אתה טוען שמגפת הקורונה או מחלת הקורונה זו שפעת עם יחסי ציבור, באיזה שלב אתה תחליט שזו מגפה ולא שפעת עם יחסי ציבור?" פרופ' לס פתח בתשובה ארוכה ומנומקת בה הודה במקצת כי יש תמותה עודפת, אך המשיך להתעקש כי ההיסטריה והפאניקה אינן במקומן.
"התשובה היא מאד ברורה", השיב הפרופ' והחל להסביר "אני מדבר רק על ישראל, כי באירופה ובארצות הברית הייתה מגפה קשה, בסדר גודל של מגפות שפעת קשות, שכבר היו שם... אבל בישראל בסיבוב הראשון לא הייתה שום מגפה, הייתה פאניקה של ראש הממשלה עם ימי הביניים אם אתה זוכר... שואה, קץ האנושות, והפאניקה הייתה כדי לשבור את האופוזיציה ולייצר ממשלת חירום קורונה, אבל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קבעה לגבי השלב הראשון של המגפה, לא הייתה מה שקוראים "תמותה עודפת" התמותה הייתה יציבה המספרים היו קטנים. לא הייתה מגפה בסיבוב הראשון".
עוד הוסיף לס "עכשיו יש לנו מגפה וכמו בכל העולם יש לנו הדבקה המונית. מיליון איש כבר נדבקו. יש הדבקה המונית באוכלוסייה שבעיקרה היא לא בסיכון. והסיבה שאנו שומעים על זה היא כי בודקים, בודקים אז מוצאים".
לס עובר לגל השני ומודה "בתוך ההדבקה בישראל יש עכשיו תמותה עודפת די קטנה, בסדר גודל שיש גם בחורף. זה המצב, אם אתה רוצה לקורא לזה מגפה, קרא לזה מגפה, אני אומר שמדובר במגפה כמו שנגיפי החורף הם מגפה".
המאזין ניסה לכוון את לס למענה על שאלתו "בכמה מתים ליום, אתה תודה שיש לנו כאן מגפה" הקשה גרשון.
"במדינת ישראל מתים כל שנה כ 45 אלף בני אדם. ומספר המתים בכל חודש מחודשי חורף גדול משמעותית ממספר המתים בחודשי קיץ. בגלל מה שקוראים שפעת, בעצם זו קבוצה גדולה של נגיפי חורף". מסביר לס ותוקף "בינואר 2017 מתו 1600 אנשים יותר מחודש אוגוסט באותה השנה. בכל יום בחודש ינואר מתו חמישים שישים בני אדם מידי יום בגלל נגיפי החורף. מה שקורה עכשיו הוא מצב די דומה. מה ששונה כאן זה שזה מתרחש בקיץ. ועל ידי נגיף אחר שנקרא קורונה".
הפרופסור המשיך לתהות "האם בחורף אנחנו יוצאים מדעתינו. מישהו סופר, מישהו בודק, מישהו סוגר מדינה על זה? אם בחורף הקורונה תתחבר חלילה עם השפעת, ונגיע ל 100 נפטרים ביום זו אכן תהיה מגפה, אבל הנתונים מאירופה מראים כי 'שדה הציד' של נגיף הקורונה הוא אותו 'שדה ציד' של השפעת, והיות שאי אפשר למות פעמיים, אני מעריך, אל תתפוס אותי על המילה... יכול להיות שהשפעת לא תמצא במי לפגוע" אומר לס באופטימיות זהירה.
לסיום אומר הפרופ' יורם לס "נחיה ונראה ביחד. כמו שהחיסון לשפעת שאני מתחסן כל שנה, לא יעיל במאה אחוז, כך צריך לקחת בחשבון שהחיסון לנגיף הקורונה לא יהיה יעיל במאה אחוז. צריך ללמוד לחיות עם הנגיף ולא להרוס על עצמנו את המדינה ואת העולם".
זיהומים נרכשים גם בבית.רוצה לומר שאם היו נשארים בבית לא היינו שומעים על פטירות מ''המחלה''?????
ואת באמת חושבת שבכוונה ימנעו מחולה טיפול למחלתו רק בגלל קורונה?
אם כוונתך להגדרה ההלכתית אני לא נכנסת לזה.לא קראתי את כל האשכול, יש כבר 12 דפים, קראתי את הראשון בלבד,
ולכן, אתכם הסליחה, אם מישהו כבר כתב את זה.
איך אפשר לראות מגיפה עם אחוזים כל כך קטנים???
3, 4, או 10 אחוזים, זה לא מגיפה.
אפשר לומר, שאולי מגיפה רצתה לבוא, ונבלמה (מסגר, מסיכה, תרופה...) - מגיפה זה לא.
שה' יביא לנו את הגאולה - ובקלות!
ואם הטריגר הוא התקף לב קשה. והוא נדבק בזיהום ונפטר ממנו.הטריגר הוא סיבת האשפוז.
אחרת החולה הכרוני היה בבית כפי שהיה עד היום.
כאן את כבר מרחיבה ומדייקת ולשם חתרתי.שאכן חולים לא קיבלו את הטיפול הנצרך,
בגלל נהלים שלא מספיק לקחו בחשבון את המצבים האלו (ואח"כ עודכנו)
או בגלל שהסימפטומים שלהם שויכו בטעות לקורונה.
או כי לא בצעו טיפולים כאלה אם לא חשבו שהם חיוניים מאד מאד מאד.
או מטעמים אחרים.
העמדה הרשמית של משרד הבריאות היא שרק מי שהיתה לו תוחלת חיים של עוד ששה חודשים ונפטר מקורונה סיבת הפטירה היא קורונה.
אולי בגלל זה לא הבנתי:אם באמת לא הבנת, אין לי איך להסביר.
לאן את חותרת?
לנסות להבין את הנתונים.
תודה על הדיוק ומעניין אם הפרוטוקול חל בכל מדינות העולם.ואם הטריגר הוא התקף לב קשה. והוא נדבק בזיהום ונפטר ממנו.
לפי אירגון הבריאות העולמי:
אם זה קורונה בסיבת המוות ירשמו קורונה.
אם זה זיהום אחר בסיבת המוות ירשמו לב.
הטריגר הוא סיבת האשפוז.
אחרת החולה הכרוני היה בבית כפי שהיה עד היום.
השאלה כמה מושתלי מח עצם נפטרים בשנה רגילה, בשנה עם קורונה, ובשנה עם קורונה תחת מגבלות.בעברית פשוטה.
מושתל מח עצם שהיה נדבק בשנה רגילה מזיהום נרכש עקב המערכת החיסונית המדוכאת - היה נספר כמת מסרטן.
בין נדבק בבית, בין נדבק בכל מקום אחר.
מה קורה השנה כשהוא נדבק בקורונה?
לא בהכרח.בעברית פשוטה.
מושתל מח עצם שהיה נדבק בשנה רגילה מזיהום נרכש עקב המערכת החיסונית המדוכאת - היה נספר כמת מסרטן.
בין נדבק בבית, בין נדבק בכל מקום אחר.
מה קורה השנה כשהוא נדבק בקורונה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: