בריאות עזרה עם טרום סכרת

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הרב @פינחס רוזנצוויג , יש לי שאלה עקרונית:
מה אתם אוכלים? בינתיים הרבה דברים שכל מומחי הסוכרת טוענים - שללתם. מהרבה אחרים הסתייגתם.
האם אתם בשלב התזונה הקטוגנית? כי אם לא - זה בהחלט לא מובן לי. הרי יש סך פחמימות שמותר, בודאי בטרום סוכרת. איפה היא מתבטאת אצלכם? לא קטניות, לא קמחים למיניהם, בוודאי שלא סוכרים. מה כן??
לא שללתי אף עצה של מומחה סוכרת, שללתי עיצות של גולשי פורום שהם עצמם לא התייעצו עם דיאטנית רק ציטטו מה שקראו פעם או שמעו מחברים.
אני אוכל הרבה ירקות, לבן ויוגורט, ביצה מבושלת, עוף בשר דגים טונה וסרדינים מקופסא, חצילים וקישואים מאודים, פשטידות של כרובית וברוקולי, ועוד ועוד כיד ה' הטובה של אשתי היקרה.
לחם רק בשבת ורק מלא,
שותה רק מים או סודה.
אבל אני לא חושב שמישהו שלא אוהב ירקות יכול להצטרף לדיאטה הזו.
בכל אוכל יש קצת פחמימות, גם בגזר.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
למי ששאלה
הגיל של קרוב משפחתי הוא 39
הטרום סוכרת נמצא ממש באמצע הדרך
לחם פשתן נראה לי לא יהיה אכיל לבן אדם (מה עם מצות? הוא מאוד אוהב מצות)
ואם הוא מכור לשוקולד, מה יכול לספק לו את המתוק הלזה?
שום דבר לא שווה לטעמו של שוקולד חלב קרם נוגט:(

האם נגזר עליו לשיר בסוף הארוחה
אכלנו ולא שבענו, האוכל לא היה טעים, עכשיו נברך כולנו ונודה לאלוקים...
בגדול, הרעיון הוא לשבוע משומנים וחלבונים, ופחות מפחמימות.
שוקולד 90% הא בסדר, אבל לא טעים לכולם, כמובן. הוא מריר מאד.
חשוב לציין שמחקר גדול של מכון וייצמן (שפרופ' חוליו ויינשטיין הפנה אותי אליו) טוען שממתיקים עלולים לשנות את מרכיבי חיידקי המעי ולגרום לסוכרת. לא אצל כולם, כי כל אחד מגיב אחרת. אבל יש הרבה שכן, וכדאי לדעת את זה
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
רק לציין שיש דיאטניות שעדיין עובדות בתפיסות מיושנות של "מנות פחמימה" ונותנות דיאטות איומות של 2 פרוסות לחם עם ריבה ופרי כארוחת ביניים. או 2 כפו. אורז לארוחת צהריים.
במקום להבין שכשמורידים פחמימות ומעלים חלבונים ושומנים, שבעים יותר, רעבים פחות לפחמימות, ואפשר לאכול כמויות משביעות בלי לעצור אחרי 2 כפות בלי סיפוק ועם שמינית תאוותו בידו.

אפשר לשבוע במהלך השבוע מסלטי ירקות, יוגורטים, מוצרי חלב- גם שמנים, ביצים, דגים, עופות, תוספות ירקות וגם קטניות. אם לא נמצאים במצב של סכרת- פחמימות מקטניות יכולות להיות בריאות ומשביעות.
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
למי ששאלה
הגיל של קרוב משפחתי הוא 39
הטרום סוכרת נמצא ממש באמצע הדרך
ואם הוא מכור לשוקולד, מה יכול לספק לו את המתוק הלזה?

המשקל כלל לא גבוה מדובר על בן אדם רזה אבל אכן התזונה שלו צריכה ישועת ה'.
לא משוגע על קטניות בכלל את רובן לא אוהב, ירקות רק גזר ובטטה וקצת קישוא.
סלט חסה עגבניות ורטבים כן הולך,
אוהב אורז מאוד...
תנו לי רעיונות לארוחות לסוכרתיים שילדים אוהבים (כי האוכל שלו מורכב מאוכל ילדותי למדיי)
לא כל מיני רעיונות גרנדיוזים ודברים לא ידועים. לא תרד, ברוקולי, כרובית, וכו'
אשמח למי שיאיר את עיני בארוחות בסגנון ילדים אבל שיהיו מתאימות לסכרת.

לגבי הבדיקה שעשה היא אינה סוכר בצום אלא בדיקת AC1 ויצא אמצע של טרום סכרת.
מי הגדיר אותו כטרום סכרת?
כמה הA1C?
אם הוא רזה ובסיכון לסכרת עוד יותר חשוב להיות במעקב רפואי ולשקול תשובות תרופתיות.
בדרך כלל בגילאים הללו טרום סכרת הוא סיפור של עודף משקל.
בקשר לשוקולד יעודד אותך לדעת, שלא צריכים יותר מכמה ימים הפסקה בצריכת מתוקים ושוקולד, כדי להגמל מהצורך למתוק.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא שללתי אף עצה של מומחה סוכרת, שללתי עיצות של גולשי פורום שהם עצמם לא התייעצו עם דיאטנית רק ציטטו מה שקראו פעם או שמעו מחברים.
אם הכוונה אלי - אז המידע שלי מבוסס על הרבה ראיונות עם פרופ' חוליו ויינשטיין (השם הזה אומר לכם משהו? ממומחי הסוכרת הגדולים בארץ, ומנהל יחידת הסוכרת באיכילוב ומראשי המחקר בתחום), ועדינה בכר (יו"ר איגוד הדיאטניים בארץ, מומחית לענייני סוכר ותזונה קטוגנית), ועוד כמה נטורופתים גדולים ומוכרים.
לכאורה, ואני מניחה את זה בעדינות, המידע שלי *קצת* יותר מבוסס מהרבה אחרים, בכל הנוגע לתחום...
בכל אוכל יש קצת פחמימות, גם בגזר.
גם במלפפון. וגם בברוקולי וכרוב.
לכן שאלתי אם אתם עובדים לפי התזונה הקטוגנית, בה מחשבים גם את הפחמימות של הירקות. גזר ספציפית די פחמימתי (אחרי התפו"א והבטטה, כמובן).
אני אוכל הרבה ירקות, לבן ויוגורט, ביצה מבושלת, עוף בשר דגים טונה וסרדינים מקופסא, חצילים וקישואים מאודים, פשטידות של כרובית וברוקולי, ועוד ועוד כיד ה' הטובה של אשתי היקרה.
מקווה שאתם מעריכים, כי זו באמת התמסרות ראויה לציון.
בכל מקרה - אפשר בהחלט להעשיר את התפריט. יש הרבה שומנים חלביים שיכולים להכנס למסגרת (גבינות קשות, למשל, או עם אחוזי שומן גבוהים). שקשוקה יכולה ממש להשביע, ואם מוסיפים לה קוביות חרמון - היא מדהימה.
יש פשטידות על בסיס שמנת 38% (לא מתוקה).
ועדיין אחזור על מה שאמרתי: לרוב הסוכרתיים, 5 כפות של קמח עדשים בפשטידה - לא בעייתי בכלל. אין חולק על כך שזה עדיף פי כמה מקמח כוסמין/ לבן ושות' (למה עדשים? כי יחסית טעמו נייטרלי ולא מודגש לאחר האפיה).
אני מדגישה שלרוב, כי כל אחד חייב לדעת מה מצבו הבריאותי...
 

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
איזה זריקות? להרזיה שמתאימות גם בעצם לסוכרת?
(כמו סקסנדה או אוזמפיק?)
ליתר דיוק, זריקות לסוכרת שמתאימות גם בעצם להרזיה.

ולגבי תוכן האשכול, מאד כדאי לקבוע פגישה עם דיאטן קליני המתמחה בסוכרת.
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש היום המון דברים ללא סוכר וכל עוד זה טרום סכרת אין צורך לספור פחמימות מורכבות כגון לחם וכו'
(דרך הגב שוקולד פחות בעיתי מדברים ממש מתוקים כי יש בו שומן שמעכב עליה חדה בסוכר והלבלב מצליח להשתלט יותר מאשר סוכריות מיצים וכו' )
לגבי כוסמין לא תמיד עוזר מניסיון מכירה כמה שמעלה להם הרבה יותר מלחם רגיל....
בקיצור מה שהכי חשוב לשמור זה להמנע לחלוטין!!! מפחמימות פשוטות (סוכר בהתגלמותו)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לגבי כוסמין לא תמיד עוזר מניסיון מכירה כמה שמעלה להם הרבה יותר מלחם רגיל....
בקיצור מה שהכי חשוב לשמור זה להמנע לחלוטין!!! מפחמימות פשוטות (סוכר בהתגלמותו)
קמח כוסמין 80% או 100% נחשב לקמח הכי מעודן וטוב לעיכול, נוח לשימוש כי אינו דורש התייחסות מיוחדת במתכונים הכל אותו דבר כמו קמח לבן.
אבל!
יש אנשים שהוא משפיע עליהם לטובה בעיכול ומעלה אצלם את הערך הגלוקמי היינו, מקרב אותם לבעיות סוכר...
כדאי לקחת לתשומת לב...
 

היועץ=

משתמש פעיל
שאריות לחם כוסמין, חותכים לחתיכות אופים בתנור להתייבשות מלאה וטוחנים במעבד מזון, ציפוי טוב מאוד לשניצלים

יש מלא סודות בטעמים ללא סוכר בכלל, בהתחלה לא טעים אבל שמתרגלים זה ממש נחמד, היום רק זה נכנס אלינו לבית
יש כבר 3 חברות שמייצרות בטעמים ממש טובים ומעניינים
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סליחה, אבל יש לי שאלה,
מישהו שסתם במוצאי שבת הסוכר שלו על 400!
מה זה אומר?
גרוע מאד מאד.
איך הוא מדד את זה? בבדיקת סוכר ביתית נראה לי שזה המקסימום (אם אני לא טועה)
אלא אם כן יש בעיה בעצם הבדיקה (סטיקים בעייתיים, ושמעתי מקרים כאלו, מכשיר לא מסונכרן, ידיים שלא מחוטאות וכד')
 

23

משתמש מקצוען
איך מסבירים לו את חומרת הענין?
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
קנינו מכשיר לבדיקת סוכר בייתית "פרי סטייל" אם אני לא טועה....
באצבע אחת נמדד סוכר בצום 101 ובשניה 94 אז מה זה אומר? מי צודק?

שמעתי גם מקרובת משפחה שיש מושג שאם אוכלים הכל אבל בצורה נכונה זה גם מסדר את הסוכר,
לדוגמא אם מישהו אכל או עוגה או כמה עוגיות ומיד לקח חופן אגוזים או שקדים זה מוריד את הסוכר
זאת אומרת האם צרוף של פחמימה וחלבון או פחמימה ושומנים בריאים עושים את אותה עבודה שמניעת פחמימה עושה? (מקווה שהסברתי נכון)
זאת אומרת אכלנו עוגה ושוקולד ולקחנו אבקת חלבון במשקה מיד אח"כ, האם סידרנו את הסוכר או שלא?

ושוב אשמח מאוד ממי שיש לה ניסיון עם סכרת ומכינה מאכלים כמעט רגילים (לא תזונה מבוססת קטניות, או תרד או טופו וכדומה) אבל מסתדרים יפה עם הסוכר אשמח עם תעלה לפה מתכונים של ארוחות צהרים בעיקר, ואיפה היא קנתה. יש לי גישה קרובה לB&D בקרית ספר.
מה לקנות שם? אם מה להתחיל? מה טעים וכדו'?
והאם אני צריכה ללכת לשדוד בנק בשביל התקציב לסכרת?
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
סליחה, אבל יש לי שאלה,
מישהו שסתם במוצאי שבת הסוכר שלו על 400!
מה זה אומר?
שזה סכרת! אבל אולי הבדיקה לא יצאה תקינה...אחותי פעם אחת מדדה ויצאה 230 ובסוף גילינו שהיא נגעה בסוכר ולא שטפה את היד....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה