הוא מונה למשנה של אלרון = סגן מושל אלקן...דרך אגב - שמתם לב שלא ידוע בסוף מה קרה למנשה קפחבר?
הוא מונה למשנה של אלרון = סגן מושל אלקן...דרך אגב - שמתם לב שלא ידוע בסוף מה קרה למנשה קפחבר?
כי יצא לו המרפק מהמקום והוא לא יכל לתפקד ככהאו למה דיזר לא ניסה להרוג את יוסף- הן זהו כוחו
רנה התחתנה עם האביר הפרוש. על מהללאל נגזר, כנראה, להיות רווק נצחי (ככה גזרה עליו מיה, וגם מנהלי פרוג, שמחקו את האשכול שניסה לשדך אותו)היה פה אשכול של מהללאל בשידוכים ואנלא מוצאת אותו....
אבל אחרי שקראתי במפתח האנשים בסוף הספר אני חושבת שלא מהללאל הוא זה שבשידוכים כי רנה היא זקנה? אלא האביר הפרוש? אני צודקת או שאני ממש ממש טועה?
חוצמזה אם האו עדיין בשידוכים הייתי שמחה שמיה תשדך ביננו....
מה שהתכוונתי זה שאולה שולח את יוזבד כדי לבדוק למה נותק איתו הקשרהוא מונה למשנה של אלרון = סגן מושל אלקן...
הסדרה בכלל לא כזאת בדיונית, אני שונאת ספרים חסרי בסיס שבהם קוראים דברים לא הגיוניים, אבל כאן מיה יצרה עולם משלה שבו היא יכולה להחליט מה קורה והכל הגיוניקודם כל כל הסדרה היא בידיונית ומי שאוהב סיפורים עם בסיס לא יקרא כזאת סדרה.... גבר שני אני חושבת שטורנאל הוא אחד מן המסרים בספר שגם אדם בעל מומים גם גופניים- כך שלא יכול היה לעזור לאף אחד במלחמה וגם חסר מעמד חברתי אדם שמחשיב את עצמו לאפס וכלום הוא גדול באמ ומביא תועלת גדולה לעולם...
כמו להרבה דברים...מה שהתכוונתי זה שאולה שולח את יוזבד כדי לבדוק למה נותק איתו הקשר
לא קיבלנו לזה תשובה בסוף
ליאה אומרת לשלוואן שלא מתאים לו להיות אלכימאי, לא?ספר מדהים
תהליך נפשי של דמויות
מלחמות פנימיות ובחירה בטוב
וניצחון כוזר- גולת הכותרת
תהיתי באמת איך אף אחד לא רצח את יוסף כפי שעשה למלך רעואל ואשתו
למה היו צריכים לחכות כ"כ הרבה שנים
לדעתי, הלה ילדה מוקדם מן הצפוי מרוב הפחד והבהלה מהיעלמות בנה ובעלה.
וזה בעצם מסביר את בהלת המוות שאחזה בה ובאנשי הארמון
למרות שחבל מאוד שאין אפילו תיאור אחד איך נלקח רעואל
והשאלות שלי
1. מיכאל- היכן הוא בכל הספר? כנל יתר בני המשפחה
2. האחיות של דיזר - כמעט לא מדברות ביניהן. איך הפגישה שלהן עם האח?
3. איך מת שאול, ואיך גולה לדיזר שניצלו אחיותיו?
4. על מה שלוואן שקד 7 חודשים ולכן עזב את עבודתו במנהל אחוזת בנטליאן
יש גם משרת של יוזבד שאולה מחליט לכלוא מחשש שהוא הרעיל את המלווים של יוזבד, ולא ברור בסוף אם הוא היה בוגד או לא, ואם באמת היתה הרעלה מכוונת.יש בספר יותר מדיי דברים שנתונים לפרשנות או שכתובים ולמעשה נראה שהיא תכננה להמשיך לאן שהוא ונעצרה.
החירש-אילם...
המלווה של השיירה של יוזבד...
התכשיטים של אם הסולטן
האחיות של דיזר
המצודה המחולקת של אולה
הסיבה שאולה משאיר אותם שם כבני ערובה
היא מביאה רמזים לדברים נוספים שלמעשה מתפוגגים ללא התייחסות נוספת.
הכל קרה ליוזבד כל כך מהר שהוא אפילו לא הספיק להיפגש איתומה שהתכוונתי זה שאולה שולח את יוזבד כדי לבדוק למה נותק איתו הקשר
לא קיבלנו לזה תשובה בסוף
יש בזה...לא הציק לכם ששאול נהיה ממש מפלצתי? בעיקר בסופו של הספר לפחות על פי דעתי
הוא כבר שנתיים כזהיש בזה...
יכולתי לראות ממש את האש בעניים שלו כשהוא פוגע ביוזבד
זה לא נקרא בדיוני?הסדרה בכלל לא כזאת בדיונית, אני שונאת ספרים חסרי בסיס שבהם קוראים דברים לא הגיוניים, אבל כאן מיה יצרה עולם משלה שבו היא יכולה להחליט מה קורה והכל הגיוני
אה הבנתי את כוונתך אבל אולי בעולם משלה יכולים גם להיות אנשים משלה... ולי זה מממש לא הפריע בספרזה לא נקרא בדיוני?
לא חושבת שבכל ספר צריכים כל הסופים להיות סגורים וסתומים....ליאה אומרת לשלוואן שלא מתאים לו להיות אלכימאי, לא?
יש גם משרת של יוזבד שאולה מחליט לכלוא מחשש שהוא הרעיל את המלווים של יוזבד, ולא ברור בסוף אם הוא היה בוגד או לא, ואם באמת היתה הרעלה מכוונת.
לא חושבת שבכל ספר צריכים כל הסופים להיות סגורים וסתומים....
זה נותן פתח לפתוח ספר חדש וגם פתח לדימיון... חוצמזה שהסופרים הגדולים בד"כ לא סוגרים לגמרי את הסיפורים שלהם.. וזה לא מפריע...כי כל הפרטים שכתבתם הם שוליים ביחס למרכז הסיפור....
הסופרים הגדולים לא סוגרים לגמרי את הספרים, כדי שהסוף לא יהיה מושלם וורוד מידי כי זה לא מציאותי..לא חושבת שבכל ספר צריכים כל הסופים להיות סגורים וסתומים....
זה נותן פתח לפתוח ספר חדש וגם פתח לדימיון... חוצמזה שהסופרים הגדולים בד"כ לא סוגרים לגמרי את הסיפורים שלהם.. וזה לא מפריע...כי כל הפרטים שכתבתם הם שוליים ביחס למרכז הסיפור....
אבל זה לא הגיונייייי איפה היא הייתה יכולה להכניס כל כך הרבה דמויות אני חושבת שזה גם שיקול של למנוע עומס בספר?הסופרים הגדולים לא סוגרים לגמרי את הספרים, כדי שהסוף לי יהיה מושלם וורוד מידי כי זה לא מציאותי..
יש לא לסגור לגמריי כדי שלא יהיה לא מציאותי, ויש לשכוח מחלק מהדמויות..
מיה לא עשתה סוף מידי מושלם - שאול מת, יוזבד איבד את הזיכרון, אבל היא גם שכחה חלק מהדמויות שהיא גרמה לנו לאהוב
שאול מת- כי הוא עבר לצד הרעמיה לא עשתה סוף מידי מושלם - שאול מת, יוזבד איבד את הזיכרון, אבל היא גם שכחה חלק מהדמויות שהיא גרמה לנו לאהוב
גם על ממלכה במבחן זה כבר קיים. פעם השתתפתי באיזה פורום אחר וכתבנו שם כל מיני קטעים. אגב, בתסריט שכתבתי שם ליוזבד לפני שיצא, הספר מסתיים במפגש פנים אל פנים של שני המלכים עם תינוק חטוף בידיים .בספרות הכללית אנשים כותבים פאנפיקים על ספרים וסרטים שהם אוהבים - כלומר סיפורי המשך לדמויות האהובות עליהם.
האתר הכי גדול לפאנפיקים מחזיק כמה מאות אלפי סיפורים כאלו.
אנחנו פשוט לא רגילים לספרים ברמה גבוהה במיוחד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: