בריאות עזרה עם טרום סכרת

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
זו לא דיאטת הרזיה, לסוכר השמן רק מועיל.
במקרה של סוכרת סוג 2 בד"כ
העלייה במשקל תורמת להתפתחות הסוכרת,
והירידה במשקל יכולה לאזן מאוד.
לפעמים אנשים רזים מקבלים סוכרת סוג 1
בשלב מאוחר יותר בחיים, אבל כשמדובר על הרבה אנשים שהופכים גבוליים עם הגיל
כן מומלץ לרדת במשקל. (הבנתי שכאן זה לא המקרה אבל הרבה אנשים
קוראים את הדברים, אז כתבתי לטובת כולם)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
במקרה של סוכרת סוג 2 בד"כ
העלייה במשקל תורמת להתפתחות הסוכרת,
והירידה במשקל יכולה לאזן מאוד.
לפעמים אנשים רזים מקבלים סוכרת סוג 1
בשלב מאוחר יותר בחיים, אבל כשמדובר על הרבה אנשים שהופכים גבוליים עם הגיל
כן מומלץ לרדת במשקל. (הבנתי שכאן זה לא המקרה אבל הרבה אנשים
קוראים את הדברים, אז כתבתי לטובת כולם)
את מכירה את הסוגיה לעומק? כי חבל לכתוב דברים מטעים
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא, זה לא אומר כלום. ראיתם שכשהוא אוכל צלחת מרק - הסוכר בסדר גמור.
מחר תנסו אורז שניצל וירקות (כמובן אורז בכמות קטנה) עד שתגיעו לתפריט המתאים והמוצלח.


הרעיונות שלך מעולים!
רק איו סיבה לחסוך בשמן. זו לא דיאטת הרזיה, לסוכר השמן רק מועיל, והוא גם תורם לתחושת השובע.
במקום קצת שמן - הרבה שמן, שמן זית עדיף.
גבינות שמנות זה מעולה, משביע וטעים. גם חלקים שמנים של עוף אם רוצים. (אם כי חזה עוף בפלנצ'ה עדיף משניצל בגלל הפרורי לחם. לא בגלל השמן של הטיגון).
יש לצין שהשמן לא מועיל לשום דבר הדבר היחיד שהוא עושה הוא מעכב עליה חדה(לפעמים זה טוב) זה לא אומר שהוא לא מעלה אלה לוקח לו יותר זמן להתעקל (ולפעמים זה לא טוב למשל כשצריך לשמור על זמנים קבועים כי אז זה משבש את הזמנים...או כשיש היפו אבל זה יותר רלונטי לסוג 1)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש לצין שהשמן לא מועיל לשום דבר הדבר היחיד שהוא עושה הוא מעכב עליה חדה(לפעמים זה טוב) זה לא אומר שהוא לא מעלה אלה לוקח לו יותר זמן להתעקל (ולפעמים זה לא טוב למשל כשצריך לשמור על זמנים קבועים כי אז זה משבש את הזמנים...או כשיש היפו אבל זה יותר רלונטי לסוג 1)
זה לא מדויק בכלל.
ראשית - שומן מאד משביע.
שנית כשמדובר בסוכרת מסוג 2 (או במצב רגיל) יש בהחלט עניין שי ספיגה איטית ולא קפיצה משמעותית.
אין לי מושג לגבי סוג 1
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה לא מדויק בכלל.
ראשית - שומן מאד משביע.
שנית כשמדובר בסוכרת מסוג 2 (או במצב רגיל) יש בהחלט עניין שי ספיגה איטית ולא קפיצה משמעותית.
אין לי מושג לגבי סוג 1
שוב לגבי הספיגה איטית לפעמים זה טוב ולפעמים לא(כאחת עם ניסיון של סוג 1)
וזה שזה מעכב לא אומר שלא עושה עליה חדה (ועוד איך עושה אבל כנראה תלוי למי..)

לדעתי זה המעלה היחידה..

אבל מבחינת לא לשמור?! שמן לא בריא נקודה.
משביע? אולי
מומלץ? לא
לא בריא לאף אחד ובמיוחד לסוג 2 שהרבה פעמים הסוכר זה לא הבעיה היחידה....
ואם כבר שמן אז ברור שמומלץ שמן זית
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
את מכירה את הסוגיה לעומק? כי חבל לכתוב דברים מטעים
החוקרים מאוניברסיטאות קייבמרידג' וסאות'האמפטון בחנו מדגם של 867 אנשים שאובחנו עם סוכרת סוג 2 בגילי 40 עד 69 בשנים 2006-2002 מתוך מחקר מעקב שמנוהל באוניברסיטת קיימברידג' בשם ADDITION. הנבדקים עברו הערכה מקיפה לפעילות גופנית, תזונה וצריכת אלכוהול בתחילת המחקר ובחלוף שנה וכן הערכה באשר למצב הסוכרת בהתאם לרמות ההמוגלובין המסוכרר HbA1C בדם במעקב כעבור חמש שנים.

נמצא כי בחלוף חמש שנות מעקב, 30% מהנבדקים – 257 במספר – השיגו ריפוי מלא מסוכרת. לאחר שהחוקרים ניטרלו משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות, נמצא כי בהשוואה לאנשים שנותרו באותו משקל, אלו שהשיגו ירידה של 10% לפחות במשקלם בשנה הראשונה לאחר אבחון הסוכרת היו בסיכוי גבוה ב-77% להירפא מסוכרת בתום חמש שנות המעקב. לעומת זאת, אלו שעלו 2.5% במשקלם היו בסיכוי נמוך ב-21% להירפא מסוכרת. גם אלו שירדו 5% עד 10% במשקלם נמצאו בסיכוי גבוה ב-24% לריפוי מסוכרת – אולם נתון זה לא היה מובהק סטטיסטית.

הפחתה של 10% במשקל הגוף בין שנה לחמש שנים לאחר האבחנה הובילה לעלייה של פי 2.43 בסיכוי לריפוי מסוכרת. הפחתה של 5% עד 10% ממשקל הגוף בשנה עד חמש שנים לאחר האבחנה העלתה ב-43% את הסיכוי להירפא מסוכרת.

החוקרים מסכמים כי הורדה קלה של 10% במשקל הובילה להכפלת הסיכוי לריפוי מסוכרת, כשמדובר בירידה במשקל שאינה דורשת שינויים דרמטיים באורח חיים כגון ניתוח בריאטרי או הגבלה משמעותית בכמות הקלוריות. "תשומת לב רבה יותר צריכה להינתן ליכולת ולצורך של אנשים שמאובחנים עם סוכרת סוג 2 להוריד ממשקלם בסמוך לאבחנה", מבהירים החוקרים.

בראיון לתקשורת אמרה החוקרת המובילה ד"ר האירה דמבהא-מילר כי "אנו יודעים מזה זמן שניתן לרפא סוכרת על ידי צעדים דרמטיים כמו ירידה קיצונית במשקל והגבלת קלוריות משמעותית, אולם התערבויות שכאלה מאתגרות ביותר וקשות להשגה. הממצאים שלנו מצביעים על האפשרות להיפטר מסוכרת תוך חמש שנים לפחות על ידי הורדה צנועה יותר במשקל של 10% בלבד, שהיא יותר אפשרית לאנשים רבים".

המחקר נתמך על ידי המכון הלאומי הבריטי לחקר הרפואה (NIHR), וממצאיו מדווחים בגיליון ספטמבר 2019 של כתב העת Diabetic Medicine.
(מתוך אתר כמוני - חברים לבריאות)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שנית כשמדובר בסוכרת מסוג 2 (או במצב רגיל) יש בהחלט עניין שי ספיגה איטית ולא קפיצה משמעותית.
אין לי מושג לגבי סוג 1
וזה שזה מעכב לא אומר שלא עושה עליה חדה (ועוד איך עושה אבל כנראה תלוי למי..)

לדעתי זה המעלה היחידה..
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מה לא נכון במה שכתבתי?
שאלתי. לא ענית. אני מסיקה את התשובה לבד.
דווקא מסכימה
ודיאטה אינה שיכת רק לשמנים!!!
דיאטה מאד תורמת לאיזון!
דיאטה תורמת לאיזון. אבל בא נדבר רגע מה זה דיאטה.
מי אמר שדיאטה זו הפחתה של שומנים דווקא?
@חנש , אין חולק על המחקר שציטטת. יש חולק על אופן הבנתו.
ולכן שאלתי אם את מונחת בתחום...
אם תקראי את המחקר, לא תראי שיש בו המלצה להפחתת שומנים. יש בו המלצה להפחתה במשקל.
אי פעם היו תפיסות מיושנות שזה יכול לקרות רק ע"י צמצום בשומנים. הרפואה כבר מזמן לא שם
אכילת שומנים במקביל להפחתת פחמימות יעילה מאד להורדה בהיקפים ובשומן הבטני. משמעותי פי כמה כשמדובר בסוכר.
אגב, פותחת השרשור ציינה כמה פעמים שלא זאת הבעיה, והמדובר דווקא רזה מאד...
אבל מבחינת לא לשמור?! שמן לא בריא נקודה.
משביע? אולי
מומלץ? לא
לא בריא לאף אחד ובמיוחד לסוג 2 שהרבה פעמים הסוכר זה לא הבעיה היחידה....
מי אמר לך? מאיפה הקביעה הזו?
מהו שמן, בכלל?

שוב, חשוב מאד למקד ולהתמקד בשאלה:
א. תזונה מותאמת ומופחתת סוכר.
ב. סוכרת מסוג 2 ולא 1
ג. וזו כבר גלישה - מהו שומן בריא. ויש הרבה כאלו. הם בריאים, משביעים, יעילים. מומלצים לשאול את כל מומחי התזונה הקטוגנית.
 
נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
@רנננה 10 , אכן יש מקרים שהקפיצה צהיה הרבה לאחר האוכל בשל הספיגה האיטית.
עדיין בד"כ זה לא כך. בכל דבר יש מקרי קיצון, ויש מאכלים מסוימים שיקפיצו סוכר לאדם אחד והיו מצוינים לשני.
מסתכלים על הקו הכללי
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אולי לא הובנתי מספיק
כמובן שההתיחסות למאכלים עם שמן זה מאכלים שהם עם פחמימות לא מדובר על שמן ללא פחמימות אבל אם מישהו חושב שלהוסיף למאכל עם פחמימות שמן זה יעזור אז הוא טועה
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אולי לא הובנתי מספיק
כמובן שההתיחסות למאכלים עם שמן זה מאכלים שהם עם פחמימות לא מדובר על שמן ללא פחמימות אבל אם מישהו חושב שלהוסיף למאכל עם פחמימות שמן זה יעזור אז הוא טועה
א. אכן לא הובנת.
ב. גם האמירה הזו נכונה חלקית. כל, בדגש על כל, תזונאי הסוכרת ממליצים לאכול פרי עם אגוז, לדוגמא, ולא פרי לבד.
את מתכוונת לומר שכולם טועים?
אגב אגבי לגמרי, באחד ההריונות שהיו שם כמה נקודות תורפה (למשל בחילות מחלבונים וכד') אמר לי תזונאי זוכרת שעדיף לאכול צ'יפס מטוגן ולא פירה, בשל השומן (המזיק. כן, המזיק) שיאט את ספיגת הפחמימה. זו היתה כמובן, הוראה לשעתה (ובשל הנתונים המאד מורכבים באותו מצב), אבל יש בה כדי לתת מעט אינדיקציה
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
בסך הכל נסיתי לעזור,
פותחת האשכול ביקשה מתכונים שייקלו עליה,
ונתתי והשקעתי זמן בשמחה,
מעבר לכך כתבתי באופן כללי עבור הרבה אנשים
שהם טרום סוכרתיים, לדיאטה מאוזנת ומופחתת שומן,
שיכולה למנוע התפתחות של סוכרת.
הרפואה הטבעית ממליצה על הורדת שומן.
מי שיש לו כבר סוכרת מאובחנת מקבל הדרכה מקצועית וליווי של דיאטנית.
אני מבינה ששומן בריא יכול להועיל לחולי סוכרת,
וגם כאן חשוב לבחור את הכמות המדויקת וגם את הסוג הנכון.
ולכן ההמלצה שלי נכונה לטרום סוכרתיים, שבדרך כלל לא תמיד
מאובחנים והזהירות חשובה עבורם.
(לגבי ההבנה שלי בתחום, זהו נושא אישי)
ההבנה שלי היא שיש הרבה אנשים שיכולים להועיל לעצמם ע"י
אכילת פחמימות מורכבות, שמירה על זמנים וארוחות מסודרים,
הימנעות מסוכרים ופחמימות ריקות, וכן, גם ספירה של כמויות השומן.
מכיוון שהרבה נשים קוראות את האמור, והן יכולות להיתרם מכך.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ההבנה שלי היא
מילים שחשוב להדגיש
בסך הכל נסיתי לעזור,
פותחת האשכול ביקשה מתכונים שייקלו עליה,
ונתתי והשקעתי זמן בשמחה,
נכון! באמת מגיע על זה תודה. נתת פה רעיונות מקסימים וישומיים.
מעבר לכך כתבתי באופן כללי עבור הרבה אנשים
שהם טרום סוכרתיים, לדיאטה מאוזנת ומופחתת שומן,
שיכולה למנוע התפתחות של סוכרת.
הרפואה הטבעית ממליצה על הורדת שומן.
זו הבעיה!
המשפטים המודגשים לא נכונים בשום הקשר שהוא לטרום סוכרת ולסוכרת.
מי זו הרפואה הטבעית?
במקצועי יצא לי לראיין הרבה מאד מומחי תזונה קונבנציונליים ושאינם. לא יצא לי להתקל באחד שטוען כך לגבי סוכרת או טרום סוכרת.
ובכלל, היחס כלפי השומנים הבריאים השתנה לחלוטין בכל מקצועות הרפואה...
כל הנושא של ספירת השומן פשוט אינו רלוונטי לעניינינו. התזונה הקטוגנית, למשל, מעדיפה את השומן על פני החלבון. ריבוי משמעותי של חלבון בתפריט הופך לפחמימה
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אמיתי?
המדובר הוא רק לגבי המשמעותית הסכרתית של הענין?
בהחלט.
צ'יפס לא בריא מכל כיוון שהוא, בוודאי שלא לחולי סוכרת. הייתי במצב מאד מורכב, ירידה במשקל ועליית הסוכר בשל צום (לא הייתי מסוגלת לאכול כלום. אבל פתאום בא לי חשק ל...צ'יפס. לכי תיכנסי לראש המטורלל...). זו היתה תשובתו, ביחס לנתונים האישיים שלי, בזמנו
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
דעתי שונה משלך,
דוגמה ממישהי בקבוצת סיכון
שהיתה חייבת להוריד במשקל
והטעות היתה שלא חסכה בשומנים,
(פקאנים בריאים ולא קלויים, גבינות עטירות שומן,
גרעיני דלעת וחמניה, שמן זית בשפע...)
ולכן בשביל אלו שמנסים לרדת ולא שמים לב
לשומן, חשוב לשים לב, ל3 מנות שומן בריאות ביום.
ואם הועלתי למישהו - דיינו.
(לעומת זאת, מכירה דיאטות שממליצות על אכילת שומן מן החי ללא הגבלה
ואין לי הכרות איתם)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה