דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

ששל

משתמש מקצוען
ההתעלמות של הבחורות מזכירה לי התעלמות של כולנו מכל מיני דברים...
כל העלוני צדקה למיניהם, הראשונים שיצאו היו מזעזעים וגרמו לכולנו לתרום כסף, אבל שזה נהיה בכמות לא הגיונית, חייבים להתחספס, ואישהו אנחנו נשארים שווי נפש מול טרגדיות אמיתיות שצריכים את העזרה שלנו שם!!!
מה יעשו נוסעות התח"צ בערים החרדיות שבכל נסיעה הם רואות נשים מבוגרות/ בהריון/ עם ילדים??? אין ברירה אלא להתעלם... הרגש מתחספס

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל התגובות לפני אבל ממש חורה לקרוא חלק מין התגובות כאן. איך אפשר להבין בחורה עייפה אחרי יום לימודים שזה פיקוח נפש שהיא תשב יותר מאישה מבוגרת או בכל מצב אחר?!
אם זו היתה בחורה אחת או שתיים מתוך אוטובוס שלם אז יש מקום לדון לכף זכות, אבל אוטובוסים מפוצצים בבנות סמינר יושבות להן כשאנשים מבוגרים (ממש!!!) עומדים. איך יתכן?!
ואל תגידו שאם מגיע אוטובוס מפוצץ קחו בחשבון שתעמדו, כי זה לא הגיוני שאנשים במצבים מסויימים יוכלו ליסוע בין 12:00 בלילה ל6:00 לפנות בוקר אם הם רוצים לשבת...
זכרו, מי שאמר "מפני שיבה תקום" צפה את כל הדורות (כולל הדור החלש והמסכן והעמוס וכו'...)
וכן, אני קמה או לפחות מתחלקת חלק מהדרך עם מי שצריך, למרות שאני מאוד עייפה ומחכים לי ילדים קטנים וכו' וכו'...

כל הזמן הזה

משתמש מקצוען
ההתעלמות של הבחורות מזכירה לי התעלמות של כולנו מכל מיני דברים...
כל העלוני צדקה למיניהם, הראשונים שיצאו היו מזעזעים וגרמו לכולנו לתרום כסף, אבל שזה נהיה בכמות לא הגיונית, חייבים להתחספס, ואישהו אנחנו נשארים שווי נפש מול טרגדיות אמיתיות שצריכים את העזרה שלנו שם!!!
מה יעשו נוסעות התח"צ בערים החרדיות שבכל נסיעה הם רואות נשים מבוגרות/ בהריון/ עם ילדים??? אין ברירה אלא להתעלם... הרגש מתחספס
וזה עצוב:(
אגב הייתי נוסעת קבוע בקווים חילונים וחרדים..וסורי דתיים/חילונים הציעו לי מקום פי עשר בתור אישה בהריון
ממש בקושי נתקלתי בחרדים שהציעו (ואולי כי תמיד הייתי עומדת בצד ושומעת מוזיקה או משו..ממש לא היה נעים לי שקמים בשבילי)
ואגב הייתי תמיד מסרבת...אולי לעיתים נדירות שממש הרגשתי רע וכבר לא מסוגלת.. או שממש הכריחו אותי ואז לא היה נעים לעשות בלאגן ןהעדפתי כבר לשבת
ממש לא חושבת שאף אחד חייב לי משהו .למרות שאני כן קמה ובעז"ה אחנך את ילדיי לקום למבוגר ולאשה הרה

סמינר דוד

משתמש מקצוען
צניעות זו צניעות , והתנהגות נאותה, מידות ודרך ארץ זה התנהגות נאותה, מידות ודרך ארץ,
ואת שתיהן חייבה התורה,
לפי דברייך ניתן לוותר על אחד לטובת אחר,
מחר יבוא אדם ויגיד זה יותר חשוב אז בטח ה' לא התכוון שניתן יהיה לעמוד גם בעניין א' וגם בעניין ב', אבל בורא עולם קבע 613 מצוות , עד סוף כל הדורות משמע שניתן לעמוד בהן בלי שהיו על חשבון דבר אחר!
וכבר למדונו חז"ל 'דרך ארץ קדמה לתורה',
"רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה אוֹמֵר: אִם אֵין תּוֹרָה, אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ. אִם אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ, אֵין תּוֹרָה." (משנה, מסכת אבות, פרק ג', משנה י"ז)

וגם ראינו מאימהות הקדושות שהעדיפו אותן ככלי שיכול להחזיק את התורה ולא מבנות הגרים שגייר אברהם וזה למה , כי במשפחת אברהם היו מידות טובות ומידות טובות הן כלי שיכול להחזיק את התורה,
התורה בלי דרך ארץ = אין תורה ואין דרך ארץ,

איני חושבת שתמיד בנות צריכות לעמוד אבל כן צריך לחנך אותן דווקא בימינו שבו רב האוטובוסים עמוסים כבר מהתחנה הראשונה ויש סיכוי שלעולם לא תדע מה זה לשבת באוטובוס, שכן ישימו לב ויראו מתי באמת יש אישה שבאמת קשה לה לעמוד או שנראת במצב פחות סביל (הבנות הרבה פעמים מלכתחילה מסובבות את הראש) צריך לפתוח את הלב ולשים תשומת לב על האנשים סביבך, זה הכל !

לפי דברייך שלא ילמדו תורה ולא נביאים אלא רק צניעות, אבל לא , כמו שיש מקום לצניעות ככה יכול להיות מקום למידות ודרך ארץ , ואלו הן הכלי של התורה והצניעות עצמה . וחייבים ללמוד אותה !
זה פשוט עניין של מודעות וההבנה של החשיבות והנצרכות של זה , ואם תהיה מודעות לחשיבות ... זה לא צריך לבוא על חשבון שום דבר אלא לכל דבר יהיה מקומו בזכות עצמו!
אני המומה מתגובתך!!!

איפה יצא מדברי שלא ילמדו תורה ונביאים, רק צניעות?

בפירוש כתבתי שבין אדם לחבירו לומדים מהבית ומלימודי המוסר.

וגם כתבתי שאני לא מורידה מערך לימוד דרך ארץ כלום.

מה שבאמת כתבתי זה שאין קשר בין לימוד לצניעות ללימוד דרך ארץ. ובאמת מה הקשר?

מי שכתבה שבסמינרים מלמדים רק צניעות, לא קומם אותך, קומם אותך שאומרים שאין קשר בין לימוד צניעות ללימוד דרך ארץ???

ולסיום, חשבתי שלא אכתוב עוד אף מילה בנושא, אבל אחרי שקראתי את דבריך, ואת הציטוט מדברי שכלל משפט סיום אחד, לא יכולתי...

והמשפט שכתבתי שיראת אדם אפשר ללמוד אפילו מהגוים, לא באמת התכוונתי שתלכי לאוניברסיטה בהולנד ללמוד דרך ארץ, אלא שחכמה בגוים תאמין, ואם בגוים כך, לא כל שכן ביהודים טובים ויראים?

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
זכרו, מי שאמר "מפני שיבה תקום" צפה את כל הדורות (כולל הדור החלש והמסכן והעמוס וכו'...)
למה להוציא דברים מהקשרם?
הפירוש של מפני שיבה תקום, הוא לקום דרך כבוד.
זאת אומת לקום ומייד להתיישב.
כמו שקמים למורה שנכנסת לכיתה או להבדיל רב שנכנס לאירוע.

ייתכן ומצד חסד או אפילו פיקוח נפש צריך לקום לקשישים
אבל הפסוק ממש לא קשור לנידון.

האלמוני

משתמש מקצוען
וכן, אני קמה או לפחות מתחלקת חלק מהדרך עם מי שצריך, למרות שאני מאוד עייפה ומחכים לי ילדים קטנים וכו' וכו'...

איזה סילוף של פסוק, לא כתוב בשום מקום תקום ותמסור לו את המקום שלך, הפירוש זה רק קימה לרגע לשם כיבוד והידור פנים.

yossi fridman

משתמש חדש
אולי אחת הגרפיקאים/ות כאן ירימו קמפיין שישלח ע"י המשתתפים כאן במיילים וברשתות ?

מרים שוורץ

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עד שלא יקום משהו והמשהו הזה חייב להיות בעל מעמד גבוה בממשלה/עיריה וכד' לא יצא שום דבר מפטפוטי הסרק של כל האנשים עלי אדמות שיומם ולילה מתעצבנים על האוטובוסים. תראו לי בן אדם אחד שנוסע כל יום באוטובוס ואין לו תלונה. אה אלא אם כן הוא נוסע ב66/68

אילה שולמן

משתמש פעיל
מה היה אכפת לאנשים שעל האוטובוס לצעוק לנהג שיש מקום????
אני חושבת שזה מה שצריך לעשות, אבל רק בשביל הידע אני פעם אחת עשיתי את זה והנהג רצה לקרוע אותי (נהג ערבי...) שאני מתערבת, אז גם בה צריך לדון לכף זכות את היושבים באוטובוס,

מרחבית

משתמש מקצוען
למה להוציא דברים מהקשרם?
הפירוש של מפני שיבה תקום, הוא לקום דרך כבוד.
זאת אומת לקום ומייד להתיישב.
כמו שקמים למורה שנכנסת לכיתה או להבדיל רב שנכנס לאירוע.

ייתכן ומצד חסד או אפילו פיקוח נפש צריך לקום לקשישים
אבל הפסוק ממש לא קשור לנידון.

איזה סילוף של פסוק, לא כתוב בשום מקום תקום ותמסור לו את המקום שלך, הפירוש זה רק קימה לרגע לשם כיבוד והידור פנים.

ועוד: מפרשים את זה על קימה לחכם בתורה!

ודאי צריך אם אפשר לקום לקשישים באוטובוס. אבל לא קשור לפסוק הזה, שמרבים לצטט.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
הנושא מרתק, אבל קשה לקרוא את כל התגובות.
רק הערה קטנה,
כל אלה שמעירים לבחורות הצדיקות שלנו,
האם אתם כשהייתם בחורים / בחורות
הייתם תמיד קמים למבוגרים,
או מתרצים את עצמכם שאתם עייפים בגלל כל מיני סיבות ?!

חושב מחדש

משתמש מקצוען
תופעה מעניינת -
כל תגובה שלישית בעד לתת לבן אדם לבחור האם לעשות חסד או לא,
כל תגובה שניה גערה במי שלא קם,
כל תגובה חמישית הוצאת כעס על משרד התחבורה...
וחוזר חלילה..
[לא באמת ספרתי :)]

האשכול מיצה את עצמו בתכלית.

יוסף שחק

משתמש סופר מקצוען
תופעה מעניינת -
כל תגובה שלישית בעד לתת לבן אדם לבחור האם לעשות חסד או לא,
כל תגובה שניה גערה במי שלא קם,
כל תגובה חמישית הוצאת כעס על משרד התחבורה...
וחוזר חלילה..
[לא באמת ספרתי :)]

האשכול מיצה את עצמו בתכלית.
כל תגובה שביעית טענה שהאשכול מיצה את עצמו :rolleyes:

מרדכי מרדכי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המשתמש נחסם
זה אכן נסיון! קשה מאוד אפשר לומר...
מי יודע איזה נסיון אחר קשה ח"ו זה ניטרל???
פה אנו לא רואים פאזל! לא רואים חשבונות שמים! לא רואים את שזה לטובתינו!
ודאי שיש חוסר התחשבות וחוסר ידע ליושבות... ולעומדות...
אבל ב"ה את לפחות רואה מה שכתוב כאן
"זה כבר סיבה להבין"
לא רק ב"מי הבעיה"
יש השתדלות ויש זכויות...
גזר הדין שם הוא השתדלות של האדם בזכויות שלו...
(בשואה למשל היו צריכים זכויות בשביל השתדלות יותר מהיום כי היה עת מלחמה)
משתתפים בכאב האמיתי והצודק!
אני לא יכול לחיות בלי אמונה תמימה וחסרת הגיון שיטחי בילתי ברור...

דותוש'

משתמש מקצוען
קראתי את כל האשכול
הודעה הודעה.....
וכן, אני מציבור הבחורות ש"חצופות" ו"לא רגישות" ועוד תארים שנרשמו על כל הבחורות בהכללה
אז ככה-
99% מהסיפורים שנכתבו פה בין אם זה הסיפור של פותחת האשכול ובין אם זה סיפורים אחרים הם יחסית קיצוניים....
קרה לי סיפור לפני תקופה בנסיעה בין עירונית מי-ם לב"ב 12 בלילה...
שעלו בחורות חזור מחתונה ותחנה אחריהם עלו זוג ועוד שני אברכים חסידיים
והבחורות הצדיקות אפילו בלי לחשוב נעמדו (נסיעה בין עירונית!!)
בשעה 12 וחצי בלילה יצאנו מירושלים ומשטרה עוצרת את האוטובוס..
מה התברר?
שאחת הבחורות הצדיקות שפינו את המקום נישענו על המושב שבו ישב ל"ע החסיד ואותו חסיד שלוחם רק מלחמות קודש, קרא למשטרה כי אנחנו עשרה מעל המותר וזה גורם שח"ו אישה תשען על מושבו.
הדרישה שלו היתה שהבחורות שמעבר לעשר בעמידה תרדנה ותחכנה לאוטבוס הבא שיבא לאסוף אותם.
מדגישה: השעה 12 וחצי בלילה ודרך ביניעורנית....
את האמת שהתאפקתי לא לקום ולהחטיף לו סטירה
בחורות כאלה צדיקות קמו בשבילו וזה מה שהם קיבלו
אני במקומם לא בטוחה שפעם הבאה הייתי קמה
ועוד סיפור
חזרתי פעם בנסיעה עירונית מרופא שיניים אחרי שמונה שעות לימודים וטיפול מאד מסובך
הייתי מטושטשת נורא ולכן לא קמתי לנשים מבוגרות/בהיריון
באה אשה מבוגרת והתחילה לצעוק עלי על החוצפה של הדור הצעיר ואיך אני לא מתביישת
סובבתי את הראש לחלון כי לא רציתי להתחצף והאישה צועקת עלי והיא עוד מסובבת את הראש לחלון
אמרתי לו בצורה עדינה אני מתנצלת אני אחרי טיפול שינים מסובך אני נורא מטושטשת ולא מסוגלת,
אז האישה ברב חוצפתה צועקת עלי הדור הצעיר הזה מכל טיפול שינים כבר לא יכולות לעמוד...
וכן מאז אני הולכת ברגל חזור מטיפולי שינים (אחת לחודש) עם כל הכאב והטשטוש והסחרחורת ומשתדלת לא לעלות לאוטובוסים שח"ו אישה בהיריון תעמוד בגלל שאני יושבת... (?!)
רצינית? הזוי....

מהודר!

סופר מקצוען באינדיזיין!!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
בני בנימין - על מסכת אבות-הרב בנימין נבול שליט''א
ועל כל דבר שמסור ללב יש ציווי בתורה: ויראת מאלוקיך אני ה'. כלומר שמכיר ויודע מחשבותיך. לדוגמא: הפסוק אומר ''מפני שיבה תקום והדרת פני זקן ויראת מאלוקיך אני ה''' (ויקרא יט, לב). לכאורה מה הקשר בין קימה מפני שיבה ליראת שמיים? אלא שפעמים אדם נוסע באוטובוס ורואה מהחלון זקן שעומד לעלות, ומייד עושה עצמו כנרדם או פעמים שהוא מתעלם. בא הפסוק ואומר ויראת מאלוקיך. דברים המסורים ללב הקב''ה יודע ועתיד האדם לתן דין על כל נסיון להעמיד פנים ולהתחמק מקיום המצווה:
וַאֲפִלּוּ זָקֵן כּוּתִי [ד] מְהַדְּרִין אוֹתוֹ בִּדְבָרִים וְנוֹתְנִין לוֹ יָד לְסָמְכוֹ שֶׁנֶּאֱמַר (ויקרא יט-לב) 'מִפְּנֵי שֵׂיבָה תָּקוּם' כָּל שֵׂיבָה [ה] בְּמַשְׁמָע:
  • upload_2018-11-4_20-19-11.png
    upload_2018-11-4_19-51-58.png
    upload_2018-11-4_19-52-18.png
    upload_2018-11-4_19-53-18.png

@דוקטור זה מספק אותך?

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה