"תגיד לי, מה יהיה איתך?" הוא רטן בזעף מדומה, "אתה לא חושב להתייאש אי פעם?"
"תאר לי איך מתייאשים". אייל חייך.
"אני יודע? עוברים דירה. מנתקים מגע. עוזבים הכל. מנסים חיים חדשים".
אייל צחק. "זה לא בדיוק מה שניסיתי לעשות בחודשים האחרונים? זה לא ממש הצליח, כמו שאתה בטח יודע".
הוא פלט אנחה ארוכה, שיכולה הייתה להשתמע לאלף כיוונים.
"אני אוהב את החיים הללו", אמר אייל בשקט, רציני לגמרי. "אני מודה לקדוש ברוך הוא ששם אותי במקום ששם. קל? לא. אבל כמו שכבר אמרתי כמה פעמים, אני לא אוהב חיים קלים".
"ואשתך? הילדים? ההורים?" עיניו היו מלאות בתביעה. "הם אוהבים את החיים הללו כמוך?"
"אמא שלי כבר לא יכולה להגיד לי אם היא מאושרת, וכל היתר אומרים לי בוודאות גמורה שהם לא". הודה אייל בגילוי לב. "אבל אני מאמין שאותו מסלול שיועד לי, ייעד הקדוש ברוך הוא גם להם. אני לא חומק מאשמה. אני פשוט מנסה לעשות כל מה שאני יכול בנתונים שלי".
(מתוך "מרגל להשכרה" חלק שמיני, שנכתב בימים אלו)
וברצינות, מי שאוהב את זה - פשוט אוהב את זה.
וגם כשזה לא הולך בקלות, החוכמה היא לא להתייאש.
הפידבק העצום מן הקהל, אלפי מיילים ומאות טלפונים, גם מחזקים, אין מה לומר.
אבל בגדול, זה סיעתא דשמיא, אהבה גדולה לכתיבה וכוח רצון.
"תאר לי איך מתייאשים". אייל חייך.
"אני יודע? עוברים דירה. מנתקים מגע. עוזבים הכל. מנסים חיים חדשים".
אייל צחק. "זה לא בדיוק מה שניסיתי לעשות בחודשים האחרונים? זה לא ממש הצליח, כמו שאתה בטח יודע".
הוא פלט אנחה ארוכה, שיכולה הייתה להשתמע לאלף כיוונים.
"אני אוהב את החיים הללו", אמר אייל בשקט, רציני לגמרי. "אני מודה לקדוש ברוך הוא ששם אותי במקום ששם. קל? לא. אבל כמו שכבר אמרתי כמה פעמים, אני לא אוהב חיים קלים".
"ואשתך? הילדים? ההורים?" עיניו היו מלאות בתביעה. "הם אוהבים את החיים הללו כמוך?"
"אמא שלי כבר לא יכולה להגיד לי אם היא מאושרת, וכל היתר אומרים לי בוודאות גמורה שהם לא". הודה אייל בגילוי לב. "אבל אני מאמין שאותו מסלול שיועד לי, ייעד הקדוש ברוך הוא גם להם. אני לא חומק מאשמה. אני פשוט מנסה לעשות כל מה שאני יכול בנתונים שלי".
(מתוך "מרגל להשכרה" חלק שמיני, שנכתב בימים אלו)
וברצינות, מי שאוהב את זה - פשוט אוהב את זה.
וגם כשזה לא הולך בקלות, החוכמה היא לא להתייאש.
הפידבק העצום מן הקהל, אלפי מיילים ומאות טלפונים, גם מחזקים, אין מה לומר.
אבל בגדול, זה סיעתא דשמיא, אהבה גדולה לכתיבה וכוח רצון.