גם אני לא בפורום סגור. תפתח אשכול?יהי מעניין, רק שלא יהיה בפורום הסגור של כתיבה מקצועית. כדי שנוכל להגיב...
גם אני לא בפורום סגור. תפתח אשכול?יהי מעניין, רק שלא יהיה בפורום הסגור של כתיבה מקצועית. כדי שנוכל להגיב...
יהי מעניין, רק שלא יהיה בפורום הסגור של כתיבה מקצועית. כדי שנוכל להגיב...
יש מצב שימחקו לכם אותו...גם אני לא בפורום סגור. תפתח אשכול?
לא מתמצאת בחוקים כאן... אוקי. נוותריש מצב שימחקו לכם אותו...
פעם כתבתי שני קטעים כאלו, לפני שפדהאל יצא. אולי אעלה פעם, אבל נראה לי שלפורום כתיבה, כי אני לא רוצה שימחקו לי...גם על ממלכה במבחן זה כבר קיים. פעם השתתפתי באיזה פורום אחר וכתבנו שם כל מיני קטעים. אגב, בתסריט שכתבתי שם ליוזבד לפני שיצא, הספר מסתיים במפגש פנים אל פנים של שני המלכים עם תינוק חטוף בידיים .
מיה קינן בנתה עולם. לא ספר.
יש הרבה דמויות מרכזיות. הרבה דמויות שהקורא מחובר אליהם. ולכל דמות יש אופי, רגשות, דילמות, שאיפות, משפחה, היסטוריה ועוד.
ומטבע הדברים, כיוון שלא נכתבו ספרים על כל דמות ודמות, יש הרבה סצנות חסרות.
ולכן, למכורים שבינינו, ממליצה לנסות כתיבה בעקבות הסדרה. מי פותח אשכול כזה?
רק חייבת לסייג. מהפך שלטוני זו לא סצנה. יוסף דיאלידן מת ואז.. 1..2..3.. והגיע שלום לעולם? זה היה מוגזם. השיח בין פאר לאיסתרק, תגובת המערכת השלטונית הקרובה, יש דברים שאי אפשר להשאיר להריץ ככה.
תשאירי לנו לדמיין את הבלאגן שנשאר ברחובות כשכל נאמני דיאלידן לא יודעים מה לעשות עם עצמם. זה וודאי שדורש ספר בפני עצמו.
תשאירי לנו לדמיין ולנסות לכתוב אם אילו נסיונות נקמה פדהאל צריך להתמודד ועל שומרי הראש איתם הוא חייב להסתובב.
אבל ככה? לא לספר לנו איך תכלס קרה המהפך בארמון אלקן ? מוגזם.
נכון.כבר ביוזבד דיאלידאן חשב להרוג אותו בגלל שפחד בדיוק מזה
התיאור שלו נמצא בעיקר ביוזבד כשדוד שלו- סיגוראד המחפש מתאר אותו לאנשי הארמון.נכון המהפך באלקן באמתהתרחש במהירות רבה מידי....
בהתחלה חשבתי הוא מתואר בקצרה אבל מתרחש על פני מלא זמן אבל פדהאל שקם למחרת כבר ראה את דגלי כוזר האמיתית....
ועוד משהו מישהו אולי מבין המכורים ממש של ממלכה במבחן יכול לתאר לי את מראהו של אלרון? מתחשק לי ממשלצייר אותו אבל עם כל הפרטים...
תיאור מדויק.התיאור הכי מתאים שעלה לי לראש זה תיאור פשוט מאוד- מורה ממלאת מקום שנכנסת לכיתה לשעה זמנית ומתחילה לספר להם סיפור. סיפור מרתק, נינוח, קסום. שתי דקות אחרונות של השיעור- מגלה המורה שמאוחר לה וכשהבנות מבקשות- רק תסיימי לנו המורה, בבקשה תסיימי. היא מכווצת הכל ברגע אחד ובנימה אופטימית זו מסיימת: "הזקן קיבל חזרה את הכסף שנגנב לו ולכולם היה טוב."
היה שימוש עקבי אפילו במונח "ו..."
כאילו רק לסיים לי את הסיפור שלא אשאר במתח וזה הכל. כאילו הוקצבו לה 800 עמודים בלבד והיתה צריך להספיק להכניס בהם את הכל הכל.
מצטרפת למשאלה הזאת.מיה קינן, אם את קוראת את התגובה העממית שלי- קחי לך המלצה אישית.
הסדרה הסתיימה, נכון?
כולם יודעים את זה וחוזרים לשגרה. ואת כצפוי, תזכי בכמה רגעים של רוגע, שלווה ושקט.
שבי לך מעל הדף או המקלדת ותכתבי לנו ספר המשך.
כתבי אותו 5 שנים, שמונה אפילו.
אף אחד לא ילחיץ. לא ידחק. לא יבקש. לא ידרוש.
רק את והדמויות בסדרה הזה.
רק את והכתיבה נטולת הדעות והדרישות והקולות של המון העם הזועק.
וכשתכתבי אותו תחת אפלולית של מנורת לילה רכה. באין מפריע או דוחק. בהשראה נינוחה ופרטית רק שלך- יכתב לו מן הסתם- הספר הטוב ביותר.
בהצלחה רבה!
לא...כתבי אותו 5 שנים, שמונה אפילו.
זה הענין,לא...
לא כזה הרבה זמן
לא!אף אחד לא ילחיץ. לא ידחק. לא יבקש. לא ידרוש.
לכל אלו שהעלו את ההערה הזו,הרגע גמרתי את בספר...
אבל לא יצאתי עם הרגשה טובה אולי בגלל הסוף שהיה צפוי מדי( שבסוף איסתרק ימלוך, אפילו ששתי עמודים קודם היה נראה שלא כך אבל לרגע לא חשבתי שהוא/ רעואל יהרגו...)
היא לא רצתה להאריך יותר ממה שהיא כתבה, אז מה?! שתשאיר הכול פתוח?!אולי בגלל שהפרקים האחרונים היו מדי מכירת חיסול... רק לגמור, לנסות לסגור קצוות (שלא כולם נסגרו)
זו נראה לי העצה הכי טובה...אולי בגלל שהיה חסר סתם פרקים יפים כתובים טוב עם תאורים מלאי חיים וצבע על כוזר עצמה, האנשים, כוזר השניה וכו'...
אבל היו בו המון מסרים עמוקים ויפים שאקח הלאה,ברור שספר כזה קוראים כמה פעמים...
אם אני לא טועה, @עדיה שיר סה"כ אמרה שבספר הזה הלחיצו אותה, רצו שהיא תוציא-כבר-את-הספר!לא!
זה יקרה אולי כשנהיה כולנו בבית אבות
פתאום יצוץ המשכה של ממלכה במבחן
מי מבין הנכדים או הנינים יהיה כזה שקרא את הסדרה?
באו אחריה כ"כ הרבה חיקויים דומים ושונים
הם יראות את הסבתות לוקחות את הספר קוראות בשקיקה ולא יבינו מה, באמת לזה ציפיתן? לזה חיכיתן?
נו, שוין
יחפשו לנו במחסן לראות אולי נותר עותק כלשהו כדי להבין על מה סבתא כ"כ התרגשה...
............................................................................................................................
העיקרון הובן, לא?לא!
זה יקרה אולי כשנהיה כולנו בבית אבות
פתאום יצוץ המשכה של ממלכה במבחן
מי מבין הנכדים או הנינים יהיה כזה שקרא את הסדרה?
באו אחריה כ"כ הרבה חיקויים דומים ושונים
הם יראות את הסבתות לוקחות את הספר קוראות בשקיקה ולא יבינו מה, באמת לזה ציפיתן? לזה חיכיתן?
נו, שוין
יחפשו לנו במחסן לראות אולי נותר עותק כלשהו כדי להבין על מה סבתא כ"כ התרגשה...
............................................................................................................................
נכון... כולנו חיכינו כבר לרגע שבו יצא הספר ובל נשכח שיצאו כבר למיה במשך השנים האלו בערך 4 ספרים אחרי אל תתפסן אותי על המספר.... ובאמת הסוף היה נראה כאילו נדחס לכמה עמודים...העיקרון הובן, לא?
ספר שנכתב בצורה נינוחה יכול גם לרוץ תוך שנה... הלחץ לפעמים מונע מהבן אדם המוכשר ביותר- להוציא ממנו את המירב אליו הוא רגיל.
אפרופו תינוק שמבקשים ממנו : "נו תראה לסבתא איך אתה יודע ללכת..."
לדוג' מישהו אומר שם לשני "איזה הזוי".לא זוכרת במדויק, אבל היו פעמים כאילו הרגשתי איזו שהיא נימה סלנגית משתחלת למילים. משהו טכני ורגיל כזה.
נכון. היה בסיפור הרבה מילים וסלנגים של הדור שלנו.לדוג' מישהו אומר שם לשני "איזה הזוי".
נזכרתי, זה היה בקשר ציפור שעוקבת אחרי פדהאל, אולי גדעון אמר לו את זה
אויש...לדוג' מישהו אומר שם לשני "איזה הזוי".
נזכרתי, זה היה בקשר ציפור שעוקבת אחרי פדהאל, אולי גדעון אמר לו את זה
וואו שימת הלב שלכם לצורת המילים הכתובות זה מדהיםםם אני רק בלעתי והייתי במתח לדעת תסוף.....נכון. היה בסיפור הרבה מילים וסלנגים של הדור שלנו.
זה בלט לי הרבה בקריאה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: