"סרט יכול להראות סצנות פעולה טוב יותר מספר" (סורי שאין לי כוח לצטט הודעה. השעה בכל זאת...)
תלוי - אם הסרט טוב, הוא יראה לך את הפעולה.
אם הספר טוב - הוא יראה לך את הפעולה.
מה ההבדל? שברוב הספרים -שלצערי לא ממש איכותיים בסביבה שלנו - הסופר יספר לך מה קרה לא יראה לך.
קחו דוגמא:
האיש הגבוה בעט היישר בבטנו והוא התכפל לתוך עצמו בזעקה חנוקה. הגבוב המשיך לבעוט בו ושחור השיער תפס אותו מאחורה. תוך שתי בעיטות הוא היה מחוסר הכרה והשניים קשרו אותו והסתלקו.
לעומת:
הכאב קרע את בטנו פעמיים. הוא חנק זעקה ונפל על הרצפה הקרה. הגבוה ניצל את עמדתו ובעט בו בכוח. בעיטה. עורו כמעט ניקרע. עוד בעיטה. והוא לא הרגיש עוד.
סורי, אני יודעת שהרמה כאן נמוכה, אל תתפסו אותי על המילה.
"בספר סצנת מתח מתפרשת על פני עמוד וקורית בחצי שנייה"
שוב- טעות של הסופר. בסרט - הגימיק הוא ב'טייקים' מהירם והמון בלאגן בהסרטה, בספר - תאור של פעולות חף כמעט לגמרי מתיאורים.
עד כאן נאומי לאומה, לילה טוב.
NOA LABIN
תלוי - אם הסרט טוב, הוא יראה לך את הפעולה.
אם הספר טוב - הוא יראה לך את הפעולה.
מה ההבדל? שברוב הספרים -שלצערי לא ממש איכותיים בסביבה שלנו - הסופר יספר לך מה קרה לא יראה לך.
קחו דוגמא:
האיש הגבוה בעט היישר בבטנו והוא התכפל לתוך עצמו בזעקה חנוקה. הגבוב המשיך לבעוט בו ושחור השיער תפס אותו מאחורה. תוך שתי בעיטות הוא היה מחוסר הכרה והשניים קשרו אותו והסתלקו.
לעומת:
הכאב קרע את בטנו פעמיים. הוא חנק זעקה ונפל על הרצפה הקרה. הגבוה ניצל את עמדתו ובעט בו בכוח. בעיטה. עורו כמעט ניקרע. עוד בעיטה. והוא לא הרגיש עוד.
סורי, אני יודעת שהרמה כאן נמוכה, אל תתפסו אותי על המילה.
"בספר סצנת מתח מתפרשת על פני עמוד וקורית בחצי שנייה"
שוב- טעות של הסופר. בסרט - הגימיק הוא ב'טייקים' מהירם והמון בלאגן בהסרטה, בספר - תאור של פעולות חף כמעט לגמרי מתיאורים.
עד כאן נאומי לאומה, לילה טוב.
NOA LABIN