כדאי לשבת על תפריט מסודר, ככה הוא ידע מה הוא אוכל,
יסדר את הארוחות לפי מה שמתאים לו, הסוכר גם צריך סדר של שעות
כדי לאזן אותו.
יש תזונאיות בקופת חולים, אם תבואי אם שאלות יענו לך.
מה שאני יודעת - לחם שיפון (ערך גליקמי יחסית נמוך)
(בד"כ מותר 15 גרם פחמימה)
אז נניח סנדוויץ' עם חביתה בבוקר.
ארוחת ביניים יוגורט עם תפוח,
ארוחת צהריים - חלבון גדול/עוף/דג, הרבה ירקות מוקפצים, כוס אורז בסמטי,
או מרק ירקות או ירקות אנטיפסטי בתנור.
ארוחת ביניים - קוטג'/סלט ירקות/ 3 פירכיות/פשטידת ירקות.
ארוחת ערב - סנדוויץ' אחד עם גבינה/חומוס/גבינה צהובה/זיתים/ירקות.
(גיוון בארוחות - תוספת סלט ביצים, סלט טונה וחמוצים/כבד קצוץ
שניצל נקניקיות טבעול/חומוס)
קינמון - תבלין טוב לחולי סוכרת.
חשוב להקפיד לאכול כל שלוש שעות כדי לשמור על איזון של סוכר בדם.
חשוב מאוד לעשות הליכות שמורידות את רמת הסוכר תוך כדי הליכה.
להתרגל לאכול כל ארוחה עם ירקות.
להתרגל להכין אוכל זמין שיהיה בבית/ביצים קשות/חומוס/גבינה
ירקות חתוכים למקלות/ירקות אנטיפסטי.
(אם יש צורך במתוק אז יש סירופ אגבה וסטיבייה, אפשר לשים על פירכיות חמאת בוטנים
אפשר להכין תפוחים חתוכים בתנור עם שזיפים מיובשים וקינמון)
כל דבר צריך לבדוק כי יש אנשים שהפירות, למרות שהם מלאים סוכר, פחות מקפיצים להם את הסוכר
ואז אפשר למשל שלוש פירות ביום)
אם יורדים במשקל לפעמים זה עוצר את הסוכרת, כדי לרדת במשקל חשוב לאכול ארוחות מסודרות ומזינות,
להפחית ברמת השומנים, לאכול לפחות 2 סלטים/ירקות ביום, וגם כדאי להתייעץ כי אפשר לנסות מלא פעמים לרדת ולא להצליח בגלל טעויות ולכן כדאי לקבל הדרכה ולראות שהיא עובדת.