חלבי פוקאצ'ות חלביות מושלמות!!! טעימות בטירוףף

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אז תשעת הימים כאן
ובל נשכח את ההתאבלות על החורבן
- - -
למטבח שלי נכנסתי
ומתכון מיוחד חיפשתי

חיפשתי וחיפשתי
עד שאת מבוקשי מצאתי...

אז קבלו את המתכון המדהים הזה
של הפוקאצות החלביות הכי טעימות!!


(מכירות את הפוקאצות המגרות האלה עם שוק ירקות ובולגרית מלמעלה שעומדות על הסטנד במאפה נאמן.. אז קרדיט על ההשראה

ויאללה למתכון
אז הכנתי אותם עם הבצק הרגיל שלי ללחמניות וחלות
אני מכינה את הבצק על משקל (כן כן:D)
ככה יוצא תמיד בצק נעים וכייפי ותופח מדהיםםםםםםםםם!!

לפוקאצות מומלץ להמיר חלק מהשמן - לשמן זית

לבצק
1 ק"ג קמח
480 גרם מים פושרים
24 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
67 גרם שמן

אופן הכנה -
שמים בקערה מים שמרים וסוכר וחלק מהקמח ומערבלים
מוסיפים את יתרת הקמח, המלח וממשיכים בערבול תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת בצק נעים ורך למגע
מתפיחים 45 דקות
ומתחילים לעבוד

מחלקים ל-24 כדורים שווים
(אם אני ממש משועממת:p אז אני שוקלת את הכדורים...לקבלת לחמניות בגודל אחיד ויפה)
מרדדים לקבלת פיתות אחידות - לא מידי דקות!

ולציפוי-
בטטה חתוכה לקוביות - לבשל 10 דקות במים ולסנן (אחרי 10 דקות זה רך! לא תאמינו, בדוק!)
בולגרית מפוררת
שומשום שחור
אפשר לצפות עם מה שרוצים ירקות/בצל סגול עם מלח גס/בצל ופפריקה/ועוד

מצפים את הפוקאצות עם התוספות האהובות
אני מאוד אוהבת לפזר שום גבישי מוסיף טעם מיוחד וריח שלא תעמדו בזה..

ואופים על חום 190 מעלות כ- 12-15 דקות

בתאבון!!!
 

קבצים מצורפים

  • פוקאצה בטטה בולגרית.JPG
    פוקאצה בטטה בולגרית.JPG
    KB 87.5 · צפיות: 183
  • פוקאצה בטטה בולגרית__.JPG
    פוקאצה בטטה בולגרית__.JPG
    KB 119.2 · צפיות: 175
נערך לאחרונה ב:

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
יש לך מידות לפי כוסות?
זה נראה מעולה!!
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

מתכון לפי כוסות​

לבצק:
1 ק"ג קמח
2.5-3 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
וההוראות אותו דבר

בהצלחהה
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
הכנו את המתכון הבא פעם אחד, ומאז אנחנו לא מפסיקים להכין אותו. טעים וקל שאי אפשר לתאר.....

כל מי שטועם מתפלא ....ומיד מבקש את המתכון.

 

טובי וינברג

💫מוזיקה מלוטשת💫
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה שוקל כל כדור בצק?
וגם
אשמח לרעיונות לתוספות למעלה...
נ.ב. לא מתפיחה אחרי ההכנה לפני האפיה?
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כמה שוקל כל כדור בצק?
וגם
אשמח לרעיונות לתוספות למעלה...
נ.ב. לא מתפיחה אחרי ההכנה לפני האפיה?

האמת שאני לא זוכרת.
בפעם האחרונה חילקתי לפי העין
אבל בגדול אני מחלקת את הבצק לארבע שוקלת אותם ומאזנת חלוקה
ואז יותר קל לחלק כל כדור ל-6 לפי החישוב...
רק אם יש לך זמן......

@סטודיו שלש נקודות
איזה כוסות מדובר בפוקאצה
אז שקלתי לך מיוחד:)
בכוס חד פעמי רגילה (לא הגבוהה)
175 גרם מים
אז 480 גרם מים זה בדיוק 2.75 כוסות מים

בהצלחות
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נ.ב. לא מתפיחה אחרי ההכנה לפני האפיה?
לגבי התפחה נוספץ
פיתות בד"כ לא מתפיחה!

אבל לחמניות וחלות אני תמיד מתפיחה ב- 50 מעלות בתנור - למשך 20 דקות
יוצא מטורף..
בדכ רק את התבנית הראשונה...
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פיתות בצל מושלמותת מאותו מתכון...
הציפוי - קוביות בצל עם שמן מלח ופפריקה - לפני האפייה

פיתות בצל.JPG
פיתות_2.JPG
 

hilasg

משתמש פעיל
פיתות בצל מושלמותת מאותו מתכון...
הציפוי - קוביות בצל עם שמן מלח ופפריקה - לפני האפייה

צפה בקובץ המצורף 1430402צפה בקובץ המצורף 1430405
נראה ממש ממש טעים!
סתם תוהה ביני לבין עצמי אם שייך לאפות מאפים מיוחדים בתשעת הימים..
אולי זה מעיב על האבל?
 

סטודיו שלוש נקודות

מיתוג ופרסום | קריאייטיב | אומנות
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נראה ממש ממש טעים!
סתם תוהה ביני לבין עצמי אם שייך לאפות מאפים מיוחדים בתשעת הימים..
אולי זה מעיב על האבל?
אין שמחה אלא בבשר ויין...
עד כמה שזה טעים ומגרה:)
זה עדיין לא בשר...

אחרי תשעת הימים נעלה מתכונים מאלפים (ומשמחים:)

נ.ב. תמונה זו לא צולמה בתשעת הימים
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טעים עם קמח מלא/כוסמין
מישהי ניסתה?
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
ולציפוי-
בטטה חתוכה לקוביות - לבשל 10 דקות במים ולסנן (אחרי 10 דקות זה רך! לא תאמינו, בדוק!)
בולגרית מפוררת
שומשום שחור
אפשר לצפות עם מה שרוצים ירקות/בצל סגול עם מלח גס/בצל ופפריקה/ועוד
אני רוצה להכין לסיום הצום,
יש לי בטטה ואין בולגרית, מה עוד מתאים (בצל סגול?)ובאיזה תיבול?
שיהיה עסיסי!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה