נשמע מהמם
אהבתי את התוספת של הכרוב
אם מותר לי הייתי מחליף את הבטטה בדלורית או דלעת יפנית.
אני ממליץ גם לפרק את החוואיג' למרכיביו:
כלומר להשתמש ככל הניתן בתבלינים שלמים כתושים קלות
זה נותן רובד טעמים נוסף, ומעשיר מאוד את התבשיל (מתאים יותר למי שפתוח לטעימים)
זה עובד ככה:
מגררים אגוז מוסקט
פוצעים תרמילי הל
מועכים קלות גרגירי פלפל שחור
קוצצים דק ג'ינג'ר טרי וכורכום טרי (משדרג פלאות)
כותשים קלות זרעי כוסברה
מוסיפים זרעי כמון שלמים
יש כאלה שמוסיפים ציפורן וקינמון (לטחון טרי במטחנה)
בתחילת הבישול של המרק משליכים את התבלינים בקרקעית הסיר, וקולים לחצי דקה
מוסיפים את השמן לטיגון ואת הבצל והסלרי
ובינתיים התבלינים ממשיכים להוציא טעם לתוך הבצלים והשמן.
התוצאה - סיר מבושם בניחוחות טריים ורעננים של תבלינים חיים.