עוגות/עוגיות עוגת שכבות שוקו-וניל---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קלה קלה להכנה
בלי מיקסר
בלי הפרדת ביצים
בלי לשטוף קערה

IMG_5386_800x600.jpg

מטרפה וקערה.
אה, וכל להמסת שוקולד וריצ' לקבלת גנאש.

תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמיים לשתיה קרה

לשכבת השוקולד:
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1/3 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה או חלב שקדים [או מים...בלית ברירה]
1/3 כוס מים
2 כוסות קמח
4 ביצים

לשכבת הוניל:
3 כוסות קמח
6 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
3 סוכר וניל
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה


לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריצ'


שמי בקערה את רכיבי שכבת השוקולד. בעזרת מטרפה טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה לא גושי קמח. יוצקים לתבנית חד פעמתי ענקית מרופדת בניר אפיה. מנקים את הקערה עם מרית עד שכמעט ולא נותרת בה בלילה כהה. אופים ב 180 מעלות כ- 10 דקות.
חשוב מאוד!- לאפות רק עד שנהיה קרום בשכבה העליונה של שכבת השוקולד ומגע אצבע מרגיש שהעוגה לא יבשה לחלוטין אזל יש לה קרום שנדבק מעט לאצבע. אפית יתר תגרום לכך שהשכבה השניה תתנתק בפריסה מהשכבה התחתונה.

בינתיים כששכבת השוקולד בתנור, שמים באותה קערה [לא משנה אם נשאר מעט בלילה כהה בדפנות הקערה]. טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.

כששכבת השוקולד אפויה דיה, מוציאים מהתנור, בודקים רק לוודא שיש קרום מעל לשכבת השוקולד כדי ששכבת הוניל לא תתערבב בשכבה הכהה.
יוצקים את שכבת הוניל בעדינות מעל לשכבת השוקולד. מוודאים שהבלילה מצפה את כל פני העוגה בצורה אחידה.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מקררים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על העוגה.

פורסים רק לאחר שהעוגה חצי קפואה והגנאש יבש לחלוטין.
IMG_5385_800x600.jpg


הערה: אם משתמשים בריצ' ממכירות, יש לדלל במים לפי ההוראות לפני המדידה לעוגה.

IMG_5384_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
קלה קלה להכנה
בלי מיקסר
בלי הפרדת ביצים
בלי לשטוף קערה

צפה בקובץ המצורף 1220019
מטרפה וקערה.
אה, וכל להמסת שוקולד וריצ' לקבלת גנאש.

תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמיים לשתיה קרה

לשכבת השוקולד:
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1/3 כוס ריצ' גולמי או חלב סויה או חלב שקדים [או מים...בלית ברירה]
1/3 כוס מים
2 כוסות קמח
4 ביצים

לשכבת הוניל:
3 כוסות קמח
6 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס ריצ' גולמי
3 סוכר וניל
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה


לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריצ'


שמי בקערה את רכיבי שכבת השוקולד. בעזרת מטרפה טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה לא גושי קמח. יוצקים לתבנית חד פעמתי ענקית מרופדת בניר אפיה. מנקים את הקערה עם מרית עד שכמעט ולא נותרת בה בלילה כהה. אופים ב 180 מעלות כ- 10 דקות.
חשוב מאוד!- לאפות רק עד שנהיה קרום בשכבה העליונה של שכבת השוקולד ומגע אצבע מרגיש שהעוגה לא יבשה לחלוטין אזל יש לה קרום שנדבק מעט לאצבע. אפית יתר תגרום לכך שהשכבה השניה תתנתק בפריסה מהשכבה התחתונה.

בינתיים כששכבת השוקולד בתנור, שמים באותה קערה [לא משנה אם נשאר מעט בלילה כהה בדפנות הקערה]. טורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.

כששכבת השוקולד אפויה דיה, מוציאים מהתנור, בודקים רק לוודא שיש קרום מעל לשכבת השוקולד כדי ששכבת הוניל לא תתערבב בשכבה הכהה.
יוצקים את שכבת הוניל בעדינות מעל לשכבת השוקולד. מוודאים שהבלילה מצפה את כל פני העוגה בצורה אחידה.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מקררים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על העוגה.

פורסים רק לאחר שהעוגה חצי קפואה והגנאש יבש לחלוטין.
צפה בקובץ המצורף 1220020

הערה: אם משתמשים בריצ' ממכירות, יש לדלל במים לפי ההוראות לפני המדידה לעוגה.

צפה בקובץ המצורף 1220021
מה הגודל של התבנית??
חבל כי הכנתי אותה בחצי כמות עם תבנית של A4 כי אמרת בכמות הרגילה תבנית ענקית, לתשומת לב עדיף שפעם הבאה תרשמי גודל מדויק.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה הגודל של התבנית??
חבל כי הכנתי אותה בחצי כמות עם תבנית של A4 כי אמרת בכמות הרגילה תבנית ענקית, לתשומת לב עדיף שפעם הבאה תרשמי גודל מדויק.
כתבתי בפירוש תבנית חד פעמית ענקית
אם החלטת לחלק לחצי זו בחירה שלך אבל לא קשור לזה שאני ציינתי מפורשות את גודל התבנית.
אני תמיד רושמת גודל תבנית
לא ממש הבנתי מה את רוצה
 

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
כתבתי בפירוש תבנית חד פעמית ענקית
אם החלטת לחלק לחצי זו בחירה שלך אבל לא קשור לזה שאני ציינתי מפורשות את גודל התבנית.
אני תמיד רושמת גודל תבנית
לא ממש הבנתי מה את רוצה
נכון כתבת ענקית, מה זו תבנית ענקית בדיוק מבחינתך?!
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בול עוגה בשבילי לעכשיו!
ו- @ה. בקר . אהבתי את הצילחות!!!! סטייל גנאש עם פנינים.
אלופה שכמותך!!!
המקפיא מלא בכוסות מהחוברת הקסומה שלך. עכשיו עוברים לשלב העוגות.
איך היא בהקפאה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בול עוגה בשבילי לעכשיו!
ו- @ה. בקר . אהבתי את הצילחות!!!! סטייל גנאש עם פנינים.
אלופה שכמותך!!!
המקפיא מלא בכוסות מהחוברת הקסומה שלך. עכשיו עוברים לשלב העוגות.
איך היא בהקפאה?
מעולה!
היתה נראית :(
השכבה העליונה יצאה כמו חביתה
אולי אולי בטעות נשמט משהו?
תמיד כל מה שאני עושה עם מתכונים שלך יוצא מושלללללם.
עצוב ממש

הכנתי אותה שוב היום להורים שלי. מענין למה יצא לך כך.
הנה מהיום. זרקתי קוקוס מעל. ואל תשאלי למה כי אין לי הסבר ללמה עשיתי את זה
IMG_5408_800x600.jpg


אולי שכחת אבקת אפיה?
 

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
הני, תודה על המתכון נראה מוווושלם,
כבר כמה שעות אני מחפשת בכל הספרים והחוברות מתכון חדש וקל, חבל שלא נכנסתי לכאן מיד

חייב להקפיא אותה לפני חיתוך או פשוט לחכות לקרור טבעי?

ואגב, נראה לי הייתה אי הבנה בין @ה. בקר ל- @אלוווופה
מי שלא מתעסקת הרבה במטבח לוקח קצת יותר זמן להבין גדלי תבניות אם לא רשום בבירור ס"מ, עקבתי בשירשור לפני ששאלתי אותך כי אני גם בהתחלה לא כ"כ הבנתי גודל מדוייק(לא אוהבת סתם לשגע אם יש מישהי ששאלה לפני)
תמשיכי להעות ולשתף, הרבה פעמים אני מחפשת דווקא מתכונים שלך שהעלת, או בחוברות המושקעות שלך לחגים.
העיקר שתהיה שנה טובה לכולן, וחג שמח
 

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מעולה ממש. תודה הני.
מחפשת כאלו שנראות טוב ומהירות.
רק שאלה - אם אני אמיר גם בשכבה הלבנה את הריצ' לחלב סויה, יצא בסדר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה