מידע שימושי עדכונים, שאלות ותשובות, בעקבות השינויים הצפויים במחירי הרב קו בתחבורה הציבורית

ראובן שפירא

משתמש פעיל
שונאת שמקמבנים (גם אם לא באופן מעשי) מה שרוצים דרך קושיות ותרוצים בתורה במשנה ובגמרא.
למה? כי יש שני דברים שהחדירו לי לעצמות:
1. תכל'ס כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, רק צריך לדעת לאיזה רב ללכת עם איזו שאלה (נאום אדם שעבר את כל מבחני הסיכה לרבנות)
2. "אתם החרדים משתמשים בתורה כדי להשיג מה שאתם רוצים! איך אתם לא מתביישים לעשות את זה? קודם תעשו את כל מה שהיא דורשת ממכם, אחר כך תדרשו דברים בשמה!" (נאום כל חילוני שנתקלתי בו)
אז כן, מעצבן אותי לראות שאנשים מתירים ("מי שרוצה, אני לא סומך על זה") כל דבר שרוצים, העיקר להינצל מהמינוס.
לא מרוויחים שום דבר מלשקר!
ולי החדירו לעצמות כי התורה חסה על ממונם של ישראל, וכי אין כל טעם לתת למדינה כסף שלא מחוייבים בו על פי ההלכה ובפרט שהכסף הזה משמש להרבה דברי איסור שלא כ"כ פשוט מצד ולפני עוור לתת אותו כשלא צריך, והלוואי והיו מושלים כאן במדינה גויים שלא הייתה אצלם את הבעי' הזו, הלוואי.
שיש כאלו שחושבים אחרת - אני מקבל.

sk1203

משתמש מקצוען
וכי אין כל טעם לתת למדינה כסף שלא מחוייבים בו על פי ההלכה
לא בטוח שלא חייבים בו על פי ההלכה.
זה שהחלטת להתיר (בלי שום סמכות לזה) על סמך גיבובי דברים שהקשר ביניהם קלוש עד בלתי קיים
לא אומר שזה עדיין מותר.
אני לא רבנית ולא פוסקת, כותבת נטו משכל ישר (או עקום)
אבל בסופו של דבר אחרי 120 בבית דין של מעלה כל אחד יעמוד במשפטו שלו, אני לא אופיע שם במקום אף אחד, אז שכל אחד יעשה את החלטותיו שלו

והלוואי והיו מושלים כאן במדינה גויים שלא הייתה אצלם את הבעי' הזו, הלוואי.
לא שעם הבריטים והטורקים היה פה הרבה יותר טוב

פמו

משתמש פעיל
אני לא מבין דבר אחד,
אתמול נסעתי בתוך ביתר, ואח"כ נסעתי לירושלים והנסיעה לירושלים לא עלתה כלום כי היה מעבר.
וכשחזרתי הנסיעה עלתה לי 12.5!!! (כשזה עלה לפני 9.70).

מה זה אומר? ששוה כל פעם לפני שנוסעים לירושלים לסוע בתוך ביתר ואז מרוויחים נסיעה???

כמה טיפשי הרפרומה הזאת!!!

sk1203

משתמש מקצוען
אני לא מבין דבר אחד,
אתמול נסעתי בתוך ביתר, ואח"כ נסעתי לירושלים והנסיעה לירושלים לא עלתה כלום כי היה מעבר.

מה זה אומר? ששוה כל פעם לפני שנוסעים לירושלים לסוע בתוך ביתר ואז מרוויחים נסיעה???

בכל מקרה אמור להיות 5.5.
כנראה המכשיר לא היה מעודכן, אלא אם כן נסעת משכונה שרחוקה מביתר יותר מ15 ק"מ שאז זה התעריף.

פמו

משתמש פעיל
הא רושם שזה יעלה 12.5, כמו שרמרתי,

לפי"ז מה שאמרתי לעיל נכון
אני לא מבין דבר אחד,

sk1203

משתמש מקצוען
Screenshot_1.png

קדוש!!!

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אני מאמין שכבר דברו על זה כאן אבל אין לי כוח לבדוק האם המעבר הוא עד 15 ק"מ מהמקום שתיקפתי בו או כל הנסיעות ברחבי הארץ שהם פחות מ15 ק"מ?

מעט דבש

משתמש רשום
ככל הנראה זה תקף לכל נסיעה שהיא בכל רחבי הארץ, בתנאי שממקום העליה למקום הירידה אין 15 ק"מ.
אבל בינתיים לא כ"כ ברור מה קורה בפועל, כיון שיש תקלות בסינכרון בין המכשירים, ולא ברור כל פעם שיורד מהערך הצבור / לא יורד, אם זו טעות או במכוון.

sap13

משתמש מקצוען
אם אני נוסע למקום שהוא פחות מ-15 ק"מ ואז עולה לעוד אוטובוס תוך 90 דקות. לכיוון המשך (ולא חזרה) הערך צבור יקח לי שוב?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
אם אני נוסע למקום שהוא פחות מ-15 ק"מ ואז עולה לעוד אוטובוס תוך 90 דקות. לכיוון המשך (ולא חזרה) הערך צבור יקח לי שוב?
אם הנסיעה הבאה היא גם פחות מ-15 ק"מ היא כלולה במעבר

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
איך המכשיר ידע את יעד הנסיעה שלי?
הוא נותן לך לבחור את מרחק הנסיעה מתוך מרחקי הנסיעה באפשריים בקו זה, האחריות מוטלת עליך לבחור במרחק הנכון

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
והפקח לא יראה שמהנסיעה הראשונה עד סוף הנסיעה השנייה יחד זה מעל 15 ק"מ?
אין בזה שום בעיה, זה חוקי לגמרי.
הבעיה שלכם תהיה רק במקרה שאורך הנסיעה השנייה בפני עצמה יהיה מעל 15 ק"מ.

יש שדה

משתמש פעיל
שלום וברכה
א. יש אפשרות שאעלה במודיעין עילית, אשלם עד בית חורון. ובבית חורון אגש אל הנהג ואתקף שוב (מעבר)? פקח שיעלה יעשה לי משהו?

ב. אולי אפשר לפתוח אשכול עם כל הקומבינות נגד הרפורמה הרפורמית הזו. מי שמקל לעצמו שיעיין שם וירויח כסף. יותר נכון. אנא פתחו אשכול כזה.

ג. לעצם הענין. לאחר שהשלטון כאן הוא של יהודים המורדים בה' ובתורתו. ועוד שכל חוקיהם הם נגד החרדים (הוצאת מודיעין עילית וכו' מהגדרת פריפריה) האם יש להם דין של מלכות? האם יש צורך בלציית לאותם שסוגרים בתי כנסיות בקורונה ומאפשרים מסיבות?!
הלוווו רק שאלתי

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
שלום וברכה
א. יש אפשרות שאעלה במודיעין עילית, אשלם עד בית חורון. ובבית חורון אגש אל הנהג ואתקף שוב (מעבר)? פקח שיעלה יעשה לי משהו?
אם יש תחנה בבית חורון - אפשר

ב. אולי אפשר לפתוח אשכול עם כל הקומבינות נגד הרפורמה הרפורמית הזו. מי שמקל לעצמו שיעיין שם וירויח כסף. יותר נכון. אנא פתחו אשכול כזה.

ג. לעצם הענין. לאחר שהשלטון כאן הוא של יהודים המורדים בה' ובתורתו. ועוד שכל חוקיהם הם נגד החרדים (הוצאת מודיעין עילית וכו' מהגדרת פריפריה) האם יש להם דין של מלכות? האם יש צורך בלציית לאותם שסוגרים בתי כנסיות בקורונה ומאפשרים מסיבות?!
הלוווו רק שאלתי
כבר כתבו בקובץ בית אהרון וישראל ע"י אחד המוצי"ם שהחברות מקבלות כסף על כל תיקוף גם במעבר וחופשי חודשי ואין שום היתר הלכתי לגזול מהם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה