חלבי פוקאצ'ות חלביות מושלמות!!! טעימות בטירוףף

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
טעים עם קמח מלא/כוסמין
מישהי ניסתה?
קמח כוסמין יוצא מעולה
(בכללי כוסמין הוא קמח יותר טעים ממלא)
אני רוצה להכין לסיום הצום,
יש לי בטטה ואין בולגרית, מה עוד מתאים (בצל סגול?)ובאיזה תיבול?
שיהיה עסיסי!
תפזרי מלמעלה שום גבישי מוסיף טעם מעולה
והריח באפייה מטורף..

אני הכנתי עם פרוסות דקיקות פלפלים/בצל בשמן פפריקה ושום/קוביות עגביות/עגבניות שרי
כל מה שיש בבית אפשרי:)
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
@סטודיו שלוש נקודות,
בהשראתך, מחכה לנו ארוחת ערב טעימה ...
בסוף שמתי: שמן זית ומעל- בטטה, פרוסות עגבנייה ובצל סגול, מלמעלה פיזרתי מעט מלח גס ושום גבישי.
1690474736775.png

עשיתי עוד אחד ומעליו: 2 בצלים גדולים- מגורדים בפומפיה גסה, 1/2 כוס שמן (קנולה ושמן זית מעורבבים) 1/2 כפית קטנה מלח ו2 כפיות פפריקה.- גם טעים מאוד.
1690474917164.png
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
@סטודיו שלוש נקודות,
בהשראתך, מחכה לנו ארוחת ערב טעימה ...
בסוף שמתי: שמן זית ומעל- בטטה, פרוסות עגבנייה ובצל סגול, מלמעלה פיזרתי מעט מלח גס ושום גבישי.
צפה בקובץ המצורף 1432541
עשיתי עוד אחד ומעליו: 2 בצלים גדולים- מגורדים בפומפיה גסה, 1/2 כוס שמן (קנולה ושמן זית מעורבבים) 1/2 כפית קטנה מלח ו2 כפיות פפריקה.- גם טעים מאוד.
צפה בקובץ המצורף 1432542
ווואו
נראה מושלם ומגרההה
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

RSR

משתמש פעיל
אז תשעת הימים כאן
ובל נשכח את ההתאבלות על החורבן
- - -
למטבח שלי נכנסתי
ומתכון מיוחד חיפשתי

חיפשתי וחיפשתי
עד שאת מבוקשי מצאתי...

אז קבלו את המתכון המדהים הזה
של הפוקאצות החלביות הכי טעימות!!


(מכירות את הפוקאצות המגרות האלה עם שוק ירקות ובולגרית מלמעלה שעומדות על הסטנד במאפה נאמן.. אז קרדיט על ההשראה

ויאללה למתכון
אז הכנתי אותם עם הבצק הרגיל שלי ללחמניות וחלות
אני מכינה את הבצק על משקל (כן כן:D)
ככה יוצא תמיד בצק נעים וכייפי ותופח מדהיםםםםםםםםם!!

לפוקאצות מומלץ להמיר חלק מהשמן - לשמן זית

לבצק
1 ק"ג קמח
480 גרם מים פושרים
24 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
67 גרם שמן

אופן הכנה -
שמים בקערה מים שמרים וסוכר וחלק מהקמח ומערבלים
מוסיפים את יתרת הקמח, המלח וממשיכים בערבול תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת בצק נעים ורך למגע
מתפיחים 45 דקות
ומתחילים לעבוד

מחלקים ל-24 כדורים שווים
(אם אני ממש משועממת:p אז אני שוקלת את הכדורים...לקבלת לחמניות בגודל אחיד ויפה)
מרדדים לקבלת פיתות אחידות - לא מידי דקות!

ולציפוי-
בטטה חתוכה לקוביות - לבשל 10 דקות במים ולסנן (אחרי 10 דקות זה רך! לא תאמינו, בדוק!)
בולגרית מפוררת
שומשום שחור
אפשר לצפות עם מה שרוצים ירקות/בצל סגול עם מלח גס/בצל ופפריקה/ועוד

מצפים את הפוקאצות עם התוספות האהובות
אני מאוד אוהבת לפזר שום גבישי מוסיף טעם מיוחד וריח שלא תעמדו בזה..

ואופים על חום 190 מעלות כ- 12-15 דקות

בתאבון!!!
איזה כמות יוצא?
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה