סלטים עוד שני סלטים שווים במיוחד לאירוח בסוכה ולכל ימות השנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני קוראת להם סלטי ויטרינה או פריסה
על שום צורתם המיוחדת
בשתי דקות נוספות של טרחה קטנה נותנים לסלטים טוויסט חדש ומרענן:
מסדרים אותם בשכבות למען יראו ויאהבו את שפע הצבעים והמרקמים
ומזלפים רוטב ממש לפני ההגשה
המתכונים באדיבות אחותי הלא היא @sparrow bird


סלט בראנץ'
מצרכים
לסלט:

5 תפו"א קטנים
2 אבוקדו חתוכים לפיסות דקות
10 עגב' שרי פרוסות או חצויות.
2-3 פלפל טינקרבל/שושקה פרוסים לטבעות או גמבות בשני צבעים פרוסות לרצועות דקות
מלח, מעט סוכר, שמ"ז

לרוטב:
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מיץ מלימון קטן.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך יציבים. מעבירים לקערה עם מים קרים ומותירים לצינון
2. במקביל מניחים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמ"ז ומפזרים מעט מלח וסוכר.
צולים עד לצריבה. מצננים לטמפ' חדר.
3. מרכיבים את הסלט:
מקלפים את תפוחי האדמה (וזה ממש קל לאחר הצינון) ופורסים.
מניחים בקערה/ צלחת הגשה רחבה במעגלים חופפים לקבלת מעין ספירלה.
מניחים מעל את האבוקדו ומותירים מעט שוליים שניתן יהיה לראות את פרוסות תפוחי האדמה.
מעל האבוקדו מפזרים את העגבניות ומעל הכל מפזרים את הפלפלים.

לפני ההגשה מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל הסלט.

לפני שתשאלו
1. אין חובה לצלות את העגבניות. זה פשוט משדרג.
2. אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות- כדאי לרכוש את אלו המשומרות בשמ"ז.
3. אפשר להותיר את תפוחי האדמה עם קליפתם. המראה יהיה כפרי משהו :)

20221013_110328.jpg

20221013_093559.jpg



סלט חסה והפתעות מתוקות
מצרכים:

7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות בעובי בינוני.
1 מנגו בינוני חתוך לפרוסות דקות.
2 גזרים קטנים / 1 גדול פרוסים לרצועות דקות בקולפן.
חופן של גפרורי שקדים / שקדים פרוסים.

רוטב:
3 כפות שמן קנולה.
4 כפות חומץ
2 כפות דבש
1/4 כפית מלח.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בכוס.
2. מרכיבים את הסלט:
מניחים על צלחת הגשה את עלי החסה בשכבה אחת
מסדרים מעל את הגזר בעיגול קטן יותר כדי שיוותרו שולים של חסה
מעל הגזר מניחים את המנגו
מפזרים את השקדים
לפני ההגשה מזלפים את הרוטב.

20221013_110345.jpg


20221013_093612.jpg
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
וואו!
בדיוק ראיתי את המתכון שהעלתה @sparrow bird לארוחת בוקר חלבית, ומצאתי את עצמי, אין לי מושג למה, מסתכלת פעמיים לראות אם זו לא את.
משהו הזכיר כ"כ את הכתיבה שלך...
ופתאום בהודעה הבאה שאני פותחת- מגלה את זה: o_O
המתכונים באדיבות אחותי הלא היא @sparrow bird
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מתחשק לי להכין לשבת בבוקר את זה עם תפוחי אדמה ואבוקדו
נראה לכם שפלפל חריף בנוסף לשושקה יוסיף או שזה לא במקום?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
האמת שנשמע טוב
נראה לי שאנחנו נשנה את שם הסלט הזה ל - - סלט כדור שלג..הוא מתגלגל וגודל כל הזמן..:)
ראיתי שמבשלים עכשיו ביצים קשות ומכניסים לנינג'ה פרוסות חצילים..(לא אני..)
כששאלתי מה הרי לא בתפריט השבת..?
ענו לי שזה בשביל הסלט תפוח"א ואבוקדו..
אז בסוף יהיה לנו בכלל סביח :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה