למה?יש לי רתיעה מספרי אקשן חרדיים.
נתפס לי לא אמין מהרגע הראשון.
למה?יש לי רתיעה מספרי אקשן חרדיים.
נתפס לי לא אמין מהרגע הראשון.
זה מה שהתכוונתי כשכתבתי - יציאה ממגרש הבית.כי אנשים חרדיים לא משתתפים באירועי אקשן. נקודה.
ואני תמיד תהיתי איך זה שג'ק ריצר לא נתקל באחת הפעמים שהוא ניגש לקרב עם הידים בכיסים באיזה ג'ק ריצר 2 שמעמיד אותו במקום אחת ולתמיד?!אין ג'ק ריצ'ר חרדי. סורי.
כוונתי לומר שאין לזה קשר לאמינות הסיפור והעלילה.ואני תמיד תהיתי איך זה שג'ק ריצר לא נתקל באחת הפעמים שהוא ניגש לקרב עם הידים בכיסים באיזה ג'ק ריצר 2 שמעמיד אותו במקום אחת ולתמיד?!
אבל זה אמין. אין אפס.
גם זה שהוא הצליח לצאת מפיצוץ שהחריב את כל האזור (בבור שמולא בדלק) מצביע על כך שהוא ממש ממש כל יכול שבכלל בכלל אין לו ממה לחשוש שמישהו יותר חזק ממנו.
והנה חזרנו לנושא האשכול, למי ששכח.כי אנשים חרדיים לא משתתפים באירועי אקשן. נקודה.
חוץ מהפגנות כמובן...
אין סוכנים מיוחדים חרדיים בעלי משפחות.
אברכים שיוצאים לעבוד הולכים להיות יועצי משכנתאות לא שכירי חרב.
אין ג'ק ריצ'ר חרדי. סורי.
מסתבר שכשקוראים על אנשים מעולם אחר, זה לוקח.ואני תמיד תהיתי איך זה שג'ק ריצר לא נתקל באחת הפעמים שהוא ניגש לקרב עם הידים בכיסים באיזה ג'ק ריצר 2 שמעמיד אותו במקום אחת ולתמיד?!
אבל זה אמין. אין אפס.
גם זה שהוא הצליח לצאת מפיצוץ שהחריב את כל האזור (בבור שמולא בדלק) מצביע על כך שהוא ממש ממש כל יכול שבכלל בכלל אין לו ממה לחשוש שמישהו יותר חזק ממנו.
ואולי כאן טמונה גם התשובה לשאלה - למה כמעט ואין פנטזיה חרדית.מסתבר שכשקוראים על אנשים מעולם אחר, זה לוקח.
וכשקוראים על אברך חרדי שיכול להיות שכן של כל אחד מאיתנו, זה אפעס, לא נדבק...
לא, זאת לא הסיבה. לא עבורי, על כל פנים.למה כמעט ואין פנטזיה חרדית
מזדהה לחלוטין, ואף הצהרתי את זאת גם כן בהודעה הראשונה שלי כאן.אני.
לא.
אוהבת!
ספרי!!
אקשן!!!!
לא חושבת שיש חיה כזו.אם יהיו כאן רעיונות איך לשלב גיבור על בעל כוחות שלא מעלמא הדין, עם האמונה שלנו, הבוערת בכל לב יהודי, שרק הוא ברא ובורא לכל המעשים, וכוחות כאלו ניתנו רק בידי הצדיקים, אשמח לשמוע.
ולא, לא להציע לי להפוך את הספר לאליגוריה. על זה חשבתי בעצמי.
קודם יש לנו במדרשי חז"ל המ-ו-ן אופציות ליצורי פנטזיה שונים (הלוויתן הגדול, דגי אדם, הראמים...) ככה שאפשר להתחיל משם וככה כבר התחלנו מבסיס שקשור (קצת) ליהדותאם יהיו כאן רעיונות איך לשלב גיבור על בעל כוחות שלא מעלמא הדין, עם האמונה שלנו, הבוערת בכל לב יהודי, שרק הוא ברא ובורא לכל המעשים, וכוחות כאלו ניתנו רק בידי הצדיקים, אשמח לשמוע.
בעדעוד לא קראתי הכל-
אבל רוצה לכתוב את דעתי לפני שאני משתכנעת ממישהו אחר.
לטעמי בסרט אפשר להעביר הרבה יותר רגש, עוצמה והתרחשויות, אבל בזמן הרבה יותר קצר.
מפני שבסרט,
בשניה אחת של צפיה-
יש את התפאורה החיצונית שאומרת המון על הסצנה,
יש את כמות השחקנים, את צורת ההעמדה שלהם, את העמידה, את הבעות הפנים, את היחס שלהם אחד לשני, את מה שיש לכל אחד ביד ואת הטיק שמלווה אותו שנים,
יש את הניצבים שעוברים מאחורה אבל לכל אחד מהם יש אמירה
יש התרחשות נוספת בצד שהיא כאילו לא קשורה אבל יקרה בגללה עוד רגע משהו,
ויש עוד המון תחומים
שבשניה אחת,
עוד לפני שמישהו בכלל פתח את הפה,
אתה כבר מרגיש את המתח, או הצחוק, או הפחד, או הסקרנות, או החוויה או כל רגש אחר.
עומקים של סרט מעולה הם כמעט בלתי ספירים.
כמובן שגם ספר טוב יוכל להגיע לכך אבל עם המון המון מלל.
ובכל מקרה, בספר,
אנחנו נראה את הכל אחד אחרי השני.
אין את ה"ברגע אחד" הזה.
יפה, כיוונת לדעתי...במדרשי חז"ל המ-ו-ן אופציות ליצורי פנטזיה שונים (הלוויתן הגדול, דגי אדם, הראמים...
הסיפור קיים כבר?!הערכים בסיפור דווקא חזקים מאוד והמסר עוצמתי. הוא פשוט עולה מהדברים.
אכן...הסיפור קיים כבר?!
הרבה מהמושגים ה'פנטסטיים' שבמקורות היהדות הם בעצם ביטויים גשמיים למושגים נעלים וקדושים מאד.בתחילה אכן כתבתי על זה, אבל טענו לי שלהפך, זה רק מחמיר את המצב, כי זה יוצר שימוש בדברים שבקדושה לדברים שלא היו ולא נבראו ועלול ליצור בלבול ח"ו אצל קהל היעד שלי.
כל ספר של מרגל להשכרה עובר 10 טיוטות באורח קבע, כך שאין כאן משהו חריג מאוד.זו הדפסה ראשונה אבל מהדורה רביעית...
קוראים יקרים, בכתיבת הספר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: