קלה קלה להכנה
בלי מיקסר
בלי הפרדת ביצים
בלי לשטוף קערה
מטרפה וקערה.
אה, וכל להמסת שוקולד וריצ' לקבלת גנאש.
תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמיים לשתיה קרה
לשכבת השוקולד:
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1/3 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה או חלב שקדים [או מים...בלית ברירה]
1/3 כוס מים
2 כוסות קמח
4 ביצים
לשכבת הוניל:
3 כוסות קמח
6 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
3 סוכר וניל
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריצ'
שמי בקערה את רכיבי שכבת השוקולד. בעזרת מטרפה טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה לא גושי קמח. יוצקים לתבנית חד פעמתי ענקית מרופדת בניר אפיה. מנקים את הקערה עם מרית עד שכמעט ולא נותרת בה בלילה כהה. אופים ב 180 מעלות כ- 10 דקות.
חשוב מאוד!- לאפות רק עד שנהיה קרום בשכבה העליונה של שכבת השוקולד ומגע אצבע מרגיש שהעוגה לא יבשה לחלוטין אזל יש לה קרום שנדבק מעט לאצבע. אפית יתר תגרום לכך שהשכבה השניה תתנתק בפריסה מהשכבה התחתונה.
בינתיים כששכבת השוקולד בתנור, שמים באותה קערה [לא משנה אם נשאר מעט בלילה כהה בדפנות הקערה]. טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
כששכבת השוקולד אפויה דיה, מוציאים מהתנור, בודקים רק לוודא שיש קרום מעל לשכבת השוקולד כדי ששכבת הוניל לא תתערבב בשכבה הכהה.
יוצקים את שכבת הוניל בעדינות מעל לשכבת השוקולד. מוודאים שהבלילה מצפה את כל פני העוגה בצורה אחידה.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מקררים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על העוגה.
פורסים רק לאחר שהעוגה חצי קפואה והגנאש יבש לחלוטין.
הערה: אם משתמשים בריצ' ממכירות, יש לדלל במים לפי ההוראות לפני המדידה לעוגה.
בלי מיקסר
בלי הפרדת ביצים
בלי לשטוף קערה
מטרפה וקערה.
אה, וכל להמסת שוקולד וריצ' לקבלת גנאש.
תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמיים לשתיה קרה
לשכבת השוקולד:
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1/3 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה או חלב שקדים [או מים...בלית ברירה]
1/3 כוס מים
2 כוסות קמח
4 ביצים
לשכבת הוניל:
3 כוסות קמח
6 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
3 סוכר וניל
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריצ'
שמי בקערה את רכיבי שכבת השוקולד. בעזרת מטרפה טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה לא גושי קמח. יוצקים לתבנית חד פעמתי ענקית מרופדת בניר אפיה. מנקים את הקערה עם מרית עד שכמעט ולא נותרת בה בלילה כהה. אופים ב 180 מעלות כ- 10 דקות.
חשוב מאוד!- לאפות רק עד שנהיה קרום בשכבה העליונה של שכבת השוקולד ומגע אצבע מרגיש שהעוגה לא יבשה לחלוטין אזל יש לה קרום שנדבק מעט לאצבע. אפית יתר תגרום לכך שהשכבה השניה תתנתק בפריסה מהשכבה התחתונה.
בינתיים כששכבת השוקולד בתנור, שמים באותה קערה [לא משנה אם נשאר מעט בלילה כהה בדפנות הקערה]. טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
כששכבת השוקולד אפויה דיה, מוציאים מהתנור, בודקים רק לוודא שיש קרום מעל לשכבת השוקולד כדי ששכבת הוניל לא תתערבב בשכבה הכהה.
יוצקים את שכבת הוניל בעדינות מעל לשכבת השוקולד. מוודאים שהבלילה מצפה את כל פני העוגה בצורה אחידה.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מקררים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על העוגה.
פורסים רק לאחר שהעוגה חצי קפואה והגנאש יבש לחלוטין.
הערה: אם משתמשים בריצ' ממכירות, יש לדלל במים לפי ההוראות לפני המדידה לעוגה.