קנינו מכשיר לבדיקת סוכר בייתית "פרי סטייל" אם אני לא טועה....
באצבע אחת נמדד סוכר בצום 101 ובשניה 94 אז מה זה אומר? מי צודק?
להבנתי, המכשירים האלו לא מדוייקים עד כדי כך, ופער של 7 נחשב לטעות סבירה. יכול להיות שהאצבע לא הייתה נקיה לחלוטין. ובכל מקרה שניהם די גבוהים בשביל סוכר בצום... כדאי להתייעץ עם גורם רפואי, או לעקוב עוד כמה פעמים.
שמעתי גם מקרובת משפחה שיש מושג שאם אוכלים הכל אבל בצורה נכונה זה גם מסדר את הסוכר,
לדוגמא אם מישהו אכל או עוגה או כמה עוגיות ומיד לקח חופן אגוזים או שקדים זה מוריד את הסוכר
זאת אומרת האם צרוף של פחמימה וחלבון או פחמימה ושומנים בריאים עושים את אותה עבודה שמניעת פחמימה עושה? (מקווה שהסברתי נכון)
זאת אומרת אכלנו עוגה ושוקולד ולקחנו אבקת חלבון במשקה מיד אח"כ, האם סידרנו את הסוכר או שלא?
תלוי ברמת הסכרת. שומן בהחלט מאט את ספיגת הסוכר בדם. אבל זה לא אומר שאפשר לאכול סוכר חופשי...
הניסיון שלי הוא עם סכרת הריון, שבשונה מסכרת רגילה, היא יותר תלויה באיך הגוף האינדיבידואלי מתמודד עם המאכל הספציפי. במקרה כזה, עוגה עם שומן יכולה לעבור.
בסכרת 'אמיתית' כנראה שזה בלתי אפשרי, כי בעוגה יש כמויות סוכר (וקמח לבן = סוכר).
ושוב אשמח מאוד ממי שיש לה ניסיון עם סכרת ומכינה מאכלים כמעט רגילים (לא תזונה מבוססת קטניות, או תרד או טופו וכדומה) אבל מסתדרים יפה עם הסוכר אשמח עם תעלה לפה מתכונים של ארוחות צהרים בעיקר, ואיפה היא קנתה. יש לי גישה קרובה לB&D בקרית ספר.
מה לקנות שם? אם מה להתחיל? מה טעים וכדו'?
והאם אני צריכה ללכת לשדוד בנק בשביל התקציב לסכרת?
בעיקר להגדיל את מנת החלבון בארוחה, להגדיל את מנת הירקות, להוסיף שומנים בריאים (להכין סלט חי גדול ולהוסיף לסלט אבוקדו זיתים שמן זית טחינה אגוזים...).
בצורה הזו רוב השובע מגיע מהחלבון, שומן, ירקות. וזה שובע שמחסיק להרבה זמן, יותר מאשר פחמימות.
לגבי הפחמימות, תלוי ברמת הסכרת - יש כאלו שמנת פחמימות קטנה (אוכל רגיל, אבל כמות קטנה יותר בצלחת. בערך 2 כפות) תעבור בסדר. יש כאלו שזה משתנה בין פחמימה לפחמימה, בד"כ פחמימה מורכבת טובה יותר לסוכר. ויש כאלו שכתבו כאן שהם נמנעים לחלוטין מפחמימות, כולל אפילו גזר שהוא ירק יחסית פחמימתי.